Blogi: Professorin Ajatuksia, la 22.04.2017 09:14

Tarja Halonen haluaa pitää laittomat maassaolijat Suomessa

Tänä aamuna jouduin hieraisemaan aamun lehden ääressä silmiäni toisenkin kerran. Taannoinen presidenttimme oli nimittäin julkaissut kirjoituksen, jota ei voinut olla ihmettelemättä.

Halosen kirjoituksen ytimenä oli vaatimus siitä, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden henkilöiden palautukset olisi keskeytettävä niin pitkäksi aikaa, että vastaanottavien maiden tilanteesta tehtäisiin uusi arvio menemällä sitä varten paikan päälle. Näin siitä huolimatta, että hänen kirjoituksensa mukaan "emme voi ottaa tulevaisuudessa vastaan kaikkia niitä ihmisiä, jotka joutuvat erilaisen turvattomuuden vuoksi jättämään kotimaansa",

Halonen ei näytä ymmärtävän, että laittomasti maassa olevien ihmisten elättäminen Suomessa toimisi lähtömaiden asukkaille signaalina ja johtaisi mitä todennäköisimmin turvapaikkajärjestelmää hyväksikäyttävien elintasopakolaisten virran kasvuun. Se olisi erityisen haitallista todellista vainoa pakeneville.

Siksi Suomen pitäisi, toisin kuin Halonen ehdottaa, poistaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet ihmiset mahdollisimman pikaisesti siinäkin tapauksessa, että vastaanottavien maiden tilanteesta tehtäisiin uusia selvityksiä. Käytäntöjen muuttaminen on tarpeellista vasta sitten, jos niissä ilmenee jotain erityistä.

Entinen presidentti esitti kirjoituksessaan myös, että Suomen pitäisi nostaa kiintiöpakolaisten määrää entistä suuremmaksi. Vaatia tietenkin voi, mutta minulla on sellainen käsitys, etteivät suomalaiset tai muutkaan EU-kansalaiset ole valmiita ottamaan suurempia ihmismääriä etenkään nyt kun EU:n tasolla on tehty päätös lisäkiintiöstä, jota tosin monet muut maat kuin Suomi eivät ole juurikaan noudattaneet.

Migrin tilastojen mukaan kuluvan vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana tulijoita on ollut yhteensä 1135, joten samalla tahdilla päädyttäisiin koko vuoden aikana 4540 turvapaikanhakijaan. Heistä noin kolmannes saanee oleskeluluvan, joten yhdessä kiintiöpakolaisjärjestelmän ja EU:n taakanjaon kanssa maahamme jää pysyvästi ehkäpä noin 3000 tulijaa, jotka tuovat myöhemmin mukanaan lisäksi perheenjäseniään.

Tuollaisen ihmismäärän kotouttaminen ja integrointi suomalaiseen yhteiskuntaan on vaativa tehtävä maamme viranomaisille. Sen vaikeudesta voidaan katsoa varoittavina esimerkkeinä muun muassa aiemmin tulleiden heikkoa koulumenestystä ja olematonta työllistymisastetta, heidän profiloitumistansa tietyissä rikoslajeissa sekä ihan arkipäiväisenä - ja itsellenikin vastaan tulleena asiana - kieltäytymistä naisten kättelemisestä.

Itse olisinkin, toisin kuin entinen presidenttimme, valmis lopettamaan kokonaan spontaanien turvapaikanhakijoiden vastaanottamisen ja päästämisen maamme rajojen sisälle. Lisäksi määrittelisin kiintiöjärjestelmien kautta tulevien ihmisten määrän kotouttamistulosten mukaisesti siten, että jokainen vastaanotettu ihminen saadaan omaksumaan elämäntapa, joka on yhteensopiva suomalaiseen yhteiskuntaan. Tuo määrä olisi käsittääkseni ennemminkin kymmeniä kuin tuhansia kotoutettavia.
 

* * *


Lopuksi pari sanaa toisesta aiheesta, koska Saksan jalkapallopommittajan motiivi on selvinnytKirjoittelin asiasta kymmenen päivää sitten ihmetellen terrorivapaan pommin asettajan motiiveja ja ehdotellen niiksi mielikuvitustani venyttelemällä mm. kohteeksi joutuneen joukkueen tai sen kannattajien pyrkimystä vahingoittaa kilpailevaa joukkuetta, omien fanien pettymystä joukkueen menestykseen, järjestäytynyttä rikollisuutta ja mustasukkaisuutta.

Nyt ilmi tulleen tiedon perusteella selitys oli kuitenkin oman mielikuvitukseni tuotoksia ihmeellisempi: pommintekijä nimittäin laski sen varaan, ­että paha saadaan nykyisessä muslimiterrorismin värittämässä ilmapiirissä lavastettua islamistien ja islamin viaksi.

Omassa maailmankuvassani tapaus asettuu uudeksi löperöstä maahanmuutosta aiheutuneeksi seurannaisongelmaksi. Sellaisena se on hyvä peruste kiristää Suomen ja EU:n maahanmuuttopolitiikkaa nykyisestä.

Näin siksi, että kokonaisuuden kannalta kantaväestön tekemät, mutta maahanmuuttopolitiikan epäonnistumista hyödyntävät, laittomuudet ovat yhteiskunnalle aivan yhtä haitallisia kuin tulijoiden oma huono käyttäytyminen. Onhan kantaväestöön kuuluvan henkilön räjäyttämä pommi täsmälleen yhtä tuhoisa ja tuomittava kuin terrorisinkin asettama - eikä nyt puheena olevaa pommia olisi koskaan räjäytetty ilman epäonnistunutta humanitaarista kotouttamispolitiikkaa. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Pariisin paukaus ja Suomen rajat
Terrorivapaa pommi
HS osoitti medianvallan laajuuden

Professorin Ajatuksia la 22.04. 09:14

Kommentit: 4

Olli Pusa la 22.04.2017 09:33 3

Suomen turvapaikkaätösten tasoa on arvosteltu siitä että muutoksenhaussa päätöksistä muuttuu 4% kun se pari vuotta sitten oli melkein nolla. Asiasta on pitänyt meteliä turvapaikanhakijoiden asianajajana toiminut henkilö.

Turvapaikkapäätöksistä valittavat hylkäävän päätöksen saaneet, eivät koskaan esim. väärin perustein myönteisen päätöksen saaneet. Vastaava tilanne on esim. työkyvyttömyyspäätöksissä.

Pieni muutosprosentti ei kerro mistään ongelmasta. Mutta jos muutosprosentti on nolla, se kertoo että linja on liian lepsu ja monet saavat myönteisen päätöksen perusteetta.

Media julkaisee kritiikittä asianajajan propagandaa. Ja Halosen ulostulo kertoo, että lepsun linjan ajajat ovat paniikissa.

Juha. la 22.04.2017 09:37 2

Tarja Halonen voitaisiin lähettää "ottamaan selvää" asioista menolipulla. Hänen 12-vuotta kestänyt vahingollinen valtakausi niin Suomen puolusvoimille ja moninkertaistuneiden muslimen maahan tunkeutumisen mahdollistaminen vailla tietenkään minkäänlaista kritiikkiä tai puhumattakaan siitä, että mitä tuo tulee pitkällä tähtäimellä tekemään Suomen ny jo sillassa olevalle taloudelle ja itse suomalaisten heikko-osaisten ja vahvempienkin asemalle kun "jakajia" tulee lisää. Siis heitä, jotka ovat "eläkkeellä" kehdosta hautaan, mutta lisäten rikostilastojen "suoritteita" ja Islamistisen terrorin uhan kasvamisen huippulukemiin. Tarja Halonen ei ole moksiskaan Tukholman terrori-iskusta, puhumattakaan edellisistä "rikastuksista"., Tuo veri-kommunisti ja äärifeministi ei kaihda ruumiita, kunhan ne eivät vain ole maahanmuuttajien. Vastenmielinen ämmä ja hermoheikko raivarien saaja, joka ei aidon sosialistin tavoin kestä kritiikkiä tai erilaisia mielipiteitä. Onhan hän armoitettu niskalaukaus-humanisti, jonka mielestä paras oppositio on kuollut oppositio. Hän näytti karvansa viimeisellä Itsenäisyyspäivän vastaanotolla jättämällä kutsumatta kaikki Mannerheim Ristin Ritarit. Liekö korvattu aseistakieltäytyjillä ja mihettärillä. Koko 12-vuotisen valtakautensa aikana hän ei sanonut sanaakaan mitään tunnustuksellista Suomen Sotaveteraaneille, vaikka ilman heitä tuota kuvatusta ei olisi ollut edes olemassa, sillä "Isä Aurinkoinen" olisi kyllä kevätsiivouksensa tehnyt varsin "kattavasti". Ainut mantra mitä hänen suustaan toistuvasti tuli oli: "V'ähemmistöt, vähemmitstöt".

Saara la 22.04.2017 19:40 1

Olen samaa mieltä edellisten kanssa.

Hurraan tosiaan jopa Juhan tylytykselle - kyllä se kaiken valtamedian vuosia kestäneen suitsutuksen jälkeen on kiva lukea raskaan sarjan ja hyvän maun rajoja hipovaa kritiikkiä Halosesta. Omalta kohdalta se on myös terapiaa, koska minun on vaikea toipua siitä virheestä, että aikanaan ihan itse olin riittävän tyhmä äänestääkseni Tarja Halosta presidentiksi.

Mieluummin luen terävää asiakritiikkiä Halosesta kuin katson höppänää tai pilkkaavaa piirrossarjaa tai sketsihahmoja hänestä, joita aikanaan tv:stä sai katsella - ilmeisesti niillä tyynnyteltiin oikeampaa kritiikkiä...

Paavali la 22.04.2017 21:08 0

Samaa mieltä Saaran kanssa. En viitsi itse tähän laittaa, mitä mieltä olen Halosesta henkilönä. Se ei olisi järkevää. Kohteliaasti voin sanoa, että onneksi Halonen ei ole enää tekemässä vahinkoa Suomen turvallisuudelle ja kansakunnalle.

En ole huomannut koskaan, että Halonen olisi kantanut huolta tavallisesta suomalaisesta ja hänen hyvinvoinnistaan. Huolenpito on kohdistunut erilaisiin vähemmistöihin tai sitten muiden maiden kansalaisiin. Onko kukaan koskaan huomannut, että Halonen olisi pahoitellut tai ottanut kantaa muslimiterroristien iskuihin. Voin olla väärässäkin, kun en juuri seuraa enää valemediaa. Mutta hänen ajatusmaailmansa on tullut selväksi. Jo alusta asti.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Faeebook sivullamme.

Professorin Ajatuksia

Professori on ammattitutkija, ja tullut valituksi professuuriin 2000-luvun alkupuolella. Kirjoitan blogia nimimerkillä voidakseni kommentoida vapaasti asioita, joista kaikki eivät välttämättä ole oikeaoppisia tai vallitsevan politiikan mukaisia.

tuoreimmat

Terroristi kuin terroristi

Klo 07:34.

Afrikkalaisen rasistin valta kaatui

to 16.11. 16:23

Pyrkikö HS lyömään uutta kiilaa PS:n kannattajakuntaan?

ke 15.11. 10:48

Kuinka maapallo pelastuu?

ti 14.11. 09:17

Kehitysmaasta tulleen lapsen etu

ma 13.11. 08:58

Kuinka ilmastonmuutos näkyy arktisessa jääpeitteessä?

la 11.11. 08:34

Entä jos koko vasemmisto yhtyisi?

pe 10.11. 10:10

Seksuaalirikosten yllättäviä käänteitä

to 09.11. 08:53

Poikkeuksellinen ylivoima ei synny ilman poikkeuksellisia keinoja

ke 08.11. 12:09

Pitäisikö väkivaltainen vasemmisto kieltää?

ma 06.11. 17:35

blogit

Vieraskynä

Kordelinin säätiö jälleen äärivasemmiston tulilinjalla

la 18.11.2017 07:42

Juha Ahvio

Isänpäivä on edelleen isänpäivä

su 12.11.2017 11:04

Professorin Ajatuksia

Terroristi kuin terroristi

la 18.11.2017 07:34

Jukka Hankamäki

Miksi Pisan kalteva torni kaatuu?

to 16.11.2017 04:38

Petteri Hiienkoski

Kristinusko ja islam IX: Kuunjumala Allahin esi-islamilaiset juuret

ma 13.11.2017 12:15

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Väestönvaihdos kouluissa rapauttaa oppimisympäristön ja -tulokset

pe 03.11.2017 19:29

Piia Kattelus

Sotilaat poliisin avuksi

ti 10.10.2017 12:58

Henry Laasanen

Mistä seksuaalinen häirintä johtuu?

pe 17.11.2017 08:41

Arto Luukkanen

Suomalaisen median erikoiskyky?

to 16.11.2017 04:23

Mika Niikko

Asunnottomat eivät tarvitse juhlapuheita

ti 17.10.2017 13:43

Musta Orkidea

Älkää erehtykö luulemaan, että koko maailma ajattelee länsimaalaisittain

to 20.04.2017 20:11

Mikko Paunio

Vastine Markku Huuskon kirjoitukseen: "Valeuutiset tulivat jo Suomenkin vaaleihin - Pekka Haaviston tapaus"

to 16.11.2017 19:20

Heikki Porkka

Oldies but goldies, 39, Sananvapaudesta

to 16.11.2017 15:47

Olli Pusa

Sote-agentti havainnoi

la 18.11.2017 09:11

Alan Salehzadeh

Iran lähettää afgaanipakolaiset sotimaan Syyriaan

ke 08.11.2017 12:23

Janne Suuronen

Poliittinen poliisi

ma 30.10.2017 21:30

Reijo Tossavainen

Mätäpaise puhkesi - mädät petturit pursusivat hillotolpilleen

pe 17.11.2017 16:27

Jessica Vahtera

Tehkää enemmän töitä, siskot!

ke 01.11.2017 09:55

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Suomen onnea valvomassa

la 18.11.2017 07:37

Matti Viren

Sata vai kaksi sataa vuotta

la 18.11.2017 03:21