Itävalta haluaa uudistaa koko turvapaikanhakuprosessin

Perustetaan transit-alueita, joissa kaikki turvapaikkahakemukset käsitellään. Eurooppaan tulijoilta vaaditaan myönteinen päätös, ja kaikkien muiden pääsy estetään poikkeuksetta.

Ulkomaat ke 18.04.2018 21:56
kuva: facebook video

Itävallan sisäministeri on esittänyt EU:lle,  ettei EU:n alueella otettaisi vastaan enää yhtään turvapaikkahakemusta.

Itävallan sisäministerin Herbert Kicklin (FPÖ) mukaan turvapaikkahakemukset tulee jatkossa käsitellä ennen kuin hakija on saapunut Eurooppaan. Turvapaikanhakijalla tulee myös olla omia varoja mukanaan kotoutumisen tueksi.

"Tavoitteemme on saada aikaan suuri ja rohkea muutos EU:ssa", Kickl kertoo Wochenblick-lehdelle.

"Tarvitsemme kokonaan uuden pakolaispolitiikan".

Kicklin ehdottaa, että kehitetään erillisiä transit-alueita, joissa kaikki turvapaikkahakemukset käsitellään. Eurooppaan tulijoilta vaadittaisiin myönteinen päätös, ja kaikkien muiden tuleminen estettäisiin poikkeuksetta. Tämä käytäntö poistaa uusien tulijoiden tulvan, koska kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palautus tapahtuisi välittömästi.

Kickl kutsui torstaina Wieniin EU-sisäministerien kokoukseen päättäjiä maista, joiden kanssa olisi mahdollista muodostaa rintama ja aloittaa "Wienin prosessi". Kutsuttujen joukossa oli Unkarin Sandor Pinter, Slovenian Vesna G. Znidar, Tsekkien Lubomir Metnar, Romanian Carmen Dan, Maltan Michael Farrugia ja Suomen Kai Mykkänen.

Kansalainen.fi listaa uuden ehdotetun lain pääkohtia:

  • Lomailija: Jos turvapaikan saanut pakolainen matkustaa kotimaahansa lomalle, ”suoritetaan virastoissa nopeutettu turvapaikkaoikeuden tarkastus”.
  • Matkapuhelimet: Kun pakolainen tekee turvapaikkahakemuksen, on tämän luovutettava matkapuhelimensa tutkittavaksi kertomansa pakoreitin varmistamiseksi. Jos pakolainen on matkannut toisen turvallisen maan kautta, hänet palautetaan sinne.
  • Käteinen raha: Jokaiselta henkilöltä voidaan takavarikoida 840 euron käteisvarat henkeä kohti (myös lapset lasketaan), joilla kustannetaan ensimmäisten kuukausien ylläpito. Pakolainen saa pitää itsellään 120 euroa.
  • Turvasäilö: Jos pakolainen syyllistyy rikokseen, voidaan hänet sulkea turvasäilöön välittömästi.
  • Aluerajoitukset: Jos pakolaisella on matkustusasiakirjat toisesta (EU-)maasta, hän ei saa poistua alueelta, johon hänet on asutettu.
  • Sairaalat: Kun pakolainen päästetään sairaalasta ulos, on hänen ilmoittauduttava välittömästi ulkomaalaisviranomaisille.
  • Kansalaisuus: Pakolaisten Itävallan kansalaisuuden hakuoikeus nostetaan kuudesta vuodesta kymmeneen.

Lisäksi tulevaisuudessa rikokseen syyllistyminen johtaisi automaattiseen oleskeluluvan menetykseen.

"Ei voi olla mahdollista, että joku, joka saa oikeuden tulla yhteiskuntamme osaksi saadakseen turvaa, hyökkää tätä turvaa antavaa yhteiskuntaamme vastaan ja saa edelleen oleskella maassa", kertoo Kickl.


Lähde: Wochenblick , Kansalainen.fi

Jukka Rahkonen ke 18.04. 21:56

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot