HS: Paperittomille avataan salainen palvelukeskus Helsingin kantakaupunkiin

Salaiseen päiväkeskukseen odotetaan kymmeniä kävijöitä päivittäin

Kotimaa to 05.10.2017 15:01
Kuva: Helsingin Sanomat 5.10.2017

Kansalaisten luottamusta toimivaan yhteiskuntaan horjuttaneet SPR, Helsingin seurakuntayhtymä ja Sininauhasäätiö ovat Helsingin Sanomien uutisen mukaan perustaneet uuden salaisen palvelukeskuksen Helsinkiin, jossa maasta poistettaviksi määrättyjen henkilöiden palvelua jatketaan salaisessa päiväkeskuksessa yhteiskunnan varoilla.

Salaiseen päiväkeskukseen odotetaan kymmeniä kävijöitä päivittäin. SPR, Helsingin seurakuntayhtymä ja Sininauhasäätiö väittävät, että "keskus ja sen palvelut ovat avoimet kaikille", mutta uutisessa myönnetään odotettavissa olevien kävijöiden olevan laittomasti maassa oleskelevia, joilla ei ole todettu olevan turvapaikkatarvetta.

"Henkilökunta ja vapaaehtoiset ohjaavat paperittomia eteenpäin hätämajoitukseen sekä antavat tukea ja neuvontaa tarpeen mukaan esimerkiksi toimeentulohakemuksen täyttämisessä tai lääkäriin hakeutumisessa."

Tämä kaikki toteutetaan edelleen yhteiskunnan varoilla sekä yhteiskunnan turvallisuutta vaarantaen. Turussa tapahtuneen ensimmäisen islamilaisen terrori-iskun tekijä oli tämän uuden palvelukeskuksen kohderyhmään kuuluva. Maassa laittomasti olevien - ja mahdollisesti vaarallisten henkilöiden - tukemista jatketaan, sen sijaan että heidät otettaisiin talteen odottamaan palautusta.

"Tarjolla on kahvia ja teetä, mahdollisuus pestä vaatteita sekä osallistua erilaisiin luoviin työpajoihin ja kulttuuritapahtumiin."

Jukka Rahkonen to 05.10. 15:01

(Kaikki OM:n osoitteet vaihdettiin turvallisiksi https- osoitteiksi 28.10.2018. Muutos nollasi osan vanhoista FB peukutus- ja jakolaskureista)

Pääuutiset

blogit

Arto Luukkanen

GCM - mitätön - laiton?

la 15.12. 23:05

Professorin Ajatuksia

Pekka Haavisto ja Li Andersson viihteen parissa

la 15.12. 23:03

Mikko Paunio

Vihreä metsäpolitiikka aiheutti Kalifornian metsäpalot

la 15.12. 11:54

Jukka Hankamäki

Euroopan valtioiden itsenäistyminen etenee

la 15.12. 00:06

Timo Vihavainen

Hirmuisia asioita

la 15.12. 00:04

videot