Blogi: Professorin Ajatuksia, la 22.04.2017 09:14

Tarja Halonen haluaa pitää laittomat maassaolijat Suomessa

Tänä aamuna jouduin hieraisemaan aamun lehden ääressä silmiäni toisenkin kerran. Taannoinen presidenttimme oli nimittäin julkaissut kirjoituksen, jota ei voinut olla ihmettelemättä.

Halosen kirjoituksen ytimenä oli vaatimus siitä, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden henkilöiden palautukset olisi keskeytettävä niin pitkäksi aikaa, että vastaanottavien maiden tilanteesta tehtäisiin uusi arvio menemällä sitä varten paikan päälle. Näin siitä huolimatta, että hänen kirjoituksensa mukaan "emme voi ottaa tulevaisuudessa vastaan kaikkia niitä ihmisiä, jotka joutuvat erilaisen turvattomuuden vuoksi jättämään kotimaansa",

Halonen ei näytä ymmärtävän, että laittomasti maassa olevien ihmisten elättäminen Suomessa toimisi lähtömaiden asukkaille signaalina ja johtaisi mitä todennäköisimmin turvapaikkajärjestelmää hyväksikäyttävien elintasopakolaisten virran kasvuun. Se olisi erityisen haitallista todellista vainoa pakeneville.

Siksi Suomen pitäisi, toisin kuin Halonen ehdottaa, poistaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet ihmiset mahdollisimman pikaisesti siinäkin tapauksessa, että vastaanottavien maiden tilanteesta tehtäisiin uusia selvityksiä. Käytäntöjen muuttaminen on tarpeellista vasta sitten, jos niissä ilmenee jotain erityistä.

Entinen presidentti esitti kirjoituksessaan myös, että Suomen pitäisi nostaa kiintiöpakolaisten määrää entistä suuremmaksi. Vaatia tietenkin voi, mutta minulla on sellainen käsitys, etteivät suomalaiset tai muutkaan EU-kansalaiset ole valmiita ottamaan suurempia ihmismääriä etenkään nyt kun EU:n tasolla on tehty päätös lisäkiintiöstä, jota tosin monet muut maat kuin Suomi eivät ole juurikaan noudattaneet.

Migrin tilastojen mukaan kuluvan vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana tulijoita on ollut yhteensä 1135, joten samalla tahdilla päädyttäisiin koko vuoden aikana 4540 turvapaikanhakijaan. Heistä noin kolmannes saanee oleskeluluvan, joten yhdessä kiintiöpakolaisjärjestelmän ja EU:n taakanjaon kanssa maahamme jää pysyvästi ehkäpä noin 3000 tulijaa, jotka tuovat myöhemmin mukanaan lisäksi perheenjäseniään.

Tuollaisen ihmismäärän kotouttaminen ja integrointi suomalaiseen yhteiskuntaan on vaativa tehtävä maamme viranomaisille. Sen vaikeudesta voidaan katsoa varoittavina esimerkkeinä muun muassa aiemmin tulleiden heikkoa koulumenestystä ja olematonta työllistymisastetta, heidän profiloitumistansa tietyissä rikoslajeissa sekä ihan arkipäiväisenä - ja itsellenikin vastaan tulleena asiana - kieltäytymistä naisten kättelemisestä.

Itse olisinkin, toisin kuin entinen presidenttimme, valmis lopettamaan kokonaan spontaanien turvapaikanhakijoiden vastaanottamisen ja päästämisen maamme rajojen sisälle. Lisäksi määrittelisin kiintiöjärjestelmien kautta tulevien ihmisten määrän kotouttamistulosten mukaisesti siten, että jokainen vastaanotettu ihminen saadaan omaksumaan elämäntapa, joka on yhteensopiva suomalaiseen yhteiskuntaan. Tuo määrä olisi käsittääkseni ennemminkin kymmeniä kuin tuhansia kotoutettavia.
 

* * *


Lopuksi pari sanaa toisesta aiheesta, koska Saksan jalkapallopommittajan motiivi on selvinnytKirjoittelin asiasta kymmenen päivää sitten ihmetellen terrorivapaan pommin asettajan motiiveja ja ehdotellen niiksi mielikuvitustani venyttelemällä mm. kohteeksi joutuneen joukkueen tai sen kannattajien pyrkimystä vahingoittaa kilpailevaa joukkuetta, omien fanien pettymystä joukkueen menestykseen, järjestäytynyttä rikollisuutta ja mustasukkaisuutta.

Nyt ilmi tulleen tiedon perusteella selitys oli kuitenkin oman mielikuvitukseni tuotoksia ihmeellisempi: pommintekijä nimittäin laski sen varaan, ­että paha saadaan nykyisessä muslimiterrorismin värittämässä ilmapiirissä lavastettua islamistien ja islamin viaksi.

Omassa maailmankuvassani tapaus asettuu uudeksi löperöstä maahanmuutosta aiheutuneeksi seurannaisongelmaksi. Sellaisena se on hyvä peruste kiristää Suomen ja EU:n maahanmuuttopolitiikkaa nykyisestä.

Näin siksi, että kokonaisuuden kannalta kantaväestön tekemät, mutta maahanmuuttopolitiikan epäonnistumista hyödyntävät, laittomuudet ovat yhteiskunnalle aivan yhtä haitallisia kuin tulijoiden oma huono käyttäytyminen. Onhan kantaväestöön kuuluvan henkilön räjäyttämä pommi täsmälleen yhtä tuhoisa ja tuomittava kuin terrorisinkin asettama - eikä nyt puheena olevaa pommia olisi koskaan räjäytetty ilman epäonnistunutta humanitaarista kotouttamispolitiikkaa. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Pariisin paukaus ja Suomen rajat
Terrorivapaa pommi
HS osoitti medianvallan laajuuden

Professorin Ajatuksia la 22.04. 09:14

Kommentit: 4

Olli Pusa la 22.04.2017 09:33 3

Suomen turvapaikkaätösten tasoa on arvosteltu siitä että muutoksenhaussa päätöksistä muuttuu 4% kun se pari vuotta sitten oli melkein nolla. Asiasta on pitänyt meteliä turvapaikanhakijoiden asianajajana toiminut henkilö.

Turvapaikkapäätöksistä valittavat hylkäävän päätöksen saaneet, eivät koskaan esim. väärin perustein myönteisen päätöksen saaneet. Vastaava tilanne on esim. työkyvyttömyyspäätöksissä.

Pieni muutosprosentti ei kerro mistään ongelmasta. Mutta jos muutosprosentti on nolla, se kertoo että linja on liian lepsu ja monet saavat myönteisen päätöksen perusteetta.

Media julkaisee kritiikittä asianajajan propagandaa. Ja Halosen ulostulo kertoo, että lepsun linjan ajajat ovat paniikissa.

Juha. la 22.04.2017 09:37 2

Tarja Halonen voitaisiin lähettää "ottamaan selvää" asioista menolipulla. Hänen 12-vuotta kestänyt vahingollinen valtakausi niin Suomen puolusvoimille ja moninkertaistuneiden muslimen maahan tunkeutumisen mahdollistaminen vailla tietenkään minkäänlaista kritiikkiä tai puhumattakaan siitä, että mitä tuo tulee pitkällä tähtäimellä tekemään Suomen ny jo sillassa olevalle taloudelle ja itse suomalaisten heikko-osaisten ja vahvempienkin asemalle kun "jakajia" tulee lisää. Siis heitä, jotka ovat "eläkkeellä" kehdosta hautaan, mutta lisäten rikostilastojen "suoritteita" ja Islamistisen terrorin uhan kasvamisen huippulukemiin. Tarja Halonen ei ole moksiskaan Tukholman terrori-iskusta, puhumattakaan edellisistä "rikastuksista"., Tuo veri-kommunisti ja äärifeministi ei kaihda ruumiita, kunhan ne eivät vain ole maahanmuuttajien. Vastenmielinen ämmä ja hermoheikko raivarien saaja, joka ei aidon sosialistin tavoin kestä kritiikkiä tai erilaisia mielipiteitä. Onhan hän armoitettu niskalaukaus-humanisti, jonka mielestä paras oppositio on kuollut oppositio. Hän näytti karvansa viimeisellä Itsenäisyyspäivän vastaanotolla jättämällä kutsumatta kaikki Mannerheim Ristin Ritarit. Liekö korvattu aseistakieltäytyjillä ja mihettärillä. Koko 12-vuotisen valtakautensa aikana hän ei sanonut sanaakaan mitään tunnustuksellista Suomen Sotaveteraaneille, vaikka ilman heitä tuota kuvatusta ei olisi ollut edes olemassa, sillä "Isä Aurinkoinen" olisi kyllä kevätsiivouksensa tehnyt varsin "kattavasti". Ainut mantra mitä hänen suustaan toistuvasti tuli oli: "V'ähemmistöt, vähemmitstöt".

Saara la 22.04.2017 19:40 1

Olen samaa mieltä edellisten kanssa.

Hurraan tosiaan jopa Juhan tylytykselle - kyllä se kaiken valtamedian vuosia kestäneen suitsutuksen jälkeen on kiva lukea raskaan sarjan ja hyvän maun rajoja hipovaa kritiikkiä Halosesta. Omalta kohdalta se on myös terapiaa, koska minun on vaikea toipua siitä virheestä, että aikanaan ihan itse olin riittävän tyhmä äänestääkseni Tarja Halosta presidentiksi.

Mieluummin luen terävää asiakritiikkiä Halosesta kuin katson höppänää tai pilkkaavaa piirrossarjaa tai sketsihahmoja hänestä, joita aikanaan tv:stä sai katsella - ilmeisesti niillä tyynnyteltiin oikeampaa kritiikkiä...

Paavali la 22.04.2017 21:08 0

Samaa mieltä Saaran kanssa. En viitsi itse tähän laittaa, mitä mieltä olen Halosesta henkilönä. Se ei olisi järkevää. Kohteliaasti voin sanoa, että onneksi Halonen ei ole enää tekemässä vahinkoa Suomen turvallisuudelle ja kansakunnalle.

En ole huomannut koskaan, että Halonen olisi kantanut huolta tavallisesta suomalaisesta ja hänen hyvinvoinnistaan. Huolenpito on kohdistunut erilaisiin vähemmistöihin tai sitten muiden maiden kansalaisiin. Onko kukaan koskaan huomannut, että Halonen olisi pahoitellut tai ottanut kantaa muslimiterroristien iskuihin. Voin olla väärässäkin, kun en juuri seuraa enää valemediaa. Mutta hänen ajatusmaailmansa on tullut selväksi. Jo alusta asti.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Professorin Ajatuksia

Professori on ammattitutkija, ja tullut valituksi professuuriin 2000-luvun alkupuolella. Kirjoitan blogia nimimerkillä voidakseni kommentoida vapaasti asioita, joista kaikki eivät välttämättä ole oikeaoppisia tai vallitsevan politiikan mukaisia.

tuoreimmat

Albaanit kusettivat suomalaisnaista ja veronmaksajaa

ti 16.01. 15:12

Kohti muovitonta yhteiskuntaa

ma 15.01. 16:45

Oliko Trump rasisti puhuessaan persläpimaista?

pe 12.01. 16:23

Uskonnollis-kulttuurinen perimä tunisialais-ruotsalaisessa viitekehyksessä

to 11.01. 13:44

Ruotsin tapahtumien innoittama kysymys Sauli Niinistölle

ma 08.01. 15:02

Ovatko pedofiilin vai lasten ihmisoikeudet tärkeämpiä?

la 06.01. 10:50

Onko Trump palestiinalaisten Joulupukki?

pe 05.01. 15:51

Todellinen monikäyttöluonnonvara

to 04.01. 16:04

Onko eurooppalaisten elätettäväksi pääseminen suurin ihmisoikeus?

ti 02.01. 14:29

Toivorikasta uutta vuotta, herra pääministeri!

su 31.12. 20:36

blogit

Vieraskynä

Gazan rintamalta kuuluu kyllä jotakin

to 04.01.2018 16:15

Juha Ahvio

Mistä on kysymys Trumpin ja Bannonin vastakkainasettelussa?

ti 09.01.2018 17:58

Professorin Ajatuksia

Albaanit kusettivat suomalaisnaista ja veronmaksajaa

ti 16.01.2018 15:12

Jukka Hankamäki

Niinistön mehut

ti 16.01.2018 15:17

Petteri Hiienkoski

Kristinusko ja islam X: Allah on Raamatun Jumalan irvikuva

ke 06.12.2017 08:52

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Kutsutaan romanit Suomeen ja testataan Helsingin päätös

la 02.12.2017 20:53

Piia Kattelus

Toimintakyvytön hallitus on uhka turvallisuudelle

su 17.12.2017 10:38

Henry Laasanen

Feminististä ei ole miesliikkeen johtoon

pe 05.01.2018 08:15

Arto Luukkanen

Tänään Ylessä: matelevaisuuden huippu?

ma 15.01.2018 16:49

Mika Niikko

Leivänmurut oli liikaa - vastine HS uutiseen

ma 25.12.2017 11:38

Musta Orkidea

Älkää erehtykö luulemaan, että koko maailma ajattelee länsimaalaisittain

to 20.04.2017 20:11

Mikko Paunio

Vuosi 2017 ja terroriunohdusteollisuuden nousu

la 30.12.2017 11:36

Heikki Porkka

Ruotsi on ihmiselle EU:n vaarallisin maa

ma 15.01.2018 19:37

Olli Pusa

Sauli Niinistö ja euro

to 11.01.2018 22:21

Alan Salehzadeh

Ääri-islamisteissa on myös naisia, ja he pystyvät miehiä tehokkaammin radikalisoimaan lapsia

ke 03.01.2018 19:52

Janne Suuronen

Sauli Niinistö uudenvuodenpuhe ja ilmastonmuutos

ma 01.01.2018 17:10

Reijo Tossavainen

Huhtasaari halutaan vaieta "kuoliaaksi". Koska persu.

ti 16.01.2018 11:00

Jessica Vahtera

Tehkää enemmän töitä, siskot!

ke 01.11.2017 09:55

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Goodthinkin peruskysymyksiä

ti 16.01.2018 15:19

Matti Viren

Paha saa palkkansa, vai saako?

ma 20.11.2017 12:49