Poliisi menettämässä käskyvallan Ruotsin no-go-alueilla

Polttopulloja, autojen polttamista, ryöstelyä ja pahoinpitelyjä

Ulkomaat ke 12.04.2017 22:13

Nuoret maahanmuuttajataustaiset miehet heittivät kahtena iltana polttopulloja usean poliisin päälle Ruotsin Göteborgissa Hammarkullenin no-go-alueella, kertoo Breitbart.

Poliisin mukaan mellakointi alkoi lauantai-iltana, kun useampi nuori heitti kivillä poliiseja. Poliisit päättivät lisätä läsnäoloaan seuraavana päivänä, mutta jälleen kerran illalla poliisit joutuivat nuorten hyökkäyksen kohteeksi. Tällä kertaa nuorilla oli polttopulloja, Göteborgs-Posten kertoo.

Sunnuntai-iltana poliisi kutsuttiin paikalle auton takia, joka on tulessa paikallisessa autotallissa. Heti kun virkamiehet saapuivat, nuoret miehet hyökkäsivät heidän päälleen ja heittivät polttopulloja.

Poliisin tiedottaja Thomas Fuxborg korosti hyökkäyksen vaaraa sanomalla: ”Tietenkin se on erittäin vaarallista, koska virkapuvut tai jokin muu voisi syttyä.”

Poliisit löysivät alueen kätköistä vielä yhdeksän polttopulloa ja takavarikoivat ne. Kolme nuorta miestä, jotka olivat iältään 18-20 vuotiaita, pidätettiin tapahtuman jälkeen heidän yrittäessään paeta.

Hammarkullenia pidetään yhtenä 55:stä no-go-alueesta, jonne poliisit eivät ole tervetulleita ja jossa poliisien päälle usein hyökätään. Viime vuoden joulukuussa poliisi joutui käyttämään helikopteria ja poliisin erikoisjoukkoja palauttaakseen järjestyksen alueelle, koska useita autoja oli sytytetty tuleen.

Ruotsin pääkaupungissa Tukholmassa on useita no-go-alueita, joissa on nähty samanlaisia mellakoita viime kuukausina. Helmikuussa Rinkebyssä autoja sytytettiin ilmiliekkeihin ja kauppoja ryöstettiin sen jälkeen, kun paikallisia nuoria oli pidätetty huumausainerikoksista.

Poliisin turvakamerasta selvisi maaliskuussa, kuinka monet maahanmuuttajataustaiset nuoret eivät osoita minkäänlaista kunnioitusta poliisia kohtaan. Poliisit kertovat, että poliiseilla ei ole mitään käsky- eikä toimivaltaa alueella.

Tytti Salenius ke 12.04. 22:13

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot