Blogi: Petteri Hiienkoski, la 23.09.2017 10:41

Sisäministeri kansalaisten turvallisuutta ja avointa yhteiskuntaa vastaan

Sisäministeri Paula Risikon (kok.) lausunnot ovat kaikessa ristiriitaisuudessaan ja epäloogisuudessaan huolestuttavia.

Ministeri Risikolla ei Ylen TV 1:n Ykkösaamussa ollut esittää mitään olennaisesti uutta muslimiterrorismin torjumiseksi. Käytännössä ei ole keinoja seurata sen enempään maassa olevia kuin tänne tuleviakaan ISIS-terroristijärjestön taistelijoita. Suomen rajoja ei näet valvota (itärajaa lukuun ottamatta).

Sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeri ei sen takia edes tiedä, kuinka paljon heitä tällä hetkellä on maassa ja kuinka paljon vielä tulee. Kaikki on sen varassa, että he itse oma-aloitteisesti ottavat yhteyttä viranomaisiin.

Rajavalvonnan palauttamista sisäministeri ei edelleenkään suostunut harkitsemaan. Hän torjui sen sillä perusteella, ettei se hänen mielestään sopisi "avoimeen yhteiskuntaan". Tässä yhteydessä ministeri ei siis hyväksynyt kansalaisten turvallisuuden asettamista etusijalle.

Sen sijaan ministeri Risikko kiirehtii tiedustelulain uudistamista. Sillä laajennettaisiin viranomaisten salaisia vakoiluvaltuuksia, jotka kohdistuvat kansalaisiin. Hän vieläpä haluaa, että perustuslaissa turvattuja perusoikeuksia kavennettaisiin nopeutetussa aikataulussa. Tämä tarkoittaa sitä, että laajennetut vakoiluvaltuudet ajettaisiin poikkeuksellisesti läpi vielä tämän eduskunnan aikana ilman, että kansalaiset pääsisivät ottamaan asiaan kantaa välillä vaaleissa.

Perusteluna vaatimukselleen ministeri Risikko ei tietenkään voi esittää "avoimen yhteiskunnan" puolustamisen tärkeyttä. Ei! Tässä yhteydessä hän perustelee esitystään sillä, että turvallisuus on etusijalla.

Kun kysymys on perustuslaillisten oikeuksien kaventamisesta, kansalaisten pitäisi ministerin mielestä luottaa viranomaisiin. Risikko korostaa myös tarvetta puuttua suomalaisten ”vihapuheeseen”. Hänen mielestään se voi näet helposti johtaa väkivaltaisuuksiin.

Sisäministeri Paula Risikon esittämät toimet ja niiden perusteluiksi esittämät tavoitteet tuntuvat olevan ristiriidassa keskenään niin pahasti, että herää epäilys, jättääkö ministeri kertomatta jotain olennaista. 

Kukapa ei olisi ministerin kanssa samaa mieltä siitä, että kansalaisten turvallisuutta pitää vahvistaa ja "avointa yhteiskuntaa" puolustaa? Mutta keinot, joita hän esittää tavoitteiden saavuttamiseksi, eivät näytä alkuunkaan vastaavan toisiaan.

Rajavalvonnan palauttaminen – jota Risikko vastustaa – parantaisi merkittävästi suomalaisten turvallisuutta eikä heikentäisi "avoimen yhteiskunnan" perusteita. Pikemminkin päinvastoin. Rajavalvonnalla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, onko yhteiskunta avoin vai ei. Tai jos onkin, niin pikemminkin niin päin, että rajanvalvonnan puuttuminen on uhka avoimelle yhteiskunnalle.

Risikon vaatima vakoiluvaltuuksien lisääminen viranomaisille – etenkin kun niitä ilmeisesti käytettäisiin sananvapauden rajoittamiseen suomalaisten "vihapuheen" torjumisen varjolla – kohdentuu sen sijaan suoraan "avoimen yhteiskunnan" perusteita vastaan.

Vaikka sisäministeri olisi valmis jättämään kansalaisten perusoikeuksien turvaamisen viranomaisten harkintaan, toivottavasti kansanedustajat eivät ole asian suhteen niin sinisilmäisiä ja lyhytnäköisiä. Avoimen yhteiskunnan puolustamiseksi ja väärinkäytösten estämiseksi on välttämätöntä, että vakoilua koskevaa viranomaistoimintaa ja vallankäyttöä vallanjaon sekä perustuslain ja muiden lakien avulla tarkoin säännellään ja rajoitetaan.

Ilmeistä on, että muslimiterrorismia ei vakoiluvaltuuksien laajentamisella estetä eikä kansalaisten turvallisuutta sen varalta olennaisesti paranneta. Uhattuna sen sijaan on avoin yhteiskunta ja arvot, joiden varaan se rakentuu.

Petteri Hiienkoski

Petteri Hiienkoski la 23.09. 10:41

Kommentit: 10

Juha Kivelä la 23.09.2017 11:03 1

Upea kirjoitus, kiitos Petteri!

Logiikkaa ja loogista ajattelua, johon Yleisradion (fake news), Helsingin Sanomien (fake news), ym. lukuisten suomalaisten aviisien toimittelijat eivät kerta kaikkiaan kykene - eivät kykene!

Juha Kivelä la 23.09.2017 11:06 0

Edellistä vieläkin huolestuttavampaa on, että jopa ministerit - tässä yhteydessä sisäministeri Paula Risikko (o.s. Pelttari) (kok) - johtaa tyhmää kansanosaa täysin tietoisesti, häikäilemättömästi ja julmasti harhaan!

Tekee siis rikoksen suorassa - kansalaisilta pakkoverojen muodossa ylläpidetyllä YLE:n - tv-lähetyksessä?!

Pertti Lehtinen la 23.09.2017 11:08 1

Tähän kiteytyy oleellinen "rajanvalvonnan puuttuminen on uhka avoimelle yhteiskunnalle"

Kaarle Akkanen la 23.09.2017 11:34 1

Nyt ollaan niin sokaistuneita kansainvälistymisestä, että! Oman edun ylläpito ja puolustaminen katsotaan suureksi "synniksi", jopa rikolliseksi toiminnaksi? Mitä pitää vielä tapahtua, että laput putoavat näiden harhauskoisten silmiltä?

M la 23.09.2017 11:40 1

Avoimen yhteiskunnan takia ei siis voida sulkea rajoja maahan tunkeutuvilta muukalaisilta,mutta suomalaisten sananvapautta,kokoontumisvapautta ja oikeutta yksityisyyteen ja suojaan viranomaisten mielivallalta saa? Risikko voisi mennä tiskaamaan astioita jollekin vanhainkodille,tosin sekin tehtävä voi olla liikaa hänen henkisille lahjoilleen.

Ja missä on valtamedia? Media joka nostaa hirveän hälyn jostain täysin mitättömästä ja yhdentekevästä asiasta niinkuin vaikka sukupuolittuneet sanat,mutta kun ihmisiltä viedään heidän perusoikeuksiaan niin hiljaisuus onkin korvia huumaava.Onko se sitten hemmetti enään ihmekkään että ihmiset kasvavalla joukolla ovat todenneet ettei valtamediaan voi luottaa?

Winston Smith la 23.09.2017 13:09 1

Viimeaikaisia sisäministereitä tarkastellessa tulee mieleen onko tehtävään tahallisesti valitutettu henkilöitä jotka ovat siihen mahdollisimman sopimattomia ja siitä huonosti perillä. Tuskaisesta ja alistuvasta kehonkielestä päätellen esimerkiksi Paula tietää marionettiroolinsa itsekin.

Juha. la 23.09.2017 18:55 0

Ns. Tiedustelulaki on pelkkä keppihevonen, jolla olisi muka todellista merkitystä maan sisäisen turvallisuuden tai puhumattakaan islamististen terroritekojen torjumiseksi. Näillä kahdella asialla on yhtä paljon tekemistä keskenään kuin rautasahalla ja balettitossuilla. Ns. "Tiedustelulaki", jota EU:n sätky-akka lapsiveden omaisella kiireellä haluaa laiksi "lakien" joukkoon, mukamas "turvaamaan" Suomen kanta -kansalaisia joltain absraktilta käsitteeltä, jota pohojan akka ei edes osaa yksilöidä, koska nykyään siihen "ylellisyyteen" tarvitse leukojaan lonksutella, vaan "keskustelukulttuurin" iholla ollaan leimakirveiden kanssa hutkimassa milloin millaisellakin "nimikkeellä" kulloinkin, jotka tosin ovat jo käytöstä risoja, mutta prioriteetit huomioonottaen hankitut ruumispussit ajoivat ohi, "sillä eihän koskaan tiedä kuka tulee kylään". (1970-luvun partavesimainos majanvartijalla) Tiedustelulaki on EU:n komissaarien ja komission "eurostoliiton" pohjois-korealainen tavallisten kansallismielisten toisinajattelijoiden urkintalaki, jolla pyritään tulevaan Guantamoon saattamaa sellaiset ainekset, joiden korvat eivät kestä pirullista Eurosto-hymnin jurnutusta poskisuutelijoiden onnesta ulostaa Europarlamentissa perustarpeitaan, jossa ei ole päätä eikä häntää tavallisten eurooppalaiseten valkoisen rodun edustajien kannalta, eikä heidän hyvinvointinsa kohentamiseksi, vaan sen pahoinvoinnin lisäämiseksi yltäkylläisyydessä korruptoituneiden keltaisen nesteen ritarikunnan ylimistön uuden Versailesin Aurinkokuninkaan Linnan joutavanpäiväisyyksissä tarjoten leivättömälle Euroopan alkuperäiskansoille "pikkuleivän syömistä leivän sijaan". "by Marie Antoinette) -väärä elämään jäänyt syytös - . Paula Risikko on maanpetturi ja kansanmurhaa kannattava poliitikko, joka on hylännyt juurensa Brysselin kirkonkylän palkintovirkaan ja unkarilais juutalaisen George Soroksen lahjusrahoihin vaihtaen nämä maalliset mammonat suomen kansan ja Suomen valtion hävittämisen palkkamurhaajan palkkioksi

Juha. la 23.09.2017 18:55 0

kuvitellen, ettei historia koskaan toista itseään, eikä pahalla ole kunniatonta loppua. Haluan muistuttaa lukuisista esimerkeistä suhteellisen läheisen historian tapahtuman kommunistisessa Romaniassa v. 1989 aivan joulun alla maan kommunistisenpuolueen Pääsihteerin ja Presidentin Nicolae Ceausescun (1918-1989) sekä hänen vaimonsa Elena Ceausescun (1916-1989) teloittamalla kohtaamastaan lopusta lyhyen kenttäoikeudenkäynnin jälkeen syrjäisessä Romaniassa. Tuo kaksikko olivat hallinneet diktatoorisesti ja julmasti alistaen sekä nöyryyttäen kansaansa pitäen heitä köyhyydessä, nälässä, ilman sähköä, vettä ja Romanian salaisenpoliisin sortotoimenpiteiden ja mielivallan vangitsemineet, teloituksineen, hyväksikäytöksineen ja lukuisten muitten rikollisten ihmisoikeusrikkomusten sekä aivan vähinpänä ilman sananvapauden oikeutta toimia yhteiskunnassa omien poliittisten tavoitteidensa ja mielipiteidensä mukaisesti vapaana miehenä / naisena asettumaan sinne minne itse haluaa ja lähteä pois maasta silloin kun sen näkee olevan ahdistava vankilasaari ja maanpäällinen helvetti, joka ei kuulu ihmisen perusoikeuksiin maallisessa elämässä kärsien ja kuollen ilman, että olisi koskaan saanut kokea elämässään onnea ja menestystä, joka olisi suotu vapautena yrittää itse parantaa ja kouluttautua sekä hankkiutua omalla työllään ja vapaalla opiskelulla yhteiskunnalliseen aemaan, jossa kokee olevansa onnisutunut ja saanut tyydytystä näkemänsä vaivan palkaksi.

Jukka . su 24.09.2017 20:31 1

Ministereillä on yleensä hyvä "pokka" ja epäloogisetkin asiat saadaan toimittajien suosiollisella avustuksella kuulostamaan hyvältä ajatukselta ja kannatettavalta projektilta tms.

Kuinkahan suuri osa suomalaisista (siis äänestäjistä) on pelkän valtamedian (YLE & kump) varassa... Tällaiset loogiset virheet, lapsukset yms. pitäisi saada kaikkien tietoon. Tai parempi että ao. henkilö joutuisi korjaamaan sanomisiaan ja estettäisiin virheiden tekeminenkin.

Ennen oli helppoa; kun oli ongelma, otettiin kirjahyllystä tietosanakirjasarjan ao. asiaa käsittelevä osa, ja sieltä löytyi paras maasta löytyvä vastaus. Nyt on vähän vaikeampaa, kun kovimmalla äänellä huutava saa "totuutensa" parhaiten läpi.

Mitä tapahtuu su 24.09.2017 23:34 1

Impotentti hallitus ja ministerit kuvajaisia siitä...Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Petteri Hiienkoski

Elokuva- ja tv-ilmaisun ja käsikirjoittamisen vastuuopettaja. VTM, TaK. Lastentarhanopettajavaimon aviomies ja neljän koululaisen isä. Toiminut aiemmin muun muassa vapaana toimittajana ja Ulkopoliittisen instituutin tutkijana. "Sydän taivaassa, jalat tukevasti maassa".

tuoreimmat

Kristinusko ja islam X: Allah on Raamatun Jumalan irvikuva

ke 06.12. 08:52

Yhdysvaltain talous vahvassa nousussa miksi YLE vaikenee "Trump bumpista"?

ma 04.12. 04:58

Tehdäänkö Helsingistä koko maailman sosiaalitoimistoa?

la 02.12. 12:31

"Homosuhteet ovat luonnottomia" toteaa rock-legenda Little Richard

to 30.11. 17:51

Mikä ihmeen Illuminati?

ti 28.11. 15:59

Suomen Kuvalehti teki Trumpista Kremlin sätkynuken

la 25.11. 12:30

Oma maa viimeiseksi -politiikan kova hinta

su 19.11. 12:49

Kristinusko ja islam IX: Kuunjumala Allahin esi-islamilaiset juuret

ma 13.11. 12:15

Kristinusko ja islam VIII: Koraanin Jeesus ja maailman Vapahtaja

su 12.11. 11:02

Kristinusko ja islam VII: Islam ei erota maallista ja hengellistä valtaa

ti 07.11. 10:45

blogit

Vieraskynä

Muslimijohtajat muotoilevat Jerusalem-strategiaansa

la 16.12.2017 16:07

Juha Ahvio

USA:n presidentti Donald Trump tunnusti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi

pe 08.12.2017 13:21

Professorin Ajatuksia

Kuinka lopettaa vihervasemmistolainen mielipidediktatuuri?

la 16.12.2017 16:02

Jukka Hankamäki

Rotudenialismin lyhyet jäljet

to 14.12.2017 08:39

Petteri Hiienkoski

Kristinusko ja islam X: Allah on Raamatun Jumalan irvikuva

ke 06.12.2017 08:52

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Kutsutaan romanit Suomeen ja testataan Helsingin päätös

la 02.12.2017 20:53

Piia Kattelus

Toimintakyvytön hallitus on uhka turvallisuudelle

su 17.12.2017 10:38

Henry Laasanen

Heikko ja naisellinen mies ei kelpaa

pe 15.12.2017 06:59

Arto Luukkanen

Niinistö - Iso Vilunki!

to 14.12.2017 17:25

Mika Niikko

Valtion rahoittamaa Jumalan pilkkaa

pe 24.11.2017 12:47

Musta Orkidea

Älkää erehtykö luulemaan, että koko maailma ajattelee länsimaalaisittain

to 20.04.2017 20:11

Mikko Paunio

Iltalehti, missä todisteet Pekka Haaviston "syyttömyydestä"?

su 19.11.2017 09:30

Heikki Porkka

Hämmästyttävän epäluotettava Yle

pe 15.12.2017 21:24

Olli Pusa

EU Suomen turvallisuusuhkana

pe 15.12.2017 21:30

Alan Salehzadeh

Iran lähettää afgaanipakolaiset sotimaan Syyriaan

ke 08.11.2017 12:23

Janne Suuronen

Helsingin Sanomien missio

su 17.12.2017 17:21

Reijo Tossavainen

Helsingin Sanomat otti oikeuden omiin käsiinsä ja vaaransi maan turvallisuuden

su 17.12.2017 10:14

Jessica Vahtera

Tehkää enemmän töitä, siskot!

ke 01.11.2017 09:55

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Venäjän synnit

la 16.12.2017 16:03

Matti Viren

Paha saa palkkansa, vai saako?

ma 20.11.2017 12:49