Valtuutettu Simula vaatii Oulua lopettamaan turvapaikanhakijoiden vierailut päiväkodeissa ja kouluissa

Useat luottamushenkilöt ovat saaneet kielteistä palautetta turvapaikanhakijoiden vierailuista, ja keskustelu sosiaalisessa mediassa käy kuumana.

Kotimaa ti 27.02.2018 18:51
Jenna Simula (ps). Kuva: twitter

Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Jenna Simula ja muut allekirjoittajat vaativat valtuustoaloitteessaan, että kaupungin olisi ohjeistettava, ettei päiväkoteihin tai kouluihin tule viedä vierailemaan sellaisia henkilöitä, joiden taustoja ei varmuudella voida selvittää.

Aloitteen taustalla ovat Esikoto-hankkeen ja Suomen Punaisen Ristin järjestämät turvapaikanhakijoiden vierailut kouluihin ja päiväkoteihin, jotka ovat aiheuttaneet viime aikoina kohun sosiaalisessa mediassa.

"Sekä maahanmuuttovirasto, että poliisi ovat myöntäneet, ettei turvapaikanhakijoiden taustoja voida varmuudella selvittää. Minusta se on selvää, ettei tällaisia henkilöitä tule silloin viedä päiväkoteihin tai kouluihin", Simula perustelee jättämäänsä aloitetta.

Useat luottamushenkilöt ovat saaneet kielteistä palautetta turvapaikanhakijoiden vierailuista, ja keskustelu sosiaalisessa mediassa käy kuumana.

"Lasten oikeus turvalliseen päivähoitoon ja koulupäivään tulee laittaa eri tahojen järjestämien vierailujen edelle. Luottamuksen säilyttäminen kaupungin toimijoiden ja lasten vanhempien välillä on tärkeää, ja siksikin annettuun palautteeseen vierailuista tulisi reagoida, aloitteessa vaaditaan."

Valtuustoaloitteen on allekirjoittanut Jenna Simula (ps), Matias Ojalehto (kesk), Sirpa Tikkala (kesk), Sebastian Tynkkynen (ps), Juha Vuorio (ps), Annemari Enojärvi (ps) ja Veijo Väänänen (ps) ja Junes Lokka (asy).

Jukka Rahkonen ti 27.02. 18:51

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot