Volkswagenin uusi laskelma: Sähköauto ei ole ympäristöystävällisin vaihtoehto

Maailman suurimman autovalmistaja Volkswagenin mukaan kaasuauton koko elinkaaren haitat ympäristölle ovat pienemmät kuin sähköauton.

Ulkomaat la 11.11.2017 06:46
kuva: pixabay

"Autonvalmistaja Volkswagen pitää kaasuautoa ympäristöystävällisempänä ja nopeampana keinona vähentää liikenteen ympäristö- ja ilmastopäästöjä kuin sähköautoa", kertoo Kauppalehti.

Väite perustuu siihen, että yhtiön ympäristötaselaskelmien mukaan kaasuauton koko elinkaaren aiheuttamat haitat ympäristölle ovat selvästi pienemmät kuin sähköauton.

Saksassa kysellään julkisessa keskustelussa jo sitä, kuinka ympäristöystävällistä sähköautoilu oikeastaan on, jos maan sähkö tuotetaan suurimmaksi osaksi hiilellä. Saksan vihreä sähkötuotanto oli epäonnistunut kokeilu. Kaasuauto sensijaan voidaan tankanta biokaasulla, jota syntyy joka tapauksessa maatalouden sivutuotteena.

Maakaasu palaa puhtaammin kuin bensiini ja diesel. Hiilidioksidia ja rikkipäästöjä syntyy vähemmän: hiilidioksidia 25-35 prosenttia ja muita päästöjä 67-87 prosenttia vähemmän.

Kaasuauto on teknisesti lähellä bensa-autoa. Bensa-autoa voidaan muokata siten, että se voi kulkea myös kaasulla, kun autoon asennetaan myös kaasutankki. Kaasutankki maksaa 2000-3000 euroa saksalaisen Handelsblattin mukaan. Handelsblatt haastatteli Volkswagenin kaasuautokehityksestä vastaavaa johtajaa.

Saksan tavoitteissa on miljoonaa kaasuautoa liikenteessä vuoteen 2025 mennessä. Toistaiseksi maan liikenteessä on vain 100 000 kaasuautoa. Suomessa on arviolta noin 3 500 kaasuautoa, Ruotsissa noin 50 000.

Kaasuautoilla on ratkaistavana sama ongelma kuin sähköautoillakin; tankkausasemien verkosto on vielä harva kaikissa maissa.

Lähde: Tekniikka & Talous, Kauppalehti.

Jukka Rahkonen la 11.11. 06:46

(Kaikki OM:n osoitteet vaihdettiin turvallisiksi https- osoitteiksi 28.10.2018. Muutos nollasi osan vanhoista FB peukutus- ja jakolaskureista)

Pääuutiset

blogit

Laura Huhtasaari

Toisinnäkijät

Klo 15:38.

Heikki Porkka

Oulun tauti vai uusi imago?

Klo 13:05.

Jukka Hankamäki

Yksittäisistä yleiseen: mikä on tarpeeksi?

Klo 00:08.

Timo Vihavainen

ltävalta sotii ja nai

Klo 00:07.

Professorin Ajatuksia

Uusia "palestiinalaisia"

Klo 00:06.

videot