YK Watch: Saudi-Arabian valinta YK:n naisten komissioon "järjetöntä"

"Tämä on musta päivä naisten oikeuksille ja kaikille ihmisoikeuksille"

Ulkomaat ti 25.04.2017 11:07

Saudi-Arabia on valittu YK: n naisten oikeuksien komissioon.

Äänestys oli salainen, mutta Ruotsi ilmoitti äänestäneensä vastaan, kertomatta kuitenkaan syytä, kertoo Fria Tider. Suomen kantaa äänestyksessä ei ole ilmoitettu.

Uutisen paljasti ensimmäisenä YK Watchin johtaja Hiller Neuer, joka valvoo YK:ta.

"Valitsemalla Saudi-Arabia naisten oikeuksien ´suojelijaksi´ on niin kuin pyromaani toimisi kaupungin palopäällikkönä", hän sanoo.

Saudi-Arabian hyväksymistä komissioon Neuer pitää "järjettömänä", koska kyseessä on maa, jossa on maailman vanhentuneimmat näkemykset naisista. Nainen on miehen alamainen. Hän ei voi avata pankkitiliä tai ajaa autoa. Valtiolla on tiukat säännöt siitä, miten hänen tulee pukeutua ja kuinka hän voi olla tekemisissä miesten kanssa.

"Jokaisella saudinaisella pitää olla miespuolinen huoltaja, joka tekee kaikki tärkeät päätökset hänen puolestaan. Naisen elämää ohjataan hänen syntymästä kuolemaan", Hillel Neuer valottaa.

Nyt Saudi-Arabia on kuitenkin "edistämässä" YK: n työtä naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvoa maailmanlaajuisesti.

"Miksi YK on valinnut yhden maailman epätasa-arvoisimmista maista toimimaan heidän tasa-arvokomissioon?" ihmettelee Hillel Neuer.

"Tämä on musta päivä naisten oikeuksille ja kaikille ihmisoikeuksille", hän pahoittelee.

YK:n naisten komissio, CSW, pyrkii edistämään naisten oikeuksia, dokumentoimaan naisten olemassaolon todellisuudesta kaikkialla maailmassa ja muodostamaan maailmanlaajuisia sääntöjä ja lakeja sukupuolten tasa-arvolle", kirjoitetaan YK:n verkkosivuilla.

Vuonna 2015 Saudi-Arabia valittiin YK: n ihmisoikeusneuvostoon, joka aiheutti voimakkaita reaktioita maan monien teloitusten ja mestausten takia.

Ruotsi oli yksi 54 jäsenmaasta, jotka osallistuivat äänestykseen. 47 maata äänesti Saudi-Arabian komissioon valitsemisen puolesta.

Tytti Salenius ti 25.04. 11:07

Kommentit: 2

Pertti ti 25.04.2017 11:15 0

Eihän valinnassa mitään järkeä ole. Kuulostaa kuitenkin oikeudenmukaiselta valita joku, joka ei ennen ole ollut. Luulen, että Tarja tykkää.

Juha. ti 25.04.2017 12:35 1

Mielisteltiin sitä Adolf Hitleriäkin. Kehoitankin niitä, jotka eivät tiedä. Avaamaan historian kirjan ja lukemaan kuinkas sitten kävikään. Saudi-Arabian öljy "öljyää" kaikki rattaat. Naiset kuvittelvat voivansa "muuttaa miehen", mutta se tosiasia on ja pysyy, ettei se koskaan onnistu. Suomi kannattaisi lämpimästi Saudi-Arabian mukaan ottamista, sillä sehän on järjetön päätös.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Facebook on sananvapauden irvikuva

Klo 14:13.

Arto Luukkanen

Kölnin vaiettu terrori-isku

ke 17.10. 21:56

Timo Vihavainen

Melkein suomalainen supersankari

ke 17.10. 21:54

Professorin Ajatuksia

Vihreitä saksanmaalla ja täällä Pohjantähden alla

ke 17.10. 21:52

Henna Kajava

Jätetäänkö nuoriamme kuolemaan?

ke 17.10. 01:12

videot