Blogi: Heikki Porkka, ke 19.09.2018 21:39

Yleisradio todellisuutta muokkaamassa

Ylen Eurooppa-kirjeenvaihtaja Dan Ekholm toisti kaikissa keskiviikkoaamun (19.9.2018) tv-uutisissa saman asian.

Hänen mukaansa ”paikallinen poliisi vahvisti, että uusnatsit olivat hyökänneet ulkomaalaisia kohtaan ja juutalaista ravintolaa vastaan Chemnitzissä mellakoiden aikana. Maassen aiheutti siis hämmennystä ja epävarmuutta tilanteessa, jossa tiedusteluviranomaisen pitäisi päinvastoin vähentää hämmennystä”.

Ennen Ekholmin sanoja Yle-uutiset näytti pätkän Angela Merkelin puheesta, jossa liittokansleri totesi seuraavaa:

”Videomateriaali näyttää, miten kaduilla on ajojahteja, ihmisjoukkoja ja vihaa. Tällaiselle ei ole mitään sijaa oikeusvaltiossa.”

Merkelin tarkoittamassa videomateriaalissa on kyse väkivaltaisen ja äärivasemmistoon leimautuvan anarkistijärjestön Antifan jakamasta videosta, jonka todenperäisyyttä tiedustelujohtaja Hans-Georg Maassen epäili.

Käytännössä Maassen teki sen, mikä hänen tehtäväänsä kuuluu. Turvallisuuspolitiikan tulee kaikissa sivistysvaltioissa perustua faktoihin, ei minkään osapuolen harjoittamaan propagandaan. Merkel sen sijaan lausui mielipiteensä Antifan kyseenalaiseen videoon nojaten.

Toimittaja Pertti Rönkkö, jo vuosia Berliinissä asunut toimittaja, joka on toimittanut aiemmin myös Yleisradiolle raportteja Saksasta, kommentoi tänään (19.9.2018) fb-seinällään seuraavaa:

”Chemnitzin poliisilla ei ole Focus-lehden mukaan minkäänlaista tietoa, näyttöä tai viitettä siitä, että joukko oikeistoradikaaleja olisi hyökännyt levottomuuksien aikana juutalaista ravintolaa vastaan. Monet tiedotusvälineet, Ylen uutisetkin, näyttävät kuitenkin kertovan tästä varmana tietona.”

Toimittaja Rönkkö ei väitä, että mitään ei ole tapahtunut, mutta hän perää kommentillaan vastuuta tiedotusvälineiltä, jotka väittävät itseään luotettaviksi ja vastuullisiksi.

Joitain tunteja aiemmin Pertti Rönkkö oli kirjoittanut Chemnitzin levottomuuksiin tutkintaan liittyen seuraavan viestin:

”Chemnitzin levottomuuksissa iskettiin poliisin tutkimusten mukaan 158 ihmisen kimppuun. Heistä 11 oli ulkomaalaisia, kertoo Focus . Rikospoliisi ei ole löytänyt minkäänlaista vahvistusta mediassa näyttävästi levitetylle väitteelle, että naamioituneet henkilöt olisivat hyökänneet paikalliseen juutalaiseen ravintolaan, solvanneet omistajaa ja rikkoneet paikkoja.”

Ylen toimittaja Dan Ekholm välitti suomalaisille tietoja, joiden todenperäisyyttä ei ole vahvistettu Saksassa viranomaisten taholta.

Eilen, 18.9.2018 klo 18:56, Yleisradion nettisivujen uutisessa kerrottiin tapaus Maassenista seuraavaa, lainaus Ylen uutisesta

”Myöhemmin keskustelu laajeni siihen, onko Maaßenilla ollut liian läheiset välit Vaihtoehto Saksalle -puolueeseen. Vaihtoehto Saksalle -puolueen liittopäiväedustaja kertoi yleisradioyhtiö ARD:n haastattelussa saaneensa Maaßenilta kesällä tietoja tiedustelupalvelun vuosiraportista ennen sen julkaisua. Maaßen on kiistänyt väärinkäytökset.”

Toimittaja Pertti Rönkkö kommentoi samaa aihetta fb-seinällään tänään, 19.9.2018 noin klo 11:50:

”Myös suomalaisessa mediassa on kerrottu erääksi syyksi kotimaantiedustelun johtajan Maassenin poistamiselle nykyisestä virastaan, että on hän on tavannut ja informoinut AfD- puolueen poliitikkoja.
Tapaamiset on leimattu jollakin tavalla epäilyttäviksi, ikään kuin niissä olisi välitetty salassa pidettävää tietoa. Spiegel-onlinessa ja dpa-uutistoimistossa on tutkittu väitteen todenperäisyyttä ja päädytty seuraavaan faktaan:
Maassen on käynyt informatiivisia keskusteluja eri puolueiden poliitikkojen kanssa virkaan astumisestaan vuodesta 2012 lähtien kaikkiaan 237 kertaa. Niistä viisi kertaa AfD-poliitikkojen kanssa. Samanlaisia virkaan kuuluvia keskusteluja hän on käynyt CDU/CSU:n kanssa 121 kertaa, SPD:n kanssa 69 kertaa, vihreiden poliitikkojen kanssa 23 kertaa, vasemmistopuolue Linken kanssa 14 kertaa ja FDP:n kanssa yhtä usein kuin AfD:n kanssa eli viisi kertaa.
Keskustelujen aiheena on ollut mm puolueisiin ja poliitikkojen kohdistuvat uhat, Spiegel kertoo.”

Huomattavaa ja merkityksellistä on, että toimittaja Rönkön siteeraama Spiegelin artikkeli on julkaistu jo 13.9.2018, toisin sanoen VIISI PÄIVÄÄ ENNEN Yleisradion toimittamaa ja olennaisia asioita pimittävää kirjoitusta!!

Yleisradion toiminta Chemnitz-uutisoinnissa on tyypillistä agendajournalismia, jossa ei ole tarkoituskaan kertoa koko totuutta kansalaisille vaan antaa sopivien tietojen kertomisella haluttu kuva uutisoinnin kohteena olevasta aiheesta.

Jos Yle olisi yksityinen media, ei sen tarkoitushakuisella uutisoinnilla olisi muuta merkitystä kuin epäluotettavaksi leimautuminen. Yle on kuitenkin kansalaisten pakkoverolla rahoittama valtion media, jonka on kyettävä asialliseen, tasapuoliseen ja poliittisesti värittämättömään uutisointiin.

Suomi on tunnettu maailmalla termistä suomettuminen, jolla tarkoitettiin suomalaisessa yhteiskunnassa laajasti vallinnutta käytäntöä, jonka mukaan media ja poliittinen eliitti välttivät negatiivisten asioiden esilletuontia Neuvostoliitosta.

Nykyiseen, EU-jäsenyyden aikana Suomessa kovaan suosioon nousseeseen totuuden ja sananvapauden vastaiseen ilmapiiriin sopii erinomaisesti muistutus menneisyydestä, jolloin vasemmisto osoitti nöyryyttään itäisen idolinsa edessä.

"SKP:n vähemmistön Ensio Laineen sekä 29 muun kommunistin ja kansandemokraatin, kuten Ilkka-Christian Björklundin sekä SDP:stä Erkki Liikasen, Kaisa Raatikaisen, Matti Ahteen, Jacob Södermanin, Osmo Kaipaisen ja Leo Kohtalan, 18.12.1973 allekirjoittamassa kirjelmässä ”Laine ym.: Stefanus-Lähetys ry:n Neuvostoliiton vastaisesta toiminnasta” kysyttiin: ”Mihin toimenpiteisiin Hallitus aikoo ryhtyä maamme kansallisten etujen vastaisen Neuvostoliitolle ja muille sosialistisille maille vihamielisen propagandan ja toiminnan estämiseksi?”"

Yllä olevan lainauksen lähteenä on käytetty Alpo Rusin kirjaa ”Vasemmalta ohi”.

Stefanus-lähetyksen suurin synti oli kristillisen kirjallisuuden ja Raamattujen toimittaminen Neuvostoliittoon, jossa Raamattu oli kiellettyä kirjallisuutta.

Rusin kirjan sisältöä avaavassa artikkelissa kerrotaan lisäksi, että

”On todennäköistä, että Laineen ym. kirjelmän valmisteluissa oli mukana ainakin Stasi, koska 1.11.1973 lähetystösihteeri, Stasin avustaja Peter Grimm (”Munzer”) lähettää koosteraportin ”sionistisista ja oikeistoradikaaleista järjestöistä ja niiden toiminnasta Suomessa”. Raportin avainsanoihin kuuluvat Stefanus-lähetys ja Perustuslaillinen kansanpuolue.”

Suomen surkeasta tilanteesta kertoo omaa kieltään Stasiin liittyvän ns. Tiitisen listan salaaminen vuonna 1990. Lista on edelleen salainen ja sen kerrotaan olevan julkinen vasta vuonna 2050.

Hieno maa, kerta kaikkiaan? Maa, joka kärsii näkyvästi ainakin neuvostotraumasta ja totuustraumasta.

Ja kaikki tämä vain siksi, että poliittinen eliitti pelkää totuuden paljastumista, sitä, että arvokkaina pidetyt poliittiset vaikuttajat paljastuvat luopioksi ja osa mahdollisesti jopa maanpetturiksi.

Esimerkillisenä suojapanssarina poliitikoilla on ollut kaikkina aikoina Yleisradio, joka ei ole kaihtanut yksisilmäistä uutisointia, jonka suhteen ei ole tapahtunut muutosta, vaikka Neuvostoliitto romahti jo noin 27 vuotta sitten.

DDR-tunnustamiskomitean aktiivi Tarja Halonen syytti presidenttinä ollessaan Viroa postsovjeettisesta traumasta, joka tarkoittaa suomeksi sitä, että Halonen vihjaili Viron olevan kykenemätön käsittelemään historiaansa ja hoitamaan suhteitaan Venäjään.

Toisin kuin Halonen antoi ymmärtää, Virossa on avattu oma historia huomattavasti paremmin ja syvemmin kuin Suomessa. Viro ei pimitä vieraan vallan hyväksi toimineiden nimiä ja suhtautuu Venäjään juuri siten kuin julman miehityksen kokeneen maan tulee suhtautua, kauppasuhteita hoitaen, mutta poliittisesti realiteetit ja historia jatkuvasti muistaen.

Totuuden nimessä, maapallolta ei taida löytyä toista maata kuin Suomi, joka ei ole VIELÄKÄÄN kyennyt avaamaan neuvostoajan asioita rehellisesti vaan makaa edelleen vuoden 1918 juoksuhaudoissa.

Ja jälleen kerran, Yleisradio on tässä(kin) neuvostoajan hämärää toimintaa pimittävässä ja vuoden 1918 tapahtumia toistuvasti vatkaavassa toiminnassa valtakunnan ykköstykki.

Virosta löydetään säännönmukaisesti Venäjän hyväksi vakoilevia henkilöitä, Suomesta ei lainkaan. Uskooko kukaan tilanteen olevan todellakin tämän kaltainen? Vai olisiko niin, että suomalainen tapa piilottaa lähihistorian tosiasiat on johtanut tilanteeseen, jossa ei kyetä paljastamaan pettureita, koska niin moni on sotkenut näppinsä vallanhimossaan?

Yleisradiolla on omat syynsä vaieta neuvostoajan syvälle haudatusta todellisuudesta. Toimittajien laajassa rintamassa oli valtava määrä neuvostomielisiä, joilla ei ole puhtaat jauhot pussissa. Heidän sokea neuvostojen maan ihailunsa on tietyllä tavalla rinnasteista uutisointiin, jota harjoitetaan nykyään Saksan ja EU:n osalta.

Vallan vahtikoira? Vitsi, vitsi, sylikoira, jolla ei ole edes hampaita.

Heikki Porkka ke 19.09. 21:39

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Yleisradio ohjaa suomalaisten ajattelua

ti 19.03. 11:04

Perussuomalaisia johdetaan Brysselistä?

to 14.03. 13:48

Suomi on kulkemassa kohti katastrofia?

to 07.03. 09:17

Mitä saa 3 200 miljoonalla (3,2 miljardilla) eurolla vuodessa?

ti 05.03. 12:54

Perussuomalaisista, vihreistä, maahanmuutosta ja sukupuolista

ke 27.02. 12:47

Yle pimittää merkittävää tietoa Ranskan antisemitismistä

ke 20.02. 19:22

Pahuuden kultin palvonta palvelee liittovaltion tavoittelua

to 14.02. 10:18

Rappio raastaa Suomi-politiikkaa

ti 12.02. 12:18

Hybridivaikutetaan

ma 11.02. 14:11

Sdp:n poliittisesta uskottavuudesta

to 07.02. 11:43

blogit

Vieraskynä

Ps-nuorten naiset: Nykyfeminismi tai sukupuolikiintiöt eivät edusta tasa-arvoa

ti 19.03.2019 20:01

Juha Ahvio

Vuosi 2019 totuuden valossa: Miksi kristityn tulee olla kansallismielisen isänmaallinen?

su 17.03.2019 10:23

Professorin Ajatuksia

Vakiintuneet maahanmuuttoasenteet

ma 18.03.2019 23:31

Jukka Hankamäki

Rock and rollin voodoomies kertoo, miksi "apulaissheriffiä ei pompoteta"

ma 18.03.2019 23:35

Petteri Hiienkoski

Terrorismista länsimaisen demokratian tuhoamiseen

ma 18.03.2019 01:44

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Riittää, että kansa on sitä mieltä

ti 05.03.2019 14:48

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Työvoiman tarveharkinnan poiston tuhoisat seuraukset

la 16.03.2019 16:17

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mitä termi "vihervasemmisto" tarkoittaa?

pe 24.08.2018 09:42

Arto Luukkanen

Lapset marssilla - kuten suomettumisen aikana

pe 15.03.2019 20:46

Mika Niikko

Kuka opettaa sinun lapsellesi seksuaalisuudesta?

ma 28.01.2019 22:12

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Otsikko

su 10.03.2019 10:50

Heikki Porkka

Yleisradio ohjaa suomalaisten ajattelua

ti 19.03.2019 11:04

Tapio Puolimatka

Kirjablogi: Vaarallinen vihreä valhe

su 17.03.2019 10:11

Olli Pusa

Berner kävelevänä skandaalina

pe 22.02.2019 00:16

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

ISIS-morsiamet - tätä dokumenttiä ei Yle esitä

ke 13.03.2019 20:09

Reijo Tossavainen

Journalistin päätoim. M. Pettersson: "Me vaikutamme äänestystulokseen"

to 14.03.2019 18:27

Jessica Vahtera

Työpaikkoja ei synny tilastotempuilla

pe 27.04.2018 12:59

Pauli Vahtera

Tyhjästä on paha nyhjästä

la 16.03.2019 11:29

Timo Vihavainen

Käppäukolle kyytiä

ma 18.03.2019 23:33

Matti Viren

Populismia

ti 19.02.2019 23:20