Punavihreälle hallitukselle tappio Ruotsissa - eduskunta äänesti lapsi- ja moniavioliittoja vastaan

Ruotsin valtamedia ollut hiljaa eduskunnan äänestyksestä

Ulkomaat la 24.03.2018 20:54

Keskusta-oikeisto ja ruotsidemokraatit jyräsivät keskiviikkona Ruotsin parlamentissa punavihreän hallituksen ja äänestivät "ei" lapsiavioliitoille ja moniavioisuudelle.

Sosiaalidemokraatit (S) ja vihreät (MP), sekä vasemmistopuolue (V) kannattivat lapsiavioliittojen ja moniavioisuuden sallimista.

Asiasta uutisoi Fria Tider.

Maltillinen kokoomus, kristillisdemokraatit, liberaalit, keskustapuolue ja ruotsidemokraatit ovat yhdessä tehneet lakiehdotuksen ruotsalaisen lainsäädännön muuttamisesta ja lapsiavioliittojen täyskiellon selvittämisestä.

Eduskunta äänesti ehdotuksen läpi keskiviikkona.

"Parlamentti ei usko nykyisen ulkomaalaisiin lapsiavioliittoihin liittyvän lainsäädännön olevan riittävä. Siksi parlamentti tiedoksiannossaan on kehottanut hallitusta palaamaan lakiehdotukseen, joka merkitsee sitä, että lapsiavioliittoja ei koskaan tunnusteta Ruotsissa, jos joku osapuolista on Ruotsiin tullessa alle 18-vuotias", lukee eduskunnan verkkosivuilla.

Eduskunnan mukaan ei myöskään nykyinen moniavioliittoihin liittyvä lainsäädäntö ole riittävä. Eduskunta kehottaa hallitusta lisäksi selvittämään, miten asetuksia voidaan muuttaa sen varmistamiseksi, että moniavioisuutta ei hyväksytä Ruotsissa.

Ruotsissa on yli 150 henkilöä, jotka ovat naimisissa useamman kuin yhden henkilön kanssa.

Alaikäisistä vaimoista ja naimisissa useamman kuin yhden naisen kanssa olevista Lähi-idästä saapuneista maahanmuuttajamiehistä on keskusteltu viime aikoina vilkkaasti Ruotsissa.

Fria Tider korostaa, että "tavanomaiset mediat" ovat hädin tuskin kuitenkaan maininneet eduskunnan äänestyksestä lukuun ottamatta Aftonbladetin "erittäin lyhyttä ja mitäänsanomatonta" uutista.

Monet ihmiset ovat olleet järkyttyneitä ja sosiaalisessa mediassa hallituksen kanta on herättänyt voimakkaita tunteita ja raivoa.

"Vaadimme lapsiavioliittojen täydellistä kieltämistä. Häpeällistä, että hallitus haluaa säilyttää erityisiä syitä lapsiavioliitolle. He pettävät tytöt!" kirjoitti Robert Hannah Twitterissä.

"Milloin SVT Nyheter kertoo, että hallitus haluaa sallia lapsiavioliiton?" peräänkuulutti Maltillisen kokoomuksen aktiivi Kim Nilsson.

"Olen iloinen, että puolueet ovat muuttaneet mieltään lapsiavioliittojen täydellisestä kieltämisestä. Sääli, että heillä ei ollut tätä tietoa vuonna 2015, kun ruotsidemokraatit ehdotti lainsäädännöllisiä muutoksia. Jos he olisivat tukeneet meitä tuolloin, meillä voisi olla jo lainsäädäntö voimassa", ruotsidemokraatti, Oikeusvaliokunnan poliittinen sihteeri Felix Byström huomautti.


 

Tytti Salenius la 24.03. 20:54

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot