Blogi: Mikko Paunio, ma 01.05.2017 11:27

SDP:n Kaisa Emilia Penny ja sananvapaus

Jouduin käytännössä lähtemään maanpakoon kirjoitettuani ensimmäisen Vihreä Valhe (Weilin et Göös 1991) nimisen kirjani. Tuolloin vielä kuitenkin vallitsi suomalaisessa lehdistössä pluralismi ja niin kirjastani tehtiin noin 100 kirja-arvostelua, joista suuri osa tosin oli vihamielisiä ja jouduttivat matkaani kohti Yhdysvaltoja Johns Hopkins-yliopistoon vielä kerran koulunpenkille.

Palatessani Suomeen 1993 jatkoin vielä synkkien yksinpuhelujen kirjoittamista Kanava-lehteen 1990-luvulla. Päätoimittajana oli tuolloin Seikko Eskola, joka merkittävänä sananvapauden puolustajana sai vuonna 1999 valtion journalistipalkinnon. Kirjoittelin myös 1990-luvulla kriittisiä ympäristöpolitiikkaan liittyneitä juttuja ja niitä myös päätoimittaja Janne Virkkunen aika ajoin Helsingin Sanomissa julkaisi pääkirjoitussivulla.

Ensimmäinen varoitus tulevasta tuli erään HS:n alion julkaisemisen jälkeen muistaakseni vuonna 1996, kun sain ensimmäisen tappouhkauksen ekoanarkisteilta. Kiikutin sen silloin Vantaan poliisiasemalle. Päivystävä konstaapeli nauroi minulle nähdessään lapun, mutta kun kerroin uhkauksesta SUPO:lle heltyi heti audienssi SUPO:n silloisen pääjohtajan Seppo Nevalan (sd) työhuoneeseen. Sananvapaus ei kuulu kaikille oli ekoanarkistien viesti.

Tiesimme tuolloin Luontokerhossa enemmän ekoanarkisteista kuin FBI tai SUPO ja erään USA:n kongressiin ystävien luo tekemämme matkan jälkeen minulle eräiden yhteensattumien summana tarjoutui tavata yksityisesti FBI:n pääjohtaja Louis Freeh hänen Suomen vierailullaan. Hän toimi FBI:n pääjohtajana Bill Clintonin kaudella. Tapaamisemme jälkeen FBI lopulta sisällytti ekoterrorin terrorismin määritelmään, josta usalaiset ystävämme olivat hyvin mielissään. Vaikka kuuluisa ekoterroristi Unabomber eli Theodore Kaczynski oli tuolloin jo herättänyt tappavilla pommeillaan kauhua mm. usalaisten metsäteollisuuden työntekijöiden piirissä, ei ekoterroria vielä 1990-luvulla laskettu terrorismiksi. Tarina on tosi, vaikka minulla ei tietenkään ole kättä pidempää todisteeksi, vaikuttiko tietojemme vaihto FBI:n käytäntöihin ja terrorismin määritelmän. Joka tapauksessa ekoterrori kuuluu tänä päivänä muun terrorin lailla FBI:n toimivallan piiriin.

FBI määrittelee ekoterrorismin seuraavasti:

“The use or threatened use of violence of a criminal nature against people or property by an environmentally oriented, subnational group for environmental-political reasons, or aimed at an audience beyond the target, often of a symbolic nature.”

Määritelmä on taas ajankohtainen, koska Donald Trumpin hallintoa vastaan suunnattuna tiedemarssipäivänä tuntemattomat henkilöt ampuivat useita laukauksia John Christyn toimistoa kohti järeäkaliiperisella aseella. http://www.drroyspencer.com/2017/04/update-on-possible-ecoterror-attack-at-uah/

Roy Spencer ja John Christy tuottavat viralliset USA:n globaaalit sääsatelliittiaikasarjat ilmakehän lämpötilasta. Sananvapaus ei kuulu äärivasemmiston mukaan Roy Spencerille ja John Christylle, koska sääsatelliittitiedot lämpötilan kehityksestä ovat vihreän kauhukertomuksen kanssa ristiriidassa. Totuusmedia on ollut hiljaa tästä terroriteosta.

Aloitettuani virkamiesurani olin kirjoittamatta sanaakaan lähes kymmeneen vuoteen. Kun palasin Maailmanpankista pari vuoden keikalta Suomeen 2008 alussa ajattelin, että intialaisen naisekonomisti Anjali Acharyan kanssa tekemämme Maailmanpankin raportti hygienian huikeasta merkityksestä kehityksen mahdollistajana http://documents.worldbank.org/curated/en/512861468313533832/Environmental-health-and-child-survival-epidemiology-economics-experiences ja vesi- ja energiahuollon merkityksestä parantuneen hygienian mahdollistajana olisi kiinnostanut Helsingin Sanomia. Vastaus oli jyrkkä ei, vaikka esimerkiksi the Economist ja the Lancet  lehdet pääkirjoituksissa ja muussa raportoinnissan viitasivat raporttiimme.

Maanpuolustuskurssikaverini Turun Sanomien päätoimittaja Kari Vainio suostui lopulta julkaisemaan yliön raporttimme keskeisestä sisällöstä, joka ainakin periaatteessa oli epäpoliittinen. Se oli ja on edelleen kova pala vihreille, koska kehitysmaat tarvitsevat valtavat määrät sähköenergiaa vesihuoltonsa tueksi, eikä sitä aurinko- ja tuulivoimalla tuoteta. Kehitysmaiden köyhien tarpeet eivät kuulu sananvapauden piiriin.

Sitten, kun uusi 15 vuotta valmistelemani huolellisesti tieteellisiin lähteisiin nojaava kirja Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, sen salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) julkaistiin, sain maistaa tätä uutta äärivasemmiston keskustelukulttuuria todenteolla. Olin lähes ällikällä lyöty erityisesti nuorten sosialistien asenteiden jyrkkyydestä. Totuusmedia myös vaikeni uudesta kirjastani täydellisesti ja Tekniikka- ja Talouslehdessä minulle kerrotun mukaan toimituksen kokouksessa päätoimittaja jopa tähdensi nuorten toimittajien innokkaasti kannattaessa, että kirjaani ei saa edes haukkua. Se piti vaientaa totaalisesti.

Tämä uusi keskustelukulttuuri on nyt myrkyttänyt myös SDP:n keskusteluilmapiirin ja lopettanut kaiken keskustelun puolueen sisällä sillä seurauksella, että demarit ovat koko Euroopassa ja USA:ssa menettäneet aiemman hegemonisen asemansa ja ovat nyt jyrkässä luisussa kohti kenties loppullista marginalisoitumista erityisesti maahanmuuttokeskustelun myötä.  

Liityin facebookiin vasta vuonna 2015 kirjani julkaisemisen jälkeen. Olen osallistunut mm. muutamaan demareiden keskusteluryhmään, olenhan kolmannen polven demari ja puolueen jäsen vuodesta 1977. Päivännuoriin (lasten sd-raittiusjärjestö) liityin 1970 Naantalin työväenyhdistyksessä. Demariryhmissä olen kritisoinut vihreitä tutkittuun tietoon nojaten ja nostanut varovasti myös muslimimaista tulevan maahanmuuton ongelmat esiin keskusteluissa.

Lähes aina on seurauksena ollut ulossulkeminen keskusteluista ja suiden sulkeminen. Eräs aktiivisimmista bännääjistä on ollut tamperelainen nuoren polven sd-poliitikko ja sirkuskoulun rehtori Kaisa Emilia Penny (os. Vatanen). Hänen äärimmäiset käsityksensä tarpeesta rajoittaa toista mieltä olevien sananvapautta eivät valitettavasti ole mitenkään poikkeavat nykyvasemmiston piirissä, kun katsoo kokonaiskuvaa molemmin puolin Atlanttia. Kaisa Emilia istuu SDP:n puoluehallituksessa.

Molemmin puolin Atlanttia kaikkien pitää pennyjen maailmassa olla ehdottoman yhtä mieltä maahanmuuton autuaaksitekevyydestä, ilmastonmuutoksen kamaluudesta, homojen ja  transsukupuolisten oikeuksien ja kohtelun päivittäisestä päivittelystä ja Israelin kamaluudesta. Tämän sai muutama päivä sitten tuta myös jopa totuusmedian the New York Timesin kolumnisti Bret Stephens, kun hän kirjoitti asiallisen kirjoituksen ilmastonmuutoksesta ja sen poliittisen merkityksen liioittelusta.  https://www.nytimes.com/2017/04/28/opinion/climate-of-complete-certainty.html?_r=0

Bret Stephens sai kolumnin julkaisemisen jälkeen aivan valtavan määrän ala-arvoista sähköpostia ja henkilöön menevää kammottavaa twiittausta jopa ainakin periaatteessa akateemisilta "tolkun" ihmisiltä. Helsingin Sanomien linja ei tässä suhteessa ole lipsunut, eikä Stephensin ajatusten tapaisia ajatusfibluja ole HS:ssä julkaistu. Linja pitää. Olet joko samaa mieltä tai itket ja olet samaa mieltä on "liberaalien" viesti ja tarvittaessa "suvaitsevainen" mielipide hakataan kalloosi vaikka vastaralla.

"Liberaalien" mielestä maailman tuhoutumisesta EI saa olla eri mieltä.

Tarpeesta turvata turvallinen työpaikka suomalaisille on "liberaaleille" ja pennyille ja totuusmedialle tullut sivuseikka ja maahanmuuton valtavat kustannuksetkin ja multikulttuurisuuden aiheuttamat ongelmat ovat onneksi vain pahaa unta.

Mikko Paunio ma 01.05. 11:27

(Kaikki OM:n osoitteet vaihdettiin turvallisiksi https- osoitteiksi 28.10.2018. Muutos nollasi osan vanhoista FB peukutus- ja jakolaskureista)

Mikko Paunio

Kirjoittaja on helsinkiläinen terveydenhuollon erikoislääkäri ja Helsingin yliopiston epidemiologian dosentti. Hän on kolmannen polven sosialidemokraatti ja liittynyt SDP:hen vuonna 1977. Hänen työnantajiaan on vuosien varrella olleet mm. Helsingin yliopisto, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki.

tuoreimmat

Elina Grundström on maineriski JSN:lle

to 20.12. 16:13

Vihreä metsäpolitiikka aiheutti Kalifornian metsäpalot

la 15.12. 11:54

Jani Toivola, vammaiset ja vihreä identiteettilässytys

to 20.09. 16:44

Totuusmedia suojelee Paavi Fransiskusta

su 09.09. 09:06

Humanitaarinen maahanmuutto uhkaa vammaisten oikeuksia

la 01.09. 13:21

Ett folk ett parti - Ruotsidemokraattien lopullinen kuolinisku demareille?

su 19.08. 10:30

Vihdoin normijournalismia Pekka Haavistosta

ke 01.08. 20:23

Ison Britannian Audit Office: "Kierrätysmuovi voi joutua meriin"

ma 23.07. 11:45

Suonpää: "Paunio, tuo kauhea äärioikeistolainen"

pe 13.07. 10:01

Vastaukseni Samuli Suonpäälle Kirkko ja Kaupunkilehden blogiin julkaistu K K:ssa

ma 09.07. 17:27

blogit

Vieraskynä

Vihapuhe on ihmisoikeus

ke 09.01.2019 17:44

Juha Ahvio

Vuosi 2019 totuuden valossa -luentosarja alkaa

la 12.01.2019 00:06

Professorin Ajatuksia

Oulun tapauksen poikimaa huumoria

ke 16.01.2019 23:09

Jukka Hankamäki

Edessä maahanmuuttovaalit, ja miksi?

ti 15.01.2019 23:26

Petteri Hiienkoski

Pääministerin falskit selitykset

ma 14.01.2019 00:14

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Perussuomalaiset ovat ratkaisu

ma 14.01.2019 17:38

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Orpo uhrasi lastemme turvallisuuden tietoisesti

to 17.01.2019 20:00

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mitä termi "vihervasemmisto" tarkoittaa?

pe 24.08.2018 09:42

Arto Luukkanen

Lopetetaan hyssyttely ja turvataan Suomen lapset!

ke 16.01.2019 23:12

Mika Niikko

Itsekkyyden naamiaiset

ma 02.07.2018 00:54

Musta Orkidea

Viimeisen muurin takana on totuus

ke 14.02.2018 10:55

Mikko Paunio

Elina Grundström on maineriski JSN:lle

to 20.12.2018 16:13

Heikki Porkka

Arvopohjista ja pedofiliasta

to 17.01.2019 10:50

Olli Pusa

Uutta turvapaikanhakija-aaltoa valmistellaan

to 17.01.2019 22:31

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Kuinka paljon puolue vastaa kannattajakuntaansa ?

la 22.12.2018 19:13

Reijo Tossavainen

Persujytky on viisauden alku - mutta vain vaalien alla

ma 14.01.2019 16:09

Jessica Vahtera

Työpaikkoja ei synny tilastotempuilla

pe 27.04.2018 12:59

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Tavattomuuden lähteillä

ke 16.01.2019 23:10

Matti Viren

Taas se Impivaara

ma 06.08.2018 22:40