Blogi: Heikki Porkka, ma 27.11.2017 12:12

Valehtelijat

Kun johtavat poliitikot ja viranomaiset valehtelevat, mitä siitä seuraa Suomessa? Onko perustuslailla mitään merkitystä, kun ministeri jää kiinni valheesta?

Suomen perustuslain pykälässä 60 todetaan, että ”ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia”.

Taitavuutta on vaikea määritellä, mutta rehellisenä ministeriä voi pitää, jos hän ei valehtele tai ei jää valheesta kiinni.

Pääministeri Juha Sipilä on kerjännyt julkisuudessa sympatiaa, koska häntä on omien sanojensa mukaan syytetty aiheettomasti valehtelijaksi perussuomalaisten puoluekokoukseen liittyvien tapahtumien yhteydessä. Jos pääministeri ei ole valehdellut, miksi hän ei tee rikosilmoitusta toimittaja Lauri Nurmesta?

Sipilä ei kuitenkaan ollut ensimmäistä kertaa ”pappia kyydissä” lipsuessaan perustuslain edellyttämältä rehellisyyden linjalta.

Juha Sipilä (kesk) 5.9.2015, Yle:

”Perheeni on päättänyt, että meidän oma kotimme on pakolaisten ja, ja turvapaikanhakijoiden käytössä, koska me emme nyt sitä tällä hetkellä tarvitse, vuoden [2016] alusta voimme sen luovuttaa tähän käyttöön…”

Sipilä ei luovuttanut taloaan turvapaikanhakijoiden käyttöön vaan jätti vastuunkannon kansalaisille.

Juha Sipilä, 12.3.2016, Yle (youtube-video):

"Eihän tää Dublin-järjestelmä ole toiminu, toiminut pitkään aikaan käytännössä, et kaikki Suomeen tulleethan ois voitu palauttaa, koska kaikki, kaikki muut paitsi tuolta Venäjältä tulleet ovat tulleet, öö, Dublin sopimuksen alla olevien maiden kautta."

Ainoatakaan henkilöä ei palautettu Ruotsiin, vaan raja on edelleen ”auki” ja virta jatkuu edelleen.

Sipilä naulasi rajan sulkemiseen liittyvän kantansa jo 22.9.2015 tavatessaan Angela Merkelin Saksassa.

” Euroopan maiden välisillä rajoilla on paljon ongelmia, mutta se ei voi tarkoittaa rajojen sulkemista”, totesi pääministeri Sipilä Iltasanomien mukaan Merkelin tapaamisen yhteydessä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Lisäksi Sipilä kiitti vuolaasti Merkelin erittäin kohtalokkaaksi osoittautunutta politiikkaa. Iltasanomat 22.9.2015:

Tässä vaikeassa tilanteessa Saksa on osoittanut solidaarisuutta, vastuuta ja johtajuutta. Kiitos siitä.”

Sisäministeri Petteri Orpo (kok) väitti 18.8.2015  Verkkouutisissa:

”– Olemme kansainvälisissä sopimuksissa mukana YK:n kautta ja EU:n jäseniä. Emme voi laittaa rajoja kiinni. On väärin väittää, että se on mahdollista.”

Orpo valehteli. Mikään YK:n tai EU:n sopimus ei kiellä rajan sulkemista, jos sisäinen turvallisuus on uhattuna.

YK:lla ei ole edes valtuuksia vaatia yhdeltäkään maailman maalta rajan auki pitämistä.

EU-direktiivi puolestaan sallii rajan sulkemisen, jos jäsenvaltion sisäinen turvallisuus vaarantuu avoimen rajan vuoksi.

Sisärajoja koskevan direktiivin kolmannen (III) osaston II luvun artikla numero 25 ensimmäinen (1) kohta kuuluu seuraavasti:

”Jos alueella, jolla ei suoriteta sisärajavalvontaa, yleiseen järjestykseen tai sisäiseen turvallisuuteen kohdistuu jäsenvaltiossa vakava uhka, jäsenvaltio voi poikkeuksellisesti palauttaa rajavalvonnan kaikille sisärajoilleen tai niiden tiettyihin osiin rajoitetuksi, enintään 30 vuorokauden ajaksi tai, jos vakava uhka kestää pitempään kuin 30 vuorokautta, sen arvioidun keston ajaksi. Sisärajoille väliaikaisesti palautetun rajavalvonnan laajuus ja kesto eivät saa ylittää sitä, mikä on uhan vakavuuden vuoksi ehdottoman välttämätöntä.”

Lisäksi 25 artiklassa todetaan, että sisärajavalvonnan kesto ei saa ylittää kuutta kuukautta, mutta kokonaiskesto voi olla kaksi vuotta, jos olosuhteet niin vaativat.

Sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeri Paula Risikko (kok), pääministeri Sipilä (kesk) ja Suojelupoliisin johtaja Antti Pelttari (kok) eivät reagoineet rajan sulkemalla edes Turun terrori-iskun jälkeen, vaikka jo aiemmat, sadat seksuaalirikokset, tappo ja muu turvapaikanhakijoiden tekemä rikollisuus kertoivat vakavasta sisäisen turvallisuuden vaarantumisesta.

Nähtävästi sisäinen turvallisuus ei vaarannu poliitikkojen mielestä, koska krooninen terrorismin ja seksuaalirikollisuuden uhka kohdistuu ”vain” tavallisiin ihmisiin.

Uhkatasoa ei ole nostettu eikä rajaa ole suljettu, mutta tosiasiassa Suomessa on toteutettu terrori-iskun jälkeen useita toimenpiteitä, jotka osoittavat sisäisen turvallisuuden olevan entistä heikommissa kantimissa. Betoniesteitä on aseteltu kaikkialle ja esimerkiksi rekka-autoilijoita on pyydetty pitämään silmät auki ja autonovet lukossa.

Kansalaisten on hyvä muistaa, että Yhdysvaltain ulkoministeriö on varoittanut Eurooppaa mahdollisista iskuista erityisesti joulun ja uudenvuoden aikaan.  Suomi on mukana uhkalistalla.

Yhdysvallat varoitti Eurooppaa myös edellisvuoden joulun alla, ennen Berliinin terrori-iskua.

Kuluvan vuoden (2017) syyskuun alussa EU:n terrorismin torjunnan koordinaattori Gilles de Kerchove antoi vakavan varoituksen jihadisteista, joita oleilee hänen mukaansa Euroopassa jopa 50 000.

Petteri Orpo on osoittautunut patologiseksi valehtelijaksi, sillä hän valehteli myös myöhemmin saman vuoden (2015) syksyllä väittäessään, että EU-maiden sisäministerit olivat yksimielisiä taakanjaosta. Todellisuudessa suuri osa ministereistä ei ollut lainkaan myötämielinen taakanjaolle.

Orpo jäi verekseltään kiinni valheesta, sillä saksalainen Die Welt ja Suomen Uutiset raportoivat vain kymmenen maan 28:sta kannattaneen taakanjakoa.

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg (ex-kd) totesi 2.3.2016 Ylen turvallisuusillassa:

”Suomi on siinä aivan kärjessä, et me tiedetään jokainen henkilö joka tänne on tullut ja minkälaisella taustalla hän on tullut. Ja me pystytään rekisteröinnin kautta näkemään sitä tilannetta minkä tyyppisiä ihmisiä meille tänne tulee.”

Päivi Nerg valehteli tietoisesti. Poliisin useat edustajat ovat ilmoittaneet, että tulijoiden oikeaa henkilöllisyyttä on lähes mahdoton varmistaa. Jopa 80 prosenttia saapuu maahan ilman henkilöpapereita.

Tällainen tilanne oli ENNEN invaasion alkua, Suomen Uutiset 20.9.2013:

”Turvapaikanhakijoiden henkilöllisyyden selvittäminen on usein vaikeaa. Julkisuudessa olleiden tietojen perusteella jopa 70 prosentilla Suomesta turvapaikan saaneilla on henkilöllisyys varmistamatta.”

Seuraavat lainaukset kertovat tilanteesta invaasion alkamisen jälkeen.

Yle 26.9.2015:

”Yleisin este maassaololle on se, että henkilö on tullut maahan ilmoittautumatta eli hänellä ei ole asiakirjoja. Henkilö on saattanut myös rekisteröityä jossain muussa Euroopan valtiossa, kertoo [ylikomisario] Vuoti.”

Otteita poliisien nimettömänä antamista lausunnoista, julkaistu Kalevassa 6.3.2016:

Helsinki:”Tilanne ei ole poliisin hallinnassa, koska maahantulijoiden taustoja ei pystytä riittävästi selvittämään eikä poliisin resurssit riitä tulijoiden valvomiseen. Lisäksi joukossa on varmuudella Isis-taistelijoita, mikä tuo mukanaan aivan uudenlaisia uhkia.”

Länsi-Uusimaa: ”Kukaan ei myöskään oikeasti tiedä, kuinka paljon oikeiden turvapaikanhakijoiden joukossa on ns. vihollistaistelijoita ja/tai ääri-islamisteja, joiden tarkoitusperät ovat aivan jotain muuta.”

Lounais-Suomi: ”Naisten ahdistelu on jo nyt jokapäiväistä esim. Turussa.”

Häme: ” Emme yhtään tiedä ketä ja mistä nämä ihmiset ovat. Vastoin yleistä luuloa henkilöllisyyden selvittäminen tutkinnallisin keinoin on lähes mahdotonta. Daesh on tunnetusti lähettänyt TP-hakijoiden joukossa Eurooppaan taistelijoitaan.”

Helsinki: ” On kestämätön tilanne, että Suomeen otetaan vuosittain tuhansittain ihmisiä, joista ei välttämättä pysty varmistamaan edes henkilöllisyyttä. Useita turvapaikkahakemuksia vastaanottaneena tiedän, että monesti kohtaaminen viranomaisen kanssa alkaa selkeillä valheilla.”

Länsi-Uusimaa: ”Täysin hallitsematon maahantulo. Mietityttää kuinka paljon täällä on rekisteröimättömiä, synnyinmaassaan jopa erittäin törkeisiin henkeen ja terveyteen kohdistuviin rikoksiin syyllistyneitä mm. sotilastaustan omaavia henkilöitä, joista viranomaisilla ei ole mitään tietoa.”

Lounais-Suomi: ”Paperittomia turvapaikanhakijoita tulee koko ajan enemmän ja enemmän vastaan. Vastaanotto rajoilla ollut liian leväperäistä ja suorastaan ääliömäisen lapsenuskoista.”

MTV 27.8.2017:

”Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoo, että on mahdotonta arvioida, montako turvapaikanhakijaa Suomessa on väärillä papereilla.”

”Poliisi ei Kolehmaisen mukaa aio aktiivisesti etsiä väärillä henkilötiedoilla Suomessa oleskelevia turvapaikanhakijoita. Useimmiten väärä henkilöllisyys paljastuu jonkun rikosasian yhteydessä.

– Turvapakanhakija-status estää meitä tiedustelemasta esimerkiksi henkilön kotimaasta hänen henkilöllisyyttään. Täytyy olla rikosepäily, että me saamme näitä asioita selvittää.”

Lisäksi MTV:n uutinen kertoo, että marokkolainen murhaaja (turvapaikanhakija) valehteli viranomaisille sekä nimensä että ikänsä.

Verkkouutiset 28.8.2017:

”Vuodesta 2011 alkaen Suomeen on tullut yli 54 000 turvapaikanhakijaa. Vain reilulla 10 000:lla oli mukanaan voimassa oleva matkustusasiakirja ja reiluilla 3000 joku henkilöllisyystodistus.”

Suomen Kuvalehti 1.9.2017:

Valehenkilöitä tulee Suomeen joka päivä – Turun puukottajan oikea henkilöllisyys selvisi sattumalta

Turvapaikanhakijoiden henkilötietojen selvittäminen on hankalaa, sillä suurella osalla ei ole passia tai henkilökorttia.”

Miten Päivi Nergiä on rangaistu tietoisesta valehtelusta korkeana virkamiehenä?

Hallitus nimitti Nergin vuoden 2018 alusta alkaen valtiovarainministeriöön alivaltiosihteeriksi johtamaan maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanoa.

Suomi on kotikutoisten ja ulkomaisten valehtelijoiden paratiisi. Valehtelu on Suomessa enemmän kuin sallittua, meritoituneimmat palkitaan. (meritoitua = ansioitua)

Kun muualla maailmassa painostetaan valehtelevat poliitikot ja virkamiehet pois tehtävistään, Suomessa heitä pönkitetään sekä valtamedian että kansalaisten toimesta.

Kansalaiset ilmaisevat tukensa vaaleissa, valtamedia vesittämällä asioita tai vaikenemalla koko totuudesta.

Suomi ei ole sivistysvaltio. Valehtelu ja vastuun pakoilu ovat merkkejä rappiosta, eivät sivistyksestä ja moraalista, jollaista erityisesti korkeimmalta poliittiselta johdolta ja ylimmiltä virkamiehiltä on syytä odottaa.

Eduskunta on kansan peilikuva?

Heikki Porkka ma 27.11. 12:12

Kommentit: 0Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Yle, Uganda ja uutisoinnin yleinen taso

Klo 09:55.

Yle, Uganda ja Irak

to 15.02. 20:10

Suomen poliisi Orwellin jalanjäljissä

to 15.02. 14:43

Yleisradio haitallisen politiikan asianajajana

ti 13.02. 23:16

Banana Republic Finland - Facebook antoi kirjoituskiellon

ti 13.02. 21:48

Yle huolissaan - irakilainen on surmattu Irakissa

ma 12.02. 10:08

EU-utopian etenemisestä

ma 05.02. 09:39

Punavihreän naisen logiikka

ke 31.01. 17:46

Presidenttiehdokkaista ja terrorismista

pe 26.01. 07:10

Petteri Orpo liittovaltion asianajajana

ma 22.01. 13:47

blogit

Vieraskynä

Onko mahdollista tehdä alueliitoksia vastoin Trumpin toiveita?

pe 16.02.2018 21:55

Juha Ahvio

Uusimman ajan ensimmäinen kansanmurha kohdistui kirkkoon ja kristittyihin

pe 16.02.2018 19:19

Professorin Ajatuksia

Suomen irakilaistamista ajetaan kuin käärmettä pyssyyn

ti 20.02.2018 17:42

Jukka Hankamäki

Mykistävän typerää turvapaikkapolitiikkaa

su 18.02.2018 06:11

Petteri Hiienkoski

Kristinusko ja islam X: Allah on Raamatun Jumalan irvikuva

ke 06.12.2017 08:52

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Kutsutaan romanit Suomeen ja testataan Helsingin päätös

la 02.12.2017 20:53

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Sukupuolineutraali muoti - mitä se on?

ti 23.01.2018 06:34

Arto Luukkanen

Uganda-Suvi ja suomalaisen korruption sudet?

ti 20.02.2018 18:02

Mika Niikko

Toinen kierros konservatiivien käsissä

to 18.01.2018 16:21

Musta Orkidea

Viimeisen muurin takana on totuus

ke 14.02.2018 10:55

Mikko Paunio

Avoin kirje päätoimittajille ja JSN:lle

ke 07.02.2018 16:53

Heikki Porkka

Yle, Uganda ja uutisoinnin yleinen taso

ti 20.02.2018 09:55

Olli Pusa

USA:n vaalit ja Venäjä

su 18.02.2018 11:40

Alan Salehzadeh

Näkökulma: Turkin hyökkäys Pohjois-Syyriaan ruokkii konfliktia ja synnyttää pakolaisia

la 27.01.2018 19:25

Janne Suuronen

Hurstin valinta

la 27.01.2018 15:30

Reijo Tossavainen

Orpo puhuu muunneltua totuutta. Aikoinaan sitä sanottiin valehteluksi.

su 18.02.2018 14:20

Jessica Vahtera

Tehkää enemmän töitä, siskot!

ke 01.11.2017 09:55

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Muuan aikalaiskuvaus

ti 20.02.2018 17:48

Matti Viren

Plagiointi

pe 19.01.2018 16:36