Itävallan vaaleissa näkyy Euroopan kansalaisten tahto - Vihreät katoamassa kokonaan politiikasta

Itävalta näyttää Euroopan suuntaa. Suomi seuraa kaikessa muutamia vuosia jäljessä.

Ulkomaat ma 16.10.2017 09:21

Kun Itävallan vaalien äänistä on laskettu 99,6 prosenttia, on 31-vuotiaan Sebastian Kurzin johtama ÖVP-kansanpuolue napannut murskavoiton. Balkanin maahanmuuttoreitin sulkemista ajanut Kurz keräsi puolueelleen 31,6 prosentin äänisaaliin. Lisäystä aiempiin vaaleihin tuli peräti 7,6 prosenttiyksikköä.

Sosialidemokraatit ja kansallismielinen vapauspuolue ovat kannatuksessaan hyvin lähellä toisiaan. Molemmat keräsivät noin 26 prosentin kannatuksen. Sosiaalidemokraatit saivat lopulta hyvin pienen, vain alle prosenttiyksikön voiton vapauspuolueesta. 

Vapauspuolue lisäsi kannatustaan 5,5 prosenttiyksiköllä. Tiukoilla maahanmuuttolinjauksilla kampanjoineet kansanpuolue ja vapauspuolue saivat kasvattettua ääniosuuttaan yhteensä 13,1 prosenttia

Luvut ovat vielä arvioita, sillä vaaleissa on jätetty paljon ääniä postitse, jotka lasketaan ensi torstaihin mennessä.

Vaalien voittoteemoja olivat ilmiselvästi tiukka maahanmuuttokriittisyys ja islamvastaisuus. ÖVP käytännössä kopioi nämä teemat Vapauspuolueelta ja sai sillä valtavan nosteen vaalehin. Näillä teemoilla on Itävallassa suuri enemmistön kannatus.

Vaalien tulos on linjassa Euroopassa tehtyjen mielipidemittausten kanssa. Euroopan valtioiden kansalaisten enemmistö kannattaa islamin ja maahanmuuton rajoittamista. Itävallan vaaleisssa toteutuivat Euroopan kansalaisten yhteiset arvot.

Vihreät olivat vaalien surkein häviäjä. Vihreät saattavat pudota kokonaan parlamentista. Neljässä vuodessa Vihreät ovat menettäneet lähes koko 12 prosentin kannatuksensa.

Jukka Rahkonen ma 16.10. 09:21

Kommentit: 6

M ma 16.10.2017 11:04 4

Ja kuten arvata saattaa,Suomen valtamedian toimittajakunta on kurat housussa ja naama irveessä tästäkin vaalituloksesta.

Mitä tapahtuu ma 16.10.2017 13:47 3

Ihmettelin tosiaan hyysärisanomien nettisivustoa, josta ei ollut löytää lainkaan mainintoja vaaleista? Onkohan ne piilotettu sarjakuvien taakse tai mihin?

Kaarle Akkanen ma 16.10.2017 14:10 3

Odotettu muutos EU:n jäsenvaltioiden politiikassa on tapahtumassa? Kansat alkavat herätä liittovaltiokehityksen utopiasta! Realismi kasvattaa suosiotaan, suuntaus on selvä ja vastustamaton.

Juha. ma 16.10.2017 17:05 3

Hmm... Kansalaisten "väärin" ajattelu ja "väärin äänestäminen" leviää Euroopassa kuin Musta surma. EU:n kriisikokouksia ja "väärin" äänestäjien polttorovioita (ettei tauti leviä) odotellessa. No, kummakos tuo on, kun kulttuurimarxistiset monikultti vihervassarien EU-eliitin väitteet merkitsisivät sitä samaa kuin Lehmät lentäisivät ja Kanoista saadaan maitoa. Kansanomaisesti asiaa valotettuna, on vaikea enää taistella pelkillä "mielikuvilla" kun paska ns. osuu tuulettimeen. Ainoa, mikä voi perustua fyysisesti näkymättömään on kunkin uskontokunnan usko. Ellei se sitten ole ns. epäjumalan palvontaa, jossa puhutaan kivipaasille ja "Koskaan ei tapahdu mitään". by J. Karjalainen.

Mitä tapahtuu ma 16.10.2017 20:21 2

Huomasitteko muuten ylenanto-radion kannanoton ohjelmistovalinnassa ja ennakkoilmoituksissa? Nyt näytetään kauheita natseja ja ilmoitellaan tulevistakin natsi -ohjelmista. Onko mukamas vain sattumaa, että Itävallan vaalien mentyä punaviherhöperöiltä penkin alle, ohjelmat ja ennakkoilmoitukset koskevat natseja?

Juha. ti 17.10.2017 19:17 0

"Mitä tapahtuu" tekemän huomion mukaiset "brieffit" menevät sosiaademokraattisiin eläkeläisiin kuin häkä. Tai jos nihkeämmin "menee", niin kuten suomalaiseen ikäneitoon muslimi partalapsi ja hänen "sytäntä särkevä hätänsä". Hätä ja hatä. Kaikilla meillä on hätä suolen toiminnan mukaisessa järjestyksessä. Miksi ME emme siis saa mitään apua??? Ai, niin. Eihän sitäkään kaikille riitä, vaikka se ei ole "keltään pois". Eihän?Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Facebook on sananvapauden irvikuva

Klo 14:13.

Arto Luukkanen

Kölnin vaiettu terrori-isku

ke 17.10. 21:56

Timo Vihavainen

Melkein suomalainen supersankari

ke 17.10. 21:54

Professorin Ajatuksia

Vihreitä saksanmaalla ja täällä Pohjantähden alla

ke 17.10. 21:52

Henna Kajava

Jätetäänkö nuoriamme kuolemaan?

ke 17.10. 01:12

videot