Blogi: Heikki Porkka, to 20.01.2022 15:08

Fasistista menoa aluevaalien alla

 

Aivan aluksi on todettava, että en ole samassa veneessä Sanna Marinin hallituksen enkä yhä fasistisemmaksi käyvän kokoomuksen kanssa.

Tunnustuksena kerron, että olen joskus ammoisina aikoina (kovin nuorena) äänestänyt demareita, hiukan vartuttuani monia eri puolueita, kuten jo manan majoille menneitä liberaaleja (LKP) sekä perussuomalaisia, kristillisdemokraatteja ja kokoomusta, joista viimeksi mainitulle en antaisi tänä päivänä luottamusta missään tapauksessa.

Ylpeänä voin lisäksi todeta, että kommunisteja (skdl, vas) ja vihreitä en ole koskaan äänestänyt. Ääripuolueet ovat aina vaarallisia. Niiden ikiaikaisena taktiikkana on ollut kaiken mukavan ja hyvän lupaaminen, vaikka todellisuudessa ne ovat innokkaimpia aidon vapauden rajoittajia ja riistäjiä.

Viimeisten vuosien aikana on suomalaisella poliittisella kentällä nähty raju muutos, sillä aiemmin (vielä 1900-luvun puolella) vapauden aatteen nimiin vannonut kokoomus on lähentynyt puolueita, joille aito vapaus on arvona pahnan pohjimmaisten joukossa.

Vapaus ei ole koskaan absoluuttisen rajatonta, vaan jokainen valtio määrittää sisällään, millaisia lakeja ja sääntöjä siellä noudatetaan.

Oikeus koskemattomuuteen, oikeus elämään, sananvapaus, liikkumisen vapaus ja kansalaisten tasavertainen kohtelu lain edessä ovat länsimaisen yhteiskunnan kulmakiviä. Tämän päivän kokoomus on sekä sananvapauden että liikkumisen vapauden ja kansalaisten tasavertaisen kohtelun vastainen ryhmittymä.

Kokoomus oli se puolue Sipilän hallituksessa, joka Petteri Orpon johdolla vaati ”vihapuhetyöryhmän” perustamista. Kokoomus oli myös puolue, joka esitti länsimaista sananvapautta syvästi vihaavaa Raija Toiviaista valtakunnansyyttäjäksi.

Marinin hallituksen aikana kokoomus on istunut oppositiossa, tosin vain näennäisesti, sillä oppositiosta käsin se on tukenut Marinin hallituksen päätöksiä, joista on eniten haittaa suomalaisille nimenomaan vapauden kannalta.

Kokoomus on ollut jopa hallitusta innokkaampi rajoittamaan kansalaisten elämää eikä sen vapautta vastustaville vaatimuksille näy tulevan loppua, vaikka koronakriisi on selkeästi väistymässä viruksen tehon hiipumisen myötä.

Kokoomuksen fasismin mieleen tuovia kantoja eivät hetkauta edes asiantuntijatahojen, kuten THL:n ja useiden lääkäreiden antamat julkiset lausunnot, joiden mukaan rokotepassilla ei ole nykyisessä tilanteessa mitään merkitystä.

Ohjeet kokoomukselle tulevat nähtävästi Brysselin komissiolta, josta on muodostunut kokoomuksen ideologinen koti samalla tavoin kuin kommunismia kohti kurkottanut Moskova oli ennen muinoin erityisesti kotikommunistien ja keskustan poliittinen suunnannäyttäjä.

Kokoomuksen puheenjohtajana Orpo seuraa melko tarkoin Jyrki Kataisen (kok) jalanjälkiä.

Puolueen puheenjohtajana aiemmin istunut Katainen pyrki kaikin keinoin miellyttämään EU-komission alkoholisoitunutta johtajaa Jean-Claude Junckeria. Katainen ei miettinyt kansakunnan etua, vaan poliittisen uransa etenemistä. Hänen päämääränään oli kansainvälinen kultainen oksa, komissaariksi pääsy, joka myös toteutui.

Käytännössä Orpon johtama kokoomus kannattaa komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin toivomaa rokotepakkoa

Suuri yleisö ei välttämättä tiedä, että Ursula von der Leyenin mies Heiko von der Leyen on solu- ja geeniterapiaan erikoistuneen Orgenesis-yhtiön lääketieteellinen johtaja

Millä tavoin Orgenesis kytkeytyy koronakriisiin, siitä saa lisää tietoa tästä pitkähköstä silmiä avaavasta artikkelista. Suomen ”luotettavat mediat” eivät ole liiemmin avanneet tätä(kään) näkökulmaa koronakriisin aikana. Miksi?

Entä millä tavoin vapaassa maailmassa suhtaudutaan pakkorokottamiseen?

Yhdysvalloissa korkein oikeus kumosi presidentti Joe Bidenin lakiesityksen, jonka mukaan kaikille yli sadan hengen työpaikoille olisi tullut rokotepakko. Yhdysvalloissa ei ole rokotepakkoa myöskään terveydenhuollossa, vaan rokotuksen vaihtoehtona kelpaa negatiivinen testitulos.

Orpolle ja kokoomukselle tällainen malli ei kelpaa, vaikka tosiasiassa testi kertoisi rokotetta varmemmin kantaako henkilö virusta.

Twitterissä useat kokoomusaktiivit / kokoomusta äänestämään ilmoittautuneet ovat ilmaisseet selkeän kantansa kehumalla esimerkiksi Australian käyttämiä toimenpiteitä.

Australiassa ihmisiä on pakotettu suljetuille leireille, vaikka heillä ei ole edes ollut koronaa, vaan he ovat olleet tietämättään koronaan sairastuneen seurassa. Leiriltä ei ole päässyt pois, vaikka useat koronatestit ovat näyttäneet nollaa.

Lisäksi monet kokoomuskannattajat / aktiivit ovat ilmaisseet kantansa, jonka mukaan pakkorokotus on ok ja että rokottamattomat täytyy eristää yhteiskunnasta.

Pari esimerkkiä kokoomuslaisten twitter-kommentoinnista:

Aluevaaliehdokas Arttu R. (kok) Pirkanmaalta twitterissä 19.1.2022:

”Totta, kahtiajako ja vastakkainasettelu jatkuu niin kauan, kun rokottamattomia ylipäätään on. Siksi rokotepassiakin tehokkaampi keino olisi käynnistää pakolliset rokotukset tartuntalain 47 § nojalla ja rokottaa näin koko väestö.”

Kokoomuksen äänestäjäksi twitterissä ilmoittautunut ruokablogia pitävä tamperelainen Jani K., joka kertoo olevansa markkinoinnin tekijä. Jani K. 16.1.2022 twitter:

”Miten muutaman prosentin perseilyvähemmistö voi terrorisoida paitsi toimialoja, myös yksittäisiä paikkoja? Tunnustan kannattavani rokotuspakkoa. Tai no ei pakkoa, mutta rokottamattomien sulkemista perus arjen ulkopuolelle ja lisäveroa sairaalataakan nostamisesta.”

Jani K. päätti myöhemmin (19.1.2022) jatkaa ylimielistä viestintäänsä, jossa hän solvaa melko räikeästi tuhansia ihmisiä samalla, kun luokittelee rivien välissä itsensä viisaiden ja fiksujen joukkoon:

”Purra ei ole niin tyhmä, etteikö erottaisi kevään 2020 koronaa tämän hetken koronasta. Purra ei ole niin tyhmä, ettei erottaisi marraskuun 2021 koronapassitarvetta tämän hetken passitarpeesta. Hän vain pitää kannattajiaan idiootteina. Mikä toki pitää paikkansa ja silleen fiksua.”

Kokoomuslaisten fasismia kannattavia avautumisia on lukuisia, yllä olevat ovat vain esimerkkejä sivistyspuolueen edustajien ja kannattajien kielenkäytöstä ja sivistyksen tasosta.

Siitäkään massamedia (Yle, HS, Iltalehti jne.) ei ole kertonut mitään, että kokoomus on asettanut törkeästä lahjuksen ottamisesta ja virka-aseman väärinkäyttämisestä syytteessä (prosessi on kesken, menossa hovioikeuteen) olevan henkilön Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluevaalilautakunnan puheenjohtajaksi.

Eikä sitä, että Itä-Uudenmaan kokoomus on asettanut aluevaaleihin ehdolle kertaalleen luottamustehtävästä (lautakuntapaikka) törkeän pahoinpitelyn vuoksi erotetun ulkomaalaistaustaisen miehen.

Miksi nostan esiin avoimesti mielipiteensä kertovia kokoomuslaisia henkilöitä? Tasapuolisuuden vuoksi.

Jos valtamedia olisi yhtä aktiivinen kokoomuksen väen kuin persujen tarkkailussa, saattaisi massamedia saada jättiotsikoita, joissa kerrotaan kokoomuspuolueen fasistisiiven heräämisestä puolueen puheenjohtajan viitoittamalle tielle.

Petteri Orpo ilmaisi kansalaisia lokeroivan kantansa 10.1.2022 julkaistussa blogissa, lainaus tekstin loppuosasta: 

”Esitämmekin koronapassin muuttamista puhtaasti rokotepassiksi. Pelkkä negatiivinen testi ei enää riittäisi esimerkiksi ravintolaan tai yleisötapahtumiin pääsemiseksi.”

Orpo vaatii, vaikka asiantuntijat, kuten THL:n Mika Salminen, ovat kyseenalaistaneet passin käytön. Salmisen mukaan "pohja koko passin ympäriltä tippuu pois", koska se ei estä tartuntojen leviämistä. 

Voiko poliitikko (Orpo) enää selkeämmin osoittaa fasismin arvostuksensa?

Orpo ja kokoomus haluavat repiä kansakunnan rikki ja se heille suotakoon, koska vapaassa maassa voi toteuttaa haluamaansa politiikkaa, jos se ei riko lakia. Tosin, kuten tästä blogitekstistä selviää, Orpon käsitys länsimaisesta vapaudesta on varsin rajallinen viitaten pikemminkin totalitarismia kannattavien vapauskäsitykseen.

Ymmärtääkö Orpo, että kun lainsäädännöllä pyritään sulkemaan osa kansalaisista yhteiskunnan normaalien toimintojen ulkopuolelle, se tarkoittaa, että kyse on fasismista. Periaatteessa aivan samantyyppisestä poliittisesta toiminnasta, jota Saksassa harjoitettiin erityisesti 30-luvulla ja Neuvostoliitossa useiden vuosikymmenten ajan.

Kun juutalaisia ryhdyttiin Saksassa syrjimään, ei heitä välittömästi keskitysleireille viety. Ensin heidän elämäänsä rajoitettiin monin tavoin, esimerkiksi kieltämällä heidän pääsynsä uskonnollisiin ja kulttuuria sisällään pitäviin tapahtumiin. Myös matkustaminen kiellettiin.

Rinnastanko nyt holokaustiksi kutsutut tapahtumat Orpon ja Marinin hallituksen vaatimaan rokotepassiin? En, vaan kerron, että ihmisten erottelulla, eristämisellä ja syrjinnällä eri aikakausina on paljon samankaltaisuuksia ja ne selitellään aina parhain päin.

Kommunisteilla oli Neuvostoliiton alueella omat fasistiset konstinsa, muun muassa Saarenmaalla täytyi saada lupalappu, jos halusi mennä tapaamaan naapurikylässä, siis muutaman kilometrin päässä asuvia sukulaisiaan tai ystäviään. Luottamus hyvä, kontrolli paras?

Marinin hallituksen sekä Orpon johtaman kokoomuksen tahtona näyttää olevan täyden kontrollin saaminen. Asiantuntijat niin Suomessa kuin Virossa (yksi, kaksi) eivät kannata rokotepassia, vaan pikemminkin yhteiskunnan avaamista, samantyyppistä toimintaa, jollaiseen Britannian pääministeri Boris Johnson kertoi maan siirtyvän. Britannian paluusta kohti normaalia kertovat muun muassa seuraavat toimenpiteet: sisätiloja koskenut maskipakko pois, yökerhoihin ilman passia ja etätyön lopettaminen.

Marinin hallituksen ja Orpon edistämä koronapolitiikka on fasistista, kansalaisia eriarvoistavaa, lokeroivaa ja syrjivää, vaikka he muuta väittäisivät.

1900-luvun historiaa lukemalla ymmärtää kuinka vaarallisella tiellä Marin, Orpo ja Krista Kiuru sekä esimerkiksi Itävallan, Saksan ja Ranskan poliittiset johtajat tallustelevat tänä päivänä.

Erityisen mielenkiintoista on, että sekä Marin että Orpo osoittavat asiantuntijoihin kohdistuvaa halveksuntaa vaatimuksineen. He politikoivat koronan voimalla sen sijaan, että asettaisivat kansakunnan kaikinpuolisen hyvinvoinnin ykkösprioriteetiksi.

Jälleen kerran mietintämyssyyn hiipii ajatus, jonka mukaan Marin ja Orpo ovat aivan muun tahon kuin suomalaisten asialla.

Viimeisimpien puoluegallupien mukaan SDP ja kokoomus ovat suosituimmat puolueet. Siis juuri ne, jotka eniten suomalaisia kivittävät ja joiden johto edustaa enemmän Brysselin kuin suomalaisten etua.

Suomalaisia on sanottu jonkin höpötutkimuksen mukaan maailman onnellisimmaksi kansaksi. Kuka uskoo?

Vanha sanonta puolestaan kuuluu, onnekkaimpia ovat puupäät, sillä he eivät huku. Kuka itsensä puupääksi laskee, sitä en tiedä, mutta toivon mukaan mahdollisimman harva.

On sanottu, että media on neljäs valtiomahti, jonka lisäksi median väitetään olevan vallan vahtikoira. Vallan vahtikoiraksi mediaa ei ole voinut nimittää enää vuosikausiin. Tai no, ehkä keltaisista lehdistä keltaisin, Seiska-lehti saa muutaman pisteen tältä osin liittyen paljastuksiin pääministeri bile-Marinin taipumuksista painaa poliitikkojen arvostus ja uskottavuus entistäkin alemmas.

Tarkoitushakuiseksikin mediaa on moitittu ja siihen suuntaan viittaavat myös tiedot puolueiden edustajien saamasta puheajasta aluevaalitenteissä.

Kolme esimerkkiä puolueiden edustajien saamasta puheajasta:

Ylen aluevaalipaneeli 4.1.2022:

Mykkänen (kok) 12 min, Saramo (vas) 11 min 45 s, Lohi (kesk) 10 min, Räsänen (kd) 8 min 40 s, Lindtman (sdp) 7 min 46 s, Adlercreutz (rkp) 6 min 20 s, Mäkelä (ps) 4 min 35 s, Harkimo (liik) 4 min 30 s, Harjanne (vihr) 4 min

Iltasanomien viiden suurimman puolueen puheenjohtajapaneeli 11.1.2022:

Marin (sdp) 17 min (24 puheenvuoroa), Saarikko (kesk) 15 min (18), Orpo (kok) 15 min (18), Suomela (vihr) 12,5 min (13), Purra (ps) 11 min (11).

MTV:n puheenjohtajatentti 18.1.2022:

Marin (sdp) 9 min 37 s, Orpo (kok) 8 min 58 s, Saarikko (kesk) 8 min 37 s Essayah (kd) 7 min 14 s, Andersson (vas) 7 min 2 s Henriksson (rkp) 5 min 30 s, Suomela (vihr) 4 min 58 s, Purra (ps) 3 minuuttia 59 s, Harkimo (liik) 3 min 55 s

Ei epäilystäkään siitä, onko valtamedia inhokkinsa ja suosikkinsa valinnut.

Vaali-intoa kaikille lukijoille. Mikäli olet kiinnostunut oman alueesi sosiaali- ja terveyspalvelujen kehityksestä ja toivot uudenlaista, suomalaisten etua ajavaa politiikkaa, kannattaa lopettaa niiden äänestäminen, jotka ovat tuottaneet pettymyksiä jo vuosikymmenien ajan, vaikka ovat aina vaalien alla luvanneet kymmenen hyvää ja kahdeksan kaunista.

Heikki Porkka to 20.01. 15:08

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

Tiitisen listan salailu - pitäisikö Suojelupoliisi vihdoin remontoida länsimaiseksi organisaatioksi?

ke 02.08. 10:38

Harkitsen vakavasti Seiskan tilaamista

ma 31.07. 20:42

Onko nyt niin, että anteeksipyynnöt eivät enää riitä?

su 23.07. 18:17

Kirkasotsaisuuden paluusta, sananvapaudesta ja mauttomasta huumorista

ti 11.07. 12:37

Mitä Yle ei kerro, se sinun on syytä tietää antisemitismiin, homovihaan ja Ranskan mellakoihin liittyen

ti 04.07. 10:05

Suomalaiset ovat orjuuden maailmanmestareita

ke 14.06. 22:34

Yle - leikattavaa ja poistettavaa riittää

su 11.06. 11:49

Mitä Yle ei kerro, se sinun on hyvä tietää - maahanmuutto muslimivaltioista huolestuttaa Viron Suojelupoliisia

to 01.06. 12:02

RKP - maahanmuutto jäsenhankinnan välineenä

ke 17.05. 18:45

blogit

Vieraskynä

Alistamisemme menetelmät

ma 08.08.2022 23:48

Juha Ahvio

Presidenttiehdokkaiden turvallisuuspolitiikka

pe 22.09.2023 00:24

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Kotouttaminen ei tunnu onnistuvan

ke 18.11.2020 16:56

Petteri Hiienkoski

Vaihtoehdot moninapaisessa maailmassa

ti 06.06.2023 16:58

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Klaus Schwabin ja Thierry Malleretin kyyninen "Suuri Kertomus" on kauhistuttavan "Suuren Resetin" toimeenpano-ohjelma

ti 19.09.2023 16:25

Heikki Porkka

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08.2023 15:45

Tapio Puolimatka

Lasten vai aikuisten oikeudet

ma 21.08.2023 19:21

Olli Pusa

Presidenttipeliä?

la 09.09.2023 19:52

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44