Muslimit hyökkäsivät macheteilla kristittyjen opiskelijoiden kimppuun

Muslimit raivostuivat, koska nairobilaisen koulun kristityt oppilaat eivät suostuneet resitoimaan Koraanin jakeita.

Ulkomaat ke 31.01.2018 18:29
Poliiseja nairobilaisen koulun pihalla

Noin 35 opiskelijaa haavoittui vakavasti Nairobissa, kun muslimit hyökkäsivät koulussa heidän kimppuunsa puukottaen ja macheteilla hakaten. Väkivaltaisuus alkoi muslimien raivostuessa siitä, etteivät kristityt opiskelijat halunneet resitoida jakeita Koraanista, kertoo verkkojulkaisu Express.

Jamhuri High School Nairobissa, Kenian pääkaupungissa, täytyi sulkea viideksi päiväksi muslimien väkivaltaisuuksien vuoksi.

Koulussa on 1400 oppliasta, muslimeja sekä kristittyjä.

Joukko muslimiopiskelijoita yritti pakottaa kristittyjä poikia resitoimaan jakeita Koraanista ja kun nämä eivät siihen suostuneet, muslimit aloittivat järkyttävät väkivaltaisuudet koulussa.

Muslimit hyökkäsivät nuorten kimppuun machetein, veitsin, astaloin ja kivin.

Todistaja kertoi tiedotusvälineille: "Jotkut muslimiopiskelijat yrittivät pakottaa kristittyjä tunnustamaan islamilaista uskoa, ja ne jotka eivät siihen suostuneet, saivat veitsistä ja macheteista, muita hakattiin nyrkein."

Lopulta kristityt opiskelijat puolustautuivat ja yhteensä 35 opiskelijaa haavoittui ja seitsemää hoidettiin sairaalassa puukotuksen uhreina. Haavoittuneiden joukossa oli opiskelijoita molemmista ryhmistä.

Viranomaiset sulkivat koulun ja tutkivat nyt miten aseet oli salakuljetettu koulun alueelle.

Keniassa suurin osa kansasta on kristittyjä, mutta myös islamilaisten osuus on suuri. 

Kenia on kärsinyt islamilaisten somalien terroristi-iskuista. Viimeksi viime viikolla muslimit tekivät iskun Kenian pohjoisosassa olevaan kirkkoon Marsabitin kaupungissa.

 

Jukka Rahkonen ke 31.01. 18:29

Kommentit: 0Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Henna Kajava

Jätetäänkö nuoriamme kuolemaan?

Klo 01:12.

Arto Luukkanen

Eduskunta ei ole yhtiökokous hyvä Juha!

ti 16.10. 22:35

Timo Vihavainen

Jonkin sortin sakkia

ti 16.10. 22:34

Professorin Ajatuksia

Hiilinieluun keskittyminen olisi vanhentunutta metsäpolitiikkaa

ti 16.10. 22:33

Vieraskynä

Julkisen palvelun median arvopohja: Tanska

la 13.10. 23:10

videot