Blogi: Heikki Porkka, ke 11.10.2017 23:20

Luotettavasti ja turvallisesti kansalaisten asialla?

Tästä lähdettiin liikkeelle: Hallituksen strateginen ohjelma, julkaistu 29.5.2015, s.36:”Suomi on maailman turvallisin maa asua, yrittää ja tehdä työtä.”

Samana kesänä (2015) alkoi etukäteen tiedossa ollut islamin invaasio, jonka väitettiin tulleen yllätyksenä.

Poliittinen johto presidentti Sauli Niinistöä, pääministeri Juha Sipilää ja sisäministeri Petteri Orpoa myöten puhui vastoin totuutta, sillä Kuntalehti kertoi jo 25.5.2015 mitä tuleman pitää: ”Sisäministeriön ohjeen mukaan laajamittaisen maahantulon varautumisessa majoituspaikkatavoite kaikkien ELY-keskusten alueella on yhteensä 80 000.”

Todellisuudessa tulijoiden tulvaan ryhdyttiin valmistautumaan jo helmikuussa 2013 aloitetun MAVA – Järjestöjen tehtävät maahantulovarautumisessa -hankkeen myötä. Valmistautumissuunnitelmia tehtiin sadantuhannen (100 000) tulijan varalle. Ulkomaista tukea hanke sai Euroopan pakolaisrahastolta, kotimaisesta rahoituksesta vastasivat Maahanmuuttovirasto, sisäasiainministeriön maahanmuutto-osasto, sosiaali- ja terveysministeriö ja Suomen Punainen Risti (SPR). Yhteistyökumppaneita olivat mm. Aluehallintovirastot (AVI), Elinkeino- ja ympäristökeskukset (ELY), Suomen pelastusalan keskusliitto (SPEK) ja Vapaaehtoinen pelastuspalvelu (Vapepa).

MAVAsta kertoi 13.11.2015 blogissaan Timo Isosaari. Valitettavasti blogissa oleva linkki hankkeesta kertovaan dokumenttiin ei enää toimi. SPR on jostain syystä poistanut tiedot.

Suomen poliittinen johto ei voinut olla tietämättä invaasiosta. Näin ollen suomalaisille valehdeltiin poliittisen johdon suulla useissa uutis- ja ajankohtaisasioita käsitelleissä tv-ohjelmissa ja lehtiartikkeleissa.

Laittomasti maahan tulleiden muslimimiesten saavuttua Suomessa toteutui sama kehitys kuin muualla Euroopassa, jonne islam saapui rytinällä. Ulkomaalaisten tekemien seksuaalirikosten määrä kasvoi räjähdysmäisesti.

Totuutta yritettiin alkuvaiheessa peitellä sisäministeriön ja poliisin johdon toimesta, mutta peittely-yritys paljastui 21.10.2015, kun Uusi Lahti kertoi poliisin saamasta kirjelmästä, jonka sisältö koski kaikkia Suomen poliisilaitoksia.

Suojelupoliisin 3.11.2015 uutisoidun lausunnon mukaan Suo­meen koh­dis­tu­nut ter­ro­riuh­ka on ko­hon­nut ja mo­ni­muo­tois­tu­nut edellisvuo­den (2014) ta­sos­ta. Uhkataso nousi ensimmäiselle portaalle, joka tarkoittaa matalaa terroririskiä.

Kesäkuun 14. päivänä 2017 Suojelupoliisi kohotti terroriuhan tasoa neliportaisen asteikon kakkostasolle, jota kuvaa sana kohonnut [terrori-iskun mahdollisuus].

Syy uhkatason korotukseen selvisi muutamaa päivää myöhemmin, kun mediassa kerrottiin Temppeliaukion kirkkoon mahdollisesti suunnitellusta terrori-iskusta.

Elokuun 18. päivänä 2017 toteutui Suomen ensimmäinen terrori-isku, jossa islaminuskoinen terroristi murhasi kaksi naista ja haavoitti kahdeksaa muuta ihmistä, joista osa sai vakavia vammoja.

Iskun jälkeen Supo ilmoitti välittömästi, 19.8.2017, että uhkatasoa ei nosteta.

Tiistaina, 22.8.2017 presidentti Sauli Niinistö otti kantaa rajavalvonnan aloittamiseen ja totesi suurlähettiläspäivien puheessaan, että Suomi ei voi sulkea rajojaan sulkeutumatta itse” .

Yksikään toimittaja ei kysynyt presidentiltä ovatko Saksa, Itävalta, Ruotsi, Tanska ja muutamat muut EU-maat sulkeutuneet aloittaessaan rajavalvonnan, jonka pituus on vaihdellut kuukaudesta useisiin kuukausiin. Kulisseista on lisäksi kantautunut tietoja, joiden mukaan Saksa ja Ranska haluavat mahdollistaa rajan sulkemisen jopa neljäksi vuodeksi, jos olosuhteet ovat poikkeukselliset.

Supo ei nostanut terroriuhan tasoa, vaikka kaikki merkit viittaavat siihen, että uhka on kohonnut. Aamulehden 13.9.2017 julkaistun uutisen mukaan Puolustusvoimien henkilökuntaa, varusmiehiä ja palveluksessa olevia reserviläisiä on ohjeistettu välttämään liikkumista ”yksin pimeään aikaan” ja muistutettu"ekstravarovaisuudesta" univormu yllä liikuttaessa”.

Iltasanomat uutisoi 16.9.2017 tiedon, jonka mukaan varusmiehiä on kehotettu lomalle lähtiessämenemään suoraan kotiin ja vaihtamaan siviilivaatteet päälle”.

Iltalehden kahdessa (yksi, kaksi) 21.9.2017 päivätyssä artikkelissa kerrotaan rekkakuskeille annetuista ohjeista, joiden mukaan on syytä olla erityisen valpas ja pitää ovet aina lukittuna. Pirkanmaalaisesta liikenneyrityksestä kerrottiin, että varautumisen takana on Suojelupoliisin ohjeistus, jonka mukaan uhkatilanne on kohonnut.

Lokakuun 2. päivänä 2017 uutisoidaan pelastushenkilökuntaa koskevasta muutoksesta, jonka mukaan ensihoitajat ja palomiehet varustellaan jatkossa luodinkestävillä kypärillä ja suojaliiveillä”. Muutos perustuu poliisin kanssa tehtyyn riskiarvioon. Varustusta tarvitaan, koska ”viranomaisiin kohdistunut väkivalta ja sen uhka antaa aihetta aiempaa tehokkaammalle suojautumiselle”.

EU:n läntisten maiden turvallisuustilanne on huono. Tästä kertoo useiden kaupunkien kaduille ilmestynyt näkymä raskaasti aseistetuista poliiseista ja sotilaista. Käytännössä useat Euroopan maat ovat sodanomaisessa tilassa, mutta eivät kykene tunnustamaan sitä julkisesti.

Itä-Euroopan osalta ei olla samanlaisessa tilanteessa, joka johtuu yksinkertaisesti siitä, että ne eivät ole noudattaneet [sosialistisen] kurjuuden logiikkaa, jonka mukaan tasa-arvo toteutuu vasta siinä vaiheessa, kun kaikilla valtioliiton kansalaisilla on yhtä turvaton olo.

Suomen osalta koko poliittinen ”turvallisuusrintama” EU-komissaarista ja presidentistä sisäministeriin ja Suojelupoliisin johtoon on kokoomuksen käsissä. Poikkeuksen linjasta tekee pääministeri, joka edustaa keskustaa. Heidän käsissään on päätös siitä, aloittaako Suomi rajavalvonnan. Rajan yli saapuu edelleen noin 450 laitonta tulijaa joka kuukausi. Ruotsi on turvallinen maa, joten käännyttäminen on mahdollista, jos tahtoa riittää. Toistaiseksi ei ole riittänyt.

EU-direktiivi ei estä rajavalvonnan aloittamista, jos sisäinen turvallisuus on uhattuna. Sisärajoja koskevan direktiivin luvun II artiklan numero 25 ensimmäisessä kohdassa lukee: ”…yleiseen järjestykseen tai sisäiseen turvallisuuteen kohdistuu jäsenvaltiossa vakava uhka, jäsenvaltio voi poikkeuksellisesti palauttaa rajavalvonnan kaikille sisärajoilleen tai niiden tiettyihin osiin rajoitetuksi, enintään 30 vuorokauden ajaksi tai, jos vakava uhka kestää pitempään kuin 30 vuorokautta, sen arvioidun keston ajaksi….”

Jos Suojelupoliisi kohottaa uhan kolmostasolle, tarkoittaa se korkeaa terrorismin uhkaa, joka puolestaan antaa selkeän oikeutuksen rajavalvonnan aloittamiselle.

Kummallista on, että Supo kohotti edellisen kerran uhkatasoa ennen Temppeliaukion kirkon oletettua iskua, joka ei toteutunut, mutta ei korottanut uhka-arviota Turun toteutuneen iskun jälkeen.

Uhan kroonistumisesta ja pahenemisesta kertovat kuitenkin kaikki toimenpiteet, joita yhteiskunnassa on tehty Turun iskun jälkeen, mutta Suojelupoliisi ei reagoi tasoa korottamalla. Täytyy muistaa, että Turun iskun tekijä ei kuulunut niiden noin 350 henkilön joukkoon, jotka ovat tarkemmassa seurannassa.

Ottaako Supo riskin siksi, että Suojelupoliisin johtaja (kok) toimii sisäministeriön (kok) ja EU-komissaarin (kok) ukaasien mukaisesti? Tällaista ajatusta ei voi välttää, kun seuraa sivusta tilanteen kehitystä.

Poliittinen johto vaikuttaa tehneen päätöksen, jonka mukaan kaikkien maailman ihmisten vapaa liikkuvuus eli pääsy Suomeen on tärkeämpi arvo kuin satunnaisen kantaväestön edustajan elämä.

Katolinen Soini, joka on koko poliittisen uransa puhunut elämän kunnioituksesta, vaikuttaa olevan samalla linjalla muun poliittisen johdon kanssa. Soinin motiivina lienee oma etu, jonka myötä hän on myynyt kaikki aiemmin häneen yhdistetyt merkittävät periaatteet.

Suomi elää sotien jälkeisen ajan surullisinta ja selkärangattominta aikaa, mitä tulee poliittisten päättäjien moraaliin ja omista kansalaisista huolehtimiseen.

EU:n, ahneuden ja omahyväisyyden kolmiyhteys on kansalaisnäkökulmasta ikävä yhdistelmä, joidenkin kohdalla jopa tappava.

 

Heikki Porkka ke 11.10. 23:20

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Yle, Trump, Orban, Salvini, "islamismi" ja Tynkkynen

ti 14.05. 12:56

Korruptiota se on pienikin korruptio

su 12.05. 13:52

Gallup elää - mikä on politiikan suunta?

pe 10.05. 11:56

Kärkihankkeena maailmanhalaus

to 09.05. 13:40

Tuolileikin kautta verohelvettiin?

ke 08.05. 15:29

Pedofiilien ja terroristien kultamaa

ti 07.05. 13:44

Äänestäjän kuluttajansuoja Suomessa

ma 06.05. 11:00

Suojelupoliisi ongelmien keskiössä

to 02.05. 22:00

Sdp (Hussein al-Taee) turvallisuusuhkana

ti 30.04. 13:23

Demokratia - Virossa toteutuu, Suomessa halveksitaan

ke 17.04. 10:07

blogit

Vieraskynä

Maahanmuuttoahdistus koskettaa monia suomalaisia

to 23.05.2019 01:36

Juha Ahvio

Mistä vuoden 2019 europarlamenttivaaleissa on kyse?

ma 06.05.2019 23:38

Professorin Ajatuksia

Suomalaisten metsien talouskäyttö on ilmastoteko

to 23.05.2019 00:42

Marko Hamilo

Kuinka muutosta äänestetään - miksi oikeistolaisen kannattaa äänestää perussuomalaisia

su 14.04.2019 09:35

Jukka Hankamäki

Suomelle tärkeät europarlamenttivaalit

to 09.05.2019 22:08

Petteri Hiienkoski

Arkkipiispan tuella sananvapautta vastaan

la 18.05.2019 16:09

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Euvostoliiton purkaminen alkaa vihdoinkin!

ke 01.05.2019 16:15

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Kansallismielisten vietävä ympäristöagenda vihreiltä

ti 14.05.2019 23:15

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mitä termi "vihervasemmisto" tarkoittaa?

pe 24.08.2018 09:42

Arto Luukkanen

Suomen maanviljely EU:ssa: kurjulaa ja petosta

to 23.05.2019 00:43

Mika Niikko

Somekampanja käänsi tuhansien turvapaikkavaeltajien suunnan

su 07.04.2019 23:11

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Maailman muovin kierrätys totaalikaaoksessa Uusi raporttini julki Lontoossa

ke 15.05.2019 20:55

Heikki Porkka

Yle, Trump, Orban, Salvini, "islamismi" ja Tynkkynen

ti 14.05.2019 12:56

Tapio Puolimatka

Setan kunniarotta-antipalkinto ja itävaltalainen rottaruno

ti 21.05.2019 23:38

Olli Pusa

Islaminuskoiset eivät sopeudu

su 19.05.2019 21:43

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Chile ja media

to 04.04.2019 21:30

Reijo Tossavainen

Mitä sinä haluat?

pe 17.05.2019 21:13

Jessica Vahtera

Säästöjä ammattiylpeyden hinnalla

to 04.04.2019 19:27

Pauli Vahtera

SDP valehtelijoiden klubi

pe 03.05.2019 21:34

Timo Vihavainen

Eurooppa on aina oikeassa

ma 20.05.2019 21:22

Matti Viren

Ei tarvitse leikata

ke 22.05.2019 00:03