Macron myöntää, että Ranska todennäköisesti eroaisi EU:sta jos asiasta järjestettäisiin nyt kansanäänestys

Ranskan presidentti Emmanuel Macron järkytti häntä haastatelleen Andrew Marrin myöntäessään, että jos Ranskassa järjestettäisiin nyt Brexitin jälkeen kansanäänestys, Ranska voisi erota EU:sta.

Ulkomaat ma 22.01.2018 09:35
kuva: Youtube, BBC

Andrew Marr haastatteli Ranskan presidenttiä Emmanuel Macronia BBC:lle ja järkyttyi kun Macron yllättäen myönsi haastattelussa, että jos Ranskassa järjestettäisiin nyt kansanäänestys, niin Ranska todennäköisesti eroaisi Brysselistä johdetusta EU blokista.

Yksikään jäsenmaa ei ole uskaltanut Brexitin jälkeen mitata oman kansansa mielipidettä sitovalla kansanäänestyksellä jäsenyydestä.

BBC:n toimittaja Andrew Marr kysyi Macronilta: "Jos Ranskassa olisi ollut samanlainen kansanäänestys kuin Britanniassa, olisiko tulos ollut samanlainen?"

Macron vastasi: "Kyllä, todennäköisesti, todennäköisesti. Kyllä, samanlaisessa tilanteessa. Mutta Ranskan tilanne on hyvin erilainen."

Hän kuitenkin lisäsi: "En kuitenkaan uskaltaisi lyödä asiasta vetoa"

Macron sanoo, että hänen ymmärryksensä mukaan keskiluokka ja työssäkäyvät ranskalaiset sekä vanhemmat ikäryhmät eivät ole olleet tyytyväisiä EU:n kehitykseen ja päätöksentekoon.

Macron paljastaa haastattelussa haluavansa lisää sääntelyä. Hän pitää yhtenä syynä EU:n epäsuosioon "liian vapaita markkinoita" ilman tarvittavia sääntöjä. 

 

Jukka Rahkonen ma 22.01. 09:35

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot