Puolalaiset tunnistavat sateenkaari-aktivismin marxilaiset juuret

Puola kärsii nyt "sateenkaarivitsauksesta" neuvostokommunismin "punaisen ruton" sijaan. LGBT-ideologian puolustajia voi verrata kommunistijohtajiin, jotka sortivat Puolaa 1900-luvulla

Ulkomaat ma 12.08.2019 23:09

Yksi Puolan korkeimmista piispoista, Krakovan arkkipiispa Marek Jędraszewski on varoittanut, että hänen maansa kärsii nyt "sateenkaarivitsauksesta" neuvostokommunismin "punaisen ruton" sijaan verratessaan LGBT-ideologian puolustajia kommunistisiin johtajiin, jotka sortivat Puolaa 1900-luvulla.

"Punainen rutto ei väijy enää maatamme, mikä ei tarkoita sitä, etteikö olisi tullut mitään uutta, joka yrittää valloittaa sielumme, sydämemme ja mielemme.

Ei marxilainen, eikä bolševistinen, mutta syntynyt samasta hengestä, uusmarxistinen. Ei punainen, vaan sateenkaari."

Arkkipiispa totesi näin messussa pitämässään saarnassa Pyhän Marian kirkossa (St. Mary's Basilica) 1. elokuuta Puolan vietettäessä Varsovan kansannousun 75. vuosipäivää.

Asiasta uutisoivat muun muassa CNS News, EuroNews, Life Site News, Irish Times ja Catholic Herald.

Arkkipiispa Jędraszewski muistutti saarnansa yhteydessä Puolan kotiarmeijan sankaruudesta natsien miehitystä vastaan ​​ja maan taisteluista fasismin ja silloisen vuosikymmenien ajan kestäneen bolševismin hallinnon aikana Neuvostoliiton satelliittivaltiona.

Hän sanoi, että "LGBTI-ideologian edistäminen kiistää ihmisarvon", koska "sateenkaarivitsaus" on "uusmarxilainen" itsevaltiutta tavoitteleva aate.

Päivää aiemmin Puolan katolisella pyhiinvaelluskohteella Czestochowassa Jędraszewski oli kehottanut katolilaisia "puolustamaan luomiskertomuksen selkeitä tosiasioita: nainen ja mies elävät yhdessä ja saavat lapsia".

Jo vuonna 2013 esittämässä julkilausumassaan Jędraszewski huomautti gender-ideologian olevan "suora reitti sivilisaatiomme itsetuhoon".

"Se on erittäin vaarallinen ideologia, joka johtaa sivilisaatiomme tuhoon."

"Hän (Jumala) loi miehen ja naisen elämään yhdessä... ei homoseksuaalisuutta varten, vaan toista yksikköä, avioliittoa varten, jotta he saavat jälkikasvua, vievät elämää eteen päin ja hallitsevat maailmaa." 

Jędraszewski ei ole suinkaan ainoa puolalainen kirkon johtaja, joka on ottanut kantaa LGBT-aktivismin yrityksiin vallata nyt Puola.

Puolan piispainkonferenssin pääpiispa Stanisław Gądecki on vahvistanut maan katolisen kirkon vastustavan yhtenäisesti "LGBT-ideologiaa" samalla kun "tasa-arvoaktivistit" vaativat nyt vasemmistoidealistien voimalla arkkipiispa Marek Jędraszewskin erottamista hänen nimitettyä saarnassaan LGBT-aktivismia "sateenkaarivitsaukseksi".

Puolan katolinen radio Maryja kertoi 6. elokuuta, että Google oli määrännyt sen poistamaan arkkipiispa Jędraszewskin saarnan You Tube -kanavaltaan sillä perusteella, että se ”edisti vihaa”, mutta palautti sen myöhemmin "sisällön varmennuksen jälkeen".

Yhdysvaltalainen LGBT-aktivisti, "jesuiittaisä" James Martin niin ikään tuohtui Jędraszewskin Varsovan kansannousun vuosipäivän saarnassa esittämistä LGBT-ideologiaa koskevista totuuksista ja kutsui arkkipiispan kielenkäyttöä eripuraa lietsovaksi, sekä edistävän vain vihaa ja väkivaltaa LGBT-yhteisöä kohtaan.

Poznanin arkkipiispan, Stanisław Gądeckin mukaan viimeaikaiset LGBT-aktivistien hyökkäykset Puolassa - pride-marssien määrän merkittävä lisääntyminen, joita Ylekin Suomessa ylistää - on lisännyt polemiikkia LGBT-ideologiasta ja siitä, mitä sen suhteen pitäisi tehdä maassa, jossa katolisella kirkolla ja perinteisillä arvoilla on vahva asema.

Arkkipiispa Gądecki kantaa myös huolta LGBT-painostusryhmien vaatimuksista pakottaa ottamaan käyttöön joidenkin paikallishallintojen suunnittelema uusi, gender-ideologian mukainen lähestymistapa seksuaalikasvatukseen koulujen opetusohjelmiin lomien jälkeen syyskuun alussa.

"Tiettyjen ihmisten kunnioittaminen ei kuitenkaan voi johtaa sellaisen ideologian hyväksymiseen, jonka tavoitteena on vallankumous yhteiskunnallisissa normeissa ja ihmisten välisissä suhteissa. Kuten paavi Franciscus korostaa, tätä tapojen ja moraalin vallankumousta juhlitaan usein vapauden lipulla, vaikka todellisuudessa se on aiheuttanut henkistä ja aineellista tuhoa lukemattomille ihmisille, etenkin köyhimmille ja haavoittuvimmille”, hän alleviivasi vastauksena kirkon johtajien ja LGBTQ-ryhmien välisiin kiistoihin.

Arkkipiispa Gądecki kehotti lisäksi poliitikkoja ja lainsäätäjiä vastustamaan ”ideologista totalitarismia”, joka väijyy näiden ehdotusten takana heikentääkseen radikaalisti Puolan kristillistä kulttuuria, etenkin kun on kyse Jumalan luomista eroista miesten ja naisten välillä.

"Tästä syystä vetoan paikallisviranomaisiin olemaan tekemättä päätöksiä, jotka - syrjinnän torjumisen varjolla - pimittäisivät ideologian, joka kiistää naisten ja miesten väliset luonnolliset sukupuolierot ja toisiaan täydentävyyden. Vetoan myös parlamentin jäseniin, että he vastustavat LGBT-piirien kauaskantoisia suunnitelmia, joiden tarkoituksena on muuttaa Puolan lakia, jotta voidaan ottaa käyttöön niin sanottu homoliitto ja heidän mahdollisuus adoptoida lapsia."

Arkkipiispa viittasi myös niihin, jotka uskaltavat ilmaista "paheksuvansa LGBT + -ideologiaa" ja ovat siksi saaneet päälleen "kritiikkien ryöpyn" ja joka hänen mukaansa todistaa "näihin piireihin juurtuneeseesta ideologisesta totalitarismista, ja joka tarkoittaa eri tavalla ajattelevien ihmisten poistamista vapauden alueen ulkopuolelle".

"Siksi vetoan kaikkia hyväntahtoisia ihmisiä soveltamaan yhdenvertaisuuden periaatetta julkisessa keskustelussa paitsi mainitun ideologian kannattajiin, mutta myös sallimaan sen vastustajille yhtäläiset oikeudet keskustella."

Samaa sukupuolta olevien henkilöiden seksuaalista kanssakäymistä ei ole koskaan kriminalisoitu Puolassa, ja sen laillisuus vahvistettiin uudelleen vuonna 1932. Homoseksuaalisuudella ei ole erityistä suojaa Puolan lainsäädännössä, ja homoliitto on edelleen laiton, kuin myös se, että samaa sukupuolta olevat parit eivät voi laillisesti adoptoida Puolassa.

Puolassa, jossa suurin osa ihmisistä on katolilaisia, agendaansa edistämään pyrkivien LGBT-aktivistien ja perinteisiä arvoja kunnioittavien puolalaisten välille on syntynyt voimakkaita jännitteitä.

Yhdysvaltain Puolan suurlähettiläs kohtasi heti vastustusta twiitatessaan 28. kesäkuuta tukevansa homojen ylpeyskuukautta ja väitti tällaisten tapahtumien muistuttavan meitä "tasa-arvon, vapauden ja suvaitsevaisuuden tärkeydestä".

Suurlähettiläs Georgette Mosbacher oli twiittinsä yhteyteen liittänyt kuvan sateenkaarilipuista, jotka roikkuvat Yhdysvaltain Puolan suurlähetystörakennuksen parvekkeelta.

Niinpä Mosbacher sai täyslaidallisen erilaisia vastauksia, joissa häntä valistettiin kertomalla perversioiden normalisoimista ajavan LGBT-liikkeen taustalla olevan aikomus "tuhota perinteinen perhe" .

Eräässä twiitissä oli suuri Stop-merkki LGBT-liikettä kuvaavan sateenkaaren päällä, ja Mosbacherille sateli useita alaspäin peukutuksia sekä ilmaisuja erimielisyydestä ja vastenmielisyydestä.

Joissakin vastauksissa havainnollistettiin LGBT-liikkeen pyrkivän ensi sijassa lasten seksualisoimiseen.

Heinäkuussa homo-oikeuksien puolustajat syyttivät Bialystokin arkkipiispaa Tadeusz Wojdaa LGBTQ-marssin vastaisesta väkivallan lietsomisesta.

20. heinäkuuta Itä-Puolassa Białystokissa järjestettiin kaupungin ensimmäinen pride-marssi, jonka tarkoitus oli olla noin 800 LGBT-aktivistin "ylpeyden ja ilon päivä", mutta joka muuttui kaaokseksi äärioikeistolaisten ryhmien ryhdyttyä suojelemaan Bialystokin arkkipiispan kirkkoa. Poliisin väitetään joutuneen käyttämään tainnutuskranaatteja ja pippurisumutteita aggressiivisten vastamielenosoittajien pidättämiseen.

Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki on jo oppinut globalistien vanhat repliikit ja totesi, että Puolan tulisi tarjota "paikka kaikille".

Varsovassa järjestettiin pian sen jälkeen mielenilmaisu Bialystokin "tasa-arvomarssin" aikana tapahtunutta mellakkaa vastaan iskulauseella "Varsova väkivaltaa vastaan. Solidaarisuus Bialystokia kohtaan".

LGBTQ-oikeuksien kannattajat suunnittelevat kommunistien marsseista tuttuja iskulauseita viljeleviä "tasa-arvoparaateja" eri puolelle maata lähiviikkoina.

LGBTQ-ryhmät ovat toistuvasti valittaneet syrjinnästä Puolassa, missä katolinen kirkko on määrätietoisesti pitänyt samaa sukupuolta olevien avioliittoa Raamatun vastaisena - toisin kuin esimerkiksi Ruotsissa ja Suomessa.

Konservatiivinen Laki ja oikeus -puolue (PiS) nousi Puolassa valtaan vuonna 2015 ja sitä kannattavat kaikki, jotka “tuntevat itsensä puolalaisiksi”.

"Vihdoin tuli puolue, joka ei tee puolalaisista toisen luokan väkeä ja käske häpeämään kaikkea mahdollista", vakaumuksellinen valtapuolueen kannattaja Kazimierz Kanas toteaa 11. kesäkuuta Ylen artikkelissa "Syvästi kahtiajakautuneessa Puolassa kamppaillaan nyt liberaalin demokratian kohtalosta – ja samalla Euroopan sielusta".

Uudeksi vastavoimaksi Puolan vahvalle katolilaisuudelle ja arvokonservatismille on avoimesti homoseksuaali ja ateisti, entinen pormestari Robert Biedroń perustanut helmikuussa uuden puolueen, jonka nimi on Wiosna eli Kevät.

Toukokuun 2019 eurovaaleissa tämä avoimesti katolisen kirkon valtaa vastustava puolue sai 6,06 prosenttia äänistä ja johtajansa, Robert Biedrońin europarlamenttiin.

Niin ikään helmikuussa, oppositiopuolue Kansalaisfoorumia edustava, Varsovan liberaali pormestari Rafal Trzaskowski antoi julistuksen seksuaalivähemmistöjen oikeuksista. Hän oli mukana myös "Keski- ja Itä-Euroopan suurimmaksi pride-marssiksi" tituleeratulla Varsovan marssilla 8. kesäkuuta.

Laki ja oikeus -puolueen puheenjohtaja Jaroslaw Kaczyński tuomitsi huhtikuussa Varsovan liberaali pormestari Rafal Trzaskowskin helmikuussa antaman LGBT -oikeusjulistuksen kutsumalla sitä "suoraksi hyökkäykseksi perhettä ja lapsia vastaan" ja lasten seksualisoimiseksi.

Jaroslaw Kaczyński arvosteli ankarasti "sukupuoliteoriaa", joka väittää sukupuolen olevan sosiaalinen rakennelma ja että ihmiset voivat "valita" heidän oman sukupuolensa, ja joita "Varsovan julistuksen" mukaan olisi edistettävä kouluissa.

"Nämä ideologiat, filosofiat, kaikki tämä on maahan tuotua... ne ovat uhka Puolan identiteetille, kansallemme, sen olemassaololle ja siten Puolan valtiolle", Kaczyński painotti Wloclawekissa huhtikuussa pidetyssä Catholic Actionin järjestämässä isänmaallisessa konferenssissa.

Puolan valtaapitävä, arvokonservatiivinen ja nationalistinen puolue Laki ja oikeus (PiS) oli murskaavasti tämän kevään eurovaalien ylivoimainen voittaja, reilulla 45 prosentilla äänistä.

Kun maa etenee parlamenttivaaleihin syksyllä lokakuussa, oikeistolainen Laki ja oikeus -puolue (PiS) tulee varmasti entisestään tarkentamaan ja tehostamaan retoriikkaansa puolustaessaan Puolan kristillis-konservatiivista perustaa gender-ideologian ja LGBT-aktivistien hyökkäyksiä vastaan.


 


 

Tytti Salenius ma 12.08. 23:09

Pääuutiset

blogit

Henna Kajava

Kaivohuoneen tuore tapaus verrattavissa Turun terrori-iskuun

ti 04.08. 23:55

Laura Huhtasaari

Kansanäänestys elvytyspaketista perusteltu

ti 04.08. 11:15

Heikki Porkka

Koronaviruspandemia syynä "nuorison" väkivaltaiseen käyttäytymiseen ja uhoon?

pe 31.07. 10:55

Tapio Puolimatka

Päivi Räsänen perusteettoman kritiikin kohteena

ke 29.07. 23:29

Arto Luukkanen

Vuorovedet vaihtuvat - SDP:n alamäki alkaa

ke 29.07. 23:26

videot