YK Watch: Saudi-Arabian valinta YK:n naisten komissioon "järjetöntä"

"Tämä on musta päivä naisten oikeuksille ja kaikille ihmisoikeuksille"

Ulkomaat ti 25.04.2017 11:07

Saudi-Arabia on valittu YK: n naisten oikeuksien komissioon.

Äänestys oli salainen, mutta Ruotsi ilmoitti äänestäneensä vastaan, kertomatta kuitenkaan syytä, kertoo Fria Tider. Suomen kantaa äänestyksessä ei ole ilmoitettu.

Uutisen paljasti ensimmäisenä YK Watchin johtaja Hiller Neuer, joka valvoo YK:ta.

"Valitsemalla Saudi-Arabia naisten oikeuksien ´suojelijaksi´ on niin kuin pyromaani toimisi kaupungin palopäällikkönä", hän sanoo.

Saudi-Arabian hyväksymistä komissioon Neuer pitää "järjettömänä", koska kyseessä on maa, jossa on maailman vanhentuneimmat näkemykset naisista. Nainen on miehen alamainen. Hän ei voi avata pankkitiliä tai ajaa autoa. Valtiolla on tiukat säännöt siitä, miten hänen tulee pukeutua ja kuinka hän voi olla tekemisissä miesten kanssa.

"Jokaisella saudinaisella pitää olla miespuolinen huoltaja, joka tekee kaikki tärkeät päätökset hänen puolestaan. Naisen elämää ohjataan hänen syntymästä kuolemaan", Hillel Neuer valottaa.

Nyt Saudi-Arabia on kuitenkin "edistämässä" YK: n työtä naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvoa maailmanlaajuisesti.

"Miksi YK on valinnut yhden maailman epätasa-arvoisimmista maista toimimaan heidän tasa-arvokomissioon?" ihmettelee Hillel Neuer.

"Tämä on musta päivä naisten oikeuksille ja kaikille ihmisoikeuksille", hän pahoittelee.

YK:n naisten komissio, CSW, pyrkii edistämään naisten oikeuksia, dokumentoimaan naisten olemassaolon todellisuudesta kaikkialla maailmassa ja muodostamaan maailmanlaajuisia sääntöjä ja lakeja sukupuolten tasa-arvolle", kirjoitetaan YK:n verkkosivuilla.

Vuonna 2015 Saudi-Arabia valittiin YK: n ihmisoikeusneuvostoon, joka aiheutti voimakkaita reaktioita maan monien teloitusten ja mestausten takia.

Ruotsi oli yksi 54 jäsenmaasta, jotka osallistuivat äänestykseen. 47 maata äänesti Saudi-Arabian komissioon valitsemisen puolesta.

Tytti Salenius ti 25.04. 11:07

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

Klo 13:04.

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot