Blogi: Heikki Porkka, la 01.09.2018 11:44

Suomalaisten älykkyydestä, viisaudesta ja tyhmyydestä

 

Sanotaan, että suomalaiset ovat keskimäärin melko työteliäitä ja älykkäitä ihmisiä. Pitää varmasti paikkansa, kun miettii millä tavalla Suomi on aikoinaan noussut ahdingosta, jossa oli sotien jälkeen. Ilman ahkeruutta ja kohtuullista älykkyyttä nousu ei olisi ollut mahdollista.

Älykkyyden täytyi tietysti korreloida viisauden kanssa jalostuakseen koko kansakunnan hyvinvoinnin palveluun, ei ainoastaan pienen eliitin tai jonkun ulkopuolisen tahon edun ajamiseen.

Jotta älykkyys jalostui viisauden kautta kansakunnan hyväksi, tarvittiin kyvykkäitä, epäitsekkäitä ja isänmaallisia miehiä ja naisia päättäjiksi, poliittisia päätöksiä tekemään.

Kansa valitsi päättäjiksi pääasiassa miehiä ja naisia, joiden sydän sykki isänmaalle ja joiden päällimmäisenä tavoitteena oli ajaa koko kansan etua samalla, kun he edustivat omia äänestäjiään.

Toki poikkeuksia eli mustia lampaita osui jonkin verran joukkoon, sillä huijarit ja silmänkääntäjät iskevät aina sinne, missä haistavat helppoa rahaa, jota voi suunnata suoraan tai mutkan kautta itselle ja lähipiirille.

Mikä on muuttunut menneistä ajoista tähän päivään? Näkemykseni mukaan suurin muutos on tapahtunut poliitikkojen moraalin rajussa heikkenemisessä ja kokonaisvaltaisessa tyhmyyden etenemisessä.

Ja toisaalta siinä, että kansalaistenkaan älykkyys ei enää jalostu samalla tavoin viisaudeksi, vaan yhä enemmän itsekkääksi minä, minä, minä, kaikki mulle heti mulle –ajatteluksi, erääksi tyhmyyden muodoksi, jollaisen ominaisuuden laajahko levinneisyys on toiminut mahdollistajana poliitikkojen moraalisen selkärangan rajulle notkistumiselle.

Itsekkyys ja tyhmyys näkyvät myös merkillisenä ominaisuutena, jonka mukaan ulkomaalaisia voi auttaa, mutta suomalaisten auttaminen on vähän niin ja näin, koska ”ei ne kuitenkaan ihan oikeasti mitään apua tarvitse”.

Useat suomalaiset ovat kokeneet viime vuosina itsensä hyviksi ja arvostetuiksi osallistuessaan jonkin hieman eksoottisemman henkilön tai kansanryhmän avustamiseen sen sijaan, että osoittaisivat solidaarisuutta oman maan ihmisille. Periaate on täysin nurinkurinen verrattuna mennen ajan suomalaiseen toimintakulttuuriin.

Hyvinvoinnin kasvun myötä monille keskiluokkaisille ja hiukan varakkaammille suomalaisille on muodostunut käsitys, jonka mukaan muutkin suomalaiset voivat hyvin, joten hyvän tekemisen tarmon voi suunnata rajojen ulkopuolelle tai sellaisille ihmisille, jotka saapuvat Suomeen ”turvaa hakemaan”.

Samalla itsetunto kohoaa, koska ”on paljon hienompaa auttaa ulkomaalaisia kuin suomalaisia”. Kansainvälisyys, muodossa tai toisessa, on poliittisen eliitin puheissa ja valtamedian kirjoittelussa paljon arvostetumpaa kuin iänikuinen sisäänpäin kääntynyt omien kanssa puuhastelu.

Ironisesti voi todeta, että onhan presidenttikin antanut ymmärtää, että Suomi sulkeutuu, jos kaikki halukkaat eivät pääse Suomeen. Kun kerran presidentti on tällaista mieltä ja pääministeri kutsui kaikki maailman köyhät ja hädänalaiset kotiinsa asumaan, täytyy yksittäisen kansalaisen olla vähintään yhtä hyväsydäminen.

Varmaan presidentti kutsuu itsenäisyysjuhliin ja pääministeri ottaa puheissaan esiin kuinka mahtavia suomalaiset ovat asuttaessaan vieraan ja länsivihamielisen kulttuurin ihmisiä koteihinsa itsensä ja perheensä uhraten?

Miksi Suomi on muuttunut maaksi, jossa poliittinen johto tuntuu ajavan kaikkien muiden paitsi omiensa asiaa? Ja miksi suomalaiset äänestävät toistuvasti poliitikkoja ja puolueita, jotka valehtelevat ja kaivavat kuoppaa niille, joita heidän pitäisi palvella?

Älykkyyden tason muuttumisesta en osaa sanoa, mutta jos oletetaan, että älykkyyden suhteellinen taso on osapuilleen sama kuin aiemmin, täytyy syytä etsiä älykkyyden jalostumisesta.

Jalostuuko nykypäivän poliittisen johtajan älykkyys viisaudeksi, jolla edistetään oman kansan hyvinvointia? Vai jalostuuko älykkyys tyhmyydeksi, jossa poliitikko tosiasiassa ajaa itsensä ja lähipiirinsä taloudellista etua ajatellen samalla omaa tulevaisuuttaan maailmalla arvostettuna poliittisena vaikuttajana?

Itsekkyyden merkitystä ei voi sulkea pois. Ajattelen sen olevan osa tyhmistymisprosessia. Prosessin mukaan ymmärrys siitä, miten valtion itsenäinen päätöksenteko ja oman kansan huomioinen vaikuttavat yhteiskunnan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, jossa turvallisuus näyttelee isoa roolia, on vaikuttanut jo pitkään olevan katoavaa kansanperinnettä.

Toisin sanoen uskon vahvasti, että älykkyys ei enää jalostu viisaudeksi vaan itsekkyydeksi ja tyhmyydeksi, jotka heijastuvat henkilökohtaisena ahneutena ja sisäisen solidaarisuuden katoamisena.

Prosessista voidaan käyttää sanaa kansakunnan tyhmentyminen, sillä mitä muuta voidaan sanoa laajasta kokonaisuudesta, joka johtaa kansakunnan identiteetin ja itsemääräämisoikeuden katoamiseen?

Poliittiset päättäjät, ne, jotka ovat istuneet politiikan korkeimmilla portailla viimeisen 20 – 30 vuoden aikana, eivät ole enää olleet kansakunnan asialla, vaan siirtyneet palvomaan isoa veljeä, jonka palvontaan orientoituivat neuvostoajan luontaisena jatkeena.

Samalla mammonan palvonnasta on tullut merkittävä motiivi useille poliitikoille. Rikastuminen ei ole väärin ja paha asia, mutta jos ahneus tuottaa merkittävää ja jopa ratkaisevaa haittaa koko kansakunnan näkökulmasta, se on ehdottoman tuomittavaa.

Ikävä kyllä, en muista vuoden 2000 jälkeen kuin muutaman johtavan poliitikon, joka ei olisi langennut henkilökohtaiseen ahneuden tautiin, jota voidaan kansakunnan näkökulmasta kutsua jalostuneeksi tyhmyydeksi. Yhdessä pohjattoman vallanhimon ja minä, minä –luonteen kanssa ahneus ja tyhmyys ovat äärimmäisen tuhoisia voimia.

Onko toivo mennyttä? Voivatko suomalaiset saada takaisin maan, jossa suomalainen on ykkönen?

Suomalaisuuden ja suomalaisen määritelmästä en nyt kirjoita muuta kuin sen, että Suomessa asuu myös paljon ulkomailta tulleita ihmisiä, jotka ovat mielestäni suomalaisempia kuin useat johtavat poliitikot. Kyseiset ulkomailta Suomeen tulleet henkilöt ihmettelevät laillani miten on mahdollista, että kantaväestön enemmistö antaa yhteiskunnan edetä suuntaan, jonka tuhoisat jäljet ovat jo nyt nähtävissä läntisessä Euroopassa.

Jos olisin harras uskovainen ihminen, ristisin joka ainoa ilta käteni yhteen ja rukoilisin jumalaani palauttamaan kansakunnalle sen viisauden, joka sillä oli aiemmin.

En kaipaa köyhyyttä ja muita ikäviä asioita, joita oli riittämiin menneinä aikoina. Sen sijaan kaipaan yhteishengen omaavaa Suomea, jossa ihmisten käyttäytyminen oli kohtuullisen ennustettavaa ja jossa väkivaltaiset ja länsimaista kulttuuria vihaavat henkilöt, olivat ne omia tai vieraita, tuomittiin samalla volyymilla ja halveksunnalla. Suomi, jossa kaikki noudattavat samaa lakia ja hyväksyvät mukisematta länsimaisen sivistysvaltion tapakulttuurin, sitä kaipaan.

Uskon ja toivon, että Suomessa on satoja tuhansia kaltaisiani.

Tosiasia on kuitenkin se, että kädet yhteen liittämällä ei tapahdu yhtään mitään, sillä ainoa rauhanomainen tapa pyrkiä takaisin sivistysyhteiskunnan tielle on kansallismielisen aatteen edustajien äänestäminen vaaleissa.

On olemassa toinenkin tapa, mutta se on äärimmäisyyden tie, juuri se, jota terroristit ja vasemmistolainen vallankumousväki käyttävät. Sille tielle ei ole syytä lähteä, kuten lukuisat esimerkit historiasta osoittavat.

Älykkyyden, viisauden ja pitkäjänteisyyden sekä yhteishengen voimalla on mahdollista saavuttaa lähes mitä tahansa. Sen sijaan uhoamalla tai hetken mielijohteesta tehdyillä typeryyksillä voidaan tuhota kaikki hyvä, jota aiemmin on saatu aikaiseksi.

On uskottava itseensä ja päämäärään, tehtävä työtä ja oltava juuri niin rohkea kuin oma luonne sallii. Näillä eväillä pärjää pitkälle.

Heikki Porkka la 01.09. 11:44

(Kaikki OM:n osoitteet vaihdettiin turvallisiksi https- osoitteiksi 28.10.2018. Muutos nollasi osan vanhoista FB peukutus- ja jakolaskureista)

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Strasbourgilla ratsastaen

ke 12.12. 11:16

Ei mitään tekemistä islamin kanssa?

ti 11.12. 11:38

Yle, YK, islam, Viro ja GCM

ma 10.12. 10:56

Suojelua suomalaislasten elämää tuhoamalla

su 09.12. 12:43

Nollatoleranssi ja arvopohja

pe 07.12. 18:45

Facebook on uusi Stasi

pe 07.12. 14:50

Äärivasemmisto on valtiovallan suojeluksessa

pe 07.12. 12:15

Facebook - sananvapauden vihollinen

to 06.12. 21:53

Oulun seksuaalirikosvyyhti kertoo myös poliittisen johdon ja valtamedian rappiosta

ke 05.12. 13:53

Oulun raiskausepidemia ei ole ilmiö vaan osa pitkään jatkunutta trendiä

ti 04.12. 15:48

blogit

Vieraskynä

Kirja-arvio: Kiinalainen juttu

su 18.11.2018 00:00

Juha Ahvio

Sananvapaus on uhattuna Suomessa

to 06.12.2018 13:01

Professorin Ajatuksia

Strasbourgin tapaus saattoi pelastaa Macronin

ke 12.12.2018 23:32

Jukka Hankamäki

Tapahtuneiden tosiasioiden edessä

ma 10.12.2018 23:34

Petteri Hiienkoski

Ylen sokeat politrukit "natsijahdissa"

pe 07.12.2018 05:29

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Afrikan tulevaisuus huumeiden varjossa

su 09.12.2018 15:21

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mitä termi "vihervasemmisto" tarkoittaa?

pe 24.08.2018 09:42

Arto Luukkanen

Suomen johto GCM pakokauhussa?

ke 12.12.2018 23:36

Mika Niikko

Itsekkyyden naamiaiset

ma 02.07.2018 00:54

Musta Orkidea

Viimeisen muurin takana on totuus

ke 14.02.2018 10:55

Mikko Paunio

Jani Toivola, vammaiset ja vihreä identiteettilässytys

to 20.09.2018 16:44

Heikki Porkka

Strasbourgilla ratsastaen

ke 12.12.2018 11:16

Olli Pusa

Länsimaiden perikato?

su 02.12.2018 22:56

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Yle asennekasvatuksen asialla

to 23.08.2018 14:57

Reijo Tossavainen

Agendatoimittajat turvautuvat jo natsien propagandajohtaja Göbbelsin oppeihin

la 08.12.2018 18:28

Jessica Vahtera

Työpaikkoja ei synny tilastotempuilla

pe 27.04.2018 12:59

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Kieliparkamme on vaarassa

ke 12.12.2018 23:33

Matti Viren

Taas se Impivaara

ma 06.08.2018 22:40