Irakilaispedofiili raiskasi 12-vuotiaan tytön, joka tuli raskaaksi - nyt hän saa lasten huoltajuuden Ruotsissa

"Jos tekijä olisi ollut valkoinen, keski-ikäinen ja heteroseksuaalinen mies, olisi järjestetty joka päivä mielenosoituksia"

Ulkomaat ke 31.01.2018 16:24
Sara Mohammad. Kuva: Stefan Berg, GP

Göteborgissa asuvan maahanmuuttajaperheen 12-vuotias tyttö naitettiin ja hänen irakilaisaviomiehensä raiskasi hänet.

13-vuotiaana tyttö sai kaksoset. Hävittyään huoltajuuskiistan Tukholman käräjäoikeudessa, kaksoset ja hänet luovutetaan lapsen raiskaajalle.

Vaikka hän on todistettavasti lapsen raiskaaja, Tukholman käräjäoikeus on antanut hänelle molempien lasten huoltajuuden.

Tapausta tutkinut Göteborgs Posten kertoo, että useat asiantuntijat ovat raivostuneet Tukholman käräjäoikeuden päätöksestä antaa kahden järjestetyssä lapsiavioliitossa syntyneen lapsen huoltajuus raiskaajalle.

Tukholman käräjäoikeus perustelee päätöstään sillä, että lapset ovat viettäneet lähes koko lapsuutensa yhdessä pedofiilin kanssa Irakissa. Tuomioistuimen mukaan se tarkoittaa siis sitä, että pedofiili on mitä sopivin vanhempi.

Äidin mukaan kaksoset otettiin häneltä ja vietiin pois, mutta se ei muuta tuomioistuimen arviointia.

Kunniaan liittyvän väkivallan asiantuntija Juno Blom Östergötlandin lääninhallituksesta kutsuu käräjäoikeuden päätöstä "kaikkein vastenmielisimmäksi, mitä hän on tavannut koko elämänsä aikana" ja sanoo asian olevan "häpeäksi Ruotsin viranomaisille".

"Pieni tyttö on viety pois Ruotsista, naitettu, raiskattu ja joutunut eroon lapsistaan ​​ilman viranomaisten toimia. Ja nyt laitetaan viimeinen naula arkkuun ottamalla pois hänen huoltajuutensa", hän sanoo Göteborgs Postenille.

Hänen mielestä Ruotsin viranomaiset eivät ota riittävästi huomioon tapauksia, joissa lapset viedään ulkomaille joutuakseen siellä alttiiksi vakaviin rikoksiin. Hän ei myöskään niele miehen selitystä, ettei hän ollut tiennyt tytön ikää mennessään naimisiin ja harrastaessaan seksiä hänen kanssaan.

Juno Blomin mukaan se ei ole mahdollista, koska he olivat serkukset.

"Olen työskennellyt tällaisten asioiden kanssa monta vuotta, mutta tämä on sairain asia, jonka olen kuullut koko elämässäni. Ei tarvita korkeakouluopetusta kunniaan liittyvästä sorrosta ymmärtääkseen, että tämä on kauhean väärin", Juno Blom huomauttaa.

Myös Sara Mohammad GAPF-järjestöstä reagoi voimakkaasti päätökseen.

Sara Mohammad on ruotsalainen ihmisoikeusaktivisti. Vuonna 2001 hän perusti kunniaväkivallan vastaisen GAPF-järjestön (Glöm aldrig Pela och Fadime). Järjestö on nimetty Pela Atroshin ja Fadime Şahindalin mukaan, jotka ovat tunnetuimpia kunniamurhattuja Ruotsissa.

Järjestö tekee työtä kunniaan liittyvän väkivallan, pakkoavioliittojen ja tyttöjen ympärileikkausten ehkäisemiseksi Ruotsissa.

Hän itse kasvoi aikuiseksi Irakissa tiukan kunniakulttuurin alla ja on työskennellyt useita vuosia Ruotsissa sortoa vastaan.

Mohammad pakeni Irakista Ruotsiin vuonna 1993 veljensä järjestämän pakkoavioliiton ja uhkailun vuoksi. Hän on osallistunut keskusteluun islamista ja vastustanut uskonnollisin ja kulttuurillisin perustein annettuja erivapauksia, kuten uimahallivuoroja.

"Olen järkyttynyt. Tämä tyttö on ollut hyödyke useissa eri käsissä. Sen on oltava lähtökohta myös silloin, kun päätetään tällaisista asioista", sanoo Sara Mohammad.

Hänen mielestä sekä sosiaalipalvelu- että vanhempainlaki on tarkistettava.

Sara Mohammadin mukaan kunniarikoksille alttiiksi joutuvia on tarkasteltava täysin eri tavalla, sillä muuten uhrataan enemmän ihmishenkiä ihan laillisesti.

"Yhteiskunnan on uskallettava ottaa kantaa joskus. Minun mielestäni ei ole sopiva vanhempi, jos on mennyt naimisiin ja harrastanut seksiä lapsen kanssa", Sara Mohammad painottaa.

Hän näkee tämän tytön ja muut vastaavanlaiset tapaukset merkkinä kulttuurirelativismista.

"Tämä on seurausta Ruotsin identiteettipolitiikasta. Että on olemassa ihmisiä, jotka antavat anteeksi ja kunnioittavat kulttuureja ja uskontoja, vaikka ne olisivat ristiriidassa lasten ihmisoikeuksien kanssa. Näiden lasten huomioimatta jättäminen on todellista rasismia", Sara Mohammad korostaa.

Italialais-ruotsalainen kirjailija-juontaja Marcus Birro toteaa Ruotsissa olevan merkittäviä feministisiä kannattajia, jotka ovat "turpa kiinni" tämäntyyppisestä naisten sortamisesta, koska he pelkäävät "rasistikorttia".

Birron mukaan Ruotsissa tällainen väkivalta ja sorto annetaan anteeksi.

"Jos tekijä olisi ollut valkoinen, keski-ikäinen ja heteroseksuaalinen mies, olisi järjestetty joka päivä mielenosoituksia ja mielipiteen ilmauksia", hän muistuttaa.

Hän jatkaa:

"Mutta nyt? Hiljaisuus. Vaisuja vastalauseita. Tekosyitä. Se on pettymys näille heikossa asemassa oleville tytöille uudestaan ja uudestaan."

Birron mielestä feministien täytyy ottaa taistelunsa vakavasti ja ryhtyä suuntaamaan se tähän barbaarisuuteen.

Marraskuussa vuonna 2014 Birro irtisanottiin Expressen -lehdestä hänen arvosteltua islamia Twitterissä sekä osallistuttuaan ruotsidemokraattiseen podcastiin. Kaksi kuukautta myöhemmin hänet erotettiin Solo Calcio -jalkapallosivuston kirjoittajan työstä hänen syötyä lounasta kahden johtavan ruotsalaisdemokraatin kanssa.

Tytti Salenius ke 31.01. 16:24

(Kaikki OM:n osoitteet vaihdettiin turvallisiksi https- osoitteiksi 28.10.2018. Muutos nollasi osan vanhoista FB peukutus- ja jakolaskureista)

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Uutta turvapaikanhakija-aaltoa valmistellaan

Klo 22:31.

Henna Kajava

Orpo uhrasi lastemme turvallisuuden tietoisesti

Klo 20:00.

Heikki Porkka

Arvopohjista ja pedofiliasta

Klo 10:50.

Arto Luukkanen

Lopetetaan hyssyttely ja turvataan Suomen lapset!

ke 16.01. 23:12

Timo Vihavainen

Tavattomuuden lähteillä

ke 16.01. 23:10

Professorin Ajatuksia

Oulun tapauksen poikimaa huumoria

ke 16.01. 23:09

videot