Ruotsin syrjäytyneiden alueiden koulut kasvualustoja tuleville elämäntapa-rikollisille

"Vakavan jengirikollisuuden päihittämiseksi tarvitaan radikaaleja ja epämiellyttäviä toimenpiteitä"

Ulkomaat ti 23.01.2018 09:48
kuva: pixabay

Vakava rikollisuus on monen ruotsalaisen koulun todellinen ongelma, koska sitä esiintyy pääasiallisesti syrjäytyneiden alueiden kouluissa, joissa nuoria värvätään jäseniksi rikollisiin jengeihin.

Negatiivisen kehityksen päihittämiseksi tarvitaan radikaaleja ja epämiellyttäviä toimenpiteitä, kirjoittaa nimetön poliisi, jolla on pitkä tausta Ruotsin kansallisessa rikostuomioistuimessa ja poliisin kansallisessa toimintaosastossa (NOA).

Mitä sellaista sitten kouluissa voitaisiin tehdä, mitä ei tehdä jo tänään?

Hän tarjoaa joitakin konkreettisia ehdotuksia, jotka hänen mukaansa tämän "rappeutuneen tilanteen hillitsemiseksi" olisi kouluissa otettava käyttöön välittömästi.

Ensimmäinen on kännyköiden kieltäminen. Matkapuhelimet tulisi ottaa haltuun heti aamulla ja palauttaa käyttäjälleen vasta koulupäivän päätyttyä.

"Kännyköitä ei saa antaa käyttää rikollisena aseena tyttöjen kuvaamiseen WC:ssä, pornosivuilla surffaukseen tai Raqqan vanhojen mestauksien katselemiseen", poliisi vaatii.

Toinen on päällysvaatteiden ja lippisten kielto luokkahuoneissa, vaelteleminen sisään ja ulos luokkahuoneesta ilman lupaa sekä huutaminen opettajan puhuessa.

Huumeiden, alkoholin ja savukkeiden kieltäminen. Nollatoleranssi kaikelle väkivallalle ja kiusaamiselle.

Opettajien tulisi toimia luokan johtajana ja oppilaiden olisi noudatettava toisien oppilaiden kunnioittamista sekä siistiä kielenkäyttöä.

Myös uusia oppiaineita tulisi poliisin mielestä opettaa ja tutustuttaa oppilaat siihen, mitä on ruotsalainen kulttuuri, arvopohja ja rinnakkaiselo.

Vanhempia, imaameja, klaanien johtajia ja kylän vanhimpia pitäisi kutsua osallistumaan pysyvästi opiskelijoiden arkeen. Vanhemmille tulisi tarjota säännöllisesti mahdollisuutta osallistua muutamille oppitunneille ja tulla katsomaan, ​​miten välitunnit sujuvat.

"Monien syrjäytyneiden alueidemme äidit eivät käy töissä. Antaa heidän tulla kouluun mukaan ja toimia esimerkiksi välituntivahteina", poliisi ehdottaa.

Hän huomauttaa, että ampumistapauksista luetaan aina tiedotusvälineissä ja sitten ihmetellään, miten lopettaa rikollisuus. Hänen mukaansa on korkea aika ymmärtää, että se todella alkaa koulussa ja että jokaisella on tärkeä tehtävä.

Hän pohtii, hyväksyisikö joku aikuinen tai poliitikkomme tällaisen kouluissamme tapahtuvan väkivaltaisuuden ja seksuaalisen häirinnän omalla työpaikallaan.

"Miksi oppilaiden sitten syrjäytyneillä alueillamme pitäisi hyväksyä se normaaliksi arjeksi?" hän kysyy.

Perusteluksi ei poliisin mukaan kelpaa se, että oppilaat ovat vielä "kypsymättömiä" ja tulevat toisesta kulttuurista.

Hän ihmettelee, kuinka kansan valitsemat edustajamme voivat sallia kaiken tämän tapahtuvan.

"Ettekö ymmärrä, että te tärvelette lasten ja opettajien tulevaisuuden ja elämän näillä alueilla? Nuoret tarvitsevat suuntaviivoja ja rajoja", hän kirjoittaa.

Poliisi peräänkuuluttaa poliitikkojen vastuun kantamista ja totuuden kertomista:

"Miksi poliitikot eivät uskalla tehdä muutosta, joka välittömästi huomattaisiin koulun järjestyksessä?"

Hän arvelee kysymyksessä olevan pelko "polarisaatio-, leimautumis- ja rasistikorttien" käyttämisestä.

"Kuinka monta niin sanottua korttia ja ilmaisua oikeastaan onkaan olemassa? Tuleeko koskaan muutosta, kun me aikuiset koko ajan leimaamme toisiamme ja muodostamme vain viharyhmiä sosiaalisessa mediassa?" hän aprikoi.

Poliisi miettii, missä on aikuisten esimerkki ja taivastelee, miksi totuuden kertomista ja tilanteessa toimimista pelätään.

Hän tähdentää, että vaikka opettajat ympäri Ruotsia itkevät "nyt en enää jaksa, minä lopetan", mitään ei tapahdu. Poliitikot eivät reagoi mitenkään, vaan ovat tottuneet jo tähän. Tilanteethan ovat koulun ja rehtoreiden vastuulla, eivätkä heidän, hän jatkaa.

"Sitä paitsi ja kaiken lisäksi on vaalivuosi", poliisi muistuttaa.

Ruotsin syrjäytyneiden alueiden kouluille on usein tyypillistä täydellinen kunnioituksen puute, rikollisuus, pelokkaat ja itkevät opettajat sekä poliittinen kokeilu.

Tytöt ovat poliisin mukaan suurimpia häviäjiä. Oppilaat ovat oppineet hallitsemaan ja määräämään tahdin koulussa, koska heidän pahat tekonsa eivät koskaan johda mihinkään seuraamuksiin. Lisäksi rehtorit pelkäävät koulun saavan huonon maineen surkeasta johtamisesta ja jopa koulurahat voivat pienentyä.

Poliisin mukaan media ja poliitikot ovat eristäneet tämän ongelman vain koulua koskevaksi ja kurinpidolliseksi kysymykseksi.

"Juuri syrjäytyneiden alueiden kouluissahan rikollisuus ja värväys jengiin perustetaan", hän huomauttaa.

Jos koulu epäonnistuu nykyisen tilanteen kääntämisessä, tulevaisuus on hänen näkemyksensä mukaan jatkuvaa rikollisuutta ja yleinen epäkunnioitus aikuisia ja koko yhteiskuntaa kohtaan "on sementoitu".

Koululla tulisi olla sääntöjä ja seurauksia siitä, jos sääntöjä ei noudateta.

Aikuisten työpaikoilla on useimmiten selkeä arvoperusta siitä, miten toimia toisiaan kohtaan, miksi ei sitten koulussa. Jos ne ovat loppujen lopuksi "paperilla" joissakin kouluissa, miksei koskaan tule mitään seurausta, kun sääntöjä rikotaan. Miksi se tapahtuu vain aikuisten työpaikoilla? Oppilaat sopeutuvat uusiin sääntöihin aikuisten maailmassa helpostikin ja tulisivat pitämään niitä jopa hyvinä, poliisi vakuuttaa.

Opettajien on saatava huomattavasti suurempi valta ja vahvat välittömät rankaisumahdollisuudet sekä vartijoiden avulla ottaa käyttöön oppilaiden välitön poistaminen oppitunneilta.

Poliisi korostaa, että opettajien ei pidä joutua taistelemaan fyysisesti - joskus jopa 190 cm pitkän ja 90 kg painavan häiriköitsijän kanssa, joka joko lyö takaisin tai huutaa niin, että pahoinpitelystä pitää ilmoittaa poliisille. Kaikille opettajille on tarjottava sen sijaan tukea.

Poliisi näkee, että poliitikot synnyttävät sukupolvi sukupolven jälkeen tällaisten "veltostuneiden koulujen avulla" uusia uhkia, rikollisuutta ja ampumisia loputtomiin.

Koulun pitkäaikainen kurinpito ja seuraukset ovat ehdottoman välttämättömiä tämän estämiseksi.

Hän kysyy, pitääkö koko koulun kärsiä muutamasta opiskelijasta, joita ei pystytä hallitsemaan. Poliisin mukaan on olemassa hyviä syitä sille, miksi oppilaitokset joissa on kuri ja järjestys, ovat suosituimpia opiskelijoiden ja vanhempien keskuudessa. Opiskelijat läpäisevät myös tällaisen koulun hyväksytyin arvosanoin.

Poliisi kertoo, että monet näitä häiriköiviä oppilaita puolustavat aikuiset väittävät, että luokasta erottaminen johtaa siihen, että heiltä evätään myös oppiminen.

Mutta jos he jäävät luokkaan, he eivät joka tapauksessa koskaan opi mitään ja he lisäksi häiritsevät ja pilaavat kaikkien muiden opiskelemisen, hän tähdentää.

Sekä oppilaat että opettajat kertovat medialle afganistanilaisten nuorten miesten tekemästä seksuaalisesta ahdistelusta. Poliisin mukaan niin tytöt kuin pojatkin pelkäävät näitä jengejä, joissa esiintyy myös huumeita.

Mitä me teemme tälle tilanteelle?

Poliisin mielestä "jälleen haaste, jos et halua tulla leimatuksi ennakkoluuloiseksi".

Hän painottaa, että lopulta saatamme ymmärtää, ettemme voi "pelastaa" kaikkia.

"Yhteiskunta on vuosikymmeniä kokeillut useimpia asioita ilman mitään näkyvää parannusta", hän toteaa ykskantaan.

Ruotsalaisten syrjäytyneiden alueiden koulujen ei pitäisi olla "kasvihuone" tuleville elämäntaparikollisille. On aika toimia. Ongelmat ovat jo kasvaneet jättiläismäisiksi. Vain hiljaa vaikenemalla ja katsomalla hälytysraporttien tihkuvan tiheää tahtia, ei kaaos hellitä, hän toteaa tiukasti lopuksi.


 


 


 

Tytti Salenius ti 23.01. 09:48

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot