Saksalainen tuomioistuin: Merkelin avoimien rajojen politiikka tuhonnut oikeusvaltion

Koblenzin maakuntaoikeuden päätöksen mukaan liittokansleri Angela Merkelin päätös avata Saksan rajat turvapaikanhakijoille ohittaa Saksan lait ja oikeusvaltioperiaatteen.

Ulkomaat ke 07.03.2018 22:28
kuva: pixabay

Kaksi ja puoli vuotta sitten tapahtunut Saksan liittokansleri Angela Merkelin suorittama ”rajojen avaaminen” ohitti Saksan liittotasavallan lait.  Toimenpiteen seurauksena ihmismassat virtasivat Saksaan ilman rajakontrollia. Julkisen tiedon mukaan tämä päätös oli sopimus silloisen sisäministerin Thomas de Maiziéren (CDU) ja liittokansaleri Merkelin välillä.

Saksan perustuslaki sanoo, että Saksaan toisen turvallisen maan kautta matkaavalla henkilöllä ei ole oikeutta hakea maasta turvapaikkaa. Vuoden 2015 lopulla tämä laki muuttui virattomaksi, ja siitä väitellään edelleenkin kansalaisten, politiikkojen ja juristien keskuudessa. Stuttgarter Zeitungin mukaan Saksassa vallalla oleva mielipide on tällä hetkellä: ”Jos valtio ei pidä itse laeistaan kiinni ,niin mitä se voi vaatia kansalaisiltaan?”

Koblenzin maakuntaoikeuden päätös

Koblenzin maakuntatuomioistuin näkee Merkelin ”avoimien rajojen politiikan” syynä siihen, että Saksassa oikeusvaltioperiaate on osittain ”pois käytöstä”.

Saksan liittotasavallassa ei ole puoleentoista vuoteen ollut oikeusvaltion mukaista  järjestystä, kertovat tuomarit perusteluissaan.

Laittomasta maahantulosta Saksan liittotasavallan alueella ei enää de facto seuraa mitään oikeudellisia toimia, perusteluissa painotetaan.

Lähde: Koblenzin maakuntaoikeus

Kansalainen.fi

Jukka Rahkonen ke 07.03. 22:28

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot