Taviolta kirjallinen kysymys Kelan arabiankielisestä palvelusta

Tavio varoittaa, että jos maahanmuuttajat eivät opettele suomea, kielen osaamattomuus johtaa segregaatioon ja rinnakkaisyhteiskunnan syntymiseen

Kotimaa ke 07.11.2018 23:54

Kansanedustaja Ville Tavio (ps.) on jättänyt eduskunnassa tänään keskiviikkona kirjallisen kysymyksen Kansaneläkelaitoksen uudesta arabiankielisestä puhelinneuvonnasta. Kela tarjoaa palvelua arabiaksi kolmena päivänä viikossa puhelimitse kautta maan.

Tavio katsoo, että julkisten palveluiden muuttaminen arabiankielisiksi merkitsee, ettei Suomi vaadi maahanmuuttajien opettelevan suomen kieltä.

Tavio varoittaa, että jos maahanmuuttajat eivät opettele suomea, kielen osaamattomuus johtaa segregaatioon ja rinnakkaisyhteiskunnan syntymiseen.

– Avain kotoutumiseen on suomen kielen opiskelu. Siitä, että samassa valtiossa asuvat ihmiset eivät ymmärrä toisiaan, ei ole historiallisesti koskaan seurannut hyvää ihmisille, Tavio sanoo.

Tavion mielestä Kelan arabiankielinen palvelu on lisäksi uusi vetovoimatekijä elintason perässä muuttaville turvapaikanhakijoille.

– Suomen ei pidä lisätä järjestelmiinsä yhtäkään vetovoimatekijää haittamaahanmuutolle, Tavio vaatii.

 

Jukka Rahkonen ke 07.11. 23:54

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot