Tunisialaiselle imaamille ja kolmelle egyptiläiselle suora lento Roomasta Kairoon

Karkotuksen syynä uhka Italian kansalliselle turvallisuudelle

Ulkomaat ma 24.09.2018 22:43
kuva: twitter

Tunisialainen imaami on karkotettu Italiasta, kun paljastui, että hän oli juhlinut vuoden 2016 Berliinin joulumarkkinoille tehtyä terrori-iskua vankilassa ollessaan.

Ryöstöstä ja huumekaupasta tuomittu 32-vuotias imaami suoritti rangaistustaan ​​Rebibbian vankilassa Roomassa, jossa hän ylisti Islamilaista valtiota ja terrori-iskuja, Il Giornale raportoi.

Yksi imaamin juhlimista hyökkäyksistä oli vuoden 2016 Berliinin joulumarkkinoiden hyökkäys, jossa tunisialainen aatetoveri Anis Amri ajoi rekka-autolla useiden viattomien ihmisten yli tappaen 12 ja vahingoittaen 56 muuta. Hyökkäyksen jälkeen ilmeni, että Amrin oli sanottu radikalisoituneen italialaisessa vankilassa.

Imaamin sanottiin myös levittäneen radikaalia islamilaista ideologiaa vankien keskuudessa ja kerrottiin olleen valmis jäljittelemään Amrin tekoja ja tekemään terrori-iskun.

Karkotuspäätös tuli sen jälkeen, kun 32-vuotias oli suorittanut vankilatuomionsa ja hänen oli tarkoitus vapautua 22. elokuuta. Vapauttamisen sijaan hänet siirrettiinkin palautuskeskukseen kolmen egyptiläisen kanssa, joita pidettiin uhkana Italian kansalliselle turvallisuudelle.

Kaikki neljä miestä laitettiin suoralle lennolle Roomasta Kairoon keskiviikkona iltapäivällä.

Karkotukset vahvistaa Italian sisäministeriö.

Tapaus on vain viimeisin esimerkki radikaalin islamin läsnäolosta eurooppalaisissa vankiloissa ja se on keskeinen ongelma esimerkiksi Ranskassa.

Viime vuonna Fresnesin vankilassa kaksi radikaalia muslimivankia jäi kiinni terrori-iskun suunnittelusta, joka heidän oli määrä tehdä vapautuksensa jälkeen. Tutkijat onnistuivat löytämään myös salakuljetettuja puhelimia, joiden avulla kaksikko pääsi kommunikoimaan Islamilaisen valtion kanssa.

Vankiloita on kutsuttu kaikkialla Euroopassa islamilaisen radikalismin kasvatusalustoiksi kansainvälisen radikalisoitumisen ja poliittisen väkivallan keskuksen (ICSR) vuonna 2016 julkaisemassa tutkimuksessa.

Itävallassa vanhempi imaami Ramazan Demir puhui viime marraskuussa vankiloiden radikalisoitumisesta sanoen:

"Vangit, jotka käyttäytyvät aluksi huomaamattomasti, muuttuvat tappaviksi aikapommeiksi. Yhtäkkiä vihan johtamina he puhuvat haluavansa tehdä murhia."

Hän kommentoi sen jälkeen, kun radikaalia islamilaista kirjallisuutta löydettiin Korneuburgin vankilasta kuukausi aikaisemmin.

 

Tytti Salenius ma 24.09. 22:43

Kommentit: 0Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Arto Luukkanen

Kölnin vaiettu terrori-isku

Klo 21:56.

Timo Vihavainen

Melkein suomalainen supersankari

Klo 21:54.

Professorin Ajatuksia

Vihreitä saksanmaalla ja täällä Pohjantähden alla

Klo 21:52.

Henna Kajava

Jätetäänkö nuoriamme kuolemaan?

ke 17.10. 01:12

Vieraskynä

Julkisen palvelun median arvopohja: Tanska

la 13.10. 23:10

videot