Blogi: Heikki Porkka, ma 26.02.2018 12:38

Suomi ja Viro - niin erilaiset

Suomen medioissa, erityisesti Yleisradiossa, on esitetty toistuvasti mielipiteitä, joiden mukaan Suomi ja Viro ovat samankaltaisia maita.

Varmaan ovat monin osin, mutta käytännön elämässä näkyvän arvomaailman osalta valtiot ovat kuin yö ja päivä. Seuraavassa nostan esiin muutamia asioita, joissa erot näkyvät selkeästi.

Suomen entinen Viron suurlähettiläs (2010 – 14) Aleksi Härkönen lausui viisaita sanoja Ylen A-studiossa 21.2.2018. Hän totesi esimerkiksi näin:

”Minusta Virosta jää kaikkein päällimmäisenä sellainen mielikuva, että siellä pystytään yhdistämään asioita. Pystytään palauttamaan se, mikä Virossa on parasta vanhoilta ajoilta ennen neuvostomiehitystä ja samaan aikaan uudistumaan, tekemään Virosta moderni valtio.”

Härkönen havaitsi lisäksi Viron vuosinaan saman asian, johon olen kiinnittänyt täällä asuessa alusta pitäen huomiota. Härkönen totesi A-studiossa seuraavasti:

”Olen aina pitänyt siitä, että Virossa löytyy sellaisia totuudenpuhujia, jotka sanovat niin kuin asiat ovat myöskin turvallisuuspoliittisista kysymyksistä.”

Toimittaja: ”Suomestako ei löydy?”

Härkönen: ”Suomestakin löytyy, mutta tuskin meidän viralliset lausunnot ovat ihan sellaista totuuden puhetta kuin Virossa.”

Toimittaja: ”Millä tavalla ei ole totuuden puhumista?”

Härkönen: ”Meillä puhutaan hyvin pehmeästi ja vähän peitelläänkin asioita eikä sanota kaikkea sitten ulos mitä ajatellaan.”

Kun Yleisradion toinen toimittaja kysyi Viron presidentti Kersti Kaljulaidilta mitä tämä pitää presidentin työstä, vastasi presidentti seuraavasti:

”Se ei ole pitämiskysymys, vaan erittäin suuri vastuu. Vastaat kansasi asioiden sujumisesta kansainvälisessä ympäristössä. Sitä työtä on tehtävä. Tehtävänä on tuoda esille ihmisille [omalle kansalle] tärkeitä asioita.”

Jostain syystä Yle oli kääntänyt viimeisen lauseen vaillinaisesti ja jättänyt pois viittauksen sanaan ”oma” ja kirjannut vain sanan ”ihmisille”, joka ei personoi lausetta omaan kansaan vaan laajemmin ihmisiin.

Lisäksi presidentti Kaljulaid toivoi, ”että kielemme ja kulttuurimme elää ja kasvaa…”  ja että ”saamme nyt kehittää kulttuuriamme valtion tuella..” ja että ”pienillä kansoilla on yksi yhteinen etu kansainvälisessä politiikassa. Se on se, että maailma perustuisi selkeisiin sopimuksiin.”

Miten EU on noudattanut omia selkeitä sopimuksiaan esimerkiksi talouden (jokaisen pitää huolehtia omista veloistaan), ulkorajan valvonnan (Schengen-sopimus + direktiivi) ja turvapaikanhaun (Dublin-asetus) osalta? Rikkonut kaikkia ja vaatinut myös jäsenvaltioita rikkomaan niitä.

Natosta Kaljulaid totesi varsin trumppimaisesti, että jäseneksi pyrkivien on täytettävä Naton ehdot eli sitouduttava maksamaan jäsenmaksunsa.

Tämä oli juuri se asia, josta useat Naton jäsenmaat nostivat metelin, kun Donald Trump vaati eurooppalaisilta kumppaneilta parempaa vastuunkantoa. Tämä oli myös se asia, jonka myötä Yle ja muut suomalaismediat ryhtyivät väittämään, että Yhdysvallat hylkää Euroopan puolustamisen Trumpin johdolla.

Trump vaati sopimusten noudattamista, mutta suomalaisen valtamedian edustajien mielestä se oli väärin vaadittu!!

Trumpista takaisin Viron ja Suomen eroavaisuuksiin.

Virossa kehitetään yhteiskuntaa yrittäjyys edellä, pyrkimällä houkuttelemaan maahan väkeä, joka sopeutuu, työllistyy ja työllistää.

Virossa jopa ristiriitaisia tunteita herättävä presidentti on todennut, että maahan tulevien täytyy hyväksyä virolainen elämäntapa ja kulttuuri, koska Viro ei tarjoa erityiskohtelua [kuten Suomi]. Periaatteena on, sopeudu tai etsi itsellesi uusi maa, jossa voit toimia, kuten kulttuurisi ja tapasi edellyttävät.

Lisäksi Virossa kehotetaan avoimesti omien, virolaisten lasten hankintaan. Virolaisten rakastamien esiintyjien tähdittämä kappale soi erittäin paljon televisiossa ja radiossa.

Virolaisen periaatteen mukaisesti vieraat ovat tervetulleita, mutta koska Viron kulttuuri halutaan säilyttää, ovat oma kansa ja kulttuuriin sopeutuneet maahanmuuttajat sekä sitä [kulttuuria] kunnioittavat ykkössijalla.

Toisin kuin virolaiset, suomalaispoliitikot halajavat maahansa lisää sosiaalihuollon varassa eläviä ulkomaalaisia. Suomessa ei edes pyritä integroimaan tulijoita vaan valtio ja useat avustuksia saavat järjestöt ja organisaatiot tukevat tulijoiden oman kulttuurin säilyttämistä.

Suomella on koko itsenäisyyden ajan kestänyt kokemus romanien ”kotouttamisesta”. Kulttuurisia tapoja, kuten väistämisvelvollisuutta ja verikostoa on katsottu läpi sormien, jonka lisäksi yhteiskunta rahoittaa romaninaisille heidän kansallispukunsa hankinnan säännöllisin väliajoin.

Millä tavoin esimerkiksi edellä mainitut toimet edistävät romanien sopeutumista suomalaiseen yhteiskuntaan? Romaneihin kohdistetun kotouttamispolitiikan ja nykyisen maahanmuuttopolitiikan järjellisyydestä saa jonkinlaisen kuvan kirjailija Ari Paulowin lokakuussa 2011 Yleisradion kirja-arvostelija Seppo Puttoselle osoittamasta kirjeestä. Ote julkisesta kirjeestä:

”Kantasuomalaisiin verrattuina ulkomaalaisilla oli 4-kertainen yliedustus Suomen vankiloissa v. 2010. Hämeen-Anttilan ohjelmassasi mainitsemilla romaneilla oli 57-kertainen yliedustus samana vuonna. Luku ei sisällä Suomen kansalaisuuden jo saaneita rikollisia (Lähde: Rikosseuraamusviraston moniste: Selvitys etnisestä yhdenvertaisuudesta vankiloissa, Helena Huhta, Helsingin yliopiston valtiotieteen laitos).

Sopeutumista?

Suomessa on 29 vankilaa. Jos kantaväestö olisi yhtä rikollista kuin maahanmuuttajat, Suomeen olisi rakennettava n. 115 vankilaa lisää. Jos kantaväestö olisi yhtä rikollista kuin romanit, olisi niitä rakennettava peräti 1653 kappaletta. Ulkomaan kansalaisten määrä Suomen vankiloissa kasvoi viimeksi kuluneiden 6 vuoden aikana 7,7-kertaiseksi.”

Kuinka kulttuurin sisällä kasvatetaan kulttuuriin tai siitä pois?

Siinä missä Suomessa juhlitaan Sandstorm-kappaleen tunnelmissa, Virossa nuorempikin polvi laulaa 2010-luvulla isänmaallisia lauluja, Kerli (Eesti muld ja Eesti süda) ja Gerli Padar & Sun (Eesti Lipp) ja Ott Lepland (Eestlane olen ja eestlaseks jään) .

Kumpi on syvällisempi ja tehokkaampi tapa istuttaa ihmiseen isänmaallisuutta ja kansallishenkeä? Missä ovat suomalaismuusikot, joille isänmaalliset laulut kelpaavat? Virossa heitä on kymmeniä, Suomessa nolla.

Suomessa vasemmisto on käyttänyt musiikkia aatteellisen ja ideologisen työn välineenä jo vuosikymmenien ajan, sen sijaan isänmaallista musiikkia soitetaan vain mallin vuoksi pönötystilaisuuksissa.

Aiemmin isänmaallisuutta korostaneista poliittisen keskustan ja oikeiston poliitikoista on kuoriutunut Suomessa 2000-luvulla internationalisteja, vasemmistoaatteen vankkumattomia edistäjiä, jotka nimittelevät kansallismielisiä ksenofobeiksi, natseiksi ja rasisteiksi.

Siinä missä virolaiset nuoret, keski-ikäiset ja vanhemmat ihmiset heiluttivat tuhansia ja tuhansia Viron lippuja itsenäisyyden kunniaksi, miettivät suomalaiset rohkeneeko Suomen lippua heilutella vai onko siinä jotain hävettävää.

Kuinka monen suomalaisnuoren kuulitte päästävän itsenäisyyspäivänä suustaan keskellä päivää huudon ”Eläköön Suomi”? Tallinnan Vanhassa kaupungissa "Elagu Eesti" -huuto nuorison suusta ei ollut lainkaan harvinainen asia keskellä päivää 24.2.2018. Iloisella mielellä ja ilman alkoholia tai muuta päätä sekoittavaa.

Kuinka suuri oli se isänmaallisen musiikin määrä, jota Suomen eri televisiokanavat soittivat sadan vuoden itsenäisyyden kunniaksi? Vähäinen, ellei suorastaan mitätön verrattuna siihen, miten Viron eri mediat toimivat.

Kuinka moni suomalainen laittoi auton ikkunaan Suomen lipun itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi? Siis samalla tavoin kuin teki esimerkiksi jääkiekkomaajoukkueen voitettua maailmanmestaruuden.

Virossa maan liput liehuivat tuhansien autojen sivuikkunoissa satavuotisen itsenäisyyden kunniaksi.

Kuinka moni suomalainen tunnettu poliitikko osallistuu nykyisin avoimen isänmaallisiin julkisiin tilaisuuksiin, jotka eivät ole valtionjohdon järjestämiä pönötystilaisuuksia? Kovin harva, jos yksikään.

Miksi suomalaisten eripura kasvaa jatkuvasti? Siksi, että valtamedia tukee linjaa, jonka mukaan isänmaallisuus on pahe, josta täytyy irrottautua kaikissa muissa yhteyksissä paitsi urheilukilpailuissa.

Kun Kimi Räikkönen voittaa, media muistaa mainita, että hän on suomalainen. Kun jääkiekkomaajoukkue voittaa maailmanmestaruuden, ”me voitimme sen”, me suomalaiset, siis ne, joiden mielestä isänmaallisuus on niin last season kuin olla ja voi.

Kun ammatikseen Kanadassa tai Yhdysvalloissa pelaava suomalainen menestyy, ylpeillään mediassa hänen menestyksestään, koska hän on suomalainen.

Kun virolainen juhlii ja kunnioittaa omaa kulttuuriaan, veronmaksajien rahoilla pullistellut Suomi100 rahoitti 30 000 eurolla koodaribussin Afrikkaan, jakoi 150 000 euroa turvapaikanhakijoiden projekteihin ja antoi 50 000 euroa suomalaisuuden uudelleen määrittelyyn. Paljon muutakin merkillistä. Satavuotisjuhlarahaa vastaanottavalla puolella oli useita äärivasemmistolaisia ja kokoomuslaisia henkilöitä.

Mutta auta armias, jos poliitikko peräänkuuluttaa suomalaisuutta ja kansallismielisyyttä, joutuu hän suomalaisen roskamedian silmätikuksi ja vähintään rivien väliin piilotetun halveksunnan kohteeksi.

Mitä toimittajan totterot juhlivat siinä vaiheessa, kun rajat on kaadettu ja kansakunnat sekoitettu?

Seppo Räty sanoi aikoinaan, että Saksa on paska maa. Olen samaa mieltä, nykyinen Saksa on henkisesti ja poliittisesti paska maa. Ikävä kyllä Saksa on Suomen poliittisen johdon esikuvamaa yhdessä Ruotsin kanssa.

Tätä taustaa vasten on ikävä todeta, että turhan moni virolaispoliitikko pitää Suomea edelleen jonkinlaisena esikuvamaana. Toivottavasti kyse on vain laskelmoidusta kohteliaisuudesta, ei sokeasta uskosta [sosialistisen] suomalaisen yhteiskuntajärjestelmän hyvyyteen.

Kansallishenki ei ratkaise kaikkia kansakunnan ongelmia, mutta hyvä koheesio antaa erinomaiset mahdollisuudet selvitä yhdessä eteenpäin.

Suomen hallituksen, vihervasemmiston ja valtamedian edistämä omaa kansaa ja kulttuuria halveksiva politiikka luo pohjaa entistä pahemmalle eripuralle.

Siinä missä poliittinen vihervasemmisto epäisänmaallistaa Suomea kaikin mahdollisin keinoin, kokoomuksen ja keskustan johdolla Suomesta on tehty osto- ja myyntiliike, jonka myötä kansallisomaisuudet saavat mennä, jos ostajan lompakosta löytyy riittävästi valuuttaa.

PS. Kuinka moni suomalainen vaivautui itsenäisyyspäivänä 6.12.2017 (100-v.) Tähtitorninmäelle? Entä kuinka moni virolainen todisti vastaavaa tapahtumaa Toompean mäellä 24.2.2018 klo 7:30, kun sinimustavalkea nousi Pitkän Hermannin lipputankoon? Siitä saa käsityksen, kun katsoo tämän videon. Videolla esitetään useita kansallishenkeä kohottavia kappaleita.

Heikki Porkka ma 26.02. 12:38

(Kaikki OM:n osoitteet vaihdettiin turvallisiksi https- osoitteiksi 28.10.2018. Muutos nollasi osan vanhoista FB peukutus- ja jakolaskureista)

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Yle, YK, islam, Viro ja GCM

Klo 10:56.

Suojelua suomalaislasten elämää tuhoamalla

su 09.12. 12:43

Nollatoleranssi ja arvopohja

pe 07.12. 18:45

Facebook on uusi Stasi

pe 07.12. 14:50

Äärivasemmisto on valtiovallan suojeluksessa

pe 07.12. 12:15

Facebook - sananvapauden vihollinen

to 06.12. 21:53

Oulun seksuaalirikosvyyhti kertoo myös poliittisen johdon ja valtamedian rappiosta

ke 05.12. 13:53

Oulun raiskausepidemia ei ole ilmiö vaan osa pitkään jatkunutta trendiä

ti 04.12. 15:48

Olisiko vihdoin kansallisen heräämisen, omien puolustamisen aika?

ti 04.12. 10:08

Suomen eduskunnan naisvihamielisestä politiikasta

ma 03.12. 15:09

blogit

Vieraskynä

Kirja-arvio: Kiinalainen juttu

su 18.11.2018 00:00

Juha Ahvio

Sananvapaus on uhattuna Suomessa

to 06.12.2018 13:01

Professorin Ajatuksia

Kirjailijan helvettiin-toivotukset päätyivät lehden sivuille

la 08.12.2018 23:21

Jukka Hankamäki

Avoin kirje Uuden Suomen Markku Huuskolle ja Alma Medialle

la 08.12.2018 23:24

Petteri Hiienkoski

Ylen sokeat politrukit "natsijahdissa"

pe 07.12.2018 05:29

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Afrikan tulevaisuus huumeiden varjossa

su 09.12.2018 15:21

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mitä termi "vihervasemmisto" tarkoittaa?

pe 24.08.2018 09:42

Arto Luukkanen

Hyvää itsenäisyyspäivän aattoa!

to 06.12.2018 12:57

Mika Niikko

Itsekkyyden naamiaiset

ma 02.07.2018 00:54

Musta Orkidea

Viimeisen muurin takana on totuus

ke 14.02.2018 10:55

Mikko Paunio

Jani Toivola, vammaiset ja vihreä identiteettilässytys

to 20.09.2018 16:44

Heikki Porkka

Yle, YK, islam, Viro ja GCM

ma 10.12.2018 10:56

Olli Pusa

Länsimaiden perikato?

su 02.12.2018 22:56

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Yle asennekasvatuksen asialla

to 23.08.2018 14:57

Reijo Tossavainen

Agendatoimittajat turvautuvat jo natsien propagandajohtaja Göbbelsin oppeihin

la 08.12.2018 18:28

Jessica Vahtera

Työpaikkoja ei synny tilastotempuilla

pe 27.04.2018 12:59

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Tatuoitu nainen

la 08.12.2018 23:22

Matti Viren

Taas se Impivaara

ma 06.08.2018 22:40