Vaalivoitto Saksassa oikeistopuolue AfD:lle

Itäsaksalaisista miehistä peräti 27 % äänesti AfD-puoluetta

Uutiset su 24.09.2017 20:59

AfD-puoleen puheenjohtaja Frauke Petry saattoi käydä äänestämässä vain henkivartijoiden suojaamana. Ilmassa oli vahvasti vastustajien lietsomaa väkivaltaa, raportoi Pertti Rönkkö Saksanmaalta.

Vaalitulos 19:50 (Suomen aikaa) mennessä laskettujen äänien perusteella: CDU/CSU 32,9, SPD 20,2, AfD 13,3, FDP 10,5, Vihreät 9,3, Linke 9 %.

AfD sai 21 % itäsaksalaisten äänistä. Itäsaksalaisista miehistä peräti 27 % äänesti AfD-puoluetta, kertoo Pertti Rönkkö.

"Selvisimme hyvin siitä huolimatta, että olemme olleet 12 vuotta hallitusvastuussa", kommentoi Angela Merkel tulosta. Kovin iloisia ilmeitä ei nähty CDU:n puolutoimistossa Saksan ykköstelevision välittämän kuvan mukaan. Angela Merkelin johtama CDU menetti lähes 9 prosenttiyksikköä kannatustaan.

"Katkera päivä Saksan sosialidemokraateille", kommentoi demarien kansleriehdokas ja puolueen pj Martin Schulz ääni väristen. Demarit hävisivät noin 6 prosenttiyksikköä kannatuksestaan.

Oikeistopuolue AfD - Alternative für Deutschland - nousi Saksan kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi.

 

 

Juha Ahvio kirjoittaa blogissaan AfD:n puolueohjelman linjauksista:

Puolueohjelman johdannossa lausutaan näinkin:

”Vapaina kansalaisina me uskomme suoraan demokratiaan, vallanjako-oppiin, oikeusvaltioon, sosiaaliseen markkinatalouteen, subsidiariteettiin, saksalaiseen liittohallintoon, perhearvoihin ja saksalaisen kulttuurin perinteeseen. Demokratia ja vapaus kumpuavat yhteisistä kulttuurillisista arvoistamme ja historiallisesta perinteestämme. Vuosien 1848 ja 1989 vallankumousten edustaman perinteen mukaisesti ilmaisemamme kansalaisprotestin myötä tahdomme saattaa täytäntöön vapaasti toteutuvan kansallisen yhtenäisyytemme ja tahdomme luoda Euroopan, joka muodostuu suvereeneista kansallisvaltioista ja jotka ovat liittyneet toisiinsa rauhassa, itse itseään määräten ja hyvässä naapuruudessa.”

”Sitoudumme kaikella energiallamme palauttamaan voimaan nämä periaatteet ja uudistamaan perusteellisesti maamme vapauden ja demokratian hengessä. Suhtaudumme muihin kansakuntiin ja kulttuureihin avoimella mielellä, mutta me haluamme olla ja pysyä sydämissämme saksalaisina. Näin ollen pyrimme jatkuvasti pitämään yllä ja puolustamaan ihmisarvoa, lapsiperheitä, länsimaista kristillistä kulttuuriamme ja kieltämme sekä perinteitämme rauhanomaisessa, demokraattisessa ja suvereenissa saksalaisessa kansallisvaltiossamme.”

AfD:n ohjelmiin kannattaa tutustua, jotta tietää oikeasti, mitä AfD ajaa ja mille kansallismielinen ja isänmaallinen ja länsimaisesta kulttuuriperinteestä kiinni pitävä Saksa sunnuntaina antaa kannatuksensa.

Ohjelmiensa perusteella Vaihtoehto Saksalle -puolueen linjauksiin sisältyvät esimerkiksi seuraavat ohjelmakohdat:

AfD vastustaa Euroopan unionin tiivistämistä keskusjohtoiseksi liittovaltioksi ja puolustaa kansallisvaltioiden ja kansallisten rajojen oikeutusta. Euroopan unionin tulisi olla itsenäisten isänmaiden muodostama taloudellinen vapaakauppa-alue. AfD:n mielestä Euroopan unionin yhtenäinen rahayksikkö Euro oli ja on virhe, jonka jatkaminen pitäisi lopettaa ja Saksan tulisi poistua Euroopan valuuttaunionista.

Lakien valvontaa tulee tehostaa ja rikoksista koituvia rangaistuksia tulee koventaa. Lainkuuliaisilla ja vapailla kansalaisilla tulee olla aseenhankinta- ja kanto-oikeus. Saksan kansallisia rajoja tulee valvoa ja vartioida, tarvittaessa uuden rajavartioston ja asevoimien avulla sekä muurienkin avulla.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa Saksan kansallinen etu ja saksalaisten hyvinvointi tulee asettaa etusijalle. Sikäli mikäli NATO pysyy puolustusliittona, vastaa siihen kuuluminen Saksan ulko- ja turvallisuuspolitiikan etua. Joka tapauksessa Saksan omien asevoimien, Bundeswehrin, isku- ja toimintakykyä on kasvatettava. Saksan maaperällä ei kuitenkaan tarvita muita NATO-liittolaisjoukkoja. AfD hylkää ajatuksen yhtenäisestä Euro-armeijasta. Saksa tarvitsee vahvat kansalliset puolustusvoimat. 18–25-vuotiaita saksalaisia miehiä koskeva kansallinen asevelvollisuus on palautettava.

Sosiaaliturvan tarjoamat edut tulee kohdistaa etenkin lapsiperheille kannustamaan perheiden perustamista ja lapsien hankkimista. Lasten kotihoitoa ja kotiäitiyttä tulee tukea vahvasti. Hyvinvoiva ja lapsirikas saksalainen perhe edistää koko kansan yhteistä hyvää. Ulkomainen maahanmuutto ei ole oikea vastaus Saksan demografisiin ja siitä seuraaviin tulevaisuuden taloudellisiin ongelmiin, vaan perinteisen perheen, isän ja äidin, miehen ja naisen muodostaman perheen aseman vahvistaminen yhteiskunnallisesti, sosiaalipoliittisesti ja taloudellisesti. Perinteisten sukupuoliroolien halventamisen ja gender-ideologian propagoimisen on loputtava kouluissa ja julkisessa keskustelussa.

AfD on vankasti elämän puolesta. AfD toivottaa tervetulleiksi kaikki syntymättömät ja vastasyntyneet lapset. Etenkin syntymätöntä elämää täytyy suojella jo sikiövaiheessa. AfD ei kannata abortteja eikä aborttioikeuden julistamista ihmisoikeudeksi.

AfD puolustaa Saksan kieltä, sen julkista asemaa, ja saksalaista kulttuuria ja saksalaisia perinteitä. Saksan kieltä ei tule pakottaa muuttumaan niin sanotusti sukupuolineutraaliksi. Maahanmuuttorealistinen AfD vastustaa kaikkia sellaisia islamilaisia käytäntöjä, jotka ovat ristiriidassa saksalaisen liberaalidemokraattisen perustuslaillisuuden, muiden lakien ja kulttuurimme juutalaiskristillisten ja humanististen perusarvojen kanssa. Sharia-laki on ristiriidassa länsimaisen laillisuuden ja arvojen kanssa. Tästä syystä AfD:n mielestä islam ei kuulu Saksaan. Saksassa on saatava vapaasti arvostella islamia. Myös ulkomailta tulevan moskeijoiden rahoituksen on loputtava.

Jukka Rahkonen su 24.09. 20:59

Kommentit: 8

M su 24.09.2017 21:25 1

Suurin pettymys tässä tosin on se että Merkel kävelee edelleen vapaalla jalalla,vaikka hän kuuluisi valtakunnanoikeuteen rikoksistaan Saksaa ja Eurooppaa vastaan. Toivon hänelle pelkästään unettomia öitä ja vaikeita aikoja niin henkilökohtaisesti kuin poliittisestikin.Die Fuhrerin ei ansaitse minkäänlaista sääliä.

Mitä tapahtuu su 24.09.2017 21:29 3

Upea asia, että tässä tuli rautaisannos tietoa AfD:n puolueohjelmasta, josta mikään media Suomessa ei ole lausunut halaistua sanaa. Kiitos!!! Ilouutinen oli AfD:n hyvä menestys vaaleissa ja toivotaan suunnan jatkuvan kaikkialla, ennen kaikkea Suomessa!

Samuli su 24.09.2017 22:26 1

Olipa mielenkiintoista lukea AfD:n puolueohjelmasta. Suomessa valtamedia kutsuu AfD:tä "äärioikeistoksi". Jos kaikki, jotka tykkäävät omasta kulttuuristaan ja ovat valmiita sitä puolustamaan ovat "äärioikeistolaisia", on maailmassa todella paljon "äärioikeistolaisia", pelkästään Japanissa yli 100 miljoonaa "äärioikeistolaista"?

Ike Spearman Truitt ma 25.09.2017 12:37 0

Perussuomalaisetkin leimattiin äärioikeistoksi ennen jytkyä. Mutta mihin tarkkaan ottaen leima AfD:n kohdalla perustuu? Jopa brittiläinen konservatiivinen media (The Spectator, The Telegraph) käyttää puolueesta nimitystä "far-right". Fox News puhuu sentään kansallismielisistä.

Entä jutun kuvituskuvassa näkyvän Frauke Petryn veto? Päätti olla liittymättä puolueensa parlamenttiryhmään. WTF?

Juha. ma 25.09.2017 17:29 0

Saksan liittopäivien ja hallitusvastuussa olevat puolueet ovat tehneet raadollista uutteraa vaalityötä AfD:lle aina vuodesta 2015 alkaen, jossa ei ole etenkään saksalaisia naisia, tyttöjä ja mummoja säästelty vaan heidät on "jalkautettu" betoniviidakkoon vapaaksi riistaksi "riistanvalvojien" nukkuessa kulttuurimarxistista päiväunta lihakärpäsen toukkia kuhisevalla globalismin -"patjalla". Osansa tästä eurooppalaisen "humanismin" sydänten aukomisen riihipäivistä ovat saaneet myökin "down shiftatut" miehet, papat ja poikalapset "rauhanuskonnon" "kirkonmenojen" tiimellyksessä, jonka ikiaikasena vaatimuksena on, että kuffarista pitää vähintäinkin vuotaa vertaa runsainmitoin aina henkihieveriin saatettuna, mutta erityisenä muslimien juhlapäivinä tulee yösyöminkien ja kovin mustissa olevan "nyrkkeilysäkin" päälle vielä teurastaa muutamia vääräuskoisia sikoja vähän samaan malliin kuin "Siat" tekevät saman sioille omana markkinavoimien syntymäpäivänä, jolloin "Seimin" kassakoneet kilisisevät aisakellon kulkusina ns. joulun kunniaksi ja kiitokseksi siitä, että meille on monetäärinen vuoden markkinapiikki "kirkkojemme" "kolohteihin", joista saavat välttämättämän apunsa ja elantonsa ne miljoona miljardöörit, jotka eivät nakkaa "patsaiden kuorrutustakaan" Pyhästä maastaan, vaan viihtyvät mieluummin goyimien parisssa tekemässä sitä, jota he eniten rakastavat Jahvensa jälkeen - tämäkin vain protokollaa - eli suunnatonta rikastumista ja mammonan keruuta, joka tosin meiltä kristityiltä on tiukasti tällä maallisella vaelluksellamme kielletty, sillä eihän sitä voi kaikille riittääkään, vaan olisimme kuin muinaisessa Neuvostossa, jossa kommunismin ihanteiden mukaisesti olisimme ihan kaikki yhtä köyhiä housun persuukset rikkinäisenä ainoana lohtuna loppumattoma virtaava väkijuomien vuot, jotka tuovat hetkellisen euforian saaden velatkin saataviksi ja ujon ylkän supliikiksi Casanovaksi naisten parissa nähden ympärillään vain silkkaa kauneutta sekä ihanuutta. Mutta seuraavana krapulais

Juha. ma 25.09.2017 17:30 0

Casanovaksi naisten parissa nähden ympärillään vain silkkaa kauneutta sekä ihanuutta. Mutta seuraavana krapulaisena aamuna pään jyskyttäessä kuin somali - naapurien stereot helvetillistä komppia (kiitos Klaus Järvinen) kello viisitoista yli kolme -, huomaa tämä väsymätön sonnin sakoluvun omaava puskutieteen vihtori eilis -iltaisen kaunokaisen olevanki ruma kuin suomalainen "sen virkkaaja" tohtuuri -feministi. Kun se feminismi ja miehen vihaaminen ei tahdo samassa muotissa pysyä. Ei sitten millään.

Kaarle Akkanen ti 26.09.2017 10:47 0

Hieno, upea nousu AfD.lle! Vaalitulos tulee näkymään ja kuulumaan ympäri Euroopan, myös meillä Suomessa. Ns. vanhat puolueet, vihervasemmisto ja "totuusmedia" ovat hermostuneita!

Mitä tapahtuu ke 27.09.2017 23:50 0

Olen joskus ennenkin aprikoinut, voisiko naisiin koskaan luottaa. Samoin ihmettelen, pitikö naisille antaa äänioikeus, kun ovat pääosin aiheuttaneet sen ahdingon, jossa olemme. Kuulostaa varmaankin islamin uskoiselta tai muslimin puheelta?Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Arto Luukkanen

Kölnin vaiettu terrori-isku

ke 17.10. 21:56

Timo Vihavainen

Melkein suomalainen supersankari

ke 17.10. 21:54

Professorin Ajatuksia

Vihreitä saksanmaalla ja täällä Pohjantähden alla

ke 17.10. 21:52

Henna Kajava

Jätetäänkö nuoriamme kuolemaan?

ke 17.10. 01:12

Vieraskynä

Julkisen palvelun median arvopohja: Tanska

la 13.10. 23:10

videot