Blogi: Arto Luukkanen, ma 04.09.2017 23:14

Sipilän hallitus epäonnistunut kansanvaltuuskunta?

Tänään Jyväskylässä suomalaisen poliisi oli nolossa tilanteessa.

Vierailu vastaanottokeskukseen päätyi siihen, että poliisiin fyysistä koskemattomuutta ei kunnioitettu.

Tässä vaiheessa poliisi on vielä vaitonainen mutta tilanne johti siihen, että poliisin piti perääntyä!! Oman turvallisuutensa vuoksi. Oli käytettävä pippurisumutetta. Paikalle piti hakea isompi joukko poliiseja, ennen kuin tilanne saatiin hallintaan.

Tilanne on pelottavan uusi mutta näyttää siltä, että Suomi seuraa Ruotsin huonoa esimerkkiä. Siellä on jo useita alueita, jonne poliisi ei ole tervetullut. Ruotsin poliisi pelkää henkensä edestä!

Läntisen naapurin esimerkki on tyly. Siellä valtio ei kykene toimimaan suvereenisti omalla alueellaan eikä pysty pitämään yllä järjestystä. Se on menettänyt otteensa. 

Turku ja Jyväskylä osoittivat, että me olemme juuri tällaisen tilanteen kynnyksellä.

Vielä olisi mahdollista tehdä jotain. Asiat eivät ole vielä niin huonosti kuin naapureissa.

Se vaatii vain kansalaisten päättäväistä toimintaa – lain puitteissa – päättäjien herättämiseksi.

 

Puuttuva kriisijohtajuus

Se, että poliisi on joutunut tähän ikävään ja kiusalliseen tilanteeseen ei johdu suinkaan poliiseista. He kantavat vastuun ja toimivat neuvokkaasti vaikeassa tilanteessa.  He noudattavat ohjeita. Toimintaympäristö, jossa he ovat, ei kuitenkaan ole normaali. Kohteliaisuus ja hyvät tavat tulkitaan tässä ympäristössä heikkoudeksi. 

On ennenkuulumatonta ja järkyttävää, että viranomaisen toimintaa yritetään estää ja heitä uhataan väkivallalla. Ihmeellisintä tässä on se, että meillä näyttää olevan ihmisiä, jotka komppaavat tätä ja pitävät tätä toimintaa kansalaisvapautenaan – vapautena auttaa ihmisiä.

Kummallisinta tässä kaikessa on se, että ev-lut. kirkko on unohtanut lain ja evankeliumin – nyt on jotain jännempää tehtävää!

Pahinta on kuitenkin se, että hallituksen epävarmuus, lallustelu ja heikkous johtaa kaaokseen - siihen, että yleisen lain ja järjestyksen vastaisia toimia ei tutkita.

 

Kaiken kaikkiaan: meillä on nyt kansallisen turvattomuuden hallitus. Tilanne on kuin Lapuan liikkeen

aikana: yleinen laittomuus ja väkivallanteot yllyttävät väkivaltaan ja jotkut tahot ovat päätelleet sen saman mitä nämä aikoinaan 1930-luvulla: ”me teemme mitä tahdomme”.  

Vielä kerran: suomalaisen yhteiskunnan perusteet horjuvat siksi, että meillä on ehkä historiamme epävarmin hallitus, joka ei kykene takaamaan kansalaisten perusoikeutta: turvallisuutta.

Se kilpailee nyt rinta rinnan vuoden 1918 punakapinan aloittaneen Suomen kansanvaltuuskunnan kanssa tästä ykkössijasta. Risikko saisi siinä kunnian olla nykyajan Eero Haapalainen tai Adolf Taimi. Sipilä taas saisi Kullervo Manner ja Orpo Edward Gylling.

Kun edellinen hallitus oli maamme historian epäonnistunein ja riitaisin (Katainen-Stubb) niin tämä kuihtunut ja oman olemassaolonsa oikeutuksen menettänyt harventunut ja väsynyt joukko saisi kunnian olla kansallisen turvattomuuden hallitus.  

 

Epävarmat ja horjuvat syrjään!

Turun terrori-iskut saivat poliitikot hetkeksi sekaisin. Oli kiusalista saada kansalaisilta palautetta, jonka mukaan he eivät olleet hoitaneet tehtäviään. Onneksi tästä hetkellisestä pahasta mielestä kuitenkin selvittiin. Uhrien hädän ja kansalaisten palautteen takia poliisi sai hitusen rahaa. Ikään kuin voidetta haavaan.

Tilanne on kuitenkin kriisiytynyt yhä enemmän ja nyt tarvittaisiin päättäviä toimia poliisin auktoriteetin pelastamiseksi ja kansalaisten turvallisuuden varmistamiseksi. Emme halua olla Ruotsi.  

On selvää, että meidän johtajamme eivät ole kriisijohtajia. He eivät ole tilanteen tasalla eikä heistä ole nyt johtamaan tätä Suomi laivaa.

Olen kuitenkin varma, että niin Kokoomuksessa ja Keskustassa on poliitikkoja ja johtajia, jotka ovat valmiita astumaan esille kun paine kansalaisilta kasvaa tarpeeksi. Siellä on kokeneita ja viisaita miehiä ja naisia, jotka ovat jo alkaneet kysellä miten tämä kaikki on mahdollista. Kaikki eivät ole verkostoissa niin kiinni, etteivät näkisi todellisuutta sellaisena kuin se on.  

Kuten eräs näistä sanoi minulle: ”eikö laiteta maan asiat kuntoon?”

Ja ainahan on mahdollisuus kysyä neuvoa kansalta. Mitä tehdä kun me emme osaa? Pitäisikö lähteä? Kansa kyllä tietää. Aina.

 

Arto Luukkanen
Järvenpää

ps. On surullisena todettava, että kirkon verotusoikeus ei ole tässä tilanteessa enää perusteltu. Valtiota vastaan toimiminen ei oikeuta kansalaisten kukkarolle.

Arto Luukkanen ma 04.09. 23:14

Kommentit: 4

Omat Aivot ti 05.09.2017 01:31 0

Takavuosina Päivi Räsänen totesi aborttikeskustelussa, että lääkärillä tulisi olla oikeus seurata Raamatusta peräisin olevaa vakaumustaan ja kieltäytyä tappamasta ihmistä kohtuun. Nousi valtava kohu siitä, että joku asettaa Jumalan Sanan maallisen lain yläpuolelle. Vihervasemmistolaiset etunenässä erosivat kirkosta sankoin joukoin, vaikka Räsänen ei taida luterilainen edes olla. Nyt sama porukka vaatii, että kirkko vähät välittää siitä, mitä laki sanoo. Tällä kertaa eroaa kirkosta sen ydinjoukkoa kirkon johdon alleviivatessa kulttuurimarksilaisuuttaan.

Muuten: Jos piispanvaalissa olisivat ehdolla Jeesus, Paavali ja Luther, kenet heistä kirkkomme katsoisi päteväksi piispanvirkaan?

Kaarle Akkanen ti 05.09.2017 11:32 0

Anarkia nostaa päätään ja saa median "huutamaan" ihastuksesta? Lainvoimaisten päätösten toimeenpano virkavallan taholta halutaan estää laittomin keinoin. Ollaanko oikeusvaltion periaatteet heittämässä roskakoriin?

Juha. ti 05.09.2017 19:52 0

Asiasta kolmanteen. Mitä tulee tähän Lapuan Liikkeeseen, joka tuntuu olevan jokaisen ns. demokraatin lempiluu kaluttavaksi siksi, että se on turvallinen investointi, koska tuo kauhisteltu Pohojalaasten lauma on jokaisen kusitolppa vain siksi, että sen todellisesta syntyhistoriasta kukaan viitsii ottaa selvää, eikä nyky kommunistinen, eikä entinenkään halua missään nimessä puhua niin kuin asiat todenteolla ovat. Lapuan Liike ei syntynyt yksinomaan vain siksi, että Pohjanmaalla oli toiska toiskan perään hulluja agressiiveja agraareja, jotka kyllästyivät sikäläiseen perhe -idylliin eli voimakastahtoisiin talon pyyleviin kovassa lihassa oleviin emäntiin, jotka kuitenkin viimekädessä (kaulimessa) näyttivät sen kaapin tai piirongin paikan huushollissa tai palauttivat juhlatuulella olevat isännät ja rengitkin rapaoja -kylpyjen tullessa liiaksi tavaksi jälleen puiden väliin ja säälliseen paikkakunnan Rovastin saarnastuolin alle kyräilemään kulmiensa alta kuunnellessaan Helvetin suruista ja Taivaan iloista. 1930-luvulla Suomen valkoinen tasavalta, joka oli saanut elää parisen vuosikymmentä arvekasta elämää v. 1918 Vapaussodan jäljiltä, joka repi syvät haavat kahtia jakautuneen kansakunnan sydämeen. Kommunistit riehuivat Neuvostoliiton yllytyksestä ja Isä Aurinkoisen silitellessä viiksiään rokonarpisissa kasvoissaan lukuisten punikkien ehdoin tahdoin pystyttämissä korpilakoissa pyrkien laittamaan vielä köyhän ja juuri jaloilleen joten kuten päässeen valtion valtiollisen elämän ja ulkomaankaupan, joka toi tähän vielä lähes täysin maatalouteen perustuvan maan talouden tuikitärkeät valuuttatulot, jotka merkitsivät arvokkaita dollareilla saaduista tuloista. Kommunistit lamauttivat satamat villitsemällä sen sosialistiset ahtaajat ja purkajat sekä kommunistista puoluetta ja Neuvostoliittoa ihannoivat vallankumoukselliset voimat lakkoihin, joiden edessä maan hallitus oli täysin voimaton ja kädetön (silloinkin) pyrkien pyytelemällä ja heikoilla tahdottomilla pelokkailla "painostuske

Juha. ti 05.09.2017 19:53 0

"painostuskeinoilla" saamaan kommunistit työn ääreen uudestaan, koska kyse ei ollut niinkään palkasta tai työehdoista, vaan tarkoituksena oli kaataa Suomen valkoinen kapitalistinen hallitus ja valtio, joka sortaa ja juo proletariaatin verta ja syö heidän lapsiaan aamupalaksi. Tätä kesti viikosta toiseen kuukausiksi venyen ja Suomen ulkomaankauppa tyrehtyi täysin, koska ulkomailta tulevia kauppalaivoja ei purettu, eikä omia ja ulkomaalaisia lastattu. Työt seisoivat ja Suomen valuuttatilanne ja maine luotettavana kauppakumppanina ja toimitusaikojen sek -ehtojen täyttäjänä kärsi silmissä. Silloin Pohjanmaalla kyllästyttiin tähän vetelään hallituksen politiikkaan ja sen täydelliseen "sipilämäiseen" halvaustilaan, sanoisinko jopa sen olleen shokissa. Lapuan Liikkeen nimeksi myöhemmin saaneen porukan saapuessa Helsinkiin ja pikaisesti töllisteltyään korkeita taloja he kävivät asiaan pohjalaisella suoruudella ja ottivat kommunisti lakkoilijoita samamissa niskatuurusta kiinni ja nakkasivat nämä "tuotannontekijät" huisin Nevadaan ja vielä potku perseelle. Tämän jälkeen Lapuan miehet käärivät hihat auran varressa vahvoneet käsivarsistaan ja alkoivat töihin. Ahtaamaan ja purkamaan satamassa maanneita sammaloituneita paatteja maalaistollomaiseen tyyliin, jossa ei kelloa katsota vaan työtä tehdään niin kauan kuin sitä riittää ja aamulla aakeilla laakeilla Kukon laulaessa aloitettiin tuo vastenmielinen extreamlaji eli työ. Kun nuo Suomen kansallisen historian häpeäpilput olivat aikansa riehuneet väkivaltaisesti siirtäen tavaroita paikasta toiseen homma alkoi pelittämään ja lähtevät kauppalaivat törättelivät pillejään mennessään lähdön merkiksi ja Helsingin satamaan saapuvat samoin. Jos tätä pidetään jonkinlaisena terroritekona. On se ainakin erilainen kun vertaa näihin nykyisiin korvaamattomiin kullanuppuihin, joiden arvon tuntevat ainoastaan EU ja pahnan pohjimmaisena suvakkinaiset, jotka kävivät pyllistämässä paljaalla kankul - ei kun - kannanotollaan juuri pykättyyn EduskuntaKommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Arto Luukkanen

Dosentti Arto Luukkanen toimii Venäjän ja Itä-Euroopan yliopistolehtorina Helsingin yliopiston Renvall-instituutissa. Vuonna 1964 syntynyt Luukkanen on väitellyt vuonna 1994.

tuoreimmat

Tänään Ylessä: matelevaisuuden huippu?

ma 15.01. 16:49

Onko "bitching" journalismia vai manipulaatiota?

to 11.01. 13:54

Ruotsi ihmemaa - maasta kasvaa käsikranaatteja?

ma 08.01. 15:06

SOTE:n kähmäilyt: verotus kiristyy?

la 06.01. 18:48

Suomen historian toiseksi huonoin hallitus terminaalivaiheessa

to 04.01. 16:45

Seksmompolo vai Kursy? 2018 - kirkon kohtalonvuosi

ma 01.01. 15:56

Aktiivimalli vai Juhanan malli?

la 30.12. 10:49

Sipilä sai Kainin merkin?

ti 26.12. 12:46

Veli Mikko - olet harhateillä

ma 18.12. 13:27

Niinistö - Iso Vilunki!

to 14.12. 17:25

blogit

Vieraskynä

Gazan rintamalta kuuluu kyllä jotakin

to 04.01.2018 16:15

Juha Ahvio

Mistä on kysymys Trumpin ja Bannonin vastakkainasettelussa?

ti 09.01.2018 17:58

Professorin Ajatuksia

Orwellilainen uuskieli vaihteeksi vastatuulessa

ke 17.01.2018 17:01

Jukka Hankamäki

Gallup-kannatusten salaisuus

ke 17.01.2018 18:42

Petteri Hiienkoski

Kristinusko ja islam X: Allah on Raamatun Jumalan irvikuva

ke 06.12.2017 08:52

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Kutsutaan romanit Suomeen ja testataan Helsingin päätös

la 02.12.2017 20:53

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Feminististä ei ole miesliikkeen johtoon

pe 05.01.2018 08:15

Arto Luukkanen

Tänään Ylessä: matelevaisuuden huippu?

ma 15.01.2018 16:49

Mika Niikko

Leivänmurut oli liikaa - vastine HS uutiseen

ma 25.12.2017 11:38

Musta Orkidea

Älkää erehtykö luulemaan, että koko maailma ajattelee länsimaalaisittain

to 20.04.2017 20:11

Mikko Paunio

Vuosi 2017 ja terroriunohdusteollisuuden nousu

la 30.12.2017 11:36

Heikki Porkka

Ruotsi on ihmiselle EU:n vaarallisin maa

ma 15.01.2018 19:37

Olli Pusa

Sauli Niinistö ja euro

to 11.01.2018 22:21

Alan Salehzadeh

Ääri-islamisteissa on myös naisia, ja he pystyvät miehiä tehokkaammin radikalisoimaan lapsia

ke 03.01.2018 19:52

Janne Suuronen

Sauli Niinistö uudenvuodenpuhe ja ilmastonmuutos

ma 01.01.2018 17:10

Reijo Tossavainen

Huhtasaari halutaan vaieta "kuoliaaksi". Koska persu.

ti 16.01.2018 11:00

Jessica Vahtera

Tehkää enemmän töitä, siskot!

ke 01.11.2017 09:55

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Usko ja usko

ke 17.01.2018 17:04

Matti Viren

Paha saa palkkansa, vai saako?

ma 20.11.2017 12:49