Blogi: Heikki Porkka, to 05.10.2017 11:13

Hillotolppa himmentää ajattelun ja moraalin

Tässä vaiheessa on jo täysin selvää, että EU on osoittanut Katalonian väkivaltaan suhtautumisensa myötä sen, miten se suhtautuu pienten kansojen itsemääräämisoikeuteen.

Suomalaiset ovat katalaanien tavoin pieni kansa maailman kansojen joukossa. Savolaiset, karjalaiset, hämäläiset, uusmaalaiset, pohjalaiset tai muut maakuntien asukas- tai kielelliset murreryhmät muodostavat yhdessä yhtenäisen kansan, kansakunnan, jonka asukkaista käytetään nimitystä suomalaiset. Savolaiset, karjalaiset ja muut ryhmittymät omaavat omien erityispiirteidensä lisäksi yhteisen kielen ja kulttuuriperinnön, jotka yhdistävät maakuntien asukkaat kansakunnaksi, jonka asukkaiden isänmaa on Suomi. Tämä pitäisi jonkun kertoa myös ulkoministeri Timo Soinille, joka sekoittaa käsitteitä joko tietoisesti tai tyhmyyttään.

Helsingin Sanomien 1.10.2017 julkaistussa artikkelissa Soini toteaa: ”Heidän (Espanjan hallitus) näkökulmastaan äänestys on laiton. Jos Suomessa jokin maakunta ilmoittaisi ryhtyvänsä itsenäiseksi ja järjestäisi äänestyksen, pikkuisen siinäkin olisi enemmän rutinaa kuin sanottaisiin, että älkääs nyt.”

Suomalaisen maakunnan ja Katalonian kohdalla on merkittäviä eroja. Esimerkiksi se, että Katalonialla on oma virallinen kansallispäivä ja että Kataloniassa on oma kieli ja Katalonian kulttuuri poikkeaa muun Espanjan kulttuurista. Katalonian asiaa valottaa Turun Sanomissa 16.9.2017 julkaistu mielipidekirjoitus.

Lisää tietoa kulttuuriasioista saa Wikipedian Kataloniaa koskevasta tietopaketista ja Rantapallon Katalonian kulttuurinähtävyyksistä kertovasta kirjoituksesta.

Timo Soini kirjoitti plokissaan 9.2.2010:

”Katson, että jokaisella kansalla on oikeus päättää itsenäisesti omista asioistaan.
Tässä on syytä kerrata kansansuvereniteetin periaate, joka on toimivan demokratian kulmakivi.

Kansansuvereniteetti merkitsee ja tarkoittaa sitä, että vain ja yksinomaan kansalla, joka muodostaa oman muista kansoista erillisen kansakunnan on ikuinen ja rajoittamaton oikeus päättää aina ja vapaasti kaikista omista asioistaan.

Kansalaiset eri puolilla Eurooppaa, myös Suomessa, eivät tiedä, kuinka paljon EU on syönyt itsenäistä päätösvaltaamme. EU-perustuslain myötä tämä EU -valta vain kasvaa.

Tämä vallankeskittämisen tie on väärä ja vie turmioon.”

Kansansuvereniteetin mukaan kansa on suvereeni ja hallitsija (hallitus, presidentti, kuningas) on kansalaisten alamainen, joka käyttää valtaa kansalaisten nimissä. Kansansuvereniteetin mukaan vallan alkuperä on nimenomaan kansa ja kansalaisten tahto. Suvereniteetin mukaan valta on legitiimiä vain, jos vallanpitäjällä (esim.hallitus) on kansa takanaan. Kansansuvereniteetin kannalta olennaisinta on, että valta perustuu aina viime kädessä kansan tahtoon.

Timo Soinin mielestä yhteisvastuu huonosti taloutensa hoitaneiden maiden (Saksan ja Ranskan pankkien) veloista oli huono juttu. Pakollinen taakanjako oli Timo Soinin mielestä huono juttu.

Oliko hän oikeasti tätä mieltä vai oliko kyse vain semanttisesta höpötyksestä?

Entä merkitseekö muiden kansojen itsenäisyys ja oikeus päättää omista asioistaan Soinille todellisuudessa mitään vai onko Soinista kasvanut junckerilainen pakkopoliitikko, joka ei kunnioita demokratiaa ja kansojen itsemääräämisoikeutta?

MTV3 4.10.2015 Der Spiegelin Timo Soinin haastattelua lainaten:

”Erityisesti Itä-Euroopan maat kieltäytyvät EU-sopimuksista jakaa turvapaikanhakijoita. EU-maiden sisäministerit päättivät 22.9. äänestyksessä pakolaisten siirroista ja jäsenmaiden vastuista heidän sijoittamisessaan. Neljä Itä-Euroopan maata eli Unkari, Tshekki, Slovakia ja Romania äänestivät siirtoja vastaan. Suomi jätti äänestämättä.
[Timo Soini:] – Ei se niin voi mennä, että jäsenmaa sanoo, että tämä ei käy meille, olemme suvereeni maa ja päätämme omista asioistamme. Suomi äänesti tyhjää, mutta me silti kannamme vastuumme asiasta.”

Minne katosi Soinin vuonna 2010 esiin nostama kansan suvereeni oikeus päättää omista asioistaan?

Soini on osoittautunut ministeriksi päästyään tyypilliseksi opportunistiksi, jonka ideologinen uskottavuus ei ole nykyään nolla vaan reippaasti miinuksen puolella.

Soini ei ole myynyt vain omaa persettään vaan kaupitellut myös monta muuta enemmän tai vähemmän muhevaa ahteria palvelemaan päämääriä, joita vastaan hän puhui vuosien ajan.

Helsingin Sanomien artikkelissa (1.10.2017) Soini toteaa lisäksi seuraavaa:

”Tämä on tyypillistä näissä tilanteissa, että sekä mielenosoittajia ja poliiseja loukkaantuu. En pidä väkivaltaa hyvänä, mutta tiedän senkin, että poliisin tehtävänä on valvoa yleistä järjestystä, sitä että maan lakeja noudatetaan ja että oikeusvaltio toimii”

Soini unohtaa tietoisesti, että kansalaiset eivät hyökänneet poliisin kimppuun vaan poliisi aloitti silmittömän hakkaamisen oma-aloitteisesti, koska kansalaiset eivät suostuneet poistumaan äänestyspaikoilta.

Soini jatkaa:

”Väkivallalla ja sen lietsonnalla puolin ja toisin ei tilanteita ratkaista. Tällaisessa tilanteessa, kun tunteet ovat pinnassa, kummallakin puolella lauotaan yli ja viritetään odotukset sellaisiksi, ettei niitä voida saavuttaa. Kyllä tässä pitäisi vain puheisiin päästä ja hoitaa asia neuvotteluteitse.”

”Ei väkivallalla tai sillä uhkaamalla tule demokratioissa saada asioita eteenpäin.”

Soinin mukaan vähemmälle voisi jättää myös ”Twitterin ja sosiaalisen median vouhkaamisen”.
”Kovilla puheilla saa liikettä aikaan, mutta mihin suuntaan ja millä seurauksilla? Ei tässä auta kuin maltti, ennen kuin tilanne menee hankalampaan suuntaan.”

Soinin sanat herättävät useita kysymyksiä. Kuka lietsoi väkivaltaa? Kenen toimesta väkivalta eskaloitui? Mikä taho ei suostu neuvottelemaan? Tällä hetkellä näyttää, että oikea vastaus kaikkiin kysymyksiin on Espanjan hallitus.

”En näe ensisijaisena, että EU lähtee itsenäisen maan asioihin sotkeutumaan. En ole pitänyt siitä minkään maan kohdalla. Jos sellainen tilanne tulee, silloin joudutaan katsomaan asiaa, kuten on katsottu esimerkiksi Puolan ja Unkarin toimia.”

Jälleen nousee esiin kysymyksiä. Soini on kaikesta päätellen sitä mieltä, että jäsenvaltion hallitus voi vapaasti hakata kansalaisiaan EU:n puuttumatta asiaan. Minne katosi se EU:n arvopohja, jonka mukaan EU on rauhaa luova valtioiden liitto?

Ja toisaalta, onko Soini Suomen ulkoministerinä ja hallituksen edustajana esittänyt voimakkaan vastalauseen Unkarin ja Puolan sisäisiin asioihin sotkeutumisesta?

Unkarin ja Puolan kohdalla on syytä muistaa, että kummassakin maassa hallitsee demokraattisesti valittu hallitus, jonka lisäksi esimerkiksi Unkari pyrki EU:n ulkorajaa valvovana maana noudattamaan yhteisiä sopimuksia. Sopimusten hyvästä noudattamisesta ja oman kansan suojelusta Unkari sai EU:n ankarat moitteet ja sanktiouhan.

Millä tavoin Suomen hallitus ja ulkoministeri Soini ovat tuominneet EU:n edustajien järjen vastaiset syytökset Unkaria kohtaan?

Suomen osalta tiedetään ainakin se, että kokoomuksen Petteri Orpo on tuominnut Unkarin toiminnan epäinhimillisenä.

Orpon mielestä Unkarin olisi pitänyt rikkoa EU:n itse laatimia sopimuksia, niitä samoja, joiden noudattamiseen Orpo on valheellisesti vedonnut Suomen osalta, kun laittomien tulijoiden virta alkoi vyöryä Suomen rajan yli Torniossa.

Tätä Orpon sanojen ristiriitaa ja suoranaista valehtelua suomalainen valtamedia ei ole koskaan nostanut esiin. Miksi olisi, sillä Orpo on median ja jopa opposition suosikki lepsun asenteensa vuoksi.

Mikä yhdistää Timo Soinia ja Petteri Orpoa, joiden kummankaan sanaan ei voi luottaa, mutta kumpikin porskuttaa ministerinä?

Vastaus on yksinkertainen: HILLOTOLPAN syntisen suuri houkutus.

 

Heikki Porkka to 05.10. 11:13

Kommentit: 4

Juha Kivelä to 05.10.2017 12:13 1

"Ulkoministeri" Timo Soini (siniset/ex-sininen tulevaisuus/ex-uuvatit) pohjustaa saman agendan mukaista tulevaisuutta Suomeenkin, jota Puolue Suomessa ajaa erittäin tehokkaasti Suomen "presidentin" Sauli Niinistön (kok.), Suomen Hallituksen (Puolueen osastoista tällä erää Kokoomus, Keskusta sekä Siniset (ex-sininen tulevaisuus, ex-uuvatit)) "pääministerin" Juha Sipilän (kesk.) johtelemana!

Suomessa on jo varauduttu menemään Katalonian tilannetta pidemmälle!

Suomen Puolustusvoimat eli Suomen Armeija, joka toimii edellä mainittujen Puolueen edustajien voimankäytön käsikassarana, on jo varautunut tuhansin ruumissäkein, luodein ja YK:n "rauhanturvajoukoissa" palvelleiden kouluttamisella tulevaan Kantasuomalaisten "Puhdistus" -operaatioon, jotta islamilainen kalifaatti saadaan Feodaalivaltio-Suomeen aikaiseksi!

Suomen Puolustusvoimat eli Suomen Armeija on lisäksi kaikessa hiljaisuudessa pitänyt jo kesän ja syksyn (2017) aikana lukuisia kertausharjoituksia reserviläisille, jossa on harjoiteltu ja valmistauduttu pian alkavaan SISSISOTAAN Suomessa!

Pitäisikö niitä luodeilta suojaavia kypäriä ja liivejä tilata siis ihan jokaiselle Kantasuomalaiselle Suomen Hallituksen?!

"Presidenttimme" Sauli Niinistön (kok.), Suomen Hallituksen (Puolueen osastoista nyt Kokoomus, Keskusta ja Siniset (ex-sininen tulevaisuus, ex-uuvatit)) sekä Suomen Puolustusvoimien tulisi nyt ehdottomasti rehellisesti kertoa siitä, mitä ja mihin Kantasuomalaisen on ja tulee varautua mahdollisesti hyvinkin nopealla aikataululla?!?!?!

Juha Kivelä to 05.10.2017 12:19 1

Vai onko niin, että Suomen Tasavallan "presidentin" Sauli Niinistön (kok.) sekä Suomen Hallituksen (Kokoomus, Keskusta sekä Siniset (ex-sininen tulevaisuus, ex-uuvatit)) "ARVOPOHJA" määrittää sen, kuka saa elää ja kenen on kuoltava?!?!

Silloin olisi tärkeää määritellä tuo "ARVOPOHJA" selkeästi ja perusteellisesti koko Suomen Kansalle, jotta Suomen Kansa voi arvioida rehellisesti ja aidosti, onko Suomen Tasavallan "presidentin" Sauli Niinistö (kok.) sekä Suomen Hallituksen (Kokoomus, Keskusta sekä Siniset (ex-sininen tulevaisuus, ex-uuvatit)) "ARVOPOHJA" hyvä eli kannatettava vai huono/paha eli ei-kannatettava!!!

Mitä tapahtuu to 05.10.2017 19:33 2

Soinin jutut ovat yhä enemmän ihmisyyden vastaisia ja uusi hillotolppa siintää jo tihruisissa silmissä.

Winston Smith to 05.10.2017 20:43 1

Timo on vain uusi helmi nauhassa, joka kuvaa suomalaisia takkinsa kääntäneitä poliitikkoja. Tämä on "vanha normaali". Vanhentuessa maallinen mammona ja makea elämä ohittaa aatteen palon. Timokin vaikuttaa väsyneeltä joten eläke kiinnostaa: "En ma enää aja virvatulta, onpa kädessäni onnen kulta." Urho Kekkonen osasi vetää tästä narusta ja niinpä monet etenkin demari- ja kokoomuspoliitikot harjoittivat sitä tehokasta leniniläistä katumusta. Kollaboraattoriksi (suom. vehkeilijä) ryhtyminen oli uralla etenemisen edellytys.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Äärimedia Yleisradio

ma 11.12. 10:03

Valehtelu ja pakottaminen ovat luontaista toimintaa totalitaristeille

su 10.12. 17:43

Kansallisesta identiteetistä, itsetunnosta ja koheesiosta

su 10.12. 12:55

Tuholaisten valtakunta

la 09.12. 12:42

Arvoa he eivät ansaitse?

la 09.12. 10:31

Aleksi "alpakka" Pahkalan ja valtamedian valheet

pe 08.12. 18:52

Hajahuomioita maailmalta ja Hölmölästä

pe 08.12. 11:41

Tukholman Rinkeby - positiivisesti kehittyvä maahanmuuttajien keskittymä vai lähes sotatanner?

to 07.12. 21:22

Kenen joukoissa seisot

to 07.12. 10:16

Suomalaisia johdettiin harhaan

ke 06.12. 15:28

blogit

Vieraskynä

Onnitteluni 100-vuotiaalle Suomelle

ti 05.12.2017 17:33

Juha Ahvio

USA:n presidentti Donald Trump tunnusti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi

pe 08.12.2017 13:21

Professorin Ajatuksia

Göteborgin murhapolttoyritys

ma 11.12.2017 08:14

Jukka Hankamäki

Suurmoskeija olisi muslimien pienoisparlamentti

ma 11.12.2017 08:31

Petteri Hiienkoski

Kristinusko ja islam X: Islam on kristillisen uskon irvikuva

ke 06.12.2017 08:52

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Kutsutaan romanit Suomeen ja testataan Helsingin päätös

la 02.12.2017 20:53

Piia Kattelus

Sotilaat poliisin avuksi

ti 10.10.2017 12:58

Henry Laasanen

Naisjääkiekkoilijan euro ei ole senttiäkään

ma 11.12.2017 07:44

Arto Luukkanen

Valinnanvapauden ja hallituksen muistosanat

ma 11.12.2017 08:30

Mika Niikko

Valtion rahoittamaa Jumalan pilkkaa

pe 24.11.2017 12:47

Musta Orkidea

Älkää erehtykö luulemaan, että koko maailma ajattelee länsimaalaisittain

to 20.04.2017 20:11

Mikko Paunio

Iltalehti, missä todisteet Pekka Haaviston "syyttömyydestä"?

su 19.11.2017 09:30

Heikki Porkka

Äärimedia Yleisradio

ma 11.12.2017 10:03

Olli Pusa

Helsingin Sanomat valemediana

su 03.12.2017 14:21

Alan Salehzadeh

Iran lähettää afgaanipakolaiset sotimaan Syyriaan

ke 08.11.2017 12:23

Janne Suuronen

Teoston Suomi 100 vuotta onnittelut

to 30.11.2017 11:23

Reijo Tossavainen

Mukasuvaitsevan median mielestä ei ole oikeutta saada oikeita ja olennaisia tietoja

ma 11.12.2017 13:02

Jessica Vahtera

Tehkää enemmän töitä, siskot!

ke 01.11.2017 09:55

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Kulttuurin perässä naapurissa

ma 11.12.2017 08:16

Matti Viren

Paha saa palkkansa, vai saako?

ma 20.11.2017 12:49