Muslimimaahanmuuttajat viihtyvät parhaiten Suomessa - Suomi päihitti jopa Ruotsin

Syrjinnästä ilmoittaminen laajinta muslimien keskuudessa Suomessa

Kotimaa ti 26.09.2017 09:39

EU: n perusoikeusvirasto FRA: n uuden raportin mukaan muslimimaahanmuuttajat viihtyvät parhaiten Suomessa.

Tutkimuksessa muun muassa kysyttiin muslimeilta, kuinka vahvaksi he kokevat yhteyden maahan, johon he ovat muuttaneet.

Asteikolla arvosana 5 oli erittäin voimakkaasti kiintynyt ja arvosana 1 tarkoitti ei lainkaan kiintynyttä.

Suomi päihitti jopa Ruotsin ja sai "arvosanaksi" 4,6.

Ruotsi kipusi kuitenkin hyväksi kakkoseksi ja sai muslimimaahanmuuttajilta arvosanan 4,4. Iso-Britannian ja Ranskan luku oli 4,3 ja Belgian 4,2. Maita, joiden "tulokset" olivat pienimmät, olivat Italia 3,3, Alankomaat 3,4, Itävalta 3,5 ja Kreikka 3,6.

"Toinen Euroopan unionin vähemmistöjä ja syrjintää koskeva tutkimus: Muslimit - Valikoidut havainnot" -raportti on toinen EU:n perusoikeusviraston suorittama laajamittainen tutkimus.

Tutkimuksessa kysyttiin kotoutumisen merkeistä ja luottamuksesta julkisiin instituutioihin, sekä kokemuksia syrjinnästä, häirinnästä ja etniseen taustaan perustuvista poliisin pysäytyksistä sekä oikeuksia koskevasta tietoisuudesta.

Raportissa selvitettiin, miten erityispiirteet, kuten henkilön etu- ja sukunimi, ihonväri ja näkyvien uskonnollisten symbolien käyttäminen, kuten esimerkiksi huivin käyttö - voivat laukaista syrjivää kohtelua ja kiusaamista.

Raportissa tarkasteltiin yli 10 500 muslimimaahanmuuttajaa ja heidän lapsiaan 15 EU: n jäsenvaltiossa: Itävalta, Belgia, Kypros, Tanska, Suomi, Ranska, Saksa, Kreikka, Italia, Malta, Alankomaat, Slovenia, Espanja, Ruotsi ja Iso-Britannia.

Raportti on osa laajempaa tutkimusta, jonka kohteena oli 25 500 maahanmuuttajaa ja vähemmistöihin kuuluvaa henkilöä EU:n 28 jäsenvaltiossa. Tutkimus perustuu FRA:n ensimmäiseen vastaavaan tutkimukseen vuodelta 2008.

Euroopan unionin perusoikeusviraston (FRA) "mittava tutkimus" osoittaa, että huolimatta erinomaisesta viihtymisestä oleskelumaissa ja EU:n muslimien tuntemasta vahvasta luottamuksesta demokraattisiin instituutioihin, he kertovat kuitenkin kohtaavansa laaja-alaista syrjintää ja häirintää monenlaisissa tilanteissa - erityisesti etsiessä töitä, työpaikoilla ja muslimien yrittäessä päästä julkisiin tai yksityisiin palveluihin.

Lähes 40 prosenttia kaikista 15 maasta kyselyyn vastanneista ilmoitti kärsineensä syrjintää ja häirintää etnisen tai maahanmuuttajataustansa takia.

Uuden tutkimuksen mukaan vain joka viides syrjintätapahtuma raportoidaan Ruotsissa ja Tanskassa (19 prosenttia) verrattuna koko Euroopan 12 prosenttiin.

Syrjinnästä ilmoittaminen on korkein muslimien keskuudessa Suomessa, 31 prosenttia tapauksista ja Alankomaissa, 25 prosenttia tapauksista.

Raportissa viitataan myös vuoden 2015 Eurobarometriin, jossa ruotsalaisten todettiin olevan Euroopan "hyväksyvimpää kansaa". Barometrin mukaan 89 prosenttia ei-muslimiruotsalaisista tuntee olonsa mukavaksi, jos heidän työtoverinsa on muslimi.

Se oli korkein prosenttiosuus Euroopassa. Tšekissä vain 27 prosenttia väestöstä halusi työskennellä muslimien kanssa.

"Valikoitujen havaintojen" perusteella tutkimustulosten ja suosituksien uskotaan voivan tarjota hyvän perustan tukea tehokkaasti laaja-alaisia toimia integroitumisessa ja syrjimättömyydessä sekä sisäisessä turvallisuuspolitiikassa.

Sen väitetään tarjoavan ainutlaatuisen näkemyksen EU: n toisen suurimman uskonnollisen ryhmän kokemuksista ja käsityksistä, jotka edustavat noin 4 prosenttia EU: n koko väestöstä.

"Tutkimustuloksemme ovat ristiriidassa väitteen kanssa, että muslimit eivät olisi integroituneet yhteiskuntaamme. Päinvastoin, on nähtävissä, että muslimit luottavat demokraattisiin instituutioihin enemmän kuin suuri osa valtaväestöstä", väittää FRA: n johtaja Michael O'Flaherty tiedotteessa.


 

Tytti Salenius ti 26.09. 09:39

Kommentit: 6

Hannele Korpela ti 26.09.2017 10:15 2

Nyt on kyllä pakko sanoa. Muslimeillahan on tunnetusti kulttuuri, jossa on hyväksyttävää valehdella silmää räpäyttämättä, mikäli kokevat oman etunsa sitä vaativan. Tältä pohjalta, en kovinkaan paljon pistäisi painoa tuollaiselle tutkimukselle. Tottakai he sanovat eurooppalaisen demokratian olevan hyvä asia, missä tahansa eu-maassa on parempi sosiaalituki, kuin heidän kotimaissaan. Mikäs niihin on luottaessa, kun paijataan ja paapotaan ihan eri tavalla, kuin kantaväestöä. Tuskin se on jäänyt huomaamatta. Mitä syrjinnän kokemiseen tulee niin, tiedusteltiinko tutkimuksessa syrjintää kokeneiden kielitaitoa ja koulutustasoa? Käsittääkseni kuitenkaan ihonväri tai olemalla muslimi ei vielä takaa minkäänvaltakunnan ammattitaitoa.

Kaarle Akkanen ti 26.09.2017 10:36 2

Niin, eikö jossakin (oliko Tanskassa) salakuvatussa dokumentissa esim. imaamit julkisesti kehuivat demokratiaa ja sitten moskeijassa saarnasivat aivan jotain muuta!? Tietävät kyllä, miten missäkin tilanteessa pitää toimia? Antavat ymmärtää ja vastaavat kysyjän toivomalla tavalla, mutta keskuudessaan ovat sitten avoimen rehellisiä.

M ti 26.09.2017 11:40 1

Mikseivät pitäisi Suomesta ja Ruotsista? Ainahan laiskat paskat viihtyvät kun ei tarvitse kuin vähän munia raapia odotellessaan että raha tulee taikaseinästä.

Samuli ti 26.09.2017 11:41 1

Muslimit harjoittavat niin sanottua populaatio-jihadia. He lisääntyvät niin nopeasti, että ovat ennemmistö Euroopassa 30-40 vuoden kuluttua.

EU priorisoi muslimit kantaväestön edelle terveydenhuollossa, asumisessa ja julkisen sektorin työpaikoissa. Tällä yritetään varmistaa se, että kansanvaihto sujuu mahdollisimman kitkattomasti.

"It will take only 30 to 40 years for the Muslim population to become the majority in Europe. — Charles Gave, French financier, website of the Institut des Libertés."

https://www.gatestoneinstitute.org/11044/europe-white-death

Juha. ti 26.09.2017 17:53 1

Hölmölä on nimensä veroinen ja tulee "jälkijunassa" monikulttuurin ihastuksensa kanssa laput silmillä kykenemättä näkemään kokonaisuutta tai ajattelemaan nenäänsä pidemmälle jo ehtineiden Euroopan maiden ja etenkin Ruotsin "pidemmälle" ns. "pakolaisten" kritiikittömän äärimuslimien äärityhmällä asenteella vastaanottamista, joka "poikii" jo vuodessa sellaista rikollisuutta ja rauhattomuutta kristittyjen valkoihoisten asuttamissa eurooppalaisissa valtioissa, joka tulee johtamaan Islamilaiseen vallankumoukseen ja alkuperäisten kansakuntien kansanmurhaan yksinkertaisesti siksi, että vihollinen päästettiin valtioiden rajojen sisäpuolelle vastuuttomattomasti ja ilman huolen häivää, joka on vielä kurjempi asiantila kuin se, että edes lähdettäisiin "soitellen sotaan"-. Suomalaiset ovat aina palvoneet ulkomaalaisia ja tunteneet määrätynlaista alemmuudentunnetta suhteessa vierasmaalaisiin kansakuntiin vain siksi, että Suomi on syrjäinen pieni valtio väkimäärältään sekä historiallisesti aina ollut alamaisasemassa ensin Ruotsin vallan alla ja sen jälkeen Venäjän. Ellei tämä kansakunta katso tässä maailmassa itse eteensä. Sitä ei kukaan muu tee meidän puolestamme. Olemalla kuin Puola ja Unkari itsenäisyydestään ja kulttuuristaan kiinnipitävä valtio jo yksistään siksi, että Suomi ja suomalaiset ovat maailman erityisempiä ja geeniperimältään omaintakeisimpia vanhoja etnisesti eritynyttä kansaa, jota pitäisi ilman itsekehua päinvastoin suojella samalla tavalla kuin harvinaisimpia alkuperäisimpiä eläinrotu populaatiota, jotka ovat kuin ihmeenkaupalla säilyneet näihin päiviin saakka "jalostumatta" tusinatuotteiksi.

Jukka . ti 26.09.2017 22:24 1

Ettei vain tällä tutkimuksella haluta herätellä "mitähän tuo elefantti ajattelee minusta"-suomalaisen lannistettua "itsetuntoa". "Että on ne muslimit mukavia kun ne tykkää meistä ja meiän maasta... :-) "Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Facebook on sananvapauden irvikuva

Klo 14:13.

Arto Luukkanen

Kölnin vaiettu terrori-isku

ke 17.10. 21:56

Timo Vihavainen

Melkein suomalainen supersankari

ke 17.10. 21:54

Professorin Ajatuksia

Vihreitä saksanmaalla ja täällä Pohjantähden alla

ke 17.10. 21:52

Henna Kajava

Jätetäänkö nuoriamme kuolemaan?

ke 17.10. 01:12

videot