Blogi: Heikki Porkka, ma 29.05.2017 10:06

Ennakointi on suuri synti ulkoa tulevien ongelmien ja terrorismin torjunnassa

Saksa ei kyennyt valvomaan ja poistamaan maasta vaaralliseksi tiedettyä islaminuskoista kriminaalia, joka toteutti Berliinissä rekka-autolla tehdyn terrori-iskun joulutorille.

Britannia ei kyennyt valvomaan Manchesterissa joukkomurhan toteuttanutta, vaaralliseksi ennakkoon tiedettyä islaminuskoista Salman Abedia, vaikka hänen tiedettiin olevan potentiaalinen terroristi.

Jussi Halla-aho leimattiin kylmäkiskoiseksi, kun hän vaati rajan yli tulevien sijoittamista suljettuihin säilöönottokeskuksiin syksyllä 2015, kun invaasio oli alkanut.

Ei Halla-ahoa uskottu aiemminkaan, vaikka juuri ”halla-aholainen” sisä- , sosiaali-, turvallisuus- ja ulkopolitiikka olisivat olleet tehokkaita välineitä terroristien ja vakavien ongelmien maihinnousun ennaltaehkäisyyn.

Halla-ahoon kohdistunut avoin halveksunta on johtanut tilanteeseen, jossa Suomen alueella majailee satoja potentiaalisia terroristeja. Kaikesta todellisuudesta huolimatta hallitus jauhaa monotonista sanomaansa, jonka mukaan ”ei saa antaa pelolle valtaa”.

Äärimmäisen tuhoisaa monikulttuurismia (islamin invaasio) päivästä toiseen tukeva Yleisradio vahvistaa hallituksen sanomaa myötämielisellä uutisoinnillaan.

Omaa ja läheistensä elämää ja terveyttä rakastavien ihmisten on syytä unohtaa poliittisen eliitin puheet. Liian moni ihminen, joka on uskonut poliitikkojen ja valtamedian sankarillisuudeksi kohottamaan pelottomuuden agendaan, on menehtynyt tai vammautunut loppuelämänsä ajaksi.

 

Entä mitä hyötyä on eurooppalaisesta yhteistyöstä terrorismin torjunnassa? Pääministeri Sipilä totesi Ylen haastattelussa viime lauantaina (27.5.2017), että eurooppalaisella yhteistyöllä kyetään ehkäisemään terrorismia.

Sipilää, hallitusta ja valtamediaa ei kiinnostanut koko asia siinä vaiheessa, kun EU:n korkea viranomainen varoitti terroristien tulosta turvapaikanhakijoiden seassa. Hallitus ja valtamedia olivat enemmän huolissaan siitä, millä tavalla saadaan potentiaalisille pomminheittäjille mahdollisimman mukavat olosuhteet Suomessa.

Suomi ei ole vieläkään reagoinut tarvittavalla tavalla, vaikka sekä itäisessä että läntisessä naapurimaassa on toteutunut terrori-iskuja.

Miksi ennakointi ja oikeiden asiantuntijoiden eli tiedustelupalvelujen tiedot eivät ole kiinnostaneet, mutta sen sijaan on uskottu Ulkopoliittisen instituutin ja CMI:n ”asiantuntijoiden” harhaisiin puheisiin?

Mitä hyötyä on eurooppalaisesta yhteistyöstä, kun tiedot eivät kelpaa? Miksi edes seksuaalirikostilastojen hirvittävä noususuhdanne ei saa pääministeriä ja sisäministeriä reagoimaan?

Seuraavassa on kronologinen kertaus invaasion alkuaikojen merkkipaaluista, joiden perustella jokainen maansa asukkaiden turvallisuudesta huolestunut johtava poliitikko olisi reagoinut toisin kuin yksikään suomalainen ministeri tai oppositiojohtaja. Valtamedian järkyttävää oikeaa tietoa pimittävää toimintaa unohtamatta.

 

1. BuzzFeed-uutissivuston Istanbuliin asemoituneen kirjeenvaihtajan Mike Giglion ja lehden avustajan Munzer al-Awadin artikkelissa (julkaistu 30.1.2015) syyrialainen ISIS-aktiivi ja kaksi salakuljettajaa kertovat ISIS-organisaation lähettävän taistelijoitaan Turkin kautta länteen. Terroristit siirtyvät Eurooppaan pienissä ryhmissä pakolaisia täynnä olevissa veneissä. ISIS-aktiivin mukaan salakuljetut henkilöt ovat valmiita tekemään Euroopassa iskuja länttä vastaan.

2. Daily Mail  6.7.2015: Michele Coninsx toteaa ISIS-terroristien pyrkivän Eurooppaan Välimeren yli turvapaikanhakijoiden joukossa.
Coninsx on Eurojustin johtaja. Eurojust on EU:n korkea syyttäjäviranomainen, jonka toimialana ovat laiton maahanmuutto, terrorismi ja kyberrikollisuus.

3. Puolitoista kuukautta Coninsx’n lausunnon JÄLKEEN Suomen sisäministeri Petteri Orpo (kok) totesi 22.8.2015 :
”Esimerkiksi pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia.”

4. Noin kaksi kuukautta Coninsx’n antaman varoituksen JÄLKEEN suomalainen UPI:n terrorismiasiantuntija Teemu Tammikko väittää aivan toista (9.9.2015):

Tarina pakolaisten joukkoon soluttautuneista terroristeista näyttää siis nykytiedon valossa olevan täyttä satua. Siitä huolimatta tämän päivän Euroopassa maahanmuuttoa vastustavat poliittiset tahot ovat toisintaneet sellaisenaan ISIS:in propagandaa ja jopa vahvistaneet sitä maalailemalla sen päälle omia uhkakuviaan.”

Tammikko ei noteerannut lainkaan ulkomaisten asiantuntijoiden varoituksia. Eurojustin Coninsx’n lisäksi useiden turvallisuuspalvelujen ja valtioiden edustajat kertoivat saaneensa tietoja terroristien tulosta pakolaisten seassa. Tietoa henkilöistä ja tahoista, jotka varoittivat tiedustelutietoihin ja tosiasioihin perustaen tulevasta vuoden 2015 aikana, löytyy tästä löytyvän raportin sivuilta 10 ja 11.

Tammikko painottaa tekstissään lisäksi, että ”Mikään turvallisuusviranomainen ei ole vahvistanut, että yhtäkään terroristia olisi pakolaisten joukosta saatu kiinni. ISIS:in väitettä ei siis tue vielä yksikään fakta.”

Tammikon harmiksi esimerkiksi CNN kertoi jo 20.5.2015 Italian poliisin pidättäneen Tunisian terrori-iskuun liitetyn miehen, joka oli saapunut pakolaisten seassa veneellä Sisiliaan noin viikko terrori-iskun jälkeen. ISIS otti vastuun Tunisian iskusta.

5. Daily Mailin 17.9.2015 julkaiseman artikkelin mukaan Eurooppaan pyrkiville turvapaikanhakijoille ja ISIS-terroristeille myydään syyrialaisia passeja ja henkilötietoja. Hinnat vaihtelevat 750 eurosta 1 500 euroon. Tyhjät passit, henkilökortit ja ajokortit ovat useimmiten aitoja ja ne on varastettu Syyrian valtionvirastoista. Väärentäjät lisäävät passeihin ja kortteihin ostajan henkilötiedot kuvan kera. Henkilötiedot on usein hankittu kuolleelta ihmiseltä.

6. HS julkaisi 11.12.2015 artikkelin, jossa haastatteli asiantuntijoita

a) Maanpuolustuskorkeakoulun tutkiva kapteeni Paronen: ”Mikään empiria ei kuitenkaan tällä hetkellä osoita, että Isis olisi ainakaan mittavassa määrin pyrkinyt hyödyntämään pakolaisreittejä soluttamisoperaatioissa.”

b) Konfliktinhallintajärjestö CMI:n Irak-asiantuntija Hussein al-Taee vastaa kysymykseen onko ISIS lähettänyt terroristeja Eurooppaan turvapaikanhakijoiden joukossa: ”Ei ole olemassa suoria todisteita siitä, että Isis olisi näin tehnyt.”

Paronen ja al-Taee kertoivat mielipiteensä Pariisissa 13.11.2015 tapahtuneiden terrori-iskujen JÄLKEEN. Pariisin iskujen sarjassa tekijöiden joukossa oli henkilöitä, jotka tulivat turvapaikanhakijoiden mukana Eurooppaan. ISIS otti vastuun iskuista. Pariisissa kuoli yli 130 ja haavoittui yli 350 ihmistä.

7. HS artikkeli 5.2.2016 : ”Äärijärjestö Isis on lähettänyt Eurooppaan taistelijoitaan, jotka esiintyvät pakolaisina, kertoi Saksan kansallinen tiedustelupalvelu BfV perjantaina uutistoimisto Reutersin mukaan.”

8. Yle 22.3.2016, CMI-toimiston asiantuntija Hussein Al-Taee, kahdeksan kuukautta Consinsx’n lausunnon ja neljä kuukautta Pariisin iskujen JÄLKEEN:
”– Yleisesti ottaen suurin osa näistä ihmisistä, jotka ovat tähän maahan tulleet, ovat lähteneet Isisiä ja kuolemaa karkuun, ja ne muut, tai suurin osa heistä, ovat tulleet paremman elämän toivossa, mutta Isis ei ole lähettänyt ihmisiä. Tämä täytyy ottaa huomioon, al-Taee myös muistutti.”

9. Reuters uutisoi 11.5.2016 kymmenien terroristiepäiltyjen saapumisesta Saksaan pakolaisten joukossa.

Uutisen mukaan Saksan viranomaiset tutkivat 40:ä tapausta, joissa epäillään islamilaisten terroristien tulleen maahan Lähi-idästä vyöryneen pakolaisaallon mukana.

10. Entä mitä kylmäkiskoiseksi pimeyden ruhtinaaksi ja Suomen ulkopolitiikan raunioittajaksi valtamedian leimaama Jussi Halla-aho sanoi 4.10.2015 julkaistun HS:n artikkelin mukaan:

”Mitä Halla-aho nyt [lokakuussa 2015] tekisi, jos hän saisi päättää?

Hän sulkisi heti Suomen länsirajan.

Maahan jo päässeet turvapaikanhakijat hän sijoittaisi "valtavaan parakkikylään", jonka majoitustilat olisivat "minimistandardilla". Asukkailta hän ottaisi pois valtion rahallisen avun.
Hän uskoo, että se ajaisi takaisin Ruotsiin kaikki ne, joilla ei ole todellista hengenhätää.”

”Halla-aho vaatii, että Dublinin sopimusta noudatetaan ja turvapaikanhakijan asia käsitellään siinä maassa, johon tämä ensimmäiseksi saapuu.”

”Välimerellä Halla-aho käännyttäisi joka ikisen turvapaikanhakijoiden "purkin" lähtösatamaan.”

 

Sipilä on todennut, että hänellä on erilainen arvomaailma kuin Halla-aholla. Uskon, että erittäin moni suomalainen on tällä hetkellä kiinnostunut tietämään, millainen arvomaailma on pääministerillä, joka on osoittanut toistuvaa piittaamattomuutta maansa kansalaisten turvallisuudesta. Sama piittaamattomuus koskee tietysti kaikkia Sipilän hallituksen ministereitä sekä oppositiojohtajia.

Perussuomalaisten puheenjohtajapeliä seuraavia kiinnostanee myös tieto, jonka mukaan nykyinen Eurooppa- ja kulttuuriministeri Sampo Terho ei tukenut Halla-ahon vaatimusta säilöönottokeskuksista, kun Halla-aho esitti sen syksyllä 2015. Terho ja ulkoministeri Timo Soini vastustivat kumpikin niin pontevasti Halla-ahon esitystä, että sitä ei viety maan hallituksen käsittelyyn perussuomalaisten vaatimuksena.

Kokoomuksen ja keskustan suunnasta ei tietenkään edes harkittu Halla-ahon esittämää toimenpidettä, jonka myötä suomalaisen yhteiskunnan turvallisuus olisi täysin toisella tasolla kuin avoimien ovien politiikan seurauksena.

Yleisradion A-studion tentissä (24.5.2017) Terho kertoi yllättäen olevansa nyt säilöönottokeskusten kannalla. Ennakoiva turvallisuuspoliittinen toimenpide ei kiinnostanut Terhoa siinä vaiheessa, kun tilanne oli akuutti ja tulevat ongelmat vielä mahdollista estää.

Halla-aho oli lojaali eikä haastanut tv-tentissä Terhoa tämän aiemmista puheista.

Rehellisyys maan perii? Toivottavasti.

Heikki Porkka ma 29.05. 10:06

(Kaikki OM:n osoitteet vaihdettiin turvallisiksi https- osoitteiksi 28.10.2018. Muutos nollasi osan vanhoista FB peukutus- ja jakolaskureista)

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Arvopohjista ja pedofiliasta

Klo 10:50.

Me tiesimme, mutta emme estäneet

ke 16.01. 14:28

Helsingin huuhaat, Turun tollot ja Oulun pöljät

ti 15.01. 14:21

Valtamedia islamin asialla

ma 14.01. 10:57

Sanna Marin, sdp ja oululaiset päättäjät

su 13.01. 10:38

Kai Mykkänen - haitallisen maahanmuuton vastuuministeri

la 12.01. 13:28

Tämä maa on Suomi - seinähullujen paratiisi

pe 11.01. 16:15

Kahden päivän fb-vierailu, osa 2

ke 09.01. 10:14

Kahden päivän fb-vierailu

ti 08.01. 20:34

Paula Risikko - trollaava kokoomuslainen

la 05.01. 19:28

blogit

Vieraskynä

Vihapuhe on ihmisoikeus

ke 09.01.2019 17:44

Juha Ahvio

Vuosi 2019 totuuden valossa -luentosarja alkaa

la 12.01.2019 00:06

Professorin Ajatuksia

Oulun tapauksen poikimaa huumoria

ke 16.01.2019 23:09

Jukka Hankamäki

Edessä maahanmuuttovaalit, ja miksi?

ti 15.01.2019 23:26

Petteri Hiienkoski

Pääministerin falskit selitykset

ma 14.01.2019 00:14

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Perussuomalaiset ovat ratkaisu

ma 14.01.2019 17:38

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Orpo uhrasi lastemme turvallisuuden tietoisesti

to 17.01.2019 20:00

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mitä termi "vihervasemmisto" tarkoittaa?

pe 24.08.2018 09:42

Arto Luukkanen

Lopetetaan hyssyttely ja turvataan Suomen lapset!

ke 16.01.2019 23:12

Mika Niikko

Itsekkyyden naamiaiset

ma 02.07.2018 00:54

Musta Orkidea

Viimeisen muurin takana on totuus

ke 14.02.2018 10:55

Mikko Paunio

Elina Grundström on maineriski JSN:lle

to 20.12.2018 16:13

Heikki Porkka

Arvopohjista ja pedofiliasta

to 17.01.2019 10:50

Olli Pusa

Uutta turvapaikanhakija-aaltoa valmistellaan

to 17.01.2019 22:31

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Kuinka paljon puolue vastaa kannattajakuntaansa ?

la 22.12.2018 19:13

Reijo Tossavainen

Persujytky on viisauden alku - mutta vain vaalien alla

ma 14.01.2019 16:09

Jessica Vahtera

Työpaikkoja ei synny tilastotempuilla

pe 27.04.2018 12:59

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Tavattomuuden lähteillä

ke 16.01.2019 23:10

Matti Viren

Taas se Impivaara

ma 06.08.2018 22:40