Blogi: Heikki Porkka, to 03.05.2018 13:39

Kansainvälinen lehdistönvapauden päivä

 

Yle-uutiset 3.5.2018 klo 7:00, uutistenlukija Marjo Rein:

”Suomessa sanomalehdet korostavat teemapäivänä rooliaan sananvapauden puolustajina ja toteuttajina, mutta myös kansalaisten vaikutuskanavana ja mielipidefoorumina.”

MTV Uutiset otsikoi vajaa kolme vuotta sitten, 1.9.2015:

”MTV Uutiset sulkee osan verkkokeskustelusta – tarkoitus suitsia vihapuheen määrää”

MTV Uutisten vastaavan päätoimittajan Merja Ylä-Anttilan mukaan ”meidän [MTV] ja muidenkin uutismedioiden verkkosivujen keskusteluissa on ylireagoitu voimakkaasti turvapaikanhakijoita koskeviin uutisiin. Vihapuheen siistiminen on jo isompi työ kuin varsinainen uutisten toimittaminen”.

Yleisradion toimitusjohtajaksi nimitetty Ylä-Anttila oli hyvin huolissaan suomalaisten vihaisesta ja rasistisesta kommentoinnista, niin huolissaan, että julkaisi asiaan liittyvän kolumnin 1.9.2015.

Kolumnissaan Ylä-Anttila viittaa Karjalan evakoihin sekä natsismia ja kommunismia paenneisiin ihmisiin.

Useiden turvallisten maiden kautta Suomeen saapuneiden muslimimiesten vertaaminen Karjalan evakoihin on loukkaavaa ja naurettavaa. Karjalaiset olivat suomalaisia, he siirtyivät miehitetyltä alueelta oman maan sisällä. He eivät muodostaneet Suomessa kulttuurista uhkaa tai turvallisuusuhkaa, kuten useat muslimimiehet ovat tehneet satojen seksuaalirikosten, tapon, terrori-iskun ja monen muun rikoksen muodossa. Lisäksi karjalaismiehet ja osa -naisista puolustivat sodassa rintamalla omaa maataan toisin kuin Suomeen saapuneet muslimimiehet, joista osa on syyllistynyt sotarikoksiin, osa on sotilaskarkureita ja osa on onnenonkijoita eli muuten vaan eurooppalaisten ja suomalaisten kustantamalla huvimatkalla. Joukossa on varmasti myös aidosti hädässä olevia, mutta kovin harva taitaa heidän joukkonsa olla tulijoiden kokonaismäärään nähden.

Ylä-Anttila ei mainitse kolumnissaan, että vuosikymmeniä sitten kaikki eivät suinkaan paenneet kommunismia vaan nimenomaan hakeutuivat sen äärelle. Ja kuten tiedetään, moni suomalainen kommunisti sai kuulan kalloonsa sosialismin ihmemaassa Neuvostoliitossa, joka [kuula kalloon] puolestaan ei haitannut Suomeen jääneitä kommunisteja, sillä 60-luvulla yli 21 prosenttia kansalaisista antoi äänensä kommunisteille (SKDL) ja lähes 30 prosenttia sosialisteille (sdp, tpsl).

Suomalaisia on vuosikymmenten ajan kutsuttu rehellisiksi ja viisaiksi, joista ominaisuuksista kommunismin ja sosialismin vuosikymmeniä jatkunut sokea ihailu lienee korkein mahdollinen näyttö? Sarkasmia toki edellinen lause, varmuuden vuoksi totean.

Ylä-Anttila kehuu kolumnissaan Saksan Angela Merkeliä todeten liittokanslerin tuomitsevan ankarasti äärioikeistolaisen muukalaisvihan ja rasismin. Merkel tuomitsee seuraavilla sanoilla:

”Me kunnioitamme joka ainoan tänne tulevan ihmisarvoa. Kehotan kaikkia pysymään kaukana heistä, jotka ovat täynnä kylmyyttä ja vihaa.”

Ylä-Anttila ilmaisee kirjoituksessa suuren huolensa turvapaikanhakijoiden oikeuksista ja turvallisuudesta. Hän valittelee johtamansa toimituksen aloittamaa sananvapauden kaventamista, hänen johdollaan toteutettavaa sensuuria, jolla estetään kansalaismielipiteen esille tulo.

Mukavaa, että Yleisradio saa uuden toimitusjohtajan, joka on huolissaan ihmisten oikeuksista ja turvallisuudesta. Erityisen mukavaa olisi, jos Ylä-Anttila olisi viimeisen vajaan kolmen vuoden aikana ottanut kantaa suomalaisten turvallisuuden puolesta. Mutta kun ei ole. Hän ei ole kirjoittanut ainoatakaan kolumnia, jossa tuomitsee kovin sanoin turvapaikanhakijoiden tekemän tapon (Otanmäki) sekä mittavan seksuaalirikollisuuden, joka on pääasiassa kohdistunut paikallisväestöön.

Ylä-Anttila ei ole kritisoinut viime vuosina myöskään Angela Merkeliä, jonka noudattaman ”ihmisarvoisen” politiikan seurauksena Saksassa on tapahtunut useita turvapaikanhakijoiden toteuttamia terrori-iskuja, raiskauksia, tappoja ja murhia.

Mitäs pienistä, pääasia, että ollaan hyviä ihmisiä. Ei ihme, että Ylä-Anttila kelpasi Yleisradion toimitusjohtajaksi. Ylä-Anttila tiedostaa, missä vaappuvat ne takapuolet, joiden lipsuttaminen edistää uraa.

Samaan aikaan, kun MTV sulki kommentointimahdollisuuden, yhtäläiseen ratkaisuun taipuivat 1.9.2015 myös Helsingin Sanomien Nyt, Iltalehti ja kokoomuksen Verkkouutiset.

Eikä ole syytä unohtaa, että suomalainen valtamedia, Yleisradio, MTV, Helsingin Sanomat ja kymmenet muut mediat, pimittivät useita kuukausia tietoja siitä, millaisen uhan turvapaikanhakijat muodostavat suomalaisille, erityisesti naisille ja tytöille. Koko valtamedia vaikeni (kuin) yhteisestä sopimuksesta.

Suomalainen valtamedia suojeli sensuurin avulla maahan laittomasti saapuneita henkilöitä, mutta ”unohti” samalla suojella niitä, jotka kustantavat kaikkien toimittajien ja mediamogulien elämän. Oma kansa jätettiin vaille oikeaa tietoa, josta seurauksena sadat suomalaisperheet ovat kokeneet surun ja murheen hetkiä sinisilmäisyytensä ja väärien mielikuviensa vuoksi. Väärien mielikuvien muokkaajana toimi ennen kaikkea valtamedia, joka väittää itseään luotettavaksi ja vastuulliseksi.

Vieraat ensin -periaate on syöpynyt syvälle suomalaistoimittajien enemmistön alemmuudentuntoiseen sieluun. Aavan meren tuolla puolen on aina joku maa, jossa joku saattaa nauraa pahantahtoisesti suomalaistoimittajalle, jos hän osoittaa edes hiukkasen rakkautta omaa maata kohtaan. Hui kauhistus, pelottaa jo pelkkä ajatus, että joku ulkomaalainen kollega tai kuka tahansa ulkomaalainen ajattelee jotain ikävää toimittajaparasta.

Mitä jos kaikki toimittajat, joille Suomi edustaa henkistä pakapajulaa, vaihtaisivat nimensä ulkomaalaiseksi, vaikka Muhammediksi tai Aishaksi? Jos ei muualta, niin Euroopan ja Suomen poliittisen eliitin suunnasta sataisi kiitosta ja kumarrusta?

Yleisradio on kärkimedia kansalaisten mielipiteiden ohjailussa, kuten muistetaan Lahden lakanamies-episodista, josta Yle tuotti propagandaa usean viikon ajan. Lopputuloksena pitkällisen poliisitutkinnan jälkeen saatiin syyttämättäjättämispäätös eli rikosta ei tapahtunut.

Tutkinnan aikana selvisi, että Yleisradion toimittaja oli provosoinut lakanamiestä ottamaan Suomen lipun käteensä.”Luotettava media” rakensi mielikuvan, jossa Ku Klux Klania kannattava henkilö yhdistyy kansallismielisyyteen ja muukalaisvihaan.

Tosiasiassa lakanamies ei tehnyt mitään sellaista, jonka pitäisi ylittää uutiskynnys. Suomalaistoimittajien ja muutamien kärkipoliitikkojen isänmaa-vihaa korosti erityisesti se, että he levittivät Ylen rakentamaa propagandistista kuvaa myös ulkomaille.

Kyllä Ylessä ja muualla luotettavassa mediassa osataan, jos ei muuta, niin ainakin yksisilmäinen mielipiteiden muokkaus, jota ”vastuullinen media” kutsuu uutisoinniksi.

Kuten ylle kirjoitetusta voi havaita, kirjoitan muutaman vuoden takaisista asioista. Miksi en kirjoita tuoreemmista tapauksista?

Siksi, että olen kirjoittanut Oikeaan Mediaan eri tapauksista lukuisia blogeja todisteiden kera. Blogikirjoituksia on satoja, joten etsintä kannattaa aloittaa otsikoiden perusteella, jos haluaa löytää konkreettisia todisteita valtamedian harhaanjohtavasta uutisoinnista. Erityiskohteena on ollut Yleisradio, joka on tuottanut liukuhihnalta materiaalia, jolla se on todistanut kuuluvansa joukkoon valemediat.

Kansalaisten varoilla toimivan Yleisradion tehtävä ei ole tuottaa kulttuurimarxilaisuutta edistävää punavihreää propagandaa vaan tarjota kansalaisille uutisia ja ajankohtaistietoa mahdollisimman neutraalisti. Kansalaisten perusoikeus on saada luotettavaa ja monitahoista tietoa medialta, jonka toiminnan se maksaa kokonaisuudessaan.

Yksityiset mediat tekevät kuten haluavat, mutta nykyinen linja, jossa valtio tukee taloudellisesti esimerkiksi MTV:n uutisointia, on täysin väärä. Miksi suomalaisten verovaroja käytetään ruotsalaisomisteisen (Bonnier) median toiminnan tukemiseen?

Suomen valtio pelasti aikoinaan pankit, kansalaiset maksoivat pankkiirien ja poliitikkojen holtittoman toiminnan viulut. Osa suomalaisista ajautui vuosikausia kestäneeseen köyhyyskierteeseen, osa teki itsemurhan, mutta poliitikot ja pankkiirit jatkoivat ”kuin silloin ennen”.

Nyt valtio pyrkii pitämään kuivilla ruotsalaisten haltuunsa kaappaaman median.

Eikö valtion tehtävä ole pitää huolta kansalaisistaan, ei ammattitaidottomien pankkiirien lompakon paksuudesta tai ruotsalaisten omistuksista yksityisellä sektorilla?

Median tehtävä on puolestaan valvoa poliitikkojen tekemisiä ja huolehtia sananvapauden säilymisestä.

Ikävä kyllä, vaikuttaa vahvasti siltä, että valtion toiminnasta päättävät poliitikot sekä median väki, toimittajat ja mediamogulit, ovat kumpikin tahollaan epäonnistuneet tehtäviensä hoidossa.

Valtamedialle, ja suurelle osalle poliitikkoja, voi edelleen suositella metodia, joka on tehokkain tapa torjua valehtelija-kategoriaan luisumista: kokeilkaa aitoa avoimuutta ja rehellisyyttä!

 

Heikki Porkka to 03.05. 13:39

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Yleisradio ohjaa suomalaisten ajattelua

ti 19.03. 11:04

Perussuomalaisia johdetaan Brysselistä?

to 14.03. 13:48

Suomi on kulkemassa kohti katastrofia?

to 07.03. 09:17

Mitä saa 3 200 miljoonalla (3,2 miljardilla) eurolla vuodessa?

ti 05.03. 12:54

Perussuomalaisista, vihreistä, maahanmuutosta ja sukupuolista

ke 27.02. 12:47

Yle pimittää merkittävää tietoa Ranskan antisemitismistä

ke 20.02. 19:22

Pahuuden kultin palvonta palvelee liittovaltion tavoittelua

to 14.02. 10:18

Rappio raastaa Suomi-politiikkaa

ti 12.02. 12:18

Hybridivaikutetaan

ma 11.02. 14:11

Sdp:n poliittisesta uskottavuudesta

to 07.02. 11:43

blogit

Vieraskynä

Ps-nuorten naiset: Nykyfeminismi tai sukupuolikiintiöt eivät edusta tasa-arvoa

ti 19.03.2019 20:01

Juha Ahvio

Vuosi 2019 totuuden valossa: Miksi kristityn tulee olla kansallismielisen isänmaallinen?

su 17.03.2019 10:23

Professorin Ajatuksia

Utrechtin turkkilaisampujalla on ihmisoikeudet

ke 20.03.2019 11:26

Jukka Hankamäki

Annatko jymäyttää itseäsi "pääministerivaalilla"?

ke 20.03.2019 11:28

Petteri Hiienkoski

Terrorismista länsimaisen demokratian tuhoamiseen

ma 18.03.2019 01:44

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Riittää, että kansa on sitä mieltä

ti 05.03.2019 14:48

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Työvoiman tarveharkinnan poiston tuhoisat seuraukset

la 16.03.2019 16:17

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mitä termi "vihervasemmisto" tarkoittaa?

pe 24.08.2018 09:42

Arto Luukkanen

Lapset marssilla - kuten suomettumisen aikana

pe 15.03.2019 20:46

Mika Niikko

Kuka opettaa sinun lapsellesi seksuaalisuudesta?

ma 28.01.2019 22:12

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Otsikko

su 10.03.2019 10:50

Heikki Porkka

Yleisradio ohjaa suomalaisten ajattelua

ti 19.03.2019 11:04

Tapio Puolimatka

Kirjablogi: Vaarallinen vihreä valhe

su 17.03.2019 10:11

Olli Pusa

Berner kävelevänä skandaalina

pe 22.02.2019 00:16

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

ISIS-morsiamet - tätä dokumenttiä ei Yle esitä

ke 13.03.2019 20:09

Reijo Tossavainen

Journalistin päätoim. M. Pettersson: "Me vaikutamme äänestystulokseen"

to 14.03.2019 18:27

Jessica Vahtera

Työpaikkoja ei synny tilastotempuilla

pe 27.04.2018 12:59

Pauli Vahtera

Tyhjästä on paha nyhjästä

la 16.03.2019 11:29

Timo Vihavainen

Helsinki on muutoksen kärjessä

ke 20.03.2019 11:27

Matti Viren

Populismia

ti 19.02.2019 23:20