Blogi: Petteri Hiienkoski, la 23.09.2017 10:41

Sisäministeri kansalaisten turvallisuutta ja avointa yhteiskuntaa vastaan

Sisäministeri Paula Risikon (kok.) lausunnot ovat kaikessa ristiriitaisuudessaan ja epäloogisuudessaan huolestuttavia.

Ministeri Risikolla ei Ylen TV 1:n Ykkösaamussa ollut esittää mitään olennaisesti uutta muslimiterrorismin torjumiseksi. Käytännössä ei ole keinoja seurata sen enempään maassa olevia kuin tänne tuleviakaan ISIS-terroristijärjestön taistelijoita. Suomen rajoja ei näet valvota (itärajaa lukuun ottamatta).

Sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeri ei sen takia edes tiedä, kuinka paljon heitä tällä hetkellä on maassa ja kuinka paljon vielä tulee. Kaikki on sen varassa, että he itse oma-aloitteisesti ottavat yhteyttä viranomaisiin.

Rajavalvonnan palauttamista sisäministeri ei edelleenkään suostunut harkitsemaan. Hän torjui sen sillä perusteella, ettei se hänen mielestään sopisi "avoimeen yhteiskuntaan". Tässä yhteydessä ministeri ei siis hyväksynyt kansalaisten turvallisuuden asettamista etusijalle.

Sen sijaan ministeri Risikko kiirehtii tiedustelulain uudistamista. Sillä laajennettaisiin viranomaisten salaisia vakoiluvaltuuksia, jotka kohdistuvat kansalaisiin. Hän vieläpä haluaa, että perustuslaissa turvattuja perusoikeuksia kavennettaisiin nopeutetussa aikataulussa. Tämä tarkoittaa sitä, että laajennetut vakoiluvaltuudet ajettaisiin poikkeuksellisesti läpi vielä tämän eduskunnan aikana ilman, että kansalaiset pääsisivät ottamaan asiaan kantaa välillä vaaleissa.

Perusteluna vaatimukselleen ministeri Risikko ei tietenkään voi esittää "avoimen yhteiskunnan" puolustamisen tärkeyttä. Ei! Tässä yhteydessä hän perustelee esitystään sillä, että turvallisuus on etusijalla.

Kun kysymys on perustuslaillisten oikeuksien kaventamisesta, kansalaisten pitäisi ministerin mielestä luottaa viranomaisiin. Risikko korostaa myös tarvetta puuttua suomalaisten ”vihapuheeseen”. Hänen mielestään se voi näet helposti johtaa väkivaltaisuuksiin.

Sisäministeri Paula Risikon esittämät toimet ja niiden perusteluiksi esittämät tavoitteet tuntuvat olevan ristiriidassa keskenään niin pahasti, että herää epäilys, jättääkö ministeri kertomatta jotain olennaista. 

Kukapa ei olisi ministerin kanssa samaa mieltä siitä, että kansalaisten turvallisuutta pitää vahvistaa ja "avointa yhteiskuntaa" puolustaa? Mutta keinot, joita hän esittää tavoitteiden saavuttamiseksi, eivät näytä alkuunkaan vastaavan toisiaan.

Rajavalvonnan palauttaminen – jota Risikko vastustaa – parantaisi merkittävästi suomalaisten turvallisuutta eikä heikentäisi "avoimen yhteiskunnan" perusteita. Pikemminkin päinvastoin. Rajavalvonnalla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, onko yhteiskunta avoin vai ei. Tai jos onkin, niin pikemminkin niin päin, että rajanvalvonnan puuttuminen on uhka avoimelle yhteiskunnalle.

Risikon vaatima vakoiluvaltuuksien lisääminen viranomaisille – etenkin kun niitä ilmeisesti käytettäisiin sananvapauden rajoittamiseen suomalaisten "vihapuheen" torjumisen varjolla – kohdentuu sen sijaan suoraan "avoimen yhteiskunnan" perusteita vastaan.

Vaikka sisäministeri olisi valmis jättämään kansalaisten perusoikeuksien turvaamisen viranomaisten harkintaan, toivottavasti kansanedustajat eivät ole asian suhteen niin sinisilmäisiä ja lyhytnäköisiä. Avoimen yhteiskunnan puolustamiseksi ja väärinkäytösten estämiseksi on välttämätöntä, että vakoilua koskevaa viranomaistoimintaa ja vallankäyttöä vallanjaon sekä perustuslain ja muiden lakien avulla tarkoin säännellään ja rajoitetaan.

Ilmeistä on, että muslimiterrorismia ei vakoiluvaltuuksien laajentamisella estetä eikä kansalaisten turvallisuutta sen varalta olennaisesti paranneta. Uhattuna sen sijaan on avoin yhteiskunta ja arvot, joiden varaan se rakentuu.

Petteri Hiienkoski

Petteri Hiienkoski la 23.09. 10:41

Kommentit: 10

Juha Kivelä la 23.09.2017 11:03 1

Upea kirjoitus, kiitos Petteri!

Logiikkaa ja loogista ajattelua, johon Yleisradion (fake news), Helsingin Sanomien (fake news), ym. lukuisten suomalaisten aviisien toimittelijat eivät kerta kaikkiaan kykene - eivät kykene!

Juha Kivelä la 23.09.2017 11:06 0

Edellistä vieläkin huolestuttavampaa on, että jopa ministerit - tässä yhteydessä sisäministeri Paula Risikko (o.s. Pelttari) (kok) - johtaa tyhmää kansanosaa täysin tietoisesti, häikäilemättömästi ja julmasti harhaan!

Tekee siis rikoksen suorassa - kansalaisilta pakkoverojen muodossa ylläpidetyllä YLE:n - tv-lähetyksessä?!

Pertti Lehtinen la 23.09.2017 11:08 1

Tähän kiteytyy oleellinen "rajanvalvonnan puuttuminen on uhka avoimelle yhteiskunnalle"

Kaarle Akkanen la 23.09.2017 11:34 1

Nyt ollaan niin sokaistuneita kansainvälistymisestä, että! Oman edun ylläpito ja puolustaminen katsotaan suureksi "synniksi", jopa rikolliseksi toiminnaksi? Mitä pitää vielä tapahtua, että laput putoavat näiden harhauskoisten silmiltä?

M la 23.09.2017 11:40 1

Avoimen yhteiskunnan takia ei siis voida sulkea rajoja maahan tunkeutuvilta muukalaisilta,mutta suomalaisten sananvapautta,kokoontumisvapautta ja oikeutta yksityisyyteen ja suojaan viranomaisten mielivallalta saa? Risikko voisi mennä tiskaamaan astioita jollekin vanhainkodille,tosin sekin tehtävä voi olla liikaa hänen henkisille lahjoilleen.

Ja missä on valtamedia? Media joka nostaa hirveän hälyn jostain täysin mitättömästä ja yhdentekevästä asiasta niinkuin vaikka sukupuolittuneet sanat,mutta kun ihmisiltä viedään heidän perusoikeuksiaan niin hiljaisuus onkin korvia huumaava.Onko se sitten hemmetti enään ihmekkään että ihmiset kasvavalla joukolla ovat todenneet ettei valtamediaan voi luottaa?

Winston Smith la 23.09.2017 13:09 1

Viimeaikaisia sisäministereitä tarkastellessa tulee mieleen onko tehtävään tahallisesti valitutettu henkilöitä jotka ovat siihen mahdollisimman sopimattomia ja siitä huonosti perillä. Tuskaisesta ja alistuvasta kehonkielestä päätellen esimerkiksi Paula tietää marionettiroolinsa itsekin.

Juha. la 23.09.2017 18:55 0

Ns. Tiedustelulaki on pelkkä keppihevonen, jolla olisi muka todellista merkitystä maan sisäisen turvallisuuden tai puhumattakaan islamististen terroritekojen torjumiseksi. Näillä kahdella asialla on yhtä paljon tekemistä keskenään kuin rautasahalla ja balettitossuilla. Ns. "Tiedustelulaki", jota EU:n sätky-akka lapsiveden omaisella kiireellä haluaa laiksi "lakien" joukkoon, mukamas "turvaamaan" Suomen kanta -kansalaisia joltain absraktilta käsitteeltä, jota pohojan akka ei edes osaa yksilöidä, koska nykyään siihen "ylellisyyteen" tarvitse leukojaan lonksutella, vaan "keskustelukulttuurin" iholla ollaan leimakirveiden kanssa hutkimassa milloin millaisellakin "nimikkeellä" kulloinkin, jotka tosin ovat jo käytöstä risoja, mutta prioriteetit huomioonottaen hankitut ruumispussit ajoivat ohi, "sillä eihän koskaan tiedä kuka tulee kylään". (1970-luvun partavesimainos majanvartijalla) Tiedustelulaki on EU:n komissaarien ja komission "eurostoliiton" pohjois-korealainen tavallisten kansallismielisten toisinajattelijoiden urkintalaki, jolla pyritään tulevaan Guantamoon saattamaa sellaiset ainekset, joiden korvat eivät kestä pirullista Eurosto-hymnin jurnutusta poskisuutelijoiden onnesta ulostaa Europarlamentissa perustarpeitaan, jossa ei ole päätä eikä häntää tavallisten eurooppalaiseten valkoisen rodun edustajien kannalta, eikä heidän hyvinvointinsa kohentamiseksi, vaan sen pahoinvoinnin lisäämiseksi yltäkylläisyydessä korruptoituneiden keltaisen nesteen ritarikunnan ylimistön uuden Versailesin Aurinkokuninkaan Linnan joutavanpäiväisyyksissä tarjoten leivättömälle Euroopan alkuperäiskansoille "pikkuleivän syömistä leivän sijaan". "by Marie Antoinette) -väärä elämään jäänyt syytös - . Paula Risikko on maanpetturi ja kansanmurhaa kannattava poliitikko, joka on hylännyt juurensa Brysselin kirkonkylän palkintovirkaan ja unkarilais juutalaisen George Soroksen lahjusrahoihin vaihtaen nämä maalliset mammonat suomen kansan ja Suomen valtion hävittämisen palkkamurhaajan palkkioksi

Juha. la 23.09.2017 18:55 0

kuvitellen, ettei historia koskaan toista itseään, eikä pahalla ole kunniatonta loppua. Haluan muistuttaa lukuisista esimerkeistä suhteellisen läheisen historian tapahtuman kommunistisessa Romaniassa v. 1989 aivan joulun alla maan kommunistisenpuolueen Pääsihteerin ja Presidentin Nicolae Ceausescun (1918-1989) sekä hänen vaimonsa Elena Ceausescun (1916-1989) teloittamalla kohtaamastaan lopusta lyhyen kenttäoikeudenkäynnin jälkeen syrjäisessä Romaniassa. Tuo kaksikko olivat hallinneet diktatoorisesti ja julmasti alistaen sekä nöyryyttäen kansaansa pitäen heitä köyhyydessä, nälässä, ilman sähköä, vettä ja Romanian salaisenpoliisin sortotoimenpiteiden ja mielivallan vangitsemineet, teloituksineen, hyväksikäytöksineen ja lukuisten muitten rikollisten ihmisoikeusrikkomusten sekä aivan vähinpänä ilman sananvapauden oikeutta toimia yhteiskunnassa omien poliittisten tavoitteidensa ja mielipiteidensä mukaisesti vapaana miehenä / naisena asettumaan sinne minne itse haluaa ja lähteä pois maasta silloin kun sen näkee olevan ahdistava vankilasaari ja maanpäällinen helvetti, joka ei kuulu ihmisen perusoikeuksiin maallisessa elämässä kärsien ja kuollen ilman, että olisi koskaan saanut kokea elämässään onnea ja menestystä, joka olisi suotu vapautena yrittää itse parantaa ja kouluttautua sekä hankkiutua omalla työllään ja vapaalla opiskelulla yhteiskunnalliseen aemaan, jossa kokee olevansa onnisutunut ja saanut tyydytystä näkemänsä vaivan palkaksi.

Jukka . su 24.09.2017 20:31 1

Ministereillä on yleensä hyvä "pokka" ja epäloogisetkin asiat saadaan toimittajien suosiollisella avustuksella kuulostamaan hyvältä ajatukselta ja kannatettavalta projektilta tms.

Kuinkahan suuri osa suomalaisista (siis äänestäjistä) on pelkän valtamedian (YLE & kump) varassa... Tällaiset loogiset virheet, lapsukset yms. pitäisi saada kaikkien tietoon. Tai parempi että ao. henkilö joutuisi korjaamaan sanomisiaan ja estettäisiin virheiden tekeminenkin.

Ennen oli helppoa; kun oli ongelma, otettiin kirjahyllystä tietosanakirjasarjan ao. asiaa käsittelevä osa, ja sieltä löytyi paras maasta löytyvä vastaus. Nyt on vähän vaikeampaa, kun kovimmalla äänellä huutava saa "totuutensa" parhaiten läpi.

Mitä tapahtuu su 24.09.2017 23:34 1

Impotentti hallitus ja ministerit kuvajaisia siitä...Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Petteri Hiienkoski

Elokuva- ja tv-ilmaisun ja käsikirjoittamisen vastuuopettaja. VTM, TaK. Lastentarhanopettajavaimon aviomies ja neljän koululaisen isä. Toiminut aiemmin muun muassa vapaana toimittajana ja Ulkopoliittisen instituutin tutkijana. "Sydän taivaassa, jalat tukevasti maassa".

tuoreimmat

Kuka pelkää natseja?

su 09.09. 06:07

Vaiettu vehkeily ja Trumpin vaikeat valinnat

la 01.09. 19:52

Petri Jääskeläisen kirkollinen propagandatuutti

ke 22.08. 01:18

Yliopistorehtori nakertamassa demokratian ja tieteen perusteita

pe 10.08. 20:43

Kampanja poliittisesti epäkorrektin professorin vaientamiseksi

to 09.08. 06:12

Noitavaino Puolimatkaa vastaan

ma 06.08. 00:08

Räjähtävistä avaruuskivistä ydintuhon uhkaan

su 05.08. 06:35

Ylen kummallista sekoilua Trumpin globalisti-twiitistä

to 02.08. 23:01

YLE joutui tunnustamaan "Trump-bumpin"

la 28.07. 03:07

Vihaideologian levittäminen vei oikeuteen Tanskassa - Suomessa tuomitaan vihaideologian kritisoimisesti

to 26.07. 02:26

blogit

Vieraskynä

Julkisen palvelun median arvopohja: Tanska

la 13.10.2018 23:10

Juha Ahvio

Sananvapaus uhattuna Suomessa ja somessa

pe 12.10.2018 20:50

Professorin Ajatuksia

Hiilinieluun keskittyminen olisi vanhentunutta metsäpolitiikkaa

ti 16.10.2018 22:33

Jukka Hankamäki

"Uusi normaali" toteutumassa myös Suomessa

to 11.10.2018 23:01

Petteri Hiienkoski

Kuka pelkää natseja?

su 09.09.2018 06:07

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Jätetäänkö nuoriamme kuolemaan?

ke 17.10.2018 01:12

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mitä termi "vihervasemmisto" tarkoittaa?

pe 24.08.2018 09:42

Arto Luukkanen

Eduskunta ei ole yhtiökokous hyvä Juha!

ti 16.10.2018 22:35

Mika Niikko

Itsekkyyden naamiaiset

ma 02.07.2018 00:54

Musta Orkidea

Viimeisen muurin takana on totuus

ke 14.02.2018 10:55

Mikko Paunio

Jani Toivola, vammaiset ja vihreä identiteettilässytys

to 20.09.2018 16:44

Heikki Porkka

Avoin raja Afganistanista Suomeen?

ke 10.10.2018 12:25

Olli Pusa

Aki Kangasharju ja asuntovirsi

pe 12.10.2018 23:29

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Yle asennekasvatuksen asialla

to 23.08.2018 14:57

Reijo Tossavainen

Punavihreä moraaliposeeraaja, faktantarkistaja ja JSN:n jäsen Johanna Vehkoo sai kunnianloukkaussyytteen

pe 12.10.2018 13:17

Jessica Vahtera

Työpaikkoja ei synny tilastotempuilla

pe 27.04.2018 12:59

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Jonkin sortin sakkia

ti 16.10.2018 22:34

Matti Viren

Taas se Impivaara

ma 06.08.2018 22:40