Blogi: Heikki Porkka, to 05.10.2017 11:13

Hillotolppa himmentää ajattelun ja moraalin

Tässä vaiheessa on jo täysin selvää, että EU on osoittanut Katalonian väkivaltaan suhtautumisensa myötä sen, miten se suhtautuu pienten kansojen itsemääräämisoikeuteen.

Suomalaiset ovat katalaanien tavoin pieni kansa maailman kansojen joukossa. Savolaiset, karjalaiset, hämäläiset, uusmaalaiset, pohjalaiset tai muut maakuntien asukas- tai kielelliset murreryhmät muodostavat yhdessä yhtenäisen kansan, kansakunnan, jonka asukkaista käytetään nimitystä suomalaiset. Savolaiset, karjalaiset ja muut ryhmittymät omaavat omien erityispiirteidensä lisäksi yhteisen kielen ja kulttuuriperinnön, jotka yhdistävät maakuntien asukkaat kansakunnaksi, jonka asukkaiden isänmaa on Suomi. Tämä pitäisi jonkun kertoa myös ulkoministeri Timo Soinille, joka sekoittaa käsitteitä joko tietoisesti tai tyhmyyttään.

Helsingin Sanomien 1.10.2017 julkaistussa artikkelissa Soini toteaa: ”Heidän (Espanjan hallitus) näkökulmastaan äänestys on laiton. Jos Suomessa jokin maakunta ilmoittaisi ryhtyvänsä itsenäiseksi ja järjestäisi äänestyksen, pikkuisen siinäkin olisi enemmän rutinaa kuin sanottaisiin, että älkääs nyt.”

Suomalaisen maakunnan ja Katalonian kohdalla on merkittäviä eroja. Esimerkiksi se, että Katalonialla on oma virallinen kansallispäivä ja että Kataloniassa on oma kieli ja Katalonian kulttuuri poikkeaa muun Espanjan kulttuurista. Katalonian asiaa valottaa Turun Sanomissa 16.9.2017 julkaistu mielipidekirjoitus.

Lisää tietoa kulttuuriasioista saa Wikipedian Kataloniaa koskevasta tietopaketista ja Rantapallon Katalonian kulttuurinähtävyyksistä kertovasta kirjoituksesta.

Timo Soini kirjoitti plokissaan 9.2.2010:

”Katson, että jokaisella kansalla on oikeus päättää itsenäisesti omista asioistaan.
Tässä on syytä kerrata kansansuvereniteetin periaate, joka on toimivan demokratian kulmakivi.

Kansansuvereniteetti merkitsee ja tarkoittaa sitä, että vain ja yksinomaan kansalla, joka muodostaa oman muista kansoista erillisen kansakunnan on ikuinen ja rajoittamaton oikeus päättää aina ja vapaasti kaikista omista asioistaan.

Kansalaiset eri puolilla Eurooppaa, myös Suomessa, eivät tiedä, kuinka paljon EU on syönyt itsenäistä päätösvaltaamme. EU-perustuslain myötä tämä EU -valta vain kasvaa.

Tämä vallankeskittämisen tie on väärä ja vie turmioon.”

Kansansuvereniteetin mukaan kansa on suvereeni ja hallitsija (hallitus, presidentti, kuningas) on kansalaisten alamainen, joka käyttää valtaa kansalaisten nimissä. Kansansuvereniteetin mukaan vallan alkuperä on nimenomaan kansa ja kansalaisten tahto. Suvereniteetin mukaan valta on legitiimiä vain, jos vallanpitäjällä (esim.hallitus) on kansa takanaan. Kansansuvereniteetin kannalta olennaisinta on, että valta perustuu aina viime kädessä kansan tahtoon.

Timo Soinin mielestä yhteisvastuu huonosti taloutensa hoitaneiden maiden (Saksan ja Ranskan pankkien) veloista oli huono juttu. Pakollinen taakanjako oli Timo Soinin mielestä huono juttu.

Oliko hän oikeasti tätä mieltä vai oliko kyse vain semanttisesta höpötyksestä?

Entä merkitseekö muiden kansojen itsenäisyys ja oikeus päättää omista asioistaan Soinille todellisuudessa mitään vai onko Soinista kasvanut junckerilainen pakkopoliitikko, joka ei kunnioita demokratiaa ja kansojen itsemääräämisoikeutta?

MTV3 4.10.2015 Der Spiegelin Timo Soinin haastattelua lainaten:

”Erityisesti Itä-Euroopan maat kieltäytyvät EU-sopimuksista jakaa turvapaikanhakijoita. EU-maiden sisäministerit päättivät 22.9. äänestyksessä pakolaisten siirroista ja jäsenmaiden vastuista heidän sijoittamisessaan. Neljä Itä-Euroopan maata eli Unkari, Tshekki, Slovakia ja Romania äänestivät siirtoja vastaan. Suomi jätti äänestämättä.
[Timo Soini:] – Ei se niin voi mennä, että jäsenmaa sanoo, että tämä ei käy meille, olemme suvereeni maa ja päätämme omista asioistamme. Suomi äänesti tyhjää, mutta me silti kannamme vastuumme asiasta.”

Minne katosi Soinin vuonna 2010 esiin nostama kansan suvereeni oikeus päättää omista asioistaan?

Soini on osoittautunut ministeriksi päästyään tyypilliseksi opportunistiksi, jonka ideologinen uskottavuus ei ole nykyään nolla vaan reippaasti miinuksen puolella.

Soini ei ole myynyt vain omaa persettään vaan kaupitellut myös monta muuta enemmän tai vähemmän muhevaa ahteria palvelemaan päämääriä, joita vastaan hän puhui vuosien ajan.

Helsingin Sanomien artikkelissa (1.10.2017) Soini toteaa lisäksi seuraavaa:

”Tämä on tyypillistä näissä tilanteissa, että sekä mielenosoittajia ja poliiseja loukkaantuu. En pidä väkivaltaa hyvänä, mutta tiedän senkin, että poliisin tehtävänä on valvoa yleistä järjestystä, sitä että maan lakeja noudatetaan ja että oikeusvaltio toimii”

Soini unohtaa tietoisesti, että kansalaiset eivät hyökänneet poliisin kimppuun vaan poliisi aloitti silmittömän hakkaamisen oma-aloitteisesti, koska kansalaiset eivät suostuneet poistumaan äänestyspaikoilta.

Soini jatkaa:

”Väkivallalla ja sen lietsonnalla puolin ja toisin ei tilanteita ratkaista. Tällaisessa tilanteessa, kun tunteet ovat pinnassa, kummallakin puolella lauotaan yli ja viritetään odotukset sellaisiksi, ettei niitä voida saavuttaa. Kyllä tässä pitäisi vain puheisiin päästä ja hoitaa asia neuvotteluteitse.”

”Ei väkivallalla tai sillä uhkaamalla tule demokratioissa saada asioita eteenpäin.”

Soinin mukaan vähemmälle voisi jättää myös ”Twitterin ja sosiaalisen median vouhkaamisen”.
”Kovilla puheilla saa liikettä aikaan, mutta mihin suuntaan ja millä seurauksilla? Ei tässä auta kuin maltti, ennen kuin tilanne menee hankalampaan suuntaan.”

Soinin sanat herättävät useita kysymyksiä. Kuka lietsoi väkivaltaa? Kenen toimesta väkivalta eskaloitui? Mikä taho ei suostu neuvottelemaan? Tällä hetkellä näyttää, että oikea vastaus kaikkiin kysymyksiin on Espanjan hallitus.

”En näe ensisijaisena, että EU lähtee itsenäisen maan asioihin sotkeutumaan. En ole pitänyt siitä minkään maan kohdalla. Jos sellainen tilanne tulee, silloin joudutaan katsomaan asiaa, kuten on katsottu esimerkiksi Puolan ja Unkarin toimia.”

Jälleen nousee esiin kysymyksiä. Soini on kaikesta päätellen sitä mieltä, että jäsenvaltion hallitus voi vapaasti hakata kansalaisiaan EU:n puuttumatta asiaan. Minne katosi se EU:n arvopohja, jonka mukaan EU on rauhaa luova valtioiden liitto?

Ja toisaalta, onko Soini Suomen ulkoministerinä ja hallituksen edustajana esittänyt voimakkaan vastalauseen Unkarin ja Puolan sisäisiin asioihin sotkeutumisesta?

Unkarin ja Puolan kohdalla on syytä muistaa, että kummassakin maassa hallitsee demokraattisesti valittu hallitus, jonka lisäksi esimerkiksi Unkari pyrki EU:n ulkorajaa valvovana maana noudattamaan yhteisiä sopimuksia. Sopimusten hyvästä noudattamisesta ja oman kansan suojelusta Unkari sai EU:n ankarat moitteet ja sanktiouhan.

Millä tavoin Suomen hallitus ja ulkoministeri Soini ovat tuominneet EU:n edustajien järjen vastaiset syytökset Unkaria kohtaan?

Suomen osalta tiedetään ainakin se, että kokoomuksen Petteri Orpo on tuominnut Unkarin toiminnan epäinhimillisenä.

Orpon mielestä Unkarin olisi pitänyt rikkoa EU:n itse laatimia sopimuksia, niitä samoja, joiden noudattamiseen Orpo on valheellisesti vedonnut Suomen osalta, kun laittomien tulijoiden virta alkoi vyöryä Suomen rajan yli Torniossa.

Tätä Orpon sanojen ristiriitaa ja suoranaista valehtelua suomalainen valtamedia ei ole koskaan nostanut esiin. Miksi olisi, sillä Orpo on median ja jopa opposition suosikki lepsun asenteensa vuoksi.

Mikä yhdistää Timo Soinia ja Petteri Orpoa, joiden kummankaan sanaan ei voi luottaa, mutta kumpikin porskuttaa ministerinä?

Vastaus on yksinkertainen: HILLOTOLPAN syntisen suuri houkutus.

 

Heikki Porkka to 05.10. 11:13

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Ennusteita ja kohunpoikasia maahanmuuttopolitiikan liepeiltä

la 25.05. 11:15

Yle, Trump, Orban, Salvini, "islamismi" ja Tynkkynen

ti 14.05. 12:56

Korruptiota se on pienikin korruptio

su 12.05. 13:52

Gallup elää - mikä on politiikan suunta?

pe 10.05. 11:56

Kärkihankkeena maailmanhalaus

to 09.05. 13:40

Tuolileikin kautta verohelvettiin?

ke 08.05. 15:29

Pedofiilien ja terroristien kultamaa

ti 07.05. 13:44

Äänestäjän kuluttajansuoja Suomessa

ma 06.05. 11:00

Suojelupoliisi ongelmien keskiössä

to 02.05. 22:00

Sdp (Hussein al-Taee) turvallisuusuhkana

ti 30.04. 13:23

blogit

Vieraskynä

Maahanmuuttoahdistus koskettaa monia suomalaisia

to 23.05.2019 01:36

Juha Ahvio

Europarlamenttivaalit 2019 ovat "kaikkien aikojen mullistavimmat EU-vaalit"

la 25.05.2019 20:25

Professorin Ajatuksia

ISIS-vaimojen ja muiden ihmisoikeudet

la 25.05.2019 20:21

Marko Hamilo

Puolusta Eurooppaa, äänestä euroskeptikkoa

la 25.05.2019 16:12

Jukka Hankamäki

Suomelle tärkeät europarlamenttivaalit

to 09.05.2019 22:08

Petteri Hiienkoski

Arkkipiispan tuella sananvapautta vastaan

la 18.05.2019 16:09

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Euvostoliiton purkaminen alkaa vihdoinkin!

ke 01.05.2019 16:15

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Kansallismielisten vietävä ympäristöagenda vihreiltä

ti 14.05.2019 23:15

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mitä termi "vihervasemmisto" tarkoittaa?

pe 24.08.2018 09:42

Arto Luukkanen

KGB ja sen mustien operaatioiden "jatkot" EU-vaaleissa

la 25.05.2019 20:24

Mika Niikko

Somekampanja käänsi tuhansien turvapaikkavaeltajien suunnan

su 07.04.2019 23:11

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Maailman muovin kierrätys totaalikaaoksessa Uusi raporttini julki Lontoossa

ke 15.05.2019 20:55

Heikki Porkka

Ennusteita ja kohunpoikasia maahanmuuttopolitiikan liepeiltä

la 25.05.2019 11:15

Tapio Puolimatka

Setan kunniarotta-antipalkinto ja itävaltalainen rottaruno

ti 21.05.2019 23:38

Olli Pusa

Islaminuskoiset eivät sopeudu

su 19.05.2019 21:43

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Chile ja media

to 04.04.2019 21:30

Reijo Tossavainen

Lipponen ja Rönnholm venäläisten juoksupoikina

la 25.05.2019 21:34

Jessica Vahtera

Feministinen hallitus täysin tasa-arvoton

pe 24.05.2019 15:56

Pauli Vahtera

SDP valehtelijoiden klubi

pe 03.05.2019 21:34

Timo Vihavainen

Neuvostoihminen

la 25.05.2019 20:22

Matti Viren

Kumoaako ilmaston muutos kaikki lait?

pe 24.05.2019 01:25