Itsenäisyyspäivän pahoinpitelystä ristiriitaisia kertomuksia

Poliisin ja vartijoiden kertomus itsenäisyyspäivän pahoinpitelystä ristiriidassa pahoinpitelijän kertomuksen kanssa

Kotimaa pe 10.03.2017 15:10
HS artikkeli 3.10.2017

Viime itsenäisyyspäivänä ruotsalainen Pohjoismaiseen Vastarintaliikkeeseen kuulunut mies pahoinpideltiin poliisiautossa vastamielenosoittajan toimesta. Eri puolia edustaneet kiinniotetut mielenosoittajat oli laitettu samaan autoon. Apulaisoikeusmies Jussi Pajuojan mukaan syy poliisin ja vartijoiden lapsukseen oli tökkinyt tiedonkulku.

Miehet samaan autoon laittaneet vartijat väittävät miehen tarkoituksella antaneen heidän ymmärtää, että hän on “samaa porukkaa” ruotsalaisen uusnatsin kanssa.

“Jos siellä ei ole muita kun natseja, niin sitten ei mitään hätää”, oli pahoinpitelijä sanonut partiota johtaneen vartijan mukaan.

Apulaisoikeusasiamies pitää poliisin ja vartijoiden toimintaa tilanteessa ymmärrettävänä.

Pahoinpitelijä on itse kuitenkin jo aiemmin kertonut Paavo Tajukankaan blogin haastattelussa tehneensä tilanteessa hyvin selväksi, että hän ei kuulu samaan porukkaan eikä halua samaan autoon ruotsalaismiehen kanssa.

“Huusin siinä monesti, että natsit vittuun ja olin aika ihmeissäni kun maijassa raivoaa natsi jo valmiiksi. Sanoin poliisille, että en vittu mene paskan kanssa samaan autoon ja yritin jaloilla estää niitä mua sinne laittamasta. Poliisi sanoi, että sama sontaa olette molemmat ja löi oven kiinni”, pahoinpitelijä kertoi Paavo Tajukankaan haastattelussa joulukuussa 2016.

Pahoinpitelijä oli odottanut kansallissosialistisen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen marssia Kaisaniemen puistossa, jossa hän oli soluttautunut marssijoiden joukkoon. Sitten hän kävi mielenosoittajien kimppuun, jonka jälkeen poliisi otti hänet ja vastarintaliikkeen jäseniä kiinni.

Jouduttuaan samaan autoon ruotsalaismiehen kanssa, joka toisin kuin pahoinpitelijä oli käsiraudoissa, alkoi pahoinpitely. Pahoinpitelijän itsensä mukaan pahoinpitelyä kesti pari minuuttia, jonka jälkeen poliisit avasivat oven ja ampuivat häntä etälamauttimella.
 

Alarik Notis pe 10.03. 15:10

(Kaikki OM:n osoitteet vaihdettiin turvallisiksi https- osoitteiksi 28.10.2018. Muutos nollasi osan vanhoista FB peukutus- ja jakolaskureista)

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Uutta turvapaikanhakija-aaltoa valmistellaan

Klo 22:31.

Henna Kajava

Orpo uhrasi lastemme turvallisuuden tietoisesti

Klo 20:00.

Heikki Porkka

Arvopohjista ja pedofiliasta

Klo 10:50.

Arto Luukkanen

Lopetetaan hyssyttely ja turvataan Suomen lapset!

ke 16.01. 23:12

Timo Vihavainen

Tavattomuuden lähteillä

ke 16.01. 23:10

videot