Göteborgilaista 32-vuotiasta naista uhkaa vankila - julkaisi pilakuvan islamista suljetussa Facebook-ryhmässä

Ilmiantaja Johan Eriksson väitti 32-vuotiaan naisen ilmaisseen pilakuvallaan "uhkaavaa ja halventavaa suhtautumista kansanryhmään"

Ulkomaat ma 05.03.2018 10:57
kuva: pixabay

Göteborgilaista 32-vuotiasta naista uhkaa jopa vankila, kun hän julkaisi pilakuvan islamista suljetussa Facebook-ryhmässä keväällä vuonna 2017.

Asiasta kertoo Fria Tider.

Ilmiantaja Johan Eriksson väitti 32-vuotiaan naisen ilmaisseen pilakuvallaan "uhkaavaa ja halventavaa suhtautumista kansanryhmään" ja liitti vielä ilmoitukseensa jopa tietoja naisen iästä, asuinpaikasta ja naisen äidin henkilöllisyydestä.

Poliisi aloitti alustavan tutkinnan ja nainen kutsuttiin tammikuun lopulla Göteborgin poliisiasemalle kuulusteluun, jossa hän joutui myös antamaan DNA-näytteen rekisteröimistä varten.

Poliisikuulustelun aikana nainen pyysi anteeksi Facebook-julkaisuaan ​​ja sanoi, ettei hänellä ollut mitään tavallisia ​​muslimeja vastaan, vaan vain ​​Islamilaista valtiota vastaan.

"Luin ja katsoin paljon Islamilaisen valtion dokumentteja ja miten he kohtelivat ihmisiä. En tarkoittanut julkaisullani pahaa", hän perusteli. Myöhemmin hän lisäsi, että hänen paras ystävänsä on muslimi, joten hänellä ei ole ongelmaa muslimien suhteen.

Göteborgin syyttäjäviranomainen Sara Toreskog kuitenkin päätti jatkaa asian käsittelyä ja syyttää naista "vihapuhe"-rikoksesta, joka saattaa johtaa kahden vuoden vankeusrangaistukseen ruotsalaisessa vankilassa.

Poliisikuulustelun johtaja vaati saada myös tietää, kuinka nainen "näkee monikulttuurisen yhteiskunnan".

 

Samaan aikaan Ruotsin viranomaiset kuitenkin itse myöntävät, että väkivaltaiset muslimit aiheuttavat suurimman uhan Ruotsissa.

Ruotsin turvallisuuspalvelu Säpon uuden raportin mukaan Ruotsilla on edessään nyt ”suuremmat uhkat, kuin ne ovat olleet pitkään aikaan”.

"Viime vuosina turvallisuustilanne meidän osassamme maailmaa on huonontunut. Vuonna 2017 turvallisuuspalvelun selvitettäväksi tuli useita laajoja ja monimutkaisia tapauksia", Säpon johtaja Anders Thornberg kirjoittaa.

Raportissa myönnetään, että kasvavien muslimialueiden seurauksena Ruotsi on kohdannut muualla Euroopassa jo kauan ilmenneen "uuden normaalitilan", joka on nähty hyökkäyksinä muun muassa Manchesterissa, Lontoossa, Barcelonassa ja Turussa.

 

Tytti Salenius ma 05.03. 10:57

(Kaikki OM:n osoitteet vaihdettiin turvallisiksi https- osoitteiksi 28.10.2018. Muutos nollasi osan vanhoista FB peukutus- ja jakolaskureista)

Pääuutiset

blogit

Laura Huhtasaari

Toisinnäkijät

Klo 15:38.

Heikki Porkka

Oulun tauti vai uusi imago?

Klo 13:05.

Jukka Hankamäki

Yksittäisistä yleiseen: mikä on tarpeeksi?

Klo 00:08.

Timo Vihavainen

ltävalta sotii ja nai

Klo 00:07.

Professorin Ajatuksia

Uusia "palestiinalaisia"

Klo 00:06.

videot