Kiuas Kustannus jakaa kansanedustajille Hege Storhaugin bestsellerin: "Islam -Yhdestoista vitsaus"

Tempauksen tarkoituksena on kiinnittää Suomen päättäjien huomio poliittisen islamin aiheuttamaan uhkaan Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa.

Kotimaa ti 24.10.2017 22:41
Norjalainen kirjailija ja poliittinen aktivisti, Hege Storhaug. Kuva: Cezary Piwowarski, Wikimedia

Helsingissä toimiva kustannusosakeyhtiö Kiuas jakaa keskiviikkona 25.10.2017 norjalaisen kirjailijan Hege Storhaugin teoksen "Islam - Yhdestoista vitsaus" kaikille Eduskunnan 200 kansanedustajalle ja 13 europarlamentaarikolle. Tempauksen tarkoituksena on kiinnittää Suomen päättäjien huomio poliittisen islamin aiheuttamaan uhkaan Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa, kertoo Kiukaan lehdistötiedote.

Hege Storhaug (s. 1962) on norjalainen kirjailija ja poliittinen aktivisti. Hän on julkaissut yhdeksän teosta, kirjoittanut lukuisiin norjalaisiin sanomalehtiin ja toimii Human Rights Service -järjestön tiedottajana. "Islam - Yhdestoista vitsaus" ilmestyi Norjassa vuonna 2015 ja oli ilmestymisvuonnaan maansa suurimpia bestsellereitä, vaikka valtavirtainen media jätti sen aluksi lähes tyystin huomiotta. Kirja pohtii laajan aineiston tuella, ovatko islamilaisten maiden tyypilliset piirteet kuten uskonnollinen diktatuuri, suuret erot kansan ja hallitsijoiden välillä, naisten alistettu asema ja vakavat väkivaltaiset konfliktit leviämässä myös pohjoismaisiin yhteiskuntiin. Teos ilmestyi Suomeksi viikko sitten.

 

Oikea Media tavoitti Kiukaan kustannustoimittajan, Timo Hännikäisen haastatteluun.

OM: "Onko olemassa tutkittua tietoa, millainen käsitys ja millaiset tiedot kansanedustajilla on islamista?"

TH: "Tietääkseni tutkimuksia ei asiasta ainakaan Suomessa ole tehty. Uskoisin käsitysten ja tietotason vaihtelevan hyvinkin jyrkästi. Islamin varjopuolista ei ole tapana puhua islamia käsittelevissä tietoiskuissa ja asiaohjelmissa. Näistä ovat politiikan tasolla puhuneet lähinnä jotkut perussuomalaisten kansanedustajat."

OM: "Suurmoskeijahanke nousee toistuvasti esille ja sitä yhä edistetään jatkuvasti tapahtuvista islamilaisista terrori-iskuista huolimatta ja jopa muslimiasiantuntijoiden varoitellessa hankkeesta? Mistä tämä johtuu ja voiko tällä kirjalla olla vielä vaikutusta päätöksiin?"

TH: "Helsingin suurmoskeijahankkeen etenemisellä on kaksi keskeistä syytä: ulkomaisten arabiliikemiesten avokätinen rahoitus ja täkäläinen suvaitsevaisuuspakkomielle. Uskotaan, että tällaiset hankkeet lisäävät kantaväestön ja muslimien välistä yhteisymmärrystä, vaikka esimerkiksi Storhaugin kirjassa kaikki aineisto viittaa siihen, että juuri Euroopan suurkaupunkien moskeijat edistävät julkisivunsa takana kaikkein konservatiivisinta ja fundamentalistisinta islamin tulkintaa ja toimivat integraation jarruna. Kaikkein oudointa on Helsingin Diakonissalaitoksen ja kirkkohallituksen aktiivinen rooli suurmoskeijahankkeessa. Tietenkin toivon, että kirjalla voi vielä olla vaikutusta asiaan, ja olisi ehkä hyvä jakaa se lähitulevaisuudessa myös kaupunginhallituksen jäsenille."

OM: "Onko suunnitelmissa järjestää kansanedustajille kirjan lisäksi avointa tilaisuutta, jossa kirjan aihetta ja sisältöä avaisi joku aihepiirin asiantuntija - ehkä Hege Storhaug itse?"

TH: "Sellaista on suunniteltu, mutta aika ja resurssit eivät välttämättä riitä toteuttamaan sitä vielä tämän vuoden puolella. Ensi vuoden alku lienee todennäköisin ajankohta."

 

Kansanedustajille kirjan mukana lähetetty saatekirje:

Arvoisa vastaanottaja,

 

Yhteiskunnalliseen ja filosofiseen kirjallisuuteen erikoistunut helsinkiläinen kirjankustantamo Kiuas Kustannus on jakanut 24.10.2017 kaikille Suomen kansanedustajille ja europarlamentaarikoille Hege Storhaugin kirjan "Islam - Yhdestoista vitsaus". Teos ilmestyi suomeksi viikko sitten, 17.10.2017. Tempauksen tarkoituksena on kiinnittää Suomen päättäjien huomio niihin ongelmiin, joita poliittinen islam Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa tuottaa.

Hege Storhaug on norjalainen kirjailija ja poliittinen aktivisti. (https://en.wikipedia.org/wiki/Hege_Storhaug) Hän on julkaissut yhdeksän teosta, kirjoittanut lukuisiin norjalaisiin sanomalehtiin ja toimii Human Rights Service -järjestön tiedottajana. "Islam - Yhdestoista vitsaus" ilmestyi Norjassa vuonna 2015, ja ilmestymisvuonnaan se oli yksi Norjan myydyimmistä kirjoista, vaikka valtavirtaiset tiedotusvälineet vaikenivat siitä aluksi lähes täysin.

Storhaug käsittelee kirjassaan islamin, erityisesti sen poliittisten muotojen, vaikutusta pohjoismaisiin yhteiskuntiin. Hän kysyy, onko islamilaisten maiden tyypillisistä piirteistä kuten uskonnollisesta diktatuurista, kansan ja hallitsijoiden välisistä suurista eroista, naisten alistetusta asemasta ja vakavista väkivaltaisista konflikteista tulossa osa omaa yhteiskuntaelämäämme. Storhaug kertoo näkemänsä, tutkimansa ja kokemansa perusteella, mitä islamin leviäminen tarkoittaa kaduilla, koulumaailmassa, perhe-elämässä, politiikassa, mediassa ja niin edelleen.

"Islam - Yhdestoista vitsaus" sopii luettavaksi riippumatta siitä, mitä poliittista kantaa lukija edustaa. Se kertoo ongelmasta, joka koskettaa koko länsimaisen elämänmuodon perusteita ja sen myötä meitä kaikkia. Erityisesti toivomme päättäjien kiinnittävän huomiota lukuihin, joissa Storhaug kuvaa muun muassa Oslon ja Lontoon moskeijoita. Niissä osoitetaan, kuinka ulkomaalaisrahoitteiset moskeijat toimivat julkisivunsa takana uskonnollisen fundamentalismin äänitorvina ja maahanmuuttajien integraation tulppina. Helsingin suurmoskeijahankkeen ollessa käynnissä nämä kuvaukset ovat ajankohtaisempia kuin koskaan.

Toivotamme ajatuksia herättäviä lukuhetkiä.

Kiuas Kustannus
www.kiuaskustannus.com
[email protected]

 

 

Kiuas on keväällä 2016 toimintansa aloittanut, yhteiskunnalliseen ja filosofiseen kirjallisuuteen erikoistunut kustantamo. Sen internetsivut löytyvät osoitteesta www.kiuaskustannus.com.

 

Jukka Rahkonen ti 24.10. 22:41

Kommentit: 4

Kaarle Akkanen ke 25.10.2017 10:23 1

Erinomainen teko kustantajalta. Toivotaan, että ko. teokseen edustajat myös tutustuvat avoimin mielin. Helsingin kuntapäättäjien suvaitsevaisuuspakkomielle saattaa olla jo niin syvälle iskostunut, että suurmoskeijahanke etenee tiedon lisääntymisestä huolimatta? Milloin valtamediat arvioivat ja kommentoivat kyseistä teosta?

Juha. ke 25.10.2017 10:26 1

Miksi meitä johtavat paukapäät? Eivätkä ne jotka tietävät jotain asioista. Äärinmäistä herkkua on olla tyhmä kuin saapas ja sokea kuin Reetta sekä johtaa kansakuntaa päin helvettiä itseriittoisen tietävänä asiasta, josta ei ole edes koskaan viitsinyt ottaa mitään selvää, vaan hihhuloida joukon mukana jonka pätevyys nousee syvältä tietämättömyydestä ja toiveajattelusta sekä kuvitelmista, joita on lastenkirjoista lukenut ja johon kaikki "sivistyksen" taso on sitten jäänytkin. Muoti tappaa siinä missä sodanjulistuskin, mutta milloinkas länsimainen ihminen sen on käsittänyt, vaan kyseessä ei ole muuta eroa kuin se, miten ja kuinka teurastus toteutetaan. Marssilaulujen soidessa vaiko kesken uniaan herätettynä kohdatakseen hetimiten tuutulaulun kuolon ikuiseen uneen?

Mitä tapahtuu ke 25.10.2017 10:26 1

Ja tämän jälkeen on kenenkään kansanedustajan turha väittää, ettei mukamas tiennyt, mitä tuleman pitää...Itse asiassa tämä kirja pitäisi olla kaikille poliitikoille ja poliitikoiksi aikoville mitä suositeltavin; ei kuitenkaan iltalukemiseksi, sillä unta ei saa tätä luettuaan...

Kaija pe 27.10.2017 12:27 0

Pitäisikö lyödä vetoa siitä, mikä eduskuntaryhmistä/ryhmän puheenjohtajista ottaa ensimmäisenä kielteisen kannan infon järjestämisestä? Islamhan on kaiken kritiikin ulkopuolella, vaikka uskontojen kritiikki muuten on täysin suosittua.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Globaalit punavihreät tutit

Klo 12:24.

Arto Luukkanen

Venäjän sisäpoliittinen värinä

ma 24.09. 22:36

Timo Vihavainen

Venäläisen elämän ensyklopedia

ma 24.09. 22:34

Professorin Ajatuksia

Humanitaarinen paradoksi Holmströmiläisen paradoksin valossa

ma 24.09. 22:32

Reijo Tossavainen

Venäläisten maihinnousu Airistolla johtuu päättäjien sinisilmäisyydestä

su 23.09. 11:36

videot