Blogi: Heikki Porkka, to 14.12.2017 11:53

MTV:n presidenttitentin kirvoittamaa

1. Sauli Niinistön moraali- ja yhteiskuntaoppia nuorille ja aikuisille

Niinistö otti kantaa kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden piilotteluun, jota esimerkiksi kirkon edustajat ovat tehneet.

Niinistö ilmaisi kantansa useilla tavoilla, jotka viittasivat samaan suuntaan. Esimerkki Niinistön vastauksista:

”– Ihmisten suojelu ei ole lain vastaista Suomessa, se vaan pitää pitää mielessä. Ihmiset voivat noudattaa omaa moraaliaan aina siihen pisteeseen asti, että heiltä aletaan kysellä.”

Lausunnollaan Niinistö asettui viranomaistoiminnan vaikeuttamisen puolelle. Varsin erikoinen asenne istuvalta presidentiltä, joka on koulutukseltaan juristi.

Niinistön lausunnon tekee ihmeelliseksi myös se, että EU-direktiivi nimenomaan mahdollistaa kaikkien sellaisten turvapaikanhakijoiden säilöönoton, joiden voidaan esimerkiksi olettaa pakenevan tai olevan jollain tavoin vaaraksi kansalliselle turvallisuudelle tai yleiselle järjestykselle.

Niinistön asenne sotii EU-direktiiviä, yhteiskunnan turvallisuutta ja lainkuuliaisten kansalaisten moraalia vastaan. Kirkon tai yhdenkään yksityisen henkilön tehtävä ei ole piilotella laittomasti maassa oleskelevia henkilöitä. Kyseessä on viranomaisasia, jota vastaan Niinistö selkeästi asettuu.

2. MTV:n asiantuntijana toimiva Åbo Akademin professori Kimmo Grönlund on todennut Laura Huhtasaaren (ps) kommenttien tuoneen mieleen 30-luvun Saksan.

Grönlund tarkoittaa esimerkiksi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden säilöön ottamista, joka olisi Huhtasaaren mielestä oikea toimenpide, jotta suomalainen yhteiskunta olisi turvallisempi.

Kimmo Grönlund otti reilu kaksi vuotta sitten voimakkaasti kantaa, kun kansanedustaja Olli Immonen (ps) kertoi monikulttuurisen yhteiskunnan olevan painajainen.

Grönlund totesi elokuussa 2015, että Ruotsissa kansanedustaja ei saa jatkaa eduskuntaryhmän jäsenenä, jos esittää toiveen, jonka mukaan monikulttuurista kehitystä vastaan täytyy taistella, jotta yhtenäiskulttuuriin perustuva valtio palaa takaisin.

Yhtenäiskulttuuri ei tarkoita monokulttuuria vaan sitä, että yhteiskunnan säännöt ovat kaikille samoja.

Erilaisten kulttuurien edustajia, kuten karjalaisia, savolaisia, saamelaisia, pohjalaisia, lappilaisia, hämäläisiä, varsinaissuomalaisia ja monia muita on ollut Suomen alueella jo satoja vuosia. Yhteisiä piirteitä eri ryhmille ovat olleet viimeistään itsenäistymisestä lähtien suomen kieli sekä saman lainsäädännön ja yhtenäisen tapakulttuurin noudattaminen. Lisäksi jokaisella ryhmällä on omia alueellisia perinteitä, jotka eivät sodi yhteisiä lakeja vastaan.

Yhtenäiskulttuuri ei ole kansainvälisyyden vastainen, edellytyksenä on kuitenkin se, että kansainväliset tulijat hyväksyvät maassa noudatettavan tapakulttuurin ja noudattavat maan lakeja vaatimatta itselleen erioikeuksia.

Monikulttuurinen yhteiskunta puolestaan tarkoittaa islamilaisen ja länsimaisen kulttuurin yhteen liittämistä, kulttuurien kohtaamista, joka ei ole onnistunut koskaan missään.

Monikulttuurisen yhteiskunnan muodostaminen on absoluuttisen mahdotonta niin kauan kuin islam pitää kiinni väkivaltaisista ja alkeellisista perusprinsiipeistään, jotka sotivat demokratiaa ja ihmisoikeuksia vastaan.

Olisiko aika kysyä Grönlundilta miten Ruotsin monikulttuurinen yhteiskunta on onnistunut ja vieläkö hän on sitä mieltä, että Suomen kannattaa pyrkiä kohti monikulttuurisuutta?

Ruotsi on seksuaalirikollisuuden ja kranaatti-iskujen ykkösvaltio Euroopassa. Autojen polttamisessa Ruotsi on väkilukuun suhteutettuna oletettavasti Ranskan tasolla. Lisäksi Ruotsissa on jo 61 aluetta, joilla poliisi ei enää kykene takaamaan kansalaisten turvallisuutta samalla tavoin kuin normaalissa yhteiskunnassa. Etniset rikollisjengit ovat ottaneet ohjat ainakin osittain käsiinsä.

Puhumattakaan siitä, että useissa Ruotsin kouluissa on tilanne, jota voi kutsua vaaralliseksi lasten ja nuorten fyysisen koskemattomuuden kannalta. Viimeksi eilen tukholmalaiskoulussa toteutui yhden oppilaan kuolemaan ja väkivaltaa ehkäisemään tulleen toisen oppilaan haavoittumiseen johtanut puukotus, jossa kiistan osapuolien väitetään olleen afgaanilapsukaisia.

Lapsukaisia sanaa käytän siksi, että se sisältää piilomerkityksen, joka tarkoittaa sitä, että afgaaneilla(kin) on usein tapana kertoa olevansa nuorempia kuin todellisuudessa ovat.

Mitä tulee Suomessa kielteisen päätöksen saaneisiin tai hiukankaan epämääräisen kuvan itsestään antaviin turvapaikanhakijoihin, heidän säilöönottonsa on huomioitu ylempänä mainitussa EU-direktiivissä , jonka mukaan kaikki turvapaikanhakijat, joiden voidaan olettaa aiheuttavan ongelmia, voidaan ottaa säilöön määräämättömäksi ajaksi.

Grönlundin mielestä direktiivin hyväksynyt EU-parlamentti tuo mieleen 30-luvun Saksan?

Helsingin Sanomat kertoi 14.10.2017 kansalaismielipiteestä, joka kertoo suomalaisten selkeän enemmistön elävän 30-luvun Saksan asenneilmastossa?

Helsingin Sanominen artikkelin mukaan "59 prosenttia vastaajista haluaisi, että käännytyspäätöksen saaneet otetaan heti talteen. 18 prosenttia antaisi käännytyspäätöksen saaneiden kulkea vapaasti ja 23 prosenttia ei osaa sanoa, pitäisikö käännytyspäätöksen saanut ottaa talteen.
Kyselyssä selvä enemmistö hallituspuolueiden kannattajista (67 prosenttia) tahtoo, että käännytettävät otetaan heti talteen.
Myös opposition kannattajista enemmistö eli 56 prosenttia kannatti käännytyspäätöksen saaneiden säilöön sulkemista. Perussuomalaisten kannattajista 93 prosenttia halusi käännytettävät heti säilöön.”

Iltalehden 24.8.2017 julkistama kysely kertoo, että 84 prosenttia suomalaisista kannattaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden eristämistä ja mahdollisimman nopeaa poistamista Suomesta.

Åbo Akademin professori Kimmo Grönlundilla on henkilökohtainen ongelma, jonka ainoa ratkaisu taitaa olla Grönlundin muutto Ruotsiin?

3. MTV:n tentin juontajista ja osallistujista

Tentin juontajien toiminta oli melko epätasapainoista sen suhteen kuinka paljon he antoivat puheaikaa ja puheenvuoroja eri osallistujille. Kaksi henkilöä erottui, Sauli Niinistö sai puheaikaa mielin määrin, sen sijaan Laura Huhtasaaren kanssa oltiin varsin nihkeitä. Sama trendi toistui läpi lähetyksen.

Nils Torvalds (rkp) osoittautui juuri niin moukkamaiseksi kuin vanhan äärivasemmistolaisen voi olettaa olevan. Jos suomalaiset haluavat sivistymättömän ja riidanhaluisen moukkapresidentin, vaihtoehto on Torvalds.

Matti Vanhanen (kesk) kommentoi muutaman kerran järkevästi, mutta suomalaisten edun ajajaksi hänestä ei ole. Sen osoittaa Vanhasen poliittinen historia esimerkiksi Muhammed-episodin, Neuvostoliiton ylenpalttisen ihailun ja edelleen jatkuvan toiseuden palvonnan kautta. Vanhanen totesi vastikään, että suomalaisten täytyy tukea muiden kulttuurien elinvoimaisuutta. Kukaan ei kysynyt Vanhaselta miksi hitossa suomalaisten täytyy tukea muiden kulttuurien elinvoimaisuutta, asiaa, joka ehkäisee maahanmuuttajien mahdollista integraatiota ja assimilaatiota.

Merja Kyllösestä (vas) riittää, kun toteaa, että hän on väärä henkilö väärässä paikassa. Kyllönen sopii hyvin kylätapahtuman emännäksi, mutta valtakunnan ykkösedustuspaikalle ei hänen asenteellaan ja kyvyillään ole mitään tekoa.

Tuula Haatainen (sdp) ei usko itsekään omiin mahdollisuuksiinsa vaan tekee ilmiselvästi vaalityötä sdp:lle. Väritön, hajuton ja mauton nainen, jonka mielipiteet tuovat mieleen Suomen historian haitallisimman presidentin Tarja Halosen (sdp).

Ylioppilas Pekka Haavistosta (vihr) on kasvanut viimeisen kuuden vuoden aikana yltiöpopulisti, jota toimittajat eivät koskaan kyseenalaista tenteissä hänen vilpillisestä toiminnastaan kansainvälisten pestien hamuamisessa. Haaviston sukupuolinen suuntautuminen lienee niin hyvä suojamuuri, että toimittajat eivät uskalla nostaa Haaviston epärehellisyyttä esiin. Punavihreä mediaväki kimpaantuu, jos lehdistön suosikki joutuu kovan paikan eteen.

Paavo Väyrynen oli oma itsensä. Ei myönnä eikä kiellä vaan väittää vastaan ja perustelee myös kantansa. Onnistui tentissä kohtuullisen hyvin. Piti Väyrysestä tai ei, hän on toistuvasti historiansa vanki. Joutuu usein korjaamaan toimittajien ja muiden poliitikkojen käsityksiä omasta toiminnastaan. Kaukaista historiaa sen verran, että Väyrynen ilmoitti jo ylioppilasjuhlissaan, että hänestä tulee joskus Suomen presidentti. Jos näin käy, hän lupasi kutsua kaikki tuolloin läsnä olleet linnaan.

Sauli Niinistöstä jäi runsaasta puheajasta huolimatta lattea kuva. Niinistö ei anna itsestään erityisen rehellistä käsitystä, koska ei kykene vastaamaan yhteenkään kysymyksen ilman jaarittelua ja pyörittelyä. Mielikuva, jonka Niinistö antoi itsestään edellisten presidentinvaalien alla, oli täysin erilainen kuin nykyinen feminiinisen ja lepsun oloinen hahmo, joka vaikutti eilisiltana (13.12.2017) varsin ärtyneeltä.

Laura Huhtasaari jäi melko vähäiselle puheajalle jatkuvista puheenvuoropyynnöistään huolimatta. MTV:n toimittajat eivät antaneet hänelle tilaisuutta kommentoida edes silloin, kun Pekka Haavisto kohdisti Huhtasaareen syytösten ryöpyn. Vastaavissa tilanteissa juontajat toimivat toisin esimerkiksi Sauli Niinistön kohdalla.

Huhtasaari on säilyttänyt rohkeutensa ja perustellut poliittiset mielipiteensä toistuvasta toimittajien asenteellisuudesta huolimatta. Ne, jotka näkivät Sanomatalossa Iltasanomien Timo Haapalan toteuttaman haastattelun (kuulustelun), jossa Haapala käyttäytyi epäasiallisesti, ymmärtänevät, että suomalaistoimittajat ovat lähes kauttaaltaan samasta suomalaisvastaisesta puusta veistettyjä.

4. Kokonaiskuvasta lyhyesti

Keskustelijoista Huhtasaari ja Väyrynen erottuivat selkeästi suomalaismyönteisimpinä. Niinistön ärtyneisyys ja moraalisesti arveluttavat kannanotot, jotka sotivat suomalaisten oikeuskäsitystä ja yhteiskunnan turvallisuutta vastaan, saattoivat tulla monille kansalaisille yllätyksenä.

Torvalds osoittautui epäkohteliaaksi änkyräksi, jollainen hän oli jo kiihkokommunistina. Haatainen oli hajuton, mauton ja väritön hahmo, jonka alaisuudessa haloslainen kehityskaari saisi kakkososan.

Haavisto osoitti jälleen olevansa Niinistön pikkuveli, joka pyörittelee ja jaarittelee yleiskivasti kaikkea kansainvälistä. Vanhanen puolestaan edustaa suomalaista peruspoliitikkoa puheiden ja tekojen ristiriitaisuuden suhteen. Kyllönen on pakkopulla, joka istuu ringissä, koska vasemmistoliitto halusi oman edustajan vaaliin.

Heikki Porkka to 14.12. 11:53

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Yleisradio ohjaa suomalaisten ajattelua

ti 19.03. 11:04

Perussuomalaisia johdetaan Brysselistä?

to 14.03. 13:48

Suomi on kulkemassa kohti katastrofia?

to 07.03. 09:17

Mitä saa 3 200 miljoonalla (3,2 miljardilla) eurolla vuodessa?

ti 05.03. 12:54

Perussuomalaisista, vihreistä, maahanmuutosta ja sukupuolista

ke 27.02. 12:47

Yle pimittää merkittävää tietoa Ranskan antisemitismistä

ke 20.02. 19:22

Pahuuden kultin palvonta palvelee liittovaltion tavoittelua

to 14.02. 10:18

Rappio raastaa Suomi-politiikkaa

ti 12.02. 12:18

Hybridivaikutetaan

ma 11.02. 14:11

Sdp:n poliittisesta uskottavuudesta

to 07.02. 11:43

blogit

Vieraskynä

Ps-nuorten naiset: Nykyfeminismi tai sukupuolikiintiöt eivät edusta tasa-arvoa

ti 19.03.2019 20:01

Juha Ahvio

Vuosi 2019 totuuden valossa: Miksi kristityn tulee olla kansallismielisen isänmaallinen?

su 17.03.2019 10:23

Professorin Ajatuksia

Utrechtin turkkilaisampujalla on ihmisoikeudet

ke 20.03.2019 11:26

Jukka Hankamäki

Annatko jymäyttää itseäsi "pääministerivaalilla"?

ke 20.03.2019 11:28

Petteri Hiienkoski

Terrorismista länsimaisen demokratian tuhoamiseen

ma 18.03.2019 01:44

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Riittää, että kansa on sitä mieltä

ti 05.03.2019 14:48

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Työvoiman tarveharkinnan poiston tuhoisat seuraukset

la 16.03.2019 16:17

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mitä termi "vihervasemmisto" tarkoittaa?

pe 24.08.2018 09:42

Arto Luukkanen

Lapset marssilla - kuten suomettumisen aikana

pe 15.03.2019 20:46

Mika Niikko

Kuka opettaa sinun lapsellesi seksuaalisuudesta?

ma 28.01.2019 22:12

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Otsikko

su 10.03.2019 10:50

Heikki Porkka

Yleisradio ohjaa suomalaisten ajattelua

ti 19.03.2019 11:04

Tapio Puolimatka

Kirjablogi: Vaarallinen vihreä valhe

su 17.03.2019 10:11

Olli Pusa

Berner kävelevänä skandaalina

pe 22.02.2019 00:16

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

ISIS-morsiamet - tätä dokumenttiä ei Yle esitä

ke 13.03.2019 20:09

Reijo Tossavainen

Journalistin päätoim. M. Pettersson: "Me vaikutamme äänestystulokseen"

to 14.03.2019 18:27

Jessica Vahtera

Työpaikkoja ei synny tilastotempuilla

pe 27.04.2018 12:59

Pauli Vahtera

Tyhjästä on paha nyhjästä

la 16.03.2019 11:29

Timo Vihavainen

Helsinki on muutoksen kärjessä

ke 20.03.2019 11:27

Matti Viren

Populismia

ti 19.02.2019 23:20