Kanadalainen mies väittää valtion painostavan häntä suostumaan eutanasiaan

Parantumattomasta sairaudestaan huolimatta Foley ei kuitenkaan tahdo kuolla. Sairaalassa makaamisen sijaan hän tahtoisi päästä kotihoitoon.

Ulkomaat la 31.03.2018 09:51

42-vuotias Roger Foley on haastanut oikeuteen muun muassa Kanadan valtion, joukon ministereitä sekä häntä hoitavan sairaalan, kertoo verkkojulkaisu Seurakuntalainen.

Foleyn mukaan haaste on laadittu, koska häntä on vaadittu maksamaan joko 1800 dollarin päivittäisiä sairalaamaksuja, palaamaan häntä hoitaneen kotihoitoyhtiön asiakkaaksi tai suostumaan eutanasiaan. Foleyn mukaan hänen kohtelunsa rikkoo Kanadan perustuslakia.

Foley kärsii parantumattomasta, kuolemaan johtavasta neurologisesta sairaudesta. Hän ei pysty liikuttamaan raajojaan kunnolla eikä puhumaan selvästi. Foleyta hoiti kotona valtion valitsema hoivayhtiö. Hoito oli Foleyn mielestä kelvotonta. Hän sai vääriä lääkkeitä, keittimiä jätettiin päälle ja asunnossa syttyi tulipalo. Foley joutui hoivayhtiön toiminnan vuoksi sairaalaan, kerran ruokamyrkytyksen vuoksi ja toisen kerran itsetuhoisten ajatusten takia.

Parantumattomasta sairaudestaan huolimatta Foley ei kuitenkaan tahdo kuolla. Sairaalassa makaamisen sijaan hän tahtoisi päästä kotihoitoon, jossa voisi valita häntä hoitavan henkilökunnan ja hoidon itse. Tällaisen hoidon rahoituksen Ontarion lainsäädäntö mahdollistaa. Foleyn hakemukset ”itseohjautuvaan hoitoon” kuitenkin hylättiin. Sairaala tarjosi sen jälkeen hänelle kolme vaihtoehtoa: paluuta kotihoitoon juuri sen saman hoivayhtiön pariin, jonka vuoksi Foley sairaalaan päätyi, päivittäisten 1800 dollarin sairaalamaksujen maksamista tai avustettua itsemurhaa eli eutanasiaa.

Kanadalaisen vammaisjärjestön johtaja Michael Bachin mukaan “avustetusta itsemurhasta on tullut vain yksi terveydenhuollon vaihtoehto muiden joukossa, mikä ei koskaan ollut sen tarkoitus.”

Jukka Rahkonen la 31.03. 09:51

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot