Presidentti Donald Trumpin joulupuhe

"Kristityille tämä on pyhä ajanjakso, meidän Herramme ja Pelastajamme Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhla. Joulukertomus alkaa 2 000 vuoden takaa äidistä, isästä ja pienokaisesta"

Ulkomaat ma 25.12.2017 12:17

Joulupäivän uutisena Oikea Media julkaisee Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin joulupuheen kokonaisuudessaan.

WASHINGTON D.C. Joulukuun 1. päivänä 2017 presidentti Trump esitti seuraavan tervehdyksen sytytettäessä valot kansalliseen joulukuuseen. Tilaisuus pidettiin torstaina marraskuun 30. päivänä 2017. Alla olevan puheen käännös perustuu LifeSiteNews verkkosivustolla julkaistuun puheen käsikirjoitukseen.

 

 

”Tänään on päivä, jota olen kovasti odottanut koko vuoden. Olemme kuulleet, puhuneet ja haaveilleet juuri tästä päivästä. Nyt, Yhdysvaltain presidenttinä, minulla on valtava kunnia viimeinkin saada toivottaa Amerikalle ja maailmalle: oikein hyvää iloista joulua!

Haluan kiittää jokaista, joka on tullut tänne Valkoisen talon edustalle, tämän suunnattoman kauniin Valkoisen talon edustalle. Kiitän myös jokaista, joka kotoa käsin katselee tämän uskomattoman hienon kansallisen joulukuusen valojen sytyttämistä.

Lähes vuosisadan ajan, kautta hyvin ja huonojen aikojen, jokainen presidentti on osallistunut tähän hienoon perinteeseen, jonka aloitti presidentti Coolidge. Minulle kerrottiin tänä iltana, että tämänhetkinen sää on paras 25 vuoteen. Itse asiassa kysyin: ”Onko sää aina tällainen?” Ja sisäministeri vastasi: ”Tällaista ei ole ollut pitkään aikaan.” Olemme siis hyvin onnekkaita.

Vuonna 1870 presidentti Ulysses S. Grant allekirjoitti lain, joka teki joulusta liittovaltion virallisen juhlapyhän. Koen, että tavallaan teemme saman uudelleen. Siitä on kyse.

Tämän kansakunnan varhaisimmista päivistä lähtien amerikkalaiset ovat mieltäneet joulun rukouksen, ylistyksen, kiitollisuuden ja hyvän tahdon, rauhan ja uudistumisen ajaksi.

Melania ja minä olemme erittäin iloisia tämän hyvin siunatun ajanjakson alkaessa. Meitä ihastuttaa ajatus kansakuntamme eri osissa ja koko tämän mantereen eri puolilla elävistä ihmisistä, joiden mielet joulun ihme nostaa ja ilahduttaa.

Kristityille tämä on pyhä ajanjakso, meidän Herramme ja Pelastajamme Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhla. Joulukertomus alkaa 2 000 vuoden takaa äidistä, isästä ja pienokaisesta – kaikkien erityisimmästä lahjasta, Jumalan rakkauden lahjasta koko ihmiskunnalle.

Mitä lieneekään uskomme, tiedämme kuitenkin, että Jeesuksen Kristuksen syntymä ja tarina Hänen uskomattomasta elämästään muuttivat ikuisiksi ajoiksi ihmiskunnan historian. Elämässämme ei liene ainuttakaan osa-aluetta, johon Hänen elämänsä vaikutus ei olisi ulottunut: taiteeseen, musiikkiin, kulttuuriin, lainsäädäntöön ja kunnioitukseemme eri puolilla maailmaa elävien ihmisyksilöiden pyhää arvokkuutta kohtaan.

Joka ainut vuosi joulunaikaan tunnistamme, että todellisessa joulunhengessä ei ole kyse siitä, mitä meillä on, vaan siitä keitä me olemme – jokainen meistä on Jumalan lapsi.

Se on tämän ajanjakson todellinen ilonlähde.

Se tekee jokaisesta joulusta hyvän, iloisen.

Tänään, tässä kauniissa seremoniassa muistamme, että meidät on kutsuttu palvelemaan toinen toistamme, rakastamaan toinen toistamme ja pyrkimään rauhaan omassa sydämessämme ja kaikkialla maailmassa.

Joten tänään kiitän niitä miljoonia amerikkalaisia, jotka tuovat valoa elämään ja elävöittävät hienoja yhteisöjämme. Kiitän heitä, jotka palvelevat puutteenalaisia tämän ajanjakson aikana ja koko vuodenkin mittaan. Kiitän armeijamme miehiä ja naisia, jotka palvelevat eri puolilla maailmaa pitäen meidät turvassa.

Kiitän viranomaisia, jotka ylläpitävät järjestystä kaduilla ja teillä sekä turvaavat kotimaatamme. Kiitän Amerikan opettajia, pastoreita ja kaikkia uskovia, heitä, jotka ovat opetteneet meille varsin paljon, kiitän heitä johtajuudesta yhteisöissämme ja yhteiskunnassamme.

Ja erityisesti tänään kiitän amerikkalaisia perheitä. Jouluna meitä muistutetaan enemmän kuin milloinkaan muulloin siitä, että perhe on amerikkalaisen elämän peruskallio.

Joten pyydämme tänä jouluna Jumalan siunausta perheillemme ja kansakunnallemme. Rukoilemme, että maamme on paikka, jossa jokainen lapsi kokee rakkauden täyttämän kodin, toivorikkaan yhteisön ja uskon siunaaman kansakunnan. 

Melanian, itseni, Barronin, kaikkien lasteni ja kaikkien lastenlasteni  puolesta – he ovat kaikki kanssamme tänä iltana – haluan kiittää teitä. 

Jumalan siunausta ja Jumala siunatkoon Amerikan Yhdysvaltoja. Kiitos hyvin paljon.

Hyvää joulua kaikille. Iloista joulua. Onnellista uutta vuotta. Kiitos. ”


(Käännös: Heli Tennilä, patmos.fi)

Jukka Rahkonen ma 25.12. 12:17

(Kaikki OM:n osoitteet vaihdettiin turvallisiksi https- osoitteiksi 28.10.2018. Muutos nollasi osan vanhoista FB peukutus- ja jakolaskureista)

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

30 päivän panna

Klo 18:07.

Reijo Tossavainen

Punavihreässä totuudessa maalia siirretään tarpeen mukaan

Klo 10:02.

Arto Luukkanen

GCM - mitätön - laiton?

la 15.12. 23:05

Professorin Ajatuksia

Pekka Haavisto ja Li Andersson viihteen parissa

la 15.12. 23:03

Mikko Paunio

Vihreä metsäpolitiikka aiheutti Kalifornian metsäpalot

la 15.12. 11:54

videot