Helsinkiläinen ohjelmistoyritys ei huoli perussuomalaisia asiakkaiksi -"On useita yhteisöitä, joita me ei haluta palvella"

Toimitusjohtaja Tapio Nurminen: "meillä ei ole velvollisuutta tarjota palveluja kenelle vaan."

Kotimaa pe 06.10.2017 23:12

Helsinkiläinen ohjelmistoyritys Flo Apps Ltd kieltäytyi myymästä palveluitaan Vaasan Perussuomalaisille, kertoo Suomen Uutiset.

”Yrityksellemme tärkeitä arvoja ovat mm. eurooppalaisuus, monikulttuurisuus ja kaksikielisyys. Nähdäkseni arvomaailmamme eivät kohtaa”, Flo Apps Ltd:n toimitusjohtaja Tapio Nurminen kirjoittaa syrjivässä viestissään.

Vaasan Perussuomalaiset ry:n tarkoitus oli hankkia Flo Apps Ltd:ltä jäsenrekisterijärjestelmä yhdistyksen kasvaneen jäsenmäärän vuoksi.

"Toki yrityksellä on oikeus näin tehdä, mutta on vaan minusta taas erinomainen esimerkki siitä, että suvaitsevaiset suvaitsevat kaikkea muuta paitsi ajattelun monimuotoisuutta", pohtii eräs keskustelija Twitterissä.

Suomen Uutiset oli tavoittanut Flo Apps Ltd:n toimitusjohtajan Nurmisen, joka halusi painottaa, kuinka yrityksellä on oikeus valita asiakkaansa.

"Kuten Twitterissäkin sanoin, en näe persujen ja yrityksemme arvojen välillä yhteneväisyyttä", Nurminen korostaa.

Onko tällainen arvomaailmojen ero tosiaan kaupankäynnin este?

"On joo, meillä ei ole velvollisuutta tarjota palveluja kenelle vaan."

Olitte ilmoittaneet Vaasan Perussuomalaisten rahastonhoitajalle, että ette halua asioida Halla-ahon kannattajien kanssa. Mikä Jussi Halla-ahossa on vikana?

"Siellä (Twitterissä) sanamuotoja on nyt vedetty suoraksi. Sanotaan kuitenkin, että Halla-ahon valinta perussuomalaisten puheenjohtajaksi oli ”viimeinen tikki” meille."

Flo Apps Ltd ei halua asiakkaakseen myöskään moottoripyöräkerhoja tai pienpuolueita.

Onko yrityksenne oikeasti niin hyvässä tilanteessa, että teillä on varaa kieltäytyä maksavista asiakkaista?

"Joo, totta kai on. Kyse on siitä, että haluanko huorata ja tehdä rahan edestä mitä vaan. Näin ei kuitenkaan ole."

"Olemme irtisanomassa myös olemassa olevat sopimukset muutaman perussuomalaisen yhdistyksen kanssa. Tämä lähti nyt tästä Vaasan tapauksesta, mutta rekisteriämme käyttää ennestään kolme perussuomalaista yhdistystä, ja lopetamme sopimukset myös heidän kanssaan tämän vuoden loppuun mennessä."

Flo Apps Ltd mainostaa sivuillaan toteuttaneensa "Tiellä sananvapauteen - Suomalaisen sananvapauden ja sensuurin muistikirja" - sivuston.

 

EDIT 23:23: Suurin osa yrityksen referensseistä näyttäisi olevan erilaisia verorahoilla kustannettuja julkisen sektorin hankkeita.

 

 

Jukka Rahkonen pe 06.10. 23:12

(Kaikki OM:n osoitteet vaihdettiin turvallisiksi https- osoitteiksi 28.10.2018. Muutos nollasi osan vanhoista FB peukutus- ja jakolaskureista)

Pääuutiset

blogit

Jukka Hankamäki

Euroopan valtioiden itsenäistyminen etenee

Klo 00:06.

Timo Vihavainen

Hirmuisia asioita

Klo 00:04.

Professorin Ajatuksia

Ovatko kantaväestön tekemät raiskaukset hyväksyttäviä?

Klo 00:00.

Olli Pusa

Ilmastokiima

pe 14.12. 12:26

Arto Luukkanen

Viimeinen blogi vapaan sanan hautajaiset USARISSA?

to 13.12. 23:46

videot