George Soros rakentaa yksityisen yliopiston Itävaltaan

George Soros rakentaa yksityisen yliopiston Itävaltaan Otto-Wagner-Spitalsin alueelle.

Ulkomaat pe 16.03.2018 11:44

Yhdysvaltalainen unkarilaislähtöinen miljadööri George Soros aikoo rakentaa Central European Universityn nimissä Wieniin yksityisen yliopiston, kertoo OE24. Yliopiston paikaksi on ilmoitettu Otto-Wagner-Spitalin alue.

Vuoden 2020/21 syyslukukaudelle avattavaksi suunniteltu yliopisto on kolmas Sorosin rakennuttama yliopisto Budapestin ja New Yorkin lisäksi. Ensi viikolla Wienin kaupungin kanssa allekirjoitettavan sopimuksen mukaan arvokas Otto-Wagner-Spitalin – jugend-ajan jalokiveksi kutsuttu – talo jää alkuperäiskunnossa osaksi yliopiston kampusta.

George Soros on tukenut rahallisesti Yhdysvaltojen demokraatteja ja liberaaleja, sekä kritisoinut voimakkaasti presidentti Donald Trumpia. Hän lahjoitti 2017 lokakuussa 18 miljardia dollaria avoimia rajoja promotoivalle Open Society -säätiölleen.

Soros sanoi myös unkarilaisen M1-kavanan haastattelussa kesäkuussa, että Euroopan velvollisuus on ottaa siirtolaisia.

Uskon, että on Euroopan velvollisuus pitää huolta siirtolaisista. Se on humanitäärinen velvollisuus ja toivon, että Eurooppa täyttää velvollisuutensa, hän sanoi.

 

Kansalainen.fi

Jukka Rahkonen pe 16.03. 11:44

Kommentit: 0Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Henna Kajava

Jätetäänkö nuoriamme kuolemaan?

Klo 01:12.

Arto Luukkanen

Eduskunta ei ole yhtiökokous hyvä Juha!

ti 16.10. 22:35

Timo Vihavainen

Jonkin sortin sakkia

ti 16.10. 22:34

Professorin Ajatuksia

Hiilinieluun keskittyminen olisi vanhentunutta metsäpolitiikkaa

ti 16.10. 22:33

Vieraskynä

Julkisen palvelun median arvopohja: Tanska

la 13.10. 23:10

videot