Blogi: Mikko Paunio, su 21.05.2017 13:26

Trumpin Big Agenda - Eli kuinka katsot nykyisen valtamedian sumuverhon läpi

David Horowitzin kirjoittaman kirjan (Humanix Books 2017) alaotsikko kuuluu: "President Trump's Plan to Save America" eli presidentti Trumpin suunnitelma Amerikan pelastamiseksi.

Kirjaa ei ole - tietenkään - kommentoitu Clinton News Networkillä (CNN) tai New York Times'ssä tai vaikkapa Washington Post'ssa. Näiden toimitusten harmiksi se on ollut New York Times'n best-seller listalla pitkään.

Sitä kuitenkin myydään miljoonittain kaikissa tärkeimmissä kirjanmyynti kanavissa ja USA:n kenties suurin myyntikanava eli Barnes and Nobles kirja-arviot kertovat mistä on kysymys. Kirja saa joko 5 tähteä tai vain yhden tähden. http://www.barnesandnoble.com/reviews/the-big-agenda-david-horowitz/1125300273?ean=9781630060879#reviews-header Amerikkalaiset ovat jakaantuneet tasan kahtia.

Sanomattakin on selvää, että pirkkopönttöset ja saskasaarikosket pitävät suomalaiset pimennossa tästä kirjasta.

Kirja kertoo Trumpin suunnitelmasta eli mitä hän tekee / teki 100 ensimmäisen päivän aikana. Idea sadasta ensimmäisestä päivästä presidentinvirassa on kopioitu Franklin D Rooseveltiltä.

Kirja on 163 sivua pitkä ja se on erittäin lukijaystävällinen. Luin sen neljässä tunnissa.

Trumpin voiton syyt

Kirja kertoo, siitä kuinka Obaman kaudella on tultu siihen, että 47 miljoonaa amerikkalaista on ruoka-avun varassa ja 94 miljoonaa menetti työpaikkansa Obaman kaudella samalla, kun lähes rajattomat mittasuhteet saanut laiton siirtolaisuus lieveilmiöineen vallitsi ilman yritystäkään hallita asiaa.

Obaman kausi toi mukanaan epäperustuslaillisen päätöksenteon presidentin ukaaseineen mm. ilmastopolitiikassa, jossa jälki on ollut niin ikään karmeata.

Ensimmäisen mustan presidentin kahdeksan vuoden valtakauden jälkeen suurten kaupunkien mustien asuttamat slummit ovat lähes kaikilla mittareilla taantuneet, mutta demokraattien lietsoman kaunapolitiikan (ks. alla) ansiosta "Pelastakaa Nuoret Musta Miehet" järjestö aikaansaa aktivismillaan jopa poliisien salamurhia. Po. järjestö sai hiljan 100 miljoonaa dollaria rahaa George Sorosilta.

Suomenkin median toistamat viesti poliisien brutaaleista otteista nuoria mustia miehiä vastaan unohtaa kuitenkin sen tosiseikan, että Horowitzin mukaan nuoret mustat miehet tappavat 2,5 kertaa enemmän poliiseja kuin poliisit tappavat heitä. Muistan aikoinaan Baltimoressa Marylandissä, kuinka yhden vuorokauden aikana kuoli kuusi poliisia erilaisissa väkivaltaisuuksissa.

Tunne armoton vihollisesi

Kirja tähdentää Sun Zsun vanhaa viisautta, joka sanoo "tunne vihollisesti". Tämä viesti on tarkoitettu erityisesti sinisilmäisille republikaaneille, jotka eivät ymmärrä kunnolla Obaman tai Hillaryn tausta-ajattelun nihilismiä ja kolmen viimeisen vuosikymmenen aikana tapahtunut Demokraattipuolueen siirtymää kohti tyranniaa, joka puetaan valeliberalismiksi.

Valeliberalismin peruslinnake on USA:n yliopistot, joiden professorit ovat lähes 100 %:sti näitä uusia valeliberaalidemokraatteja. He pakottavat opiskelijat yhteen muottiin ajatuksissa oli kyseessä sitten systeeminen rasismi ja rasistikortin heiluttelu, transseksuaalisten oikeuden, "islamofobian" tai Israelin ulkopolitiikan tuomitseminen tai ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun tähdentäminen.

Ajat ovat todella muuttuneet. Oma isäni sai sosialistina - asiantuntijat pitivät häntä parhaana - professuurin hammaslääketieteessä Helsingin yliopistossa vain Urho Kekkosen puututtua nimitykseen. Tuolloin oli vielä voimissaan vasemmistolaisten yliopisto-opettajien syrjintä. Nyt USA:ssa tilanne on kääntynyt päinvastaiseksi. Republikaanien on tänä päivänä mahdoton saada professuureja USA:n yliopistoissa.

Seitsemännessä kappaleessa "Säännöt eivät koske radikaaleja" kerrotaan Obaman ja Hillaryn nihilismin tai ehkä oikeammin machiavellismin eli "tarkoitus pyhittää keinot" alkuperän. Nämä molemmat USA:n kärkipoliitikot ovat Suomessa vähän tunnetun poliittisen organisaattorin Saul Alinskyn oppilaita. Alinsky on kouluttanut suuren joukon demokraattien kaadereita mukaan lukien siis Barack Obaman ja Hillary Clintonin.

Alinskyn oppikirja Rules for Radicals  perustuu Horowitzin mukaan ihmisten kaunoja lietsovaan politiikkaan, joka legitimoi sen, että valehtelu on sallittua kaikilla tasoilla. Horowitzin mukaan monien Demokraattipuolueeseen tulevien idealististen kaadereiden on aluksi vaikea hyväksyä nämä machiavellistiset ohjeet, joissa vain valtaanpääsyllä on merkitystä.

Valitun politiikan vaikutuksilla ei ole mitään merkitystä tässä yhtälössä. Työläiset ja  halveksittavat ("deplorables") ja heidän työpaikkansa saavat mennä. Vain retoriikalla ja vallassa pysymisellä on merkitystä. Tämä sai viime kädessä sai aikaan sen, että Rust Belt Pennsylvaniasta Wisconsiniin kääntyi Hillary Clintonia vastaan.

Agenda

Sadan päivän agenda pitää sisällään paljon asioita, joita meidä totuusmediakin on pitänyt esillä. Ne ovat Obamacaren kaataminen, Yhdysvaltain Ympäristönsuojeluviraston (EPA) epäperustuslailliseen presidentin ukaasiin perustuvat rajoitukset kivihiilivoimaloille ja globaalin radikaalin islamismin vastainen taistelu, tuhannen miljardin dollarin infrastruktuuriohjelma sekä vähän täällä raportoitu systeemisen rasismimyytin paljastaminen. Tämä myytti liittyy keskeisesti meilläkin erityisesti vasemmistopuolueissa vaikuttavaan käsitteeseen "people of color", jonka myötä muslimimaista tulevat henkilöt mielletään automaattisesti alistetuiksi ja liittolaisisiksi, vaikka he eivät olisi alistettuja tai eivät jakaisi vasemmistopuolueiden keskeisiä arvoja kuten naisten tasa-arvoa, uskonnonvapautta tai ihmisoikeuksisa. 

Strategia

Keskeinen oppi republikaaneille on, että heidän on nykyisen hienostelun sijasta heitettävä taisteluhaaste demokraateille ja hylättävä kertakaikkisesti poliittinen korrektius. Ennen Trumpin tuloa poliittiselle areenalle ei kukaan republikaani olisi hennonut käyttää Hillarystä epiteettiä kiero Hillary tai valehteleva Hillary aivan päin naamaa suorassa televisioidussa lähetyksessä.

Trump avasi myös - ehkäpä venäläisten tuella ehkäpä ei (ei muuten edes kiinnosta) - myös Wikileaksin paljastukset Hillarystä ja hänen kampanjapäälliköstä John Podestasta, joita meidän valtamedia, eikä USA:n valtamedia ole avannut suurelle yleisölle. Paljastukset kuitenkin levisivät mm. Breitbart.com:n välityksellä salamannopeasti somessa. Samassa yhteydessä Hillaryn läheisen avustajan Huma Abedinin rooli seksi- ja  sähköpostiviestisotkuissa tuli ilmi. Tämä Hillaryn sähköpostiskandaali vaaransi kansallisen turvallisuuden; Hillary tuhosi nämä sähköpostiviestit muuten ennen senaatin kuulemista. Samoin tuli ilmi laaja Demokraattipuolueessa rehottava korruptio ja Hillaryn saamat sadat miljoonat Clinton-säätiölle vastapalveluna sille, että Hillary otti vastaan ulkomaisia toimijoita virkakaudellaan. Luonnollisesti kierolta Hillaryltä odotettiin vastapalveluita. Lisäksi tuli ilmi, että USA:n ulkoministerin läheisimmän neuvonantajan - siis Human - äiti ja veli kuuluvat muslimiveljeskuntaan.

Kaikki nämä paljastukset saivat aikaan someviestinnän avulla lähes kouristuksen omaisen oksennusrefleksin suuressa osassa äänestäjäkuntaa. Demokraattipuolueen julkikuva on nyt vielä heikompi kuin Trumpin, mikä on pidettävä mielessä ja katsotte totuusmedian nykyisen vallalla olevan sumuverhon läpi.

Strategiaosiossa on 13 kohtaa, jotka kaikki ansaitsivat tulla tässä mainituiksi. Kommentoin niistä vain eräitä. Ensimmäisen siis jo mainitsin eli "riisukaa hanskat ja ryhtykää vastarintaan, älkääkä antako koskaan periksi, ei koskaan".

Horowitz kuvaa - oikeutetusti - Demokraattien akilleen kantapääksi suurkaupunkien slummien nykytilaa. Demokraatit ovat olleet näillä alueilla jo vuosikymmeniä vallassa ja tulos on murheellinen. Trump on tarjoamassa slummien asukkaille tapansa mukaan diiliä, joilla hän pyrkii nostamaan slummien nuoret köyhyyestä ja toivottmuudesta mm. opintojen palveluseteleillä.

Keskeinen osa strategiaa on myös koululaitoksen ja yliopistolaitokseen vaikuttaminen, jotta indoktrinaatio poliittiseen korrektiuteen voidaan lopettaa. Horowitz käy myös läpi poliittisen indoktrinaation rahoituksen. Demokraatit ovat mm. vallanneet Ford Foundationin ja saavat ennen näkemättömiä rahasummia poliittisen hankkeiden tueksi republikaaneille jäädessä vain muruset. Samalla demokraatit ovat käyttäneet USA:n veroviraston poliittisesti valittua johtoa hyväksi ottaakseen pois tietyiltä republikaanisilta järjestöiltä verovapauden, kun he itse pitävät kynsin ja hampain kiinni verovapaudesta erittäin kyseenalaisille järjestöille (erityisesti ympäristöjärjestöt).

Muutama sana sumuverhosta

USA:ssa ihmisten käsitys tiedonvälityksen puolueettomuudesta on kärsinyt valtavan kolauksen viimeisten vuosikymmenten aikana http://www.gallup.com/poll/195542/americans-trust-mass-media-sinks-new-low.aspx

Suomessa ei tiedosteta, että seeänännät nyt:t, washingtonpostit ym. valtamediat mielletään USA:ssa tänään laajalti "corporate newsmedia" käsitteen kautta, joka on pystyssä vain voiton tavoittelun vuoksi.

Corporate newsmedialla alkaa olla yhtä huono julkisuuskuva kuin valtamedian pääosin vastuuttomasti leimaamilla ydinvoima., lääke- tai kemianteollisuuksilla. Ihmiset tietävät, että niihin ei ole luottamista. Pilkka on osunut omaan nilkkaan ja pahasti.

Suomessa on sama kehitys jo pitkällä, vaikka totuusmedia yrittää epätoivoisesti perustella omaa totuusjournalismiaan jatkamalla kehnoa journalismia ja kiihottamalla kansaa "vale"journalismia vastaan, vaikka valejournalismi on syntynyt ilmeisestä tiedonnälästä sellaista tietoa kohtaan, jonka kansa tietää siltä pimitettävän.

Totuusmedia saa nyt maistaa omaa lääkettään somen valittua uuden USA:n presidentin. Tämän vuoksi nyt saamme nähdä masentavaa eeppistä yhteenottoa Trumpin tviitit vastaan CNN, BBC, NYT, Washginton Post, HS, YLE. 

Totuusmedian kuoro pauhaa 24/7 epämääräisistä lähteistä saatua tietoa venäläisten sotkeutumisesta USA:n presidentinvaaleihin. Aina kun avaan CNN:n on menossa joku juttu Trumpista ja hänen väärinkäytöksistään, koska "lähteet kertovat sitä sun tätä". Sillä ei kuitenkaan taida olla pidemmän päälle paljoa vaikutusta.

"Kyllä kansa tietää" oli Veikko Vennamon viisas lausahdus.

Mikko Paunio su 21.05. 13:26

(Kaikki OM:n osoitteet vaihdettiin turvallisiksi https- osoitteiksi 28.10.2018. Muutos nollasi osan vanhoista FB peukutus- ja jakolaskureista)

Mikko Paunio

Kirjoittaja on helsinkiläinen terveydenhuollon erikoislääkäri ja Helsingin yliopiston epidemiologian dosentti. Hän on kolmannen polven sosialidemokraatti ja liittynyt SDP:hen vuonna 1977. Hänen työnantajiaan on vuosien varrella olleet mm. Helsingin yliopisto, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki.

tuoreimmat

Jani Toivola, vammaiset ja vihreä identiteettilässytys

to 20.09. 16:44

Totuusmedia suojelee Paavi Fransiskusta

su 09.09. 09:06

Humanitaarinen maahanmuutto uhkaa vammaisten oikeuksia

la 01.09. 13:21

Ett folk ett parti - Ruotsidemokraattien lopullinen kuolinisku demareille?

su 19.08. 10:30

Vihdoin normijournalismia Pekka Haavistosta

ke 01.08. 20:23

Ison Britannian Audit Office: "Kierrätysmuovi voi joutua meriin"

ma 23.07. 11:45

Suonpää: "Paunio, tuo kauhea äärioikeistolainen"

pe 13.07. 10:01

Vastaukseni Samuli Suonpäälle Kirkko ja Kaupunkilehden blogiin julkaistu K K:ssa

ma 09.07. 17:27

Muovigate ja Totuusmedia

pe 06.07. 08:22

Punavihreät ovat rikollisia toimijoita

ma 02.07. 10:23

blogit

Vieraskynä

Kirja-arvio: Kiinalainen juttu

su 18.11.2018 00:00

Juha Ahvio

Sananvapaus on uhattuna Suomessa

to 06.12.2018 13:01

Professorin Ajatuksia

Kirjailijan helvettiin-toivotukset päätyivät lehden sivuille

la 08.12.2018 23:21

Jukka Hankamäki

Avoin kirje Uuden Suomen Markku Huuskolle ja Alma Medialle

la 08.12.2018 23:24

Petteri Hiienkoski

Ylen sokeat politrukit "natsijahdissa"

pe 07.12.2018 05:29

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Afrikan tulevaisuus huumeiden varjossa

su 09.12.2018 15:21

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mitä termi "vihervasemmisto" tarkoittaa?

pe 24.08.2018 09:42

Arto Luukkanen

Hyvää itsenäisyyspäivän aattoa!

to 06.12.2018 12:57

Mika Niikko

Itsekkyyden naamiaiset

ma 02.07.2018 00:54

Musta Orkidea

Viimeisen muurin takana on totuus

ke 14.02.2018 10:55

Mikko Paunio

Jani Toivola, vammaiset ja vihreä identiteettilässytys

to 20.09.2018 16:44

Heikki Porkka

Suojelua suomalaislasten elämää tuhoamalla

su 09.12.2018 12:43

Olli Pusa

Länsimaiden perikato?

su 02.12.2018 22:56

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Yle asennekasvatuksen asialla

to 23.08.2018 14:57

Reijo Tossavainen

Agendatoimittajat turvautuvat jo natsien propagandajohtaja Göbbelsin oppeihin

la 08.12.2018 18:28

Jessica Vahtera

Työpaikkoja ei synny tilastotempuilla

pe 27.04.2018 12:59

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Tatuoitu nainen

la 08.12.2018 23:22

Matti Viren

Taas se Impivaara

ma 06.08.2018 22:40