Blogi: Heikki Porkka, ti 27.11.2018 10:26

Neuvostoliitto ja EU arvopohjan mittareina

Neuvostoliiton olemassaolon aikana suomalaisen valtamedian linja oli pääsääntöisesti seuraava:

a) Neuvostoliittoa pidettiin ikuisena ja sen kritisoimisesta seurasi median ja poliittisen eliitin toteuttama moiteryöppy. Merkittävimmät Neuvostoliiton kritisoijat saivat persona non grata -aseman.

b) Yhdysvallat edusti pahan valtaa, jota suurin osa valtamediasta, erityisesti tuskanpunaista väriä hohkannut Yleisradio kritisoi voimakkaasti. Presidentti Ronald Reaganin aikana Yhdysvaltoihin ja sen presidenttiin kohdistuneet solvaukset kasvoivat massiivisiin mittasuhteisiin.

Yhdysvalloissa Reagania pidetään yhtenä maan historian parhaista presidenteistä, ellei peräti parhaimpana. Reaganin ansioihin voi laskea esimerkiksi sen, että murhaava kommunisti- / sosialistivaltio Neuvostoliitto lopulta romahti ja useat sen ikeen alla olleet kansakunnat saivat vapautensa.

EU:n olemassaolon aikana suomalaisen valtamedian linja on ollut pääsääntöisesti seuraava:

a) Euroopan unionia ja euro-valuuttaa pidetään ikuisina ja niiden kritisoimisesta joutuu median ja poliittisen eliitin halveksunnan kohteeksi. Merkittävimmät kriitikot ovat saaneet persona non grata -aseman.

b) Yhdysvallat edustaa pahan valtaa, jota suurin osa valtamediasta, erityisesti punaviherväriä hohkaava Yleisradio kritisoi voimakkaasti. Presidentti Donald Trumpiin kohdistuu kroonista halveksuntaa.

Jos suomalaiseen valtamediaan on luottaminen, Trump ei ole saanut mitään hyvää aikaan. Kaikki mahdollinen hyvä, mitä Yhdysvalloissa on tapahtunut, ei ole valtamedian mukaan ainakaan Trumpin ansiota.

Todellisuudessa Trumpin ansioksi voidaan maailmanpolitiikassa toistaiseksi katsoa esimerkiksi kahden yksinvaltiaan, Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja Pohjois-Korean kommunistidiktaattori Kim Jong-unin saaminen neuvottelupöydän ääreen.

Sisäpoliittisesti Trump on saavuttanut useita merkittäviä merkkipaaluja, joista voi mainita mustan väestönosan olosuhteiden ja työllisyyden selkeän parantumisen sekä Yhdysvaltain työllisyyden nousun ennätykselliselle tasolle. Talouden osalta Yhdysvallat on ollut ennennäkemättömässä nousukiidossa.

Mutta siis surkea äijä suomalaismedian mukaan.

Median pipi suhteessa Trumpiin johtuu siitä, että Trump on antanut valtamedialle fake news -tittelin, joka on myös hyvin perusteltua.

Internetin aikakausi on paljastanut karulla tavalla millä tavoin länsimainen valtamedia on noudattanut jo pitkään kommunistien ja natsien vanhaa propaganda-metodia, jossa vain sopivat, sovittua agendaa palvelevat asiat kerrotaan positiivisessa hengessä. Agendaa vastaan puhuvista aiheista sen sijaan vaietaan.

Entä mikä asia Suomen poliittisella kentällä on muuttunut aidosti sitten neuvostovuosien?

Merkittävin muutos on tapahtunut kokoomuspuolueessa.

Neuvostoaikana kokoomus istui oppositiossa täsmälleen niin kauan, kunnes se yhtyi punamullan neuvostomyönteiseen jargoniin ja valtiososialistiseen politiikkaan.

Muutos tapahtui Harri Holkerin toimiessa kokoomuksen puheenjohtajana. Neuvostoliiton romahdettua kokoomus istui jo kaikissa poliittisissa pöydissä ja kaikissa mahdollisissa organisaatioissa, joista puolueet pumppasivat itselleen veronmaksajien tuottamaa ”ylimääräistä puoluetukea”, esimerkkeinä RAY ja Veikkaus.

Pääsääntöisesti kokoomus oli neuvostoaikana oppositiopuolue, jossa oli vain muutamia ”neuvostoihmisiä”, joilla oli oma ”kotiryssä”, ja joka pidettiin pois tietyistä poliittisista pöydistä, joissa valtaa pitivät kommunistit (skdl/vas), sdp ja keskusta rkp:n toimiessa stabiilin neuvostomyönteisyyden takuumiehenä.

Suomen EU-jäsenyyden aikana kokoomus on liittynyt täysivaltaisesti unionia ja yhteisvaluutta euroa ikuisina pitävään joukkoon. Unionin ja yhteisvaluutan kritisoimisesta on tullut neuvostovastaisuuteen verrattava poliittinen synti, joka sulkee kritisoijalta poliittiset portit ja positiiviset mediaveräjät.

Kokoomuksen muutos kansallista hyvää julistaneesta puolueesta internationalismia ihanteenaan pitäväksi poliittiseksi liikkeeksi on ollut niin voimakas, että puolue tuo mieleen nimen ”Sosialistinen internationaali”.

Sosialistinen internationaali on maailman sosialidemokraattisten puolueiden kattojärjestö, jonka ideologisena toimintaperiaatteena on internationalismi, aate, jonka tavoitteena on maailma ilman rajoja.

Maailmanpolitiikan suuressa valtapoliittisessa kuvassa kokoomus on siirtynyt voimakkaasti vasemmalle. Kokoomuksesta on kehittynyt maailmanhalauspuolue aiemman vahvan isänmaa-ajattelun sijaan.

”Rajat auki ja suomalainen maksaa maailmanhalauksen vaikka velkaa ottamalla” ovat olleet kokoomuslaisen politiikan periaatteina siitä lähtien kun Jyrki Katainen astui puolueen johtoon.

Alexander Stubb ja Petteri Orpo ovat jatkaneet Kataisen aloittamalla linjalla, jonka päämääränä on edistää liittovaltiokehitystä samalla, kun tavoitellaan omaa kultaista oksaa unionin sisäpiireistä.

Kokoomuksen puheenjohtajan mielisana on arvopohja, joka kuuluu myös sosialidemokraattien (sdp) puheenjohtajan Antti Rinteen käyttämään aktiiviseen sanavarastoon. Kumpikin puolue, sdp ja kokoomus, tukee vahvasti haitallisen maahanmuuton politiikkaa väittäen sen olevan Suomelle eduksi.

Laajassa kuvassa kummankin puolueen osalta on nähtävissä ajatus siitä, että rikkomalla kansallisen koheesion ne onnistuvat edistämään liittovaltiokehitystä, joka puolestaan edistää internationalismia ja sosialismia.

Mikä on siis muuttunut? Kokoomus, jonka politiikka edistää kansainvälisen sosialidemokraattisen liikkeen merkittävintä tavoitetta.

Sen sijaan sdp jatkaa juuri sillä poliittisella radalla, joka sitä velvoittaa Sosialistisen internationaalin suuren päämäärän kautta. Rajaton maailma, josta on saatu ensimmäiset karvaat kokemukset Eurooppaan suuntautuneen invaasion voimalla.

But you ain’t seen nothing yet, kuten Pekka Himanen kirjoitti Kataisen hallitukselle toimittamassaan hömppäraportissa, sillä GCM-sopimus tuo lisää sitoumuksia, jotka edistävät sdp:n ja kokoomuksen arvopohjien, kansallisen hajaannuksen ja internationalismin, toteutumista.

Tänä aamuna (27.11.2018) Ylen aamutelevisiossa esiteltiin uusi kehitysyhteistyötä edistämään pyrkivä järjestö Fingo, joka on Kepan ja Kehyksen yhteenliittymä.

Arvatkaapa mihin uuden järjestön toiminnanjohtaja vetosi, kun toimittaja tiedusteli hänen mielipidettään perussuomalaisten esittämään vaihtoehtoon, jonka mukaan kehitysapu perustuisi vapaaehtoisuuteen?

Toiminnanjohtaja vetosi kansainvälisiin sopimuksiin ja sitoumuksiin, joiden yhteydessä mainitsi erikseen YK:iin liittyvät sopimukset.

GCM on nimenomaan YK-sopimus, jonka myötä laittomasta siirtolaisuudesta pyritään tekemään laillista.

Rajat entistä enemmän auki YK:n ja Suomen poliittisen johdon tahdon mukaisesti!!

Fingon toiminnanjohtaja todisti lauseillaan juuri sen, minkä valtamedia ja poliittinen eliitti pyrkivät Suomessa kieltämään. GCM tulee vaikuttamaan Suomen ja kaikkien muiden sopimuksen hyväksyvien maiden maahanmuuttoon radikaalilla tavalla.

Ikävä kyllä, suomalaisten enemmistö elää edelleen vankassa uskossa, jonka mukaan poliittinen eliitti ajaa heidän etuaan.

Heikki Porkka ti 27.11. 10:26

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Tanska - maahanmuuttovastainen sosialidemokraattinen puolue voitti vaalit

to 06.06. 11:26

Ennusteita ja kohunpoikasia maahanmuuttopolitiikan liepeiltä

la 25.05. 11:15

Yle, Trump, Orban, Salvini, "islamismi" ja Tynkkynen

ti 14.05. 12:56

Korruptiota se on pienikin korruptio

su 12.05. 13:52

Gallup elää - mikä on politiikan suunta?

pe 10.05. 11:56

Kärkihankkeena maailmanhalaus

to 09.05. 13:40

Tuolileikin kautta verohelvettiin?

ke 08.05. 15:29

Pedofiilien ja terroristien kultamaa

ti 07.05. 13:44

Äänestäjän kuluttajansuoja Suomessa

ma 06.05. 11:00

Suojelupoliisi ongelmien keskiössä

to 02.05. 22:00

blogit

Vieraskynä

Päivi Räsäsen avoin kirje arkkipiispa Luomalle

ti 18.06.2019 23:56

Juha Ahvio

"Vihapuheen" torjunta, sananvapauden rajoittaminen ja ilmastohulluus etenevät

la 15.06.2019 22:54

Professorin Ajatuksia

Jos 100 200 miljoonaa ihmistä lähtee Afrikasta liikkeelle...

ti 18.06.2019 23:47

Marko Hamilo

Puolusta Eurooppaa, äänestä euroskeptikkoa

la 25.05.2019 16:12

Jukka Hankamäki

Tarkistuksia Titanicin törmäyskurssiin

ti 04.06.2019 23:07

Petteri Hiienkoski

Uutisointi europarlamenttivaaleista harhaanjohtavaa: Mitä jäikään kertomatta?

to 30.05.2019 02:44

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

PS:n eurovaalitulos historiansa paras

ma 27.05.2019 20:18

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Etiopialaiset mysteerimiehet junassa

ma 17.06.2019 13:44

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Entä jos ei ole Pride-uskossa?

ti 18.06.2019 23:53

Mika Niikko

Kuka kantaa vastuun SETA-lobbareiden aiheuttamista peruuttamattomista vahingoista?

ti 28.05.2019 22:52

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

HBO Chernobyl sarja - Greenpeacen valheellista narratiivia

su 16.06.2019 10:20

Heikki Porkka

Tanska - maahanmuuttovastainen sosialidemokraattinen puolue voitti vaalit

to 06.06.2019 11:26

Tapio Puolimatka

Sukupuoli-ideologia estää kriittisen seksuaalikasvatuksen

ti 18.06.2019 00:49

Olli Pusa

Tuomioistuin poliittisena toimijana?

to 13.06.2019 22:46

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Ev.-lut kirkosta vasemmiston kivakerho

ti 18.06.2019 13:42

Reijo Tossavainen

Demarit seuraavat kepua tuhon tiellä

ti 18.06.2019 11:46

Jessica Vahtera

Feministinen hallitus täysin tasa-arvoton

pe 24.05.2019 15:56

Pauli Vahtera

Kansanvaihdon kiihdyttäminen

pe 07.06.2019 23:27

Timo Vihavainen

Maa, joka oli

ti 18.06.2019 23:48

Matti Viren

Hiilinielut ja markkinatalous

ti 11.06.2019 23:28