Blogi: Heikki Porkka, ke 13.09.2017 12:20

Tehokkaasta katumisesta ja poliittisesta moraalista

Minkä ihmisryhmien suojelua päättäjien valtaosa pitää tärkeimpänä?

Aikajanan mediakatsaus kertoo:

1. Iltalehti 22.7.2012: ”Ylen mukaan Suomen eduskunnan turvajärjestelyjä aiotaan tiukentaa Norjassa vuosi sitten tehdyn joukkomurhan takia.”

2. Yle 20.8.2015: ”Yle Uutisten tietojen mukaan ministereiden henkilösuojelua on lisätty viime kuukausina. Ainakin ulkoministeri Timo Soinilla ja valtiovarainministeri Alexander Stubbilla on tällä hetkellä säännöllisesti turvamiehiä suojana.”

3. Yle 25.9.2015: ”Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho vaatii turvapaikanhakijoiden sijoittamista isoon parakkikylään rajalle. Tulijoita pitäisi edustaja Halla-ahon mukaan majoittaa kylässä kunnes heidän turvapaikkahakemuksensa on käsitelty. Hakemusten käsittelyssä menee vähintään kuukausia.”

”– Tulijavirta on katkaistava pikaisilla toimilla, Halla-aho linjaa kannanotossaan.

Parakkikylässä pitäisi olla houkuttelevuuden kitkemiseksi vaatimattomat oltavat ja kylän asukkailta pitäisi ottaa kaikki valtion rahat pois.

– Olen kohtuullisen varma, että ilman todellista hätää, tulijat palaisivat viikossa takaisin Ruotsiin, joka joutuisi sen jälkeen valvomaan Tanskan rajaa ja se taas Saksan rajaa, edustaja Halla-aho veikkaa.”

4. Uusi Lahti 21.10.2015: ”Keskustelua on herättänyt mm. poliisilaitoksen päivittäistiedottamista koskeva ohje, jonka mukaan rikoksista uutisoitaessa ”ei mainita epäillyn asemaa turvapaikanhakijana”. Ohjeistuksessa tätä määräystä perustellaan sillä, että turvapaikka-asiat ovat laajasti salassa pidettäviä ja lainmukaista perustetta turvapaikanhakija-statuksen ilmaisuun ei pääsääntöisesti ole.

Linjaus ihmetyttää laitoksen henkilöstöön kuuluvaa pitkän linjan poliisia. Hän epäilee, onko salassapidon tulkintaa venytetty tarpeettoman pitkälle.

- Eihän kenenkään henkilöllisyys paljastu sillä, että hänen sanotaan olevan turvapaikanhakija.

Viestintäohjeistuksessa on myös perusteltu uusia määräyksiä. Viestinnän tavoitteeksi mainitaan turvallisuuden ja yhteiskuntarauhan edistäminen. Viestinnällä halutaan myös vahvistaa luottamusta poliisin toimintaan ja ehkäistä radikalisoitumista ja rasistisia ilmiöitä.”

Etelä-Suomen Sanomat uutisoi samana päivänä (21.10.2015) ohjeistuksen olevan valtakunnallinen eli koskevan kaikkia Suomen poliisilaitoksia.

Sylttytehdas on sisäministeriö, joten kyse on poliittisesta ohjauksesta, jolla pyrittiin estämään kansalaisten tiedonsaanti. Toiminnallaan sisäministeriö edisti rikollisuutta ja vaaransi kansalaisten turvallisuutta, koska kansalainen ei voi ymmärtää mistä vaara voi uhata, jos hän ei saa oikeaa tietoa.

Sisäministerinä vaikutti ohjeistuksen jakamisen aikana Petteri Orpo (kok).

5. Yle 11.11.2015: ”Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari vaatii pysäyttämään turvapaikanhakijoiden saapumisen Suomeen. Käytännössä hän haluaa välittömästi käyttöön rajatarkastukset ja Ruotsin kautta tulevat turvapaikanhakijat takaisin.

– Keinolla millä hyvänsä on saatava turvapaikanhakijat käännytettyä.”

6. Iltasanomat 21.3.2016, presidentti Sauli Niinistö järkyttyy.

IS julkaisee presidentin fb-päivityksen: ”Joskus järkyttyy jo heti aamusta. Tänään kävi niin. Valtteri, 11-vuotias poika, kertoi tv:ssä kokemuksistaan. Häntä syrjitään ja nimitellään ihonvärinsä vuoksi, bussikin saattaa jättää poimimatta hänet kyytiin. Tällaista vääryyttä ei saa Suomessa tapahtua. Valtteri antoi rohkean mallin rasismin vastaiselle viikolle! SN”

Valtterin kertomukselle ei löydy mitään muuta todistetta kuin hänen ja hänen markkinoinnin ammattilaisena ja Ylen toimittajien tuttuna tunnetun äitinsä sana. Mutta presidentti ottaa kantaa. Totta kai, koska tällaisilla kannanotoilla saa silmät ummessa kulkevilta suomalaisilta sympatiaa ja irtopisteitä. Niinistö ratsasti Valtterilla, kuten nykyään on tapana sanoa.

7. Valtioneuvoston 30.8.2016 julkaistun tiedotteen mukaan Suomeen saapui vuonna 2015 ”kansainvälistä suojelua hakemaan lähes 32 500 turvapaikanhakijaa, joista yli 60 prosenttia oli irakilaisia”.

Suurin osa irakilaisista oli nuoria tai nuorehkoja miehiä. Useiden tulijoiden taustalla on poliisin tai sotilaan koulutus.

Tiedotteessa väitetään, että irakilaiset saapuivat Suomeen esimerkiksi siksi, että Suomea pidetään turvallisena ja ihmisoikeuksia kunnioittavana yhteiskuntana.

8. Millä tavalla irakilaiset ovat kunnioittaneet Suomen turvallisuutta ja ihmisoikeuksia?

8a. MTV 16.12.2016: ”Otanmäen henkirikoksesta pitkät tuomiot turvapaikanhakijoille – pahoinpitely kesti tunnin”

”Kainuun käräjäoikeus on tuominnut Kajaanin Otanmäen henkirikoksesta syytetyt kaksi irakilaista turvapaikanhakijaa pitkiin vankeusrangaistuksiin.”

Käräjäoikeuden mukaan Beni Zaid oli lyönyt uhria useita kertoja päähän ja vartaloon, potkinut häntä päähän ja vartaloon, tökkinyt veitsellä päähän, lyönyt veitsen terällä ja kahvalla sekä kuristanut uhtia kaulasta. Pahoinpitely oli jatkunut useaan otteeseen ja kestänyt yhteensä noin tunnin ajan.”

8b. Uusi Suomi 12.5.2017: ”Keskusrikospoliisin tekemän analyysin mukaan tuhatta Suomessa olevaa irakilaista kohden seksuaalirikosepäiltyjä oli 12,9. Vastaava osuus Suomen kansalaisista oli 0,3.”

Uuden Suomen kertomat lukemat koskevat vuotta 2016 eli Suomesta turvaa ja ihmisoikeuksia hakemaan tulleiden irakilaisten saapumista seuraavaa vuotta.

Suomen hallitus ei reagoinut millään tavalla turvapaikanhakijoiden myötä alkaneeseen seksuaalirikosten massiiviseen kasvuun. Tai reagoi, pyrki pimittämään totuuden yhdessä poliisijohdon kanssa, kuten edellä on kerrottu.

9. Miten presidentti Niinistö on reagoinut viime vuosien kehitykseen?

Vaatinut oikeassa olijoilta tehokasta katumista, mutta ei ole millään tavalla osoittanut myötätuntoa suomalaisille, jotka ovat joutuneet kantamaan raskaan taakan poliitikkojen tekojen seurauksista.

Yle, 11.6.2017: Presidentti Sauli Niinistö: ”– Minä en ole nähnyt, että nämä henkilöt (Halla-aho, Hakkarainen), jotka on tuomittu nimen omaan ihmisarvoon kohdistuvasta loukkauksesta, olisivat osoittaneet tehokasta katumista.”

10. Turun Sanomat 19.8.2017: ”Turun terrorimurhat”

” Turun puukotuksia tutkitaan terrorismina – epäilty on turvapaikanhakija

11. Iltasanomat 22.8.2017: Presidentti Sauli Niinistö: ”– Suomi ei voi sulkea rajojaan sulkeutumatta itse.”

12. Iltasanomat 30.8.2017: ”Sisäministeriö julkaisi viime keväänä ehdotuksen viranomaisyhteistyöstä, jolla pyritään vähentämään uhkia edistämällä vierastaistelijoiden ja muiden alueella olleiden integroimista yhteiskuntaan muun muassa sosiaalipalveluiden avulla.

– Taistelualueelta palaavan yhteiskuntaan integroitumisen kannalta on keskeistä saada hänen elämäänsä liittyvät perusasiat, kuten asunto ja toimeentulo, kuntoon, ministeriön ehdotuksessa kerrotaan.”

Ylin vastuuhenkilö on sisäministeri Paula Risikko (kok).

13. Ylikomisario Jari Taponen, Poliisiammattikorkeakoulu, twitterissä, aiheena laittomat maahanmuuttajat koulunpenkillä suomalaisnuorten ja –lasten kanssa samassa talossa, 9.9.2017:

”päinvastoin, ihmisiä pitää motivoida pysymään koulunpenkillä - oli kyseessä lapsi tai aikuinen”

”hyvää oppi tekee terroristillekin! Saattaa näköala laajentua ja suvaitsevaisuus lisääntyä!”

Kansanedustaja Juhana Vartiainen, ex-sdp, nyk. kokoomus, puolustaa ylikomisario Taposta, twitter, 9.9.2017:

”Iina, nuo tappajat ovat pikemminkin tuuliajolla olevia lapsia ja nuoria ja orpoja kuin mitään uskonoppineita ja kulttuurisotureita.”

14. Iltalehti 12.9.2017: ”Terrori-iskujen aallosta säikähtänyt eduskunta pohti turvamiehilleen tuliaseita viime keväänä, kertoo Helsingin Sanomat.”

15. Turun Sanomat 12.9.2017:

"Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu Ville Tavio (ps) vaatii keskustelua turvallisuudesta Turun valtuustossa. Hänen mukaansa valtuuston kokouksissa ei ole keskusteltu terrori-iskun jälkeen kertaakaan iskusta tai kaupungin turvallisuustilanteesta.

Allekirjoittamassaan tiedotteessa Tavio kertoo ihmetelleensä kokouksessa, ettei valtuusto ole pitänyt hiljaista hetkeä uhrien muistoksi.

Hänen mukaansa perussuomalaiset keräsivät maanantain kokouksessa allekirjoituksia esitykseen, jossa pyydettiin keskustelua Turun turvallisuustilanteesta. Vaadittavaa nimimäärää ei saatu Tavion mukaan kasaan."

Turun tauti tunnettiin aiemmin tautina, joka tarkoitti vanhojen kulttuurihistoriallisten rakennusten tuhoamisvimmaa ja sen taustalla vallinnutta korruptiota. Turku on nyt saanut uuden taudin, joka on pakkomielle islamiin liittyvien vakavien ongelmien salaamiseen.

Sitä mistä ei puhuta, ei ole, näyttää olevan useimpien turkulaispoliitikkojen mielipide. Turun osalta on syytä muistaa, että ainakin kokoomuksella ja sdp:llä on siellä vahvat siteet islamiin. Olisiko tällä jotain tekemistä kumisevan hiljaisuuden kanssa?

16. Vastaus alussa esitettyyn kysymykseen.

Presidentin ja hallituksen pääasialliset suojelukohteet ovat presidentti, hallitus ja Suomeen vastoin kansainvälisiä sopimuksia vastaanotetut laittomat ulkomaalaiset, erityissuojelua nauttivat ei-valkoihoiset.

Rangaistavaa, tai vähintäänkin moitittavaa on presidentin ja hallituksen mielestä se, että puolustaa omaa kansaa ja kertoo totuuden.

Suomalaiset eivät ole koskaan itsenäisyyden aikana olleet näin suomalaisvastaisten poliitikkojen johtamia. Neuvostoaika oli kevyttä kauraa nykyisen Brysselin kumartamisen rinnalla.

Neuvostoaikana oman kansan etu oli jopa lähes kaikkien kommunistien ykkösasia. Poikkeuksen muodostivat taistolaiskommunistit, joiden mielestä liittyminen osaksi neuvostojen maata olisi ollut harkinnan arvoinen asia.

Heikki Porkka ke 13.09. 12:20

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Perussuomalaisia johdetaan Brysselistä?

to 14.03. 13:48

Suomi on kulkemassa kohti katastrofia?

to 07.03. 09:17

Mitä saa 3 200 miljoonalla (3,2 miljardilla) eurolla vuodessa?

ti 05.03. 12:54

Perussuomalaisista, vihreistä, maahanmuutosta ja sukupuolista

ke 27.02. 12:47

Yle pimittää merkittävää tietoa Ranskan antisemitismistä

ke 20.02. 19:22

Pahuuden kultin palvonta palvelee liittovaltion tavoittelua

to 14.02. 10:18

Rappio raastaa Suomi-politiikkaa

ti 12.02. 12:18

Hybridivaikutetaan

ma 11.02. 14:11

Sdp:n poliittisesta uskottavuudesta

to 07.02. 11:43

Grooming, Helsingin Sanomat ja ikävämpi todellisuus

ke 06.02. 15:50

blogit

Vieraskynä

Amerikasta mallia vihapuhekampanjaan

la 16.03.2019 12:34

Juha Ahvio

Vuosi 2019 totuuden valossa: Miksi kristityn tulee olla kansallismielisen isänmaallinen?

su 17.03.2019 10:23

Professorin Ajatuksia

Suomalaiset haluavat vihervasemmiston hallitukseen

su 17.03.2019 10:06

Jukka Hankamäki

Yliopistotyöpaikat ja opiskelupaikat suomalaisille

su 17.03.2019 10:08

Petteri Hiienkoski

Terrorismista länsimaisen demokratian tuhoamiseen

ma 18.03.2019 01:44

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Riittää, että kansa on sitä mieltä

ti 05.03.2019 14:48

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Työvoiman tarveharkinnan poiston tuhoisat seuraukset

la 16.03.2019 16:17

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mitä termi "vihervasemmisto" tarkoittaa?

pe 24.08.2018 09:42

Arto Luukkanen

Lapset marssilla - kuten suomettumisen aikana

pe 15.03.2019 20:46

Mika Niikko

Kuka opettaa sinun lapsellesi seksuaalisuudesta?

ma 28.01.2019 22:12

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Otsikko

su 10.03.2019 10:50

Heikki Porkka

Perussuomalaisia johdetaan Brysselistä?

to 14.03.2019 13:48

Tapio Puolimatka

Kirjablogi: Vaarallinen vihreä valhe

su 17.03.2019 10:11

Olli Pusa

Berner kävelevänä skandaalina

pe 22.02.2019 00:16

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

ISIS-morsiamet - tätä dokumenttiä ei Yle esitä

ke 13.03.2019 20:09

Reijo Tossavainen

Journalistin päätoim. M. Pettersson: "Me vaikutamme äänestystulokseen"

to 14.03.2019 18:27

Jessica Vahtera

Työpaikkoja ei synny tilastotempuilla

pe 27.04.2018 12:59

Pauli Vahtera

Tyhjästä on paha nyhjästä

la 16.03.2019 11:29

Timo Vihavainen

Törkeä tapaus

su 17.03.2019 10:07

Matti Viren

Populismia

ti 19.02.2019 23:20