Kirjailija Hamed Abdel Samad Euroopan terrori-iskuista: Avasitte rajanne ihmisille jotka eivät hyväksy arvojanne

"On helpompi vaatia uutta moskeijaa, sharia-lakia, kun ei uskalleta vastustaa. Näin islamisaation toivotaan tapahtuvan vaiheittain"

Kotimaa to 21.09.2017 11:41

Egyptiläinen imaamin poika, bestseller-kirjailija Hamed Abdel Samad on seurannyt yli 20 vuotta Euroopan tilannetta. Avainmedia Lähetysjärjestö ry:n julkaisemalla videolla hän kertoo näkökulmansa Euroopan terrori-iskujen syihin.

Hänellä on yksinkertainen selitys Euroopassa dramaattisesti lisääntyneille terrori-iskuille. Jopa Suomea on kohdannut sen historian ensimmäinen jihadistinen terrori-isku.

Avasitte rajanne ihmisille, joista osa ei hyväksy Eurooppaa muokanneita arvoja – demokratiaa, vapautta, sananvapautta, Samad sanoo.

”Useimmiten tulijoiden tarkoituksena ei ole tulla Eurooppaan tappaakseen”, kirjailija sanoo, ja toteaa ihmisten tulevan paremman elämän toivossa. Nuorten miesten perheet ovat saattaneet ottaneet lainaa voidakseen lähettää poikansa Eurooppaan. He toivovat saavansa rahat takaisin, mutta näin ei tapahdu.

Turvapaikanhakijan tiellä on monenlaisia vaikeuksia, eikä turvapaikkaa aina myönnetä. Tämä on heille järkytys. Kuvaan astuu islamilainen ideologia. Se tarjoaa näille ihmisille oikotien paratiisiin, tavan päästä epätoivosta, ja ratkaisun ongelmiin. Tämä ideologia mieltää vääräuskoisen tappamisen jumalanpalvelukseksi, kirjailija toteaa.

Eurooppa on eräänlainen peili islamilaiselle maailmalle: se näyttää, kuinka heidän vihaamansa arvot saavat aikaan paremman yhteiskunnan. Tullessaan Eurooppaan nuoret muslimit joutuvat moraalisen ristiriidan keskelle.

Voidaksesi menestyä, sinun tulisi olla avoin ja vapaa. Kuitenkin jos olet avoin ja vapaa, teet syntiä. Jossain vaiheessa moraalinen paine kasvaa liian suureksi, ja tilanne räjähtää, kirjailija kertoo.

Samadin mukaan Eurooppaan soluttautuneet jihadistit rekrytoivat tänne saapuneita nuoria muslimeja. Islamisaatio etenee hänen mukaansa pelon voimalla: jihadistit ajattelevat, että pelottelemalla eurooppalaisia he saavat vallattua maita vähän kerrallaan.

On helpompi vaatia uutta moskeijaa, sharia-lakia, kun ei uskalleta vastustaa. Näin islamisaation toivotaan tapahtuvan vaiheittain, hän sanoo.

Hänen 22 Euroopan vuotenaan maanosa on muuttunut dramaattisesti. Tuolloin aiemmin, kaduilla ei näkynyt sotilaita eikä aseita, mutta nyt Brysselissä tai Pariisissa kaduilla näkee raskaasti aseistettuja viranomaisia: me pelkäämme, ja muutamme tapamme elää.

Euroopan portteja ei olisi tullut avata kaikille: mitä marokkolainen tai tunisialainen tekee täällä turvapaikanhakijana? Hamed Abdel Samad kysyy.

Hamed Abdel Samadin haastattelu on tekstitetty suomeksi.

Kansalainen.fi

 

Jukka Rahkonen to 21.09. 11:41

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot