"Ahmed" puukotti luokkatoveriaan Hampurissa - "Koulu ei tehnyt yhtään mitään!"

Taskussa oleva älypuhelin pysäytti veitsen

Ulkomaat to 12.04.2018 18:10
Kuva: Sybill Schneider

Hampurissa koulupäivä oli ohi, kun 12-vuotias "Luca" oli matkalla kotiin ystävänsä kanssa ja pikaisesti poikkeamassa kioskille. Yhtäkkiä heidän päällensä käytiin.

Hyökkääjä oli luokkatoveri "Ahmed", joka vaati heidän puhelimiaan ja rahaa - ja sitten yhtäkkiä puukotti uhrejaan veitsellä.

Tapahtumasta kertoo Bild ja uutisessa poikien nimet on muutettu.

Luca ei unohda sitä hetkeä, miten hänen turkkilaista alkuperää oleva luokkatoverinsa Ahmed uhkasi häntä.

"Hän piti linkkuveistä rintakehääni vasten. Kun en luovuttanut puhelintani, hän välittömästi puukotti minua. Minua puukotettiin nivuseen neljä kertaa", Luca kertoo.

Hänen taskussaan oleva älypuhelin pysäytti veitsen. Lucan kaveri torjui puukoniskut rintaansa paljain käsin. Lopulta tekijä heitti pojat maahan, potki heitä ja sai varastettua heidän matkapuhelimensa.

Lucan isä Toni ilmoitti välittömästi poliisille. Kahdeksan poliisia tutki Ahmedin huoneiston samana päivänä ja löysi "uroteossa" käytetyn veitsen.

Poliisi vahvistaa tapauksen Bildille.

Tiedottaja toteaa "tutkimusten olevan edelleen käynnissä".

Lucan isä kertoo, että "koulu ei tehnyt yhtään mitään".

"He paskovat housuihinsa", isä kuittaa.

Alaikäisen rikoksentekijän koulunkäynti keskeytettiin yhdentoista päivän ajaksi, mutta hänet palautettiin rinnakkaiseen luokkaan eikä hänen koulun pihakieltoa valvottu.

Vain viikko ennen puukotusta, hänen väitetään tulleen koulun pihalle oikean näköisen aseen kanssa ja uhanneen ampua opettajia. Sen ei kerrota olleen ensimmäinen kerta, kun hän oli aiheuttanut ongelmia.

Lähes kaksi kuukautta tapahtuman jälkeen koulu reagoi lopulta. Ahmed siirrettiin toiseen kouluun. Se oli Lucalle helpotus, mutta varsinaista ongelmaa sillä ei ratkaistu.


 

Tytti Salenius to 12.04. 18:10

(Kaikki OM:n osoitteet vaihdettiin turvallisiksi https- osoitteiksi 28.10.2018. Muutos nollasi osan vanhoista FB peukutus- ja jakolaskureista)

Pääuutiset

blogit

Arto Luukkanen

Suomen johto GCM pakokauhussa?

ke 12.12. 23:36

Timo Vihavainen

Kieliparkamme on vaarassa

ke 12.12. 23:33

Professorin Ajatuksia

Strasbourgin tapaus saattoi pelastaa Macronin

ke 12.12. 23:32

Heikki Porkka

Strasbourgilla ratsastaen

ke 12.12. 11:16

Jukka Hankamäki

Tapahtuneiden tosiasioiden edessä

ma 10.12. 23:34

videot