Turkkilaismiehet murhasivat Norjassa - media puhuu taas "suomalaismiehestä"

Suomalaisen valtamedian harhaanjohtavat otsikoinnit ja epätarkat uutiset jatkuvat

Kotimaa ke 27.09.2017 10:41
"suomalaismiehiä" mielenosoituksessa Hollannissa keväällä 2017.

Norjassa murhattiin kesäkuussa turkkilainen 54-vuotias mies, jolla oli Norjan kansalaisuus. Murhasta syytettynä ovat 40-vuotias turkkilainen mies, jolla on Viron kansalaisuus sekä 50-vuotias turkkilainen mies, jolla on Suomen kansalaisuus.

Murhattu turkkilaistaustainen mies oli asunut Norjassa usean vuoden ajan ja hänellä oli maan kansalaisuus, kertoo norjalaislehti Aftenposten.

Norjalaislehti VG:n mukaan molemmat miehet saapuivat Norjaan juuri ennen henkirikosta. He myös poistuivat maasta nopeasti teon jälkeen.

Puolentoista viikon kuluttua epäillystä henkirikoksesta poliisi sai kummatkin miehet kiinni. Toinen mies pidätettiin Suomessa, toinen Bulgariassa. Norjalaislehti Aftenpostenin mukaan poliisi teki yhteistyötä sekä Suomen että Bulgarian viranomaisten kanssa.

Iltalehti otsikoi uutisen "Suomalaismiestä epäillään perheenisän murhasta Norjassa". Uutisen ensimmäisessä kappaleessa Iltalehti toistaa otsikon "Suomalaismiestä epäillään perheenisän murhasta Norjassa".

Uutisen viimeisessä kappalessa Iltalehti vielä vahvistaa harhaanjohtavaa viestiään kirjoittamalla: "Suomalaismiehen osuudesta murhaan Suomessa ensimmäisenä uutisoi Ilta-Sanomat, jonka mukaan mies on tuomittu Suomessa aiemmin muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta."

Iltalehden uutinen ei sanallakaan mainitse tekijän olleen turkkilainen, joka oli saanut Suomen kansalaisuuden.

Ilta-Sanomat otsikoi saman uutisen: "Suomalaismies sai kahdeksan vuoden tuomion ja pakeni maasta – epäillään nyt Norjassa kahden lapsen isän murhasta"

Ilta-Sanomien uutinen toistaa saman harhaanjohtavan viestin heti uutisen lihavoidussa tiivistelmässä eli ingressissä.

Ilta-Sanomat kuitenkin itse tekstissä mainitsee yhdellä lauseella tärkeän totuuden: "Hän (Poliisin tutkinnanjohtaja ja oikeudellinen edustaja Sturla Henriksbø) vahvistaa kuitenkin Ilta-Sanomille, että murhasta tai avunannosta murhaan epäillään 54-vuotiasta turkkilaistaustaista miestä, jolla on Suomen kansalaisuus".

Jäljempänä Ilta-Sanomien uutinen kirjoittaa kuitenkin taas "suomalaismiehestä": "IS:n tietojen mukaan henkirikoksesta epäilyllä suomalaismiehellä on vakavaa rikostaustaa Suomessa. Helsingin hovioikeus tuomitsi miehen törkeästä huumausainerikoksesta ja väärennysaineiston hallussapidosta kahdeksan vuoden vankeuteen vuoden 2011 marraskuussa."

Norjan poliisi on vaitonainen tapauksen yksityiskohdista, koska tutkinta on vielä kesken.

Kaikki tapauksen osapuolet olivat Euroopan alueelle tulleita turkkilaisia ja murhasta epäillyillä on ollut aiempia huumausainerikoksia.

Turkki on islamilainen maa. Yli 99 prosenttia turkkilaisista ilmoittaa olevansa muslimeja.

 

Jukka Rahkonen ke 27.09. 10:41

Kommentit: 5

Juha. ke 27.09.2017 11:10 3

No eipä ole kummakaan, että "maltilliset" suomalaiset feministit haluavatkin meidät suomalaiset mihet pois päiviltä, kun olemme tuollaisa murhamiehiä, siis (suomalaisia murhamiehiä). Haluaisin nähdä vielä iltapaskoissa otsikon "suomalaisnainen murhasi perheen äidin Ruotsissa." - siis sellainen ylikiihtynyt somali - säkki, joka ei voinut enää sulattaa 16. jalkavaimon hankintaa "settiin" khatinpurijaltaan. - jota, en kyllä pysty käsittämään. Ei sitten millään! "No, mitäkö? No, sitä vaan, että mitä varten suuttua 16. pedinlämmittäjästä kun niitä entisäkin on jo niin monta." Taas tuota "naisen logiikkaa." Hmm... Mieleeni juolahtaa joskus, että mitäköhän Spede ja Kari Suomalainen tuumaisivat tästä ajasta? Niilo Tarvajärven arvelisin sanovan: "Joo-o. Sillälailla".

Kaarle Akkanen ke 27.09.2017 11:47 4

Miten on valtamedian suhde ns. valemediaan? Ns. valemedia taitaakin olla oikea media! Tästä on jo niin monta esimerkkiä, että valtamedian uskottavuus on menneen talven lumia!

Mitä tapahtuu ke 27.09.2017 18:11 4

Ainakin minulle valtamedia on valemedia, kun taas vaihtoehtomedia on se kanava, jota kautta saan tietoa asioista paljon ennen kuin valemedia alkaa kierrellen ja kaarrellen kertomaan asioita omalla poliittisella painotuksellaan.

Mitä tapahtuu ke 27.09.2017 23:27 2

Olen huomannut nämä OM:n sivut varsin aiheellisiksi, asiantunteviksi ja kiihkottomiksi, joten miten kummassa saisimme nämä sivustot laajempaan jakeluun, laajan äänestäjäkunnan tietoisuuteen??? En tiedä, miten se voisi onnistua, mutta laajemman jakelun kautta onnistuisi tietoisuuden levittäminen. Olisiko PS -puolueella varoja ja keinoja laajentaa tietojen jakamista, toivotaan!

Mitä tapahtuu to 28.09.2017 00:13 2

Kun kuuntelen Carolan kappaletta "kuolleen toiveen maa", tunnistan siinä nykyisen maamme tilanteen? Varsinkin ja eritoten kansallismielisten tilanne toistuu sanoituksessa aivan suorasukaisesti!!!Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Facebook on sananvapauden irvikuva

Klo 14:13.

Arto Luukkanen

Kölnin vaiettu terrori-isku

ke 17.10. 21:56

Timo Vihavainen

Melkein suomalainen supersankari

ke 17.10. 21:54

Professorin Ajatuksia

Vihreitä saksanmaalla ja täällä Pohjantähden alla

ke 17.10. 21:52

Henna Kajava

Jätetäänkö nuoriamme kuolemaan?

ke 17.10. 01:12

videot