Blogi: Olli Pusa, ma 12.06.2017 16:53

EU ja liittovaltio

Suomessa on ollut tilaisuus seurata mielenkiintoista poliittista peliä. Sivullinen voi vain ihmetellä menoa ja kaataa itselleen kahvia. Sen keskipisteessä ovat olleet perussuomalaiset. Nyt on hyvä aika veikata, miten tämä näytelmä jatkuu ja mitkä ovat tapahtumien todelliset taustat?

Timo Soinin luopuessa puolueen johdosta hänelle valittiin joka tapauksessa seuraajat. Ehdolla oli käytännössä kaksi henkilöä, Jussi Halla-aho ja Sampo Terho. Poliittisissa linjoissa herroilla ei liene suuria eroja. Kuitenkin tuntuu olleen koko maata järisyttävä asia, kumpi herroista valitaan persujen puheenjohtajaksi. Asia oli niin tärkeä, että asiasta mekkaloitiin muuallakin useissa yhteyksissä ja käytännössä persujen jäseniä yritettiin painostaa valitsemaan Sampo Terho.

Tässä herää ensimmäinen kysymys asiasta. Miksi tuo henkilökysymys olisi niin keskeinen asia kun molempien ehdokkaitten poliittiset linjat ovat samankaltaiset? Varmaan taustalla on toimintamalli. Timo Soini ja Terho hänen aseenkantajanaan ovat olleet joustavia ja periksi antavia poliitikkoja. He eivät ole vahtineet esimerkiksi hallitusohjelmien tarkkaa noudattamista ja asia on saanut välillä suorastaan surkuhupaisia piirteitä. Samaan aikaan kun maahan on ilman mitään toimintaa marssinut yli 30.000 turvapaikanhakijaa, Soini ja Terho ovat julkisuudessa vastustaneet pakolaiskiintiön nostamista muutamalla sadalla. Eli toiminta on paljolti ollut teatteria.

Tuo teatterimaisuus ja johdon lepsuus lienee niitä syitä, miksi persujen jäsenistö vaihtoi puoluejohdon. Arvio on ollut, että Jussi Halla-aho olisi vaatinut tiukasti hallitusohjelman noudattamista. Se ei jostakin syystä kelpaa ja siksi hallituspohjaa vaihdetaan. Tulossa on siis jokin sellainen suuren luokan kysymys, jonka hyväksymiseen ei hallitusohjelmassa ole eväitä ja kun Halla-ahon arveltiin kaatavan tuon asian, piti hallitus kaataa. Ihan pieni asia se ei ole, kun sen vuoksi riskeerataan kepun maakuntauudistus ja kokoomuksen terveyspalveluiden yhtiöittäminen.

Kun asiaa selitetään joillakin Halla-ahon lausunnoilla ja muilla seikoilla, on tietenkin selvää että juuri ne eivät ole todellisia syitä. Todellisia syitä ei Suomessa hallituksia kaadettaessa ole ennenkään kerrottu. Jotta selitys saisi kantavuutta, oli myös presidentti Niinistö laitettu korostamaan asiaa. Se on mielenkiintoinen asia ja siitä voinee päätellä jotakin.

Mikä sitten on se todellinen syy, jonka vuoksi persut heitettiin hallituksesta? Joku arvelee uutta turvapaikanhakijoiden aaltoa, mutta en usko sen olevan todellinen syy. Todellinen syy lienee EU:n rakenteen tiivistäminen liittovaltioksi. Saksassa ja Ranskassa arvioidaan, että nyt parin lähimmän vuoden aikana on tilaisuus tiivistää EU:ta kohti liittovaltiota. Kyseessä saattaa olla viimeinen ikkuna tuota varten. Sen jälkeen EU:n ongelmat lienevät jo niin suuria, että liittovaltiota ei ole vietävissä eteenpäin.

Liittovaltio merkitsee käytännössä yhteistä EU-budjettia, EU-veroja, EU:n oikeutta ottaa lainaa jäsenmaiden ohi ja niiden vastuulla. Rahoilla EU voi esimerkiksi maksaa tukia heikosti menestyville Välimeren maille. Kun niiden asukkaat muodostavat enemmistön liittovaltion asukkaista, ne voivat omalla päätöksellään päättää ottaa EU:n rahat itselleen. Siellä mafiakulttuuri kukoistaa. Suomalaisille maailma tulee olemaan vieras ja siitä puuttuvat meille tärkeät pohjoismaat ja Britannia.

Tuossa maailmassa valtioiden velat laitetaan yhteen. Suomea on käsittääkseni tahallaan yritetty saada velkaantumaan viime vuosina, jotta ero muuhun euroalueeseen pienisi ja asia olisi helpompi myydä Suomessa. Silti velkojen yhteen laittaminen kasvattaisi Suomen valtion velkamäärää ehkä 60-70 miljardilla.

Noihin kysymyksiin Suomen pitää lähimmän parin vuoden aikana ottaa kantaa. Yhteinen EU:n budjetti (ja valtiovarainministeriö…), EU-verot, EU:n avustukset heikoille maille ja EU:n oma velanotto-oikeus. Sellaiseen suostumisesta ei ole hallitusohjelmassa mainintaa ja siksi Halla-ahon johtamilla persuilla olisi mahdollisuus hallitusohjelman pohjalta vastustaa asiaa. Ja veikkaisin, että olisivat niin tehneetkin. Siksi hallitus kannattaa kaataa nyt, jolloin todelliset motiivit on helpommin peitettävissä.

Miksi sitten Suomen pitää tuohon ilmiselvään hulluuteen suostua? Ei EU Suomea siihen voisi pakottaa. Syitä joudutaan siis arvailemaan. Olen aikaisemmin esittänyt arvioin, että tuosta liittovaltiokehityksestä on sovittu EU:n yritysjohtajien elimessä. Suomea siellä edustivat aikaisemmin Antti Herlin ja Jorma Ollila. Jos miettii, ketkä Suomessa voivat tuon tieltä kaataa maan hallituksen ja saavat presidentin avustamaan hankkeessa, nuo kaksi nimeä ovat potentiaalisia toimijoita.

Siis tiivistetysti persut pitää heittää pois hallituksesta, koska arveltiin, etteivät Halla-ahon johtamana hyväksyisi tuollaista. Tilalle kootaan jokin toinen rakenne, joka tulee tuon asian hyväksymään. Nyt on mielenkiintoista seurata millaisia EU:n tiivistämisaloitteita liittovaltion suuntaan Brysselistä tulee ja millaisilla selityksillä ne Suomessa hyväksytään. Kansalaisille kerrotaan sitten asioista aivan omat satunsa.

 

Olli Pusa ma 12.06. 16:53

Kommentit: 5

Winston Smith ma 12.06.2017 18:02 1

Maailman historian ensimmäinen liittovaltio jossa ei ole ulkorajoja eikä asevoimia. Mutta velat jaetaan tasan.

Hannele Korpela ma 12.06.2017 18:11 0

Hallitusohjelmassa oli mainintaa noista EU-veroista ja budjetista, mutta sillä tuskin merkitystä, koska lienee se ohjelmakin menee uusiksi, kun hallitus kaatuu.

Juha. ma 12.06.2017 20:27 1

EU:n liittovaltion pohjoisen periferian kanta-asukkaita tullaan todennäköisesti myymään orjamarkkinoilla ilmaiseksi työvoimaksi EU:n "liittovaltion" ja muun maailmankin laajuisesti kuten esikuvamme Pohjois-Korean nälkiintyneitä ja ihmisarvonsa menettäneitä vegaaneja töihin kaivoksille ja laivatelakoille vailla minkäänlaisia oikeuksia työolosuhteisiin, jotka ovat 1400-vuotta ajassa taaksepäin laskettavaksi eli v. 600, jolloin eräs maailman ja etenkin Euroopan elähdyttävin (kuolettavin") "uskonto" ja kulttuuri syntyi tuottaakseen kuolemaa sinne minne se levittyäytyi.

Omat Aivot ma 12.06.2017 20:45 2

Sipilä vaati perussuomalaisilta hallitusohjelman noudattamista. Kun Halla-aho myös edellytti hallitusohjelman noudattamista, Sipilä totesi, että PS syrjäytetään siksi, että se vaatii hallitusohjelman noudattamista!!

PS:n puheenjohtajavaali paljasti mätäpaiseen: Hallitusohjelma oli alun alkaenkin feikkiä. Jotain suurta ja valonarkaa on juuri nyt tekeillä EU- ja globaalitasolla. Halla-aho katsottiin liian rehelliseksi ja suoraselkäiseksi osallistumaan tuohon rikokseen. Kyse on Suomen uhraamisesta EU-utopialle, missä keinoina ovat kansainvaellukset, velkaannuttaminen ja kansallisomaisuuden ryöstö.

Valtion velkaantumisesta ei ole viime aikoina puhuttu mitään, vaikka olisi luullut. Päinvastoin, puhutaan uudesta, kustannuksiltaan miljardiluokan siirtolaisvyörystä. Toinen asia, jota olen ihmetellyt, on rakennusbuumi. Minne meneekin, on rakenteilla uusia kerrostaloja, liikenneväyliä, kaapeli- ja lämpölinjatöitä jne. Miten tähän on nyt varaa?

Veikkaan, että jostain Suomen ulkopuolelta on luvattu, että tuhlatkaa nyt, minkä kerkiätte! Tavoitteena on velkaannuttaa maa konkurssikuntoon. Konkurssi-Suomi menee halvalla EU:n velkaorjaksi. Kavaltajapäättäjillemme on luvassa muhkeat hillotolpat ja salaiset tilit paratiiseissa. Kansallisvarallisuudesta heitetään arpaa pankki- ja rahamaailman kahdenkymmenen omistajan kesken.

Paavali ma 12.06.2017 22:23 2

Hyvä kirjoitus Ollilta. Olen pitkälle samaa mieltä. Eniten samaa mieltä olen kuitenkin Omat Aivot kommentoijan kanssa. Koko kupletin juoni on juuri EU-liittovaltio. Tässä juonessa on merkittävässä osassa liike-elämän johtohenkilöt erityisesti Bildenberg kokouksissa vierailleet henkilöt. Nämä taas ohjailevat politiikkoja ja näistä erityisesti kokoomusta. Itse presidentti näyttää olevan liittovaltiokehityksen ajajana ja tukimihenä. Entinen kokoomuspoliitikko hänkin. Keskustan johdossa on tällä hetkellä myös Sipilän johtamat EU-liittovaltiota kannattava siipi, mutta keskustasta löytyy vielä isänmaallinen siipi, joka ei ole valmis myymään Suomea. Tämä voi koitua Sipilän kohtaloksi, koska saattaa käydä niin, että osa keskustan kansanedustajista jättää Sipilän leirin ja siirtyy Väyrysen tulevaan leiriin. Tällöin Suomeen muodostuisi kaksi isänmaallista puoluetta. Väyrysen uusi keskusta ja perussuomalaiset. Tämä olisi koko Suomen pelastus ja siihen loppuisi Sipiläisten ja kokoomuksen Suomen myyminen.

Olen myös pannut merkille, ettei Sipilällä ole ollut mitään tavoitetta pysäyttää Suomen velkaantumista, vaan se on ollut alusta samanlaista teatteria, kuin hallitussopimuksen maahanmuuttosopimus. Kumpaakaan ei ollut tarkoituskaan noudattaa. Sipilälle on arvioni mukaan ilmoitettu, että nyt teidänkin on syytä velkaannuttaa Suomi mahdollisimman nopeasti, jotta Suomella ei olisi enää vaihtoehtoa erota EU:sta. Ajatelkaa, että Sipilän kutsumat 30 000 siirtolaista maksavat Suomelle paljon enemmän kuin Kiky sopimus koskaan tuottaa. Tämän päivän tiedoilla koko KiKy sopimus on ollut pelkkää lavastusta.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Olli Pusa

Sosiaaliturvapolitiikan dosentti, Yhteiskuntatieteiden tohtori, vakuutusmatemaatikko (SHV) Eläkkeiden ja sosiaaliturvan rahoituksen asiantuntija

tuoreimmat

Aki Kangasharju ja asuntovirsi

pe 12.10. 23:29

Suomen koululaitoksen alennustila?

ti 02.10. 09:49

Syksyinen viikonloppu Airistolla

ti 25.09. 22:35

Ilmastonmuutos on suuren luokan huijaus?

ke 19.09. 17:30

Vihreät tieteenvastainen puolue?

ti 11.09. 18:22

Looginen solmu?

ma 10.09. 10:26

Juha Sipilän kompurointi

pe 07.09. 19:34

Vihervasemmiston takaiskut

pe 24.08. 22:38

Kansallinen kokoomus?

su 19.08. 14:53

Demokratia vaarassa

su 05.08. 11:59

blogit

Vieraskynä

Julkisen palvelun median arvopohja: Tanska

la 13.10.2018 23:10

Juha Ahvio

Sananvapaus uhattuna Suomessa ja somessa

pe 12.10.2018 20:50

Professorin Ajatuksia

Vihreitä saksanmaalla ja täällä Pohjantähden alla

ke 17.10.2018 21:52

Jukka Hankamäki

"Uusi normaali" toteutumassa myös Suomessa

to 11.10.2018 23:01

Petteri Hiienkoski

Kuka pelkää natseja?

su 09.09.2018 06:07

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Jätetäänkö nuoriamme kuolemaan?

ke 17.10.2018 01:12

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mitä termi "vihervasemmisto" tarkoittaa?

pe 24.08.2018 09:42

Arto Luukkanen

Kölnin vaiettu terrori-isku

ke 17.10.2018 21:56

Mika Niikko

Itsekkyyden naamiaiset

ma 02.07.2018 00:54

Musta Orkidea

Viimeisen muurin takana on totuus

ke 14.02.2018 10:55

Mikko Paunio

Jani Toivola, vammaiset ja vihreä identiteettilässytys

to 20.09.2018 16:44

Heikki Porkka

Avoin raja Afganistanista Suomeen?

ke 10.10.2018 12:25

Olli Pusa

Aki Kangasharju ja asuntovirsi

pe 12.10.2018 23:29

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Yle asennekasvatuksen asialla

to 23.08.2018 14:57

Reijo Tossavainen

Punavihreä moraaliposeeraaja, faktantarkistaja ja JSN:n jäsen Johanna Vehkoo sai kunnianloukkaussyytteen

pe 12.10.2018 13:17

Jessica Vahtera

Työpaikkoja ei synny tilastotempuilla

pe 27.04.2018 12:59

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Melkein suomalainen supersankari

ke 17.10.2018 21:54

Matti Viren

Taas se Impivaara

ma 06.08.2018 22:40