Blogi: Heikki Porkka, ke 13.09.2017 12:20

Tehokkaasta katumisesta ja poliittisesta moraalista

Minkä ihmisryhmien suojelua päättäjien valtaosa pitää tärkeimpänä?

Aikajanan mediakatsaus kertoo:

1. Iltalehti 22.7.2012: ”Ylen mukaan Suomen eduskunnan turvajärjestelyjä aiotaan tiukentaa Norjassa vuosi sitten tehdyn joukkomurhan takia.”

2. Yle 20.8.2015: ”Yle Uutisten tietojen mukaan ministereiden henkilösuojelua on lisätty viime kuukausina. Ainakin ulkoministeri Timo Soinilla ja valtiovarainministeri Alexander Stubbilla on tällä hetkellä säännöllisesti turvamiehiä suojana.”

3. Yle 25.9.2015: ”Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho vaatii turvapaikanhakijoiden sijoittamista isoon parakkikylään rajalle. Tulijoita pitäisi edustaja Halla-ahon mukaan majoittaa kylässä kunnes heidän turvapaikkahakemuksensa on käsitelty. Hakemusten käsittelyssä menee vähintään kuukausia.”

”– Tulijavirta on katkaistava pikaisilla toimilla, Halla-aho linjaa kannanotossaan.

Parakkikylässä pitäisi olla houkuttelevuuden kitkemiseksi vaatimattomat oltavat ja kylän asukkailta pitäisi ottaa kaikki valtion rahat pois.

– Olen kohtuullisen varma, että ilman todellista hätää, tulijat palaisivat viikossa takaisin Ruotsiin, joka joutuisi sen jälkeen valvomaan Tanskan rajaa ja se taas Saksan rajaa, edustaja Halla-aho veikkaa.”

4. Uusi Lahti 21.10.2015: ”Keskustelua on herättänyt mm. poliisilaitoksen päivittäistiedottamista koskeva ohje, jonka mukaan rikoksista uutisoitaessa ”ei mainita epäillyn asemaa turvapaikanhakijana”. Ohjeistuksessa tätä määräystä perustellaan sillä, että turvapaikka-asiat ovat laajasti salassa pidettäviä ja lainmukaista perustetta turvapaikanhakija-statuksen ilmaisuun ei pääsääntöisesti ole.

Linjaus ihmetyttää laitoksen henkilöstöön kuuluvaa pitkän linjan poliisia. Hän epäilee, onko salassapidon tulkintaa venytetty tarpeettoman pitkälle.

- Eihän kenenkään henkilöllisyys paljastu sillä, että hänen sanotaan olevan turvapaikanhakija.

Viestintäohjeistuksessa on myös perusteltu uusia määräyksiä. Viestinnän tavoitteeksi mainitaan turvallisuuden ja yhteiskuntarauhan edistäminen. Viestinnällä halutaan myös vahvistaa luottamusta poliisin toimintaan ja ehkäistä radikalisoitumista ja rasistisia ilmiöitä.”

Etelä-Suomen Sanomat uutisoi samana päivänä (21.10.2015) ohjeistuksen olevan valtakunnallinen eli koskevan kaikkia Suomen poliisilaitoksia.

Sylttytehdas on sisäministeriö, joten kyse on poliittisesta ohjauksesta, jolla pyrittiin estämään kansalaisten tiedonsaanti. Toiminnallaan sisäministeriö edisti rikollisuutta ja vaaransi kansalaisten turvallisuutta, koska kansalainen ei voi ymmärtää mistä vaara voi uhata, jos hän ei saa oikeaa tietoa.

Sisäministerinä vaikutti ohjeistuksen jakamisen aikana Petteri Orpo (kok).

5. Yle 11.11.2015: ”Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari vaatii pysäyttämään turvapaikanhakijoiden saapumisen Suomeen. Käytännössä hän haluaa välittömästi käyttöön rajatarkastukset ja Ruotsin kautta tulevat turvapaikanhakijat takaisin.

– Keinolla millä hyvänsä on saatava turvapaikanhakijat käännytettyä.”

6. Iltasanomat 21.3.2016, presidentti Sauli Niinistö järkyttyy.

IS julkaisee presidentin fb-päivityksen: ”Joskus järkyttyy jo heti aamusta. Tänään kävi niin. Valtteri, 11-vuotias poika, kertoi tv:ssä kokemuksistaan. Häntä syrjitään ja nimitellään ihonvärinsä vuoksi, bussikin saattaa jättää poimimatta hänet kyytiin. Tällaista vääryyttä ei saa Suomessa tapahtua. Valtteri antoi rohkean mallin rasismin vastaiselle viikolle! SN”

Valtterin kertomukselle ei löydy mitään muuta todistetta kuin hänen ja hänen markkinoinnin ammattilaisena ja Ylen toimittajien tuttuna tunnetun äitinsä sana. Mutta presidentti ottaa kantaa. Totta kai, koska tällaisilla kannanotoilla saa silmät ummessa kulkevilta suomalaisilta sympatiaa ja irtopisteitä. Niinistö ratsasti Valtterilla, kuten nykyään on tapana sanoa.

7. Valtioneuvoston 30.8.2016 julkaistun tiedotteen mukaan Suomeen saapui vuonna 2015 ”kansainvälistä suojelua hakemaan lähes 32 500 turvapaikanhakijaa, joista yli 60 prosenttia oli irakilaisia”.

Suurin osa irakilaisista oli nuoria tai nuorehkoja miehiä. Useiden tulijoiden taustalla on poliisin tai sotilaan koulutus.

Tiedotteessa väitetään, että irakilaiset saapuivat Suomeen esimerkiksi siksi, että Suomea pidetään turvallisena ja ihmisoikeuksia kunnioittavana yhteiskuntana.

8. Millä tavalla irakilaiset ovat kunnioittaneet Suomen turvallisuutta ja ihmisoikeuksia?

8a. MTV 16.12.2016: ”Otanmäen henkirikoksesta pitkät tuomiot turvapaikanhakijoille – pahoinpitely kesti tunnin”

”Kainuun käräjäoikeus on tuominnut Kajaanin Otanmäen henkirikoksesta syytetyt kaksi irakilaista turvapaikanhakijaa pitkiin vankeusrangaistuksiin.”

Käräjäoikeuden mukaan Beni Zaid oli lyönyt uhria useita kertoja päähän ja vartaloon, potkinut häntä päähän ja vartaloon, tökkinyt veitsellä päähän, lyönyt veitsen terällä ja kahvalla sekä kuristanut uhtia kaulasta. Pahoinpitely oli jatkunut useaan otteeseen ja kestänyt yhteensä noin tunnin ajan.”

8b. Uusi Suomi 12.5.2017: ”Keskusrikospoliisin tekemän analyysin mukaan tuhatta Suomessa olevaa irakilaista kohden seksuaalirikosepäiltyjä oli 12,9. Vastaava osuus Suomen kansalaisista oli 0,3.”

Uuden Suomen kertomat lukemat koskevat vuotta 2016 eli Suomesta turvaa ja ihmisoikeuksia hakemaan tulleiden irakilaisten saapumista seuraavaa vuotta.

Suomen hallitus ei reagoinut millään tavalla turvapaikanhakijoiden myötä alkaneeseen seksuaalirikosten massiiviseen kasvuun. Tai reagoi, pyrki pimittämään totuuden yhdessä poliisijohdon kanssa, kuten edellä on kerrottu.

9. Miten presidentti Niinistö on reagoinut viime vuosien kehitykseen?

Vaatinut oikeassa olijoilta tehokasta katumista, mutta ei ole millään tavalla osoittanut myötätuntoa suomalaisille, jotka ovat joutuneet kantamaan raskaan taakan poliitikkojen tekojen seurauksista.

Yle, 11.6.2017: Presidentti Sauli Niinistö: ”– Minä en ole nähnyt, että nämä henkilöt (Halla-aho, Hakkarainen), jotka on tuomittu nimen omaan ihmisarvoon kohdistuvasta loukkauksesta, olisivat osoittaneet tehokasta katumista.”

10. Turun Sanomat 19.8.2017: ”Turun terrorimurhat”

” Turun puukotuksia tutkitaan terrorismina – epäilty on turvapaikanhakija

11. Iltasanomat 22.8.2017: Presidentti Sauli Niinistö: ”– Suomi ei voi sulkea rajojaan sulkeutumatta itse.”

12. Iltasanomat 30.8.2017: ”Sisäministeriö julkaisi viime keväänä ehdotuksen viranomaisyhteistyöstä, jolla pyritään vähentämään uhkia edistämällä vierastaistelijoiden ja muiden alueella olleiden integroimista yhteiskuntaan muun muassa sosiaalipalveluiden avulla.

– Taistelualueelta palaavan yhteiskuntaan integroitumisen kannalta on keskeistä saada hänen elämäänsä liittyvät perusasiat, kuten asunto ja toimeentulo, kuntoon, ministeriön ehdotuksessa kerrotaan.”

Ylin vastuuhenkilö on sisäministeri Paula Risikko (kok).

13. Ylikomisario Jari Taponen, Poliisiammattikorkeakoulu, twitterissä, aiheena laittomat maahanmuuttajat koulunpenkillä suomalaisnuorten ja –lasten kanssa samassa talossa, 9.9.2017:

”päinvastoin, ihmisiä pitää motivoida pysymään koulunpenkillä - oli kyseessä lapsi tai aikuinen”

”hyvää oppi tekee terroristillekin! Saattaa näköala laajentua ja suvaitsevaisuus lisääntyä!”

Kansanedustaja Juhana Vartiainen, ex-sdp, nyk. kokoomus, puolustaa ylikomisario Taposta, twitter, 9.9.2017:

”Iina, nuo tappajat ovat pikemminkin tuuliajolla olevia lapsia ja nuoria ja orpoja kuin mitään uskonoppineita ja kulttuurisotureita.”

14. Iltalehti 12.9.2017: ”Terrori-iskujen aallosta säikähtänyt eduskunta pohti turvamiehilleen tuliaseita viime keväänä, kertoo Helsingin Sanomat.”

15. Turun Sanomat 12.9.2017:

"Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu Ville Tavio (ps) vaatii keskustelua turvallisuudesta Turun valtuustossa. Hänen mukaansa valtuuston kokouksissa ei ole keskusteltu terrori-iskun jälkeen kertaakaan iskusta tai kaupungin turvallisuustilanteesta.

Allekirjoittamassaan tiedotteessa Tavio kertoo ihmetelleensä kokouksessa, ettei valtuusto ole pitänyt hiljaista hetkeä uhrien muistoksi.

Hänen mukaansa perussuomalaiset keräsivät maanantain kokouksessa allekirjoituksia esitykseen, jossa pyydettiin keskustelua Turun turvallisuustilanteesta. Vaadittavaa nimimäärää ei saatu Tavion mukaan kasaan."

Turun tauti tunnettiin aiemmin tautina, joka tarkoitti vanhojen kulttuurihistoriallisten rakennusten tuhoamisvimmaa ja sen taustalla vallinnutta korruptiota. Turku on nyt saanut uuden taudin, joka on pakkomielle islamiin liittyvien vakavien ongelmien salaamiseen.

Sitä mistä ei puhuta, ei ole, näyttää olevan useimpien turkulaispoliitikkojen mielipide. Turun osalta on syytä muistaa, että ainakin kokoomuksella ja sdp:llä on siellä vahvat siteet islamiin. Olisiko tällä jotain tekemistä kumisevan hiljaisuuden kanssa?

16. Vastaus alussa esitettyyn kysymykseen.

Presidentin ja hallituksen pääasialliset suojelukohteet ovat presidentti, hallitus ja Suomeen vastoin kansainvälisiä sopimuksia vastaanotetut laittomat ulkomaalaiset, erityissuojelua nauttivat ei-valkoihoiset.

Rangaistavaa, tai vähintäänkin moitittavaa on presidentin ja hallituksen mielestä se, että puolustaa omaa kansaa ja kertoo totuuden.

Suomalaiset eivät ole koskaan itsenäisyyden aikana olleet näin suomalaisvastaisten poliitikkojen johtamia. Neuvostoaika oli kevyttä kauraa nykyisen Brysselin kumartamisen rinnalla.

Neuvostoaikana oman kansan etu oli jopa lähes kaikkien kommunistien ykkösasia. Poikkeuksen muodostivat taistolaiskommunistit, joiden mielestä liittyminen osaksi neuvostojen maata olisi ollut harkinnan arvoinen asia.

Heikki Porkka ke 13.09. 12:20

Kommentit: 4

Antero ke 13.09.2017 12:56 2

"Presidentti Sauli Niinistö: ”– Minä en ole nähnyt, että nämä henkilöt (Halla-aho, Hakkarainen), jotka on tuomittu nimen omaan ihmisarvoon kohdistuvasta loukkauksesta, olisivat osoittaneet tehokasta katumista.”

Itse julkaisen nyt, että TEHOKKAASTI KADUN äänestettyäni Sauli Niinistöä vaaleissa!

Heikki Porkka ke 13.09.2017 13:10 2

Samoin, ja todella tehokkasti kadunkin. Niinistö on osoittautunut aivan toisenlaiseksi poliittiseksi henkilöksi, jollaisen kuvan hän antoi itsestään ennen vaaleja.

Pertti ke 13.09.2017 14:20 1

Minä puolestani ihmettelen, mitä oikein tarkoittaa, että "Suomi ei voi sulkea rajojaan sulkeutumatta itse". Lausahdus on kuulostavinaan avaramieliseltä. Mutta kai presidentin sanomissa pitäisi olla jotakin muutakin sisältöä kuin pelkkä esteettinen vaikutelma. Tai pitääkö yhdenvertaisuuslakia alkaa tulkita niin, että jos joku ei saa ylittää rajaa niin ei sitten kukaan, mihinkään suuntaan.

Juha Kivelä ke 13.09.2017 15:14 1

Suomella ei kerta kaikkiaan ole varaa Sauli Niinistön (kok) toiseen kauteen.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Yle, Uganda ja uutisoinnin yleinen taso

ti 20.02. 09:55

Yle, Uganda ja Irak

to 15.02. 20:10

Suomen poliisi Orwellin jalanjäljissä

to 15.02. 14:43

Yleisradio haitallisen politiikan asianajajana

ti 13.02. 23:16

Banana Republic Finland - Facebook antoi kirjoituskiellon

ti 13.02. 21:48

Yle huolissaan - irakilainen on surmattu Irakissa

ma 12.02. 10:08

EU-utopian etenemisestä

ma 05.02. 09:39

Punavihreän naisen logiikka

ke 31.01. 17:46

Presidenttiehdokkaista ja terrorismista

pe 26.01. 07:10

Petteri Orpo liittovaltion asianajajana

ma 22.01. 13:47

blogit

Vieraskynä

Onko mahdollista tehdä alueliitoksia vastoin Trumpin toiveita?

pe 16.02.2018 21:55

Juha Ahvio

Uusimman ajan ensimmäinen kansanmurha kohdistui kirkkoon ja kristittyihin

pe 16.02.2018 19:19

Professorin Ajatuksia

Suomen irakilaistamista ajetaan kuin käärmettä pyssyyn

ti 20.02.2018 17:42

Jukka Hankamäki

Mykistävän typerää turvapaikkapolitiikkaa

su 18.02.2018 06:11

Petteri Hiienkoski

Kristinusko ja islam X: Allah on Raamatun Jumalan irvikuva

ke 06.12.2017 08:52

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Kutsutaan romanit Suomeen ja testataan Helsingin päätös

la 02.12.2017 20:53

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Sukupuolineutraali muoti - mitä se on?

ti 23.01.2018 06:34

Arto Luukkanen

Uganda-Suvi ja suomalaisen korruption sudet?

ti 20.02.2018 18:02

Mika Niikko

Toinen kierros konservatiivien käsissä

to 18.01.2018 16:21

Musta Orkidea

Viimeisen muurin takana on totuus

ke 14.02.2018 10:55

Mikko Paunio

Avoin kirje päätoimittajille ja JSN:lle

ke 07.02.2018 16:53

Heikki Porkka

Yle, Uganda ja uutisoinnin yleinen taso

ti 20.02.2018 09:55

Olli Pusa

USA:n vaalit ja Venäjä

su 18.02.2018 11:40

Alan Salehzadeh

Näkökulma: Turkin hyökkäys Pohjois-Syyriaan ruokkii konfliktia ja synnyttää pakolaisia

la 27.01.2018 19:25

Janne Suuronen

Hurstin valinta

la 27.01.2018 15:30

Reijo Tossavainen

Orpo puhuu muunneltua totuutta. Aikoinaan sitä sanottiin valehteluksi.

su 18.02.2018 14:20

Jessica Vahtera

Tehkää enemmän töitä, siskot!

ke 01.11.2017 09:55

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Muuan aikalaiskuvaus

ti 20.02.2018 17:48

Matti Viren

Plagiointi

pe 19.01.2018 16:36