Blogi: Mikko Paunio, la 02.09.2017 08:39

Journalismin nykyinen alennustila vakava uhka demokratialle - "I only followed the orders"

Tämä nyt suurella pensselillä kirjoitettu teksti on kypsynyt pidempään. Sitä ovat jouduttaneet vanhemman polven journalistin Boris Salomonin fb-postaus, jonka hän otsikoi:

"VIESTINTÄTIETEEN PROFESSORI: SAKSAN MEDIAT VIHREÄN IDEOLOGIAN PAINEEN ALLA"

Toinen ja lopullinen sysäys on Eeva Oehlandtin juuri julkaisema selkokielinen teksti:

"IDEOLOGIAN DIKTATUURI" http://eocomm.fi/?p=584

Edellisten lisäksi olen viime päivät kursorisesti lukenut sitä kulttuurimarxismin 1920-luvulla alkanutta ja sen synnyttämää kehitystä, joka on johtanut koko länsimaisen vasemmiston punavihreään alennustilaan, jossa diskurssilogian, postmodernismin, fenomenologian ja muun sosiologisen roskan myötä marxismin kelvolliset juurevat ja totuudellisuuteen pyrkivät osat hylättiin ja tilalle otettiin tiedollinen relativismi (kaikilla omat totuudet), semantiikka ja kielen ja puheen painotusten korostaminen ja kielenkäyttöön liittyvä moralismi ja ahdasmielisyys, joka nyt näkyy mm. siinä, että meillä on 200 nettipoliisia vahtimassa kansalaisia ja mm. siinä, että Mark Twainin rakastettu Huckleberry Finnin seikkalut on kiellettyä kirjallisuutta USA:n kouluissa. Kirjan päähenkilön ja mustan pojan välillä on alisteinen suhde, mikä on historiallinen vääryys ja siksi kirjaa ei saa lukea. 

Aldous Huxley ennusti oikein tämän syntyneen posttotuudellisuuden yhteiskuntakehityksen, joka rakentuu länsimaissa punavihreään totuusmedian lähes täydelliseen ilmaherruuteen. Orvot, sipilät, soinit ja vapaavuoret ovat enää punavihreän median vasalleja.

Punavihreä ideologia lienee maailmanhistorian ensimmäinen massatiedonvälityksen lähes yksinomaan synnyttämä poliittinen kategoria.

Orwell tunsi sisältä käsin liian hyvin äärivasemmistolaisen mielenlaadun ja joutui kokemaan myös sen, että hänen Eläinten Vallankumous kirjaansa ei sodanjälkeisessä Englannissa meinattu lainkaan julkaista, koska Setä Joe'ta ei saanut ärsyttää.

Se, mikä herättää toivoa paremmasta on mm. tämä Oikea Media ja vastaavat julkaisut maailmalla ja se, että totuusmedian välittämä tieto on niin kelvotonta ja läpinäkyvää ja räikeässä ristiriidassa arkikokemusten kanssa.

Eilen YLE uutisoi, että tuulivoima on edullisin sähkön tuotantomuoto, mutta se jätti kertomatta, että se tarvitsee miljardituet ollakseen halpaa. Kyllähän me saamme halpoja kananmunia kaupoista, mutta kyllä niiden tuottaminen ja kaupan hyllylle saattaminen on vaatinut paljon enemmän rahaa kuin mitä me maksamme niistä kaupan kassalla.

Eeva Oehlandt on aukikirjoittanut hyvin ja selkeästi nykytilan em. blogissaan:

"Euroopassa on vallalla Ideologia, joka ei ole puolue- eikä henkilölähtöinen, mutta jota kaikkien pitää likettää kritiikittä. Sen mukaan rajojen pitää olla avoimia kaikkien kulkea, kaikille kuuluvat samat oikeudet eikä velvollisuuksista puhu kukaan, ihan kaikkea ja kaikkia pitää suvaita. Kritisoida ja leimata saa ainoastaan omaa kotimaista elämäntapaa, uskontoa ja historiaa. Tällä Ideologialla ei ole selkeää yhtä puoluetta, joka sitä edustaa, vaan yli puoluerajojen kaikkien pitää liputtaa yhtä ja samaa. Siksipä puolueitakaan ei hevin erota toisistaan.

Ja entä jos on eri mieltä? Aivan kuten diktatuurissa olet häpäissyt Ideologian ja saat maksaa siitä. Jo nyt on palkattu vihapuhepoliiseja suitsemaan vääriä mielipiteitä somessa. Kansalainen on hämillään, mitä voi lausua, sillä lakitekstissä ei ole kuvattuna sitä, mitä on vihapuhe ja mikä ei. Se jää kulloisenkin viranomaisen harkinnan varaan.

Vuosikymmenet on kauhisteltu toisen maailmansodan ja kommunistisen diktatuurin kirjarovioita. Nyt roihuavat digiroviot, eikä kukaan huomaa tai ole huomaavinaan analogiaa. Elokuvia jälkisensuroidaan, kun niistä ollaan löytävinään kauhistuttavia, Ideologiaan loukkaavia kohtia. Jopa Pekkä Puupää Suomessa ja Peppi Pitkätossu Ruotsissa joutuivat hyllylle. Sensuuri kukkii."

Boris Salomon on suomentanut postauksessan Mainzin yliopiston tiedotusopin emeritysprofessori Hans Mathias Kepplingerin tuoreen empiirisen tutkimuksen päätelmiä. Hän on etsinyt vastauksia, kuinka mediassa pääsee syntymään laajaa puolueettoman faktatiedon estämistä ja valeinformaatiota samaan aikaan, kun väestön valtaosa kääntyy mediaa vastaan. Hän kysyy esimerkiksi, miksi jotkut toimittajat puolustelivat väkivaltaisuuksia Hampurin G20-kokouksen ympärillä viime heinäkuussa, kun taas väestö tuki poliisin toimia ilmeisten tosiasioiden selvittyä suurelle pelkästään kuvallisen viestinnän kautta? Hän etsi toimittajien outoihin asenteisiin vastauksia haastattelemalla 300 toimittajaa.

Salomon:

"Kepplinger on havainnut toimittajien vierautuvan yhä enemmän lukijoistaan. Vahva enemmistö toimittajista tunnustautuu ideologisesti vihreiksi. Tämä enemmistö kasvaa, koska toimittajat valikoivat koulutukseen ja työpaikoille samanhenkisiä nuoria toimittajia seuraajikseen. Näin syntyy toimittajakupla, jonka sisällä vahvistetaan koko ajan samoja näkemyksiä.

Lukekaan hyvät tämän blogin lukijat tämä Reijo Tossavaisen kirjoitus Tampereen yliopiston journalistiikan laitoksen opiskelijoiden poliittisista asenteista. Luvut ovat kammottavat ja uhka demokratialle. http://beta.oikeamedia.com/o1-36500

Salomon:

"Kaikki toimittajat seuraavat päivittäin kollegoidensa arvioita eri medioissa. Tämä yhdistää toimittajia ja nopeuttaa journalismin mielipiteenmuokkausta. Näin siis toimittajakuplassa luodaan oma todellisuus, jolla on yhä vähemmän ulkomaailman todellisuuteen yhteyttä.

Toimittajien suodatinkuplan lisäongelmana on, että siinä kuvitellaan tuottavan totuuden tulkintoa lukijoille. Jos tätä yhteistä näkemystä ei jaeta, arvellaan henkilön olevan väärässä. Kriitikot eristetään toimittajayhteisöstä yhä ronskimmin.

Kepplingerin mukaan toinen havaittava ilmiö on, että toimittajat eivät ainoastaan kirjoita omia mielipiteitään, vaan myös tarkoituksenhakuisesti karsivat faktoja."

Salomon lainaa suoraan Kepplingeriä:

”Lähes kaikki toimittajat tukeutuvat sellaisten asiantuntijoiden lausuntoihin, jotka vahvistavat heidän omia näkemyksiään. Tällä tempulla mediatalojen ajankohtaiset uutiset ja raportit vahvistavat toimittajien näkemyksiä asiantuntijoiden lausuntojen kautta.”

Salomon jatkaa Kepplingerin summaatiota:

"Kepplingerin mielestä ”pakolaisongelmaksi” kutsutussa maahanmuuttokriisissä katkesi Saksassa nenärengas, jolla yleisöä vedettiin harhaan. Todellisuuden ja mediatodellisuuden välille syntyi liian iso kuilu. Lukijat saivat tarpeekseen. Ruma sana ”valemedia” syntyi ja jopa johti valtamedian lehtien levikin vähenemisen.

Heitä, jotka asettavat kyseenalaiseksi toimittajakunnan valta-aseman tulkita tapahtumia, systemaattisesti vainotaan ja syrjitään. Näin tapahtui Kepplingerin tutkimuksen mukaan lokakuussa 2015. 43% saksalaisista oli sitä mieltä, että ”mielipidettään pakolaiskysymykseen ei saa vapaasti ilmaista ja tulee olla erittäin varovainen, mitä sanoo”. Syynä tähän oli pelko tulla leimatuksi äärioikeistolaiseksi.

Huomaamattaan menivät toimittajat niin pitkälle, että he alkoivat haitata omaa ammattikuntaansa, kirjoittaa Kepplinger. ”Monien haastateltavien näkökulmasta vapaa lehdistö ja sitä edellyttävä toimittajien lehdistön vapaus on muodostunut uhaksi mielipiteen- ja ilmaisunvapaudelle”."

Lopuksi Salomon kirjoittaa SUMMA SUMMARUMin:

"Kepplinger katsoo, että journalismin tila Saksassa on surkea. Hän osoittaa, että saksalainen toimittajakunta valitsee samanmielisiä töihin ja näin varmistaa oman ajatusmaailmaansa jatkumon. Kepplingerin mukaan suuri osa mediayhteisöstä on vihreän ideologian paineessa muodostunut demokratialle ja vapaalle tiedonvaihdolle uhaksi.

Professori Kepplingerin mukaan tällä hetkellä puuttuu analyysi siitä, miten poliitikot seuraavat median kohuja ja miten siitä syntyy virheratkaisuja. Esimerkkinä Kepplinger mainitsee Saksan ”Energiewenden” haitat. Tutkimatta on myös, onko kehitys jo mennyt niin pitkälle, että poliitikot ovat solmineet median kanssa kyseenalaisia kumppanuuksia. Hänestä CDU:n ideologinen siirtyminen vasemmalle on tästä hyvä esimerkki. Nyt CDU:ta arvostellaan, että se on etääntynyt äänestäjistään ja arvomaailmastaan samoin kuin lehdistö lukijoistaankin.

Suomessa lienee Kokoomuspuolueessa puheenjohtaja Petteri Orpon ja Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren johdolla myös sama trendi havaittavissa."

Hans Mathias Kepplinger: „Totschweigen und Skandalisieren. Was Journalisten über ihre eigenen Fehler denken“, edition medienpraxis, 15 Köln: Halem, 2017"

Itse ennakoin tulevaa jo vuonna 1989 SDP:n silloisessa Sosialistinen Aikakauslehdessä julkaistussa artikkelissa "Eikö historia opeta meille mitään - Johdatus vihreän ympäristökritiikin kritiikkiin", jonka pääsanomaan kuului joukkotiedotuksen ja vihreän ideologian välinen yhteiskunnan kannalta ongelmallinen liittosuhde.

Pyrin aikoinaan nuorena lääketieteen opiskelijana etsiessäni suuntaa elämälle Helsingin Sanomien maineikkaaseen toimittajakouluun. Onneksi en päässyt, koska nyt olisin varmaan kohtuu jakomielitautinen jossain totuusmedian deskillä karmeassa vertaispaineessa tuottamassa posttotuutta asuntolainan sanellessa sen, että hoin sitten myöhemmässä tribunaalissa puolustuksekseni Adolf Eichmanin Israelissa järjestetyssä näytösluonteisessa  sotarikosoikeudenkäynnissä lausumia kuuluisia sanoja:

"Noudatin vain määräyksiä".

 

Mikko Paunio la 02.09. 08:39

Kommentit: 7

Juha. la 02.09.2017 10:04 1

Suomenkin valtamedia on läpi puna-viher-vasemmistolaisia toimittelijoita täynnänsä, joita suoltaa Tampereen sosialistinen Yliopisto "toimittaja koulustaan". Eli kyse on eräänlaisesta muovipulloteollisuudesta, jossa puristetaan linjalla samalla muotilla muovipulloja liukuhihna metodilla. Lisäksi epäilen vahvasti, että Euroopan suvakki-valtamedioiden toimittajia ja kustantajia lahjotaan EU:n ja juutalalais-unkarilaisen monimiljardööri "liikemiehen" George Soroksen toimesta. Sama koskee tietysti sähköistä mediaa kautta linjan. Jo YK v. 2000 valmisti raportin sekä toimintamallin siitä, että Eurooppa täytyy täyttää arabeilla ja afrikkalaisella alkuperää olevilla etnisillä ryhmillä ja näin tuhota valkoisen rodun asuttama Euroopan manner vain siksi, että se muka tarvitsee "veren vaihtoa" ja lisäpotkua (lisäpuukotusta) wanhenevan väestönsä harvennushakkuulle ja tietenkin kovin utopistiselta näkökannalta vaikuttavalta asiantilalta sen suhteen, että nämä uudet paremman rodun salskeat miehet ja jo kotimaissaan loppuun palaneet naiset tartttuvat Härkää sarvista kuten kytökuokkaankin kuivattamaan valtaojilla soita kiroillen kuokan varressa kielillä, joita emme tunne. Kuten myös harmaahapsisten eurooppalaisten kaupunkien bussi- ja kuorma-autokuskeina, jotka eivät todentotta liiku ilman heitä ihmisten päälle ja yli. Se, että näitä kestävyysvajeen tappajien valiojoukkoja Eurooppaan haalitaan yhtä suurella innolla kuin muoviämpäreitä megamarketeista menee taas yli "tuonen viljan" ymmärryksen yli. Samaan aikaan kun vatsallaan käyvien johtajiemme omia turvajoukkoja vahvennetaan lisäkouluttamalla henkivartijoita pikavauhtia, sillä aikahan on rahaa ja täällä ajassa ollaan vain yhden kerran, eikäpä siten mahdollisuutta ahnehtia toista kertaa vaan saavutetuista edusta on pidettävä kiinni, kuten matujen tekemistä raiskauksista ja muista "hyvän tahdon eleistä". Sillä nuo utaretohtorin vilkkaan mielikuvituksen varassa olevat sijaintitiedot ovat varsinaisia aarteita, joista ei pidä luopua,

Olli Pusa la 02.09.2017 10:27 2

Erinomainen yhteenveto kriisistä. Yhteen asiaan kiinnittäisin huomiota. Toimittajien nilkkeily ei onnistuisi, jollei sillä olisi talouselämän huipun tukea. Median omistajille tuo touhu tuntuu sopivan hyvin.

Talouselämän huippu on erkaantunut kansalaista. Aivan kuin eivät olisi enää samaa kansaa heidän kanssaan. Siksi he ovat valmiit erilaisiin liittoutumiin, jotka suuntautuvat kansalaisia vastaan.

Tämä näkökulma koskee sekä USA:ta, EU:ta että Suomea. Suomen asetelma pohjautuu EU:n hulluuksiin. USA:ssa tuo kehitys taisi saada ankaran iskun, kun Trump valittiin presidentiksi. Se sai median riehumaan - mutta saattaa Wall Street olla myös taustalla. Se ei päässyt valitsemaan presidenttiä.

Mikko Paunio la 02.09.2017 11:26 2

Hyviä huomioita. Tuota sanaa kriisi onkin hyvä käyttää tästä eteenpäin. Joo Trumpin twiitit ovat tärkeässä osassa tässä sodassa oikeudenmukaisuuden ja säädyllisyyden puolesta. Ennen sai sotia hippejä ja heidän kurjia ajatuksiaan vastaan. Nyt saa tapella kaverikapitalisteja vastaan, jotka edesauttavat kapitaalinsa moninkertaistamisessa hippien kurjia ajatuksia ja valtion tukiaisia. EKssa mm. Häkämiehen uusi puoliso edistää vihreiden hölmöjä ajatuksia SITRAssa ja laajalti valtakunnassa.

Winston Smith la 02.09.2017 11:41 2

Kuten Olli Pusa toteaa, ”follow the money.” Punavihreys ja maahanmuutto ajavat monella lailla talouseliitin etuja. Yksi esimerkki: Olisiko sattuma että Uusi Suomi eli US-lehti oli N. Herlinin yritys ja että velipoika on HS-lehden pääomistajia ja hallituksen varapuheenjohtaja.

https://www.sanoma.com/fi/sijoittajat/osake/suurimmat-osakkeenomistajat

Herlinin yritys tekee hissejä. Niitä tarvitaan kerrostaloissa, joten bisnes elää väestöräjähdyksestä, kaupungistumisesta ja maahanmuutosta. Isäpapan elämänkerta kuvaa, kuinka hän tuki Brezhnevin Neuvostoliittoa joka ei tosiaankaan ollut tunnettu omakotitaloista. Niin pitkälle että lähti samoin idänkauppaa tekevien Helge Haaviston ja Tankmar Hornin kanssa politikoimaan. Herrat käynnistivät AKK-kampanjan joka ajoi Ahti Karjalaista presidentiksi 1982. Samalla kun US- ja HS-lehdet nyt kannattavat väestöräjähdystä, kaupungistumista ja hallitsematonta maahanmuuttoa ja sensuroivat tämän kritiikin natsikortin heiluttelulla, ne sattumalta edistävät pääomistajan liiketoimintaa. Arvelen, että jos Neuvostoliitto olisi hengissä niin US- ja HS-lehdet tukisivat yhtä kiihkeästi sitä.

Juha Kivelä la 02.09.2017 13:05 1

Olli Pusa la 02.09.2017 10:27.

Erinomainen huomio Olli Pusalta, juuri tuo on erityisen olennainen seikka, talouselämän huippu - kuten Olli asian ilmaisee - ja kuten itse käytän ilmaisua Suomen (Suomessa) talouspoliittinen "eliitti", josta taloudellisen "eliitin" on täysin tietoisesti tai ainakin kovin hövelillä toiminnalla useissa tapauksissa juurikin poliittinen johto (poliittisesti merkittävään asemaan päässeet) tehnyt taloudellista "eliittiä", vieläpä yhteiskunnan yhteisistä varoista eli Kantasuomalaisen Veronmaksajan Verovaroilla!

Mediaa seuraava valveutunut kansalainen ei ole tänäkään (!) vuonna voinut olla huomaamatta, kuinka mediassa viljellään ahkerasti artikkeleita, että Suomen ongelma olisi se, että Suomessa on liian vähän rikkaita ihmisiä! - No, talouspoliittinen "eliitti" leipoo harvasa päivä Kantasuomalaisen Veronmaksajan Verovaroista noita rikkaita ihmisiä!

Lista tuollaisista ihmisistä on todella pitkä alkaen ihan pääministeristämme Juha Sipilästä (kesk) perheineen, Björn Wahlroos (ex-vasemmistokommunisti, nykyinen mikä lie liero), Markus Oksa & Co. (Barona Oyj, Luona Oy, FORENOM), jne., jne..

Talouspoliittinen "eliitti" orjuuttaa ja verottaa Kantasuomalaisen henkihieveriin ja lopulta mullan alle, ellei Kantasuomalainen riittävän laajalla rintamalla ryhdy vastustamaan tätä hulluutta ja laita tuolle hulluudelle stoppia!

Muuten edessä on paluu FEODAALIVALTAAN ja FEODAALIVALTIOON - ja silloin kenellekään ei ole enää kivaa!

Juha Kivelä la 02.09.2017 13:08 0

Winston Smith la 02.09.2017 11:41.

Ei nykyistä KONE OYJ:tä olisi ilman SUOMEN VALTIOTA, joka on tarjonnut KONE OYJ:lle mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä yhtiöksi, joka se tänä päivänä on!

Kiitollisena tästä kaikesta Kantasuomalainen on päätetty Kansanmurhata KONE OYJ:n salonkipäätöksin?!?!?

Juha Kivelä la 02.09.2017 13:09 0

Mikko Paunio la 02.09.2017 11:26.

Hyvä lisäys Mikolta!Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Mikko Paunio

Kirjoittaja on helsinkiläinen terveydenhuollon erikoislääkäri ja Helsingin yliopiston epidemiologian dosentti. Hän on kolmannen polven sosialidemokraatti ja liittynyt SDP:hen vuonna 1977. Hänen työnantajiaan on vuosien varrella olleet mm. Helsingin yliopisto, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki.

tuoreimmat

Vihdoin normijournalismia Pekka Haavistosta

ke 01.08. 20:23

Ison Britannian Audit Office: "Kierrätysmuovi voi joutua meriin"

ma 23.07. 11:45

Suonpää: "Paunio, tuo kauhea äärioikeistolainen"

pe 13.07. 10:01

Vastaukseni Samuli Suonpäälle Kirkko ja Kaupunkilehden blogiin julkaistu K K:ssa

ma 09.07. 17:27

Muovigate ja Totuusmedia

pe 06.07. 08:22

Punavihreät ovat rikollisia toimijoita

ma 02.07. 10:23

Avoin kirje HS:n vastaavalle päätoimittajalle

pe 29.06. 10:33

Pelasta maailman meret - lopeta muovin kierrätys

to 28.06. 09:52

Reuters Institute / Oxford University median luotettavuustutkimus jopa hulvatonta luettavaa - Vahva lukusuositus

su 17.06. 12:23

Suvaitsevaisto immuuni tiedevilppiepäilyille?

ke 16.05. 07:54

blogit

Vieraskynä

Sananvapauden puolesta

to 16.08.2018 22:35

Juha Ahvio

Onko meneillään kampanja pedofilian laillistamiseksi?

su 12.08.2018 20:12

Professorin Ajatuksia

Vellihousuja

pe 17.08.2018 23:07

Jukka Hankamäki

Luurangot taloustieteilijöiden kaapeissa

la 11.08.2018 22:34

Petteri Hiienkoski

Yliopistorehtori nakertamassa demokratian ja tieteen perusteita

pe 10.08.2018 20:43

Tapio Holopainen

Tapparan mies

ma 13.08.2018 23:16

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Somalimies palasi maahansa ja kehottaa muitakin somaleja palaamaan

ke 15.08.2018 17:13

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mikä Tapio Puolimatkan kirjoituksessa raivostutti suvaitsevaiston?

to 09.08.2018 12:51

Arto Luukkanen

Henkist holhontaa Turuus...

pe 17.08.2018 23:10

Mika Niikko

Itsekkyyden naamiaiset

ma 02.07.2018 00:54

Musta Orkidea

Viimeisen muurin takana on totuus

ke 14.02.2018 10:55

Mikko Paunio

Vihdoin normijournalismia Pekka Haavistosta

ke 01.08.2018 20:23

Heikki Porkka

Turku - kylmien päättäjien kylä

pe 17.08.2018 22:20

Olli Pusa

Demokratia vaarassa

su 05.08.2018 11:59

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Ylen valeet

ke 08.08.2018 19:45

Reijo Tossavainen

SPR hylkäsi periaatteensa ja ryhtyi punavihreän sensuurin apuriksi

ke 15.08.2018 07:44

Jessica Vahtera

Työpaikkoja ei synny tilastotempuilla

pe 27.04.2018 12:59

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Hirttämätön sankari

pe 17.08.2018 23:09

Matti Viren

Taas se Impivaara

ma 06.08.2018 22:40