Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan Yhdysvaltojen tulisi tunnustaa Israelin oikeus Golanin kukkuloihin

Dershowitzin mukaan Euroopan Unioni on aina ollut tekopyhä Israelin suhteen, eikä Golanin kysymys ole poikkeus

Ulkomaat ma 01.04.2019 23:45

"52 vuoden jälkeen Yhdysvaltojen on korkea aika täysin tunnustaa Israelin itsemääräämisoikeus Golanin kukkuloilla", Trump tviittasi torstaina.

Odotetusti Euroopan Unioni vastusti Golanin kukkuloiden tunnustamista Israelin osaksi. Sillä ei kuitenkaan ollut esittää muuta argumenttia asiaa vastaan kuin että status quo ei saa muuttua.

Harvardin yliopiston oikeustieteen emeritusprofessori Alan Dershowitz kirjoittaa Golanin kysymyksestä Gatestone Instituten sivustolla. Dershowitz huomauttaa, että koskaan historiassa yksikään maa ei ole palauttanut takaisin sotilaallisesti merkittävää maa-aluetta, joka on valloitettu puolustussodassa.

Ensimmäisen ja toisen maailmansodan voittajamaat Euroopassa eivät palauttaneet sodan aloittaneille maille alueita, joilla oli rooli tulevan rauhan ylläpitämisessä. Miksi Euroopan Unioni vaatii Israelia Israelilta jotakin mitä se ei ole itse toteuttanut, ihmettelee Dershowitz unionin kaksoisstandardeja.

Dershowitzin mukaan Euroopan Unioni on aina ollut tekopyhä Israelin suhteen, eikä Golanin kysymys ole poikkeus.

Kukaan järjissään oleva ihminen ei antaisi Golanin kukkuloita syyrialaiselle massamurhaajalle, presidentti Bašar al-Assadille, Dershowitz kirjoittaa. Hänen mielestään olisi itsetuhoista luovuttaa tällaiselle hullulle ylänkö aivan israelilaisten kaupunkien ja kylien naapurista.

 

Lähde: Gatestone Institute

 

Marko Hamilo ma 01.04. 23:45

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot